×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оправдават граничаря Вълкан Хамбарлиев, който уби бежанец


Оправдават граничаря Вълкан Хамбарлиев, който уби бежанец
Вълкан Хараламбиев няма да бъде съден
11 Февруари 2016, Четвъртък, 07:02 ч.
Автор: Флагман.бг

Повечето събрани доказателства сочат, че той не е превишил пределите на неизбежната самоотбрана
Граничният полицай Вълкан Хамбарлиев няма да бъде изправен пред съда, твърди "България Днес". Голяма част от събраните до момента доказателства сочат, че той не е превишил пределите на неизбежната самоотбрана. Официално от държавното обвинение отказват да съобщят дали делото ще стигне до съд. Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова бе лаконична, че по случая все още се работи. Преди няколко дни е проведена среща с наблюдаващия досъдебното производство и от нея станало ясно, че то е пред финализиране. То бе продължено до 17 февруари и или ще приключи в срок, или ще се наложи още едно удължаване.

Обявеният за герой в родния си Средец Вълкан бе върнат на работа и вече лови имигранти. Той обаче е разследван, след като на 15 октомври улучи и уби афганския нелегален имигрант Зияулах Вафа. Това стана в местността Рибарска среща край Средец. Следственият експеримент и събраните доказателства показаха, че става въпрос за куршум, рикоширал в мост. Едва след изстрела 50-те нелегални легнали на земята.

Самият Хамбарлиев бе разпитван само като свидетел. Според колегите му обаче той се върнал на работа променен. Бил отслабнал, а и като характер не бил същият. Вълкан почти нищо не говорел, а за стрелбата категорично отказвал да се отвори дума. Не искал да спомене и къде е бил в първите дни след трагедията, когато със съпругата си Соня бе напуснал Средец. Самият Вълкан не бил коментирал информация, която се появи в дните след инцидента, че смята да се пенсионира. Не е ясно дали ще направи тази крачка, тъй като семейството има грижи по дъщеря им Тони, която е ученичка, и сина им Иван, който е студент в Лесотехническия университет в София.

Междувременно част от имигрантите, влезли в страната с убития Зияулах Вафа, вече са се пръснали от центровете за настаняване. Въпреки разследването заради трагедията край Средец около самоличностите им има много неизяснени факти. Тримата трафиканти, вкарали ги в страната, са сключили споразумение с прокуратурата в Средец и са получили условни присъди и глоби. Те не са имали документи и са се представили за афганци, неосъждани земеделци, всичките с начално образование. Пред съда посочили имената Акбар Ахмаджей, Али Ахмаджей и Сайед Тана.

Въпреки че първоначално бе обявено, че цялата група е съставена от афганци, пред съда четирима са се самоопределили като иракчани. Всички задържани имигранти са посочили имена и родни места. Там обаче има някои странности. Някои са обявили, че са родени в афганистанските градове Пиктиа, Конар, Лагман. Проверката не успя да намери градове с такива имена, въпреки че в раздираната от военни конфликти държава има такива провинции. Седдигхоллах Вафа, предполагаемият брат на простреляния Зияулах, също е посочил като свой роден град Лагман. Други пък са посочили особено нетипични имена, които не се срещат в никоя част на света, като например Тириуалей (Tiriyalei). Всички от групата са мъже, като двама са непълнолетни.



13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Шерлок
13.02.2016 13:01:57
0
2
По време на соца за това нещо се даваше медал.
Днес председателя на комисията по вътрешна сигурност и ред към парламента, вместо награда предлага наказание ?!?
12.
ПЕТИ ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ УТРЕ ОТ 14:30 часа пред БСУ
12.02.2016 19:33:24
0
2
ПРОТЕСТ И ШЕСТВИЕ УТРЕ ЗА ПЕТА ПОРЕДНА СЪБОТА !
Елате на нашия пети пореден протест и шествие на 13.02.2016г. УТРЕ СЪБОТА от 14:30-15:00 часа събиране пред Новия Бургаски Свободен Университет !!!

НАШАТА ОСНОВНА ЦЕЛ !

Пълна декомунизация и лустрация на всички бивши партийни кадри на БКП ,кадровия и агентурния апарат на бившата ДС участвали в избиванията на българския народ от 1944-1989г. и тези участвали в управленията-грабежи 1989-2016г. Без оглед на давност , амнистия или ходатайствания !!!

НАШИТЕ СПРАВЕДЛИВИ НЕПОСРЕДСТВЕНИ ИСКАНИЯ :

