×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Военни от САЩ плътно в България цяла година


Военни от САЩ плътно в България цяла година
Снимката е илюстративна
07 Февруари 2016, Понеделник, 01:17 ч.

Предвиждат се мащабни учения на армейци в региона

Американската армия ще присъства плътно в България през цялата година. Това се вижда от списъка за ученията, които ще проведе армията на САЩ в страната ни, пише 'Труд".

Освен сухопътни ще има и много учения на кораби в Черно море, като често американски F-16 ще кацат в авиобазата край Граф Игнатиево. Първото учение между САЩ и България е от 7 до 15 февруари. То е част от голямата съвместна подготовка. В него участват 350 военни, от които 150 български и 155 от Корпуса на морската пехота на САЩ и 25 румънци. Ще има и стрелби с танкове. У нас специално бяха докарани четири танка М1 Abrams, бронетранспортьори „Страйкър“ и артилерийски системи.

16 са ученията между българската и американската армия, които ще се проведат в други страни. През септември тренировките ще бъдат в Грузия, а месец преди това - в Украйна. През цялата година ще има подготовки в Германия и Румъния.

И през тази година САЩ продължат да инвестират в подобрението на инфраструктурата на полигона в Ново село. Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществени поръчки за строителство и надзор при реконструкцията на мост, който се намира близо до полигона, на пътя Шумен – Ямбол – Гранитово - Лесово. След реконструкцията по моста ще може да преминава военна техника. Ще се поставят нови парапети и защитна ограда. Ремонтът трябва да бъде направен за 200 календарни дни, или 7 месеца. Прогнозната стойност на поръчката е 670 000 лева без ДДС.

Проектът се финансира от въоръжението сили на САЩ.

Американската армия ще спази и традицията да помага на населението ни в различни райони на страната.

МО бави промени

Министерството на отбраната все още не е пуснало за обществено обсъждане измененията и допълненията на Закона за отбраната и Въоръжените сили и на Закона за резерва на Въоръжените сили. От законодателната програма на Министерския съвет става ясно, че двата законопроекта плюс този за Военната полиция трябва да бъдат внесени в правителството през февруари.

В категории: Политика


11
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
11
Коментара по темата
11.
Tt
08.02.2016 14:18:50
4
0
Okopaciq l!!
10.
Tt
08.02.2016 14:