1. Искаме да бъде върната наборната военна служба и армията ни да е редовна , а не професионална !!!
2. Искаме да бъдат незабавно затворени границите ни за мигранти. Да бъде изградена стена по примера на Македония . Да бъде изпратена армията да охранява границата , а на войниците да бъде заповядано да бранят границата с цената на живота си...Както и да бъдат направени законови гаранции , които да защитават граничарите,които съвестно са опазили границата ни. Да не бъдат разследвани и съдени !!!
3. Да бъдат отделени пари от бюджета за закупуване на военни изтребители и бомбардировачи . Да имаме собствени ВВС !!!
4. Да бъдат обискирани всички джамии, ЗАЩОТО Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА , ЧЕ СА СКЛАДОВЕ ЗА ОРЪЖИЯ И ПРИ СИГНАЛ МОГАТ ДА ВЪОРЪЖАТ ИСЛЯМСКИТЕ ЕКСТРЕМИСТИ, НАВЛЕЗЛИ СКОРО В РОДИНАТА НИ КАТО "БЕЖАНЦИ" = МИГРАНТИ !!!
5. ДА се внесат поправки в закона по посока увеличаване на предвидените по НК наказания за прекарване на лица през границата , включително и наказанията за незаконно преминаване на държавната граница за самите прекарани лица .
6. Искаме да бъде разпределени полицейските сили в страната според концентрацията на тежки престъпления . В този ред намисли да се създадат нови полицейски управления в малки населени места със завишени нива на битовата(циганската) престъпност. Да бъдат защитени нашите възрастни сънародници по селата. Нашите майки и бащи, баби и дядовци.
7. Да бъде преразгледано Решение № 4 на Конституционния съд на Република България от 21 април 1992 г. по к.д. № 1/91 г. по искане за обявяване противоконституционността на Движението за права и свободи и за установяване на неизбираемост на народните представители от 36-ото Народно събрание, избрани с листата на Движението за права и свободи в изборите на 13 октомври 1991 г. (Обн., ДВ, бр. 35 от 28 април 1992 г.) С КОЕТО Е ОТХВЪРЛЕНО искането на 93 народни представители от състава на Седмото в Велико народно събрание, към което са се присъединили и 53 народни представители от състава на 36- то Народно събрание за обявяване противоконституционността на Движението за права и свободи на основание чл. 11, ал. 4 от Конституцията на Република България.
ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В ЕДНО ЧИСТО И СВЯТО ОТЕЧЕСТВО.
ТАКОВА, ЗА КОЕТО СИ Е ДАЛ ЖИВОТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ.
https://www.facebook.com/TheIronMikeTyson/videos/1108210962535887/?pnref=story

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК:
https://www.facebook.com/groups/1090534970978051/

ЦИВИЛНИ ОТРЯДИ ЗА ЗАЩИТА НА ЖЕНИТЕ И ВЯРАТА
11.
???
12.02.2016 05:02:17
0
9
Ех, българи,българи готови сте да изядете човека,вместо да го защитавате.Влезли без документи,лъжат от къде са и Вие ще ги защитавате.Точно така се пази граница!!!
10.
Цецо
11.02.2016 21:26:21
1
1
До N5 иN8 Вие бяхте ли там,че ръсите толкова мозъци?
9.
do 5
11.02.2016 15:54:56
1
12
ПЕДАЛ НЕДОЕБАН ИДИ В СИРИЯ ДА МИНЕШ НЕЛЕГАЛНО ГРАНИЦАТА ДА ВИДИШ КВО ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ ТАМ УРОДИТЕ ЩО НЕМИНАВАТ НЕЛЕГАЛНО А ЧАКАТ ПРЕД ГКЛЛ ДА ИМ ОТВОРЯТ И ДА МИНАТ ЩОТ ТАМ ЩЕ ИМ ТЕГЛЯТ КУРШУМА И НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ВИДИ И ЧУЕ НЕ КАТО ТУК ЕДИН МЕСЕЦ ДА ДАВАТ САМО ТОВА ПО ТВ И Т.Н.ИДИ ТИ САМ В ТОВА ДЕРЕ ПОСРЕД НОЩИТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С 50 ТАЛИБАНА ДА ТЕ ВИДЯ ДАЛИ ЩЕ ПОСМЕЕШ ЦЪРВУЛ ИЗМИСЛЕН
8.
Информиран
11.02.2016 14:14:12
18
5
Обясних ви случая още тогава,бежанците не са си платили,на нашите граничари и затова се е стигнало до убийството,последните новини около нашите граничари само доказват колко съм прав,това са шайка бандити,които не ги интересува какво прекарваш през границата(емигрант,дрога или атомна бомба),интересува ги само колко си готов да им платиш за да си затворят очите
7.
пешо кура
11.02.2016 14:11:47
1
6
БРАВО ИМА ДЪРЖАВА
6.
Ahmak
11.02.2016 13:27:38
1
10
Po nebrejnost ili nedaaobrazutelnost , ne me interesuva . Da si znaqt tezi seriici ili afganistanci I tam vdqkvi drugi cherni gnidi "imigranti" , che nikoi nqma da gi tarpim v balgariq . Jalkoto e , che tyrpim prodajno politichesko upravlenie .
5.
да бе
11.02.2016 13:18:08
27
2
действа се по целесъобразност и в угода на обществените очаквания - За да няма превишаване на пределите на неизбежната трябва да има съответно противоправно нападение. В случая работата е съвсем друга изобщо няма защита от конкретно нападение от страна на убития, а целта на граничаря е била предупредителен изстрел във въздуха. Не е съобразил къде се намира, а по принцип е бил длъжен. Това си е отвсякъде убийство по непредпазливост - престъпна небрежност т.нар. несъзнавана непредпазливост, освен ако не може да се определи като професионална непредпазливост.
4.
Иван
11.02.2016 12:54:21
4
28
Браво дайте му орден на човека !
3.
Комшия
11.02.2016 12:51:24
3
31
Стискаме палци да не те пипат айдуците, бат' Вълкане!! И продължавай да отстрелваш "мигранти'!
2.
mathur
11.02.2016 12:27:39
3
34
Той е ГЕРОЙ - заслужава орден ,че е спасил страната от нашественици...
1.
ПРАВИЛНО
11.02.2016 12:24:29
5
22
.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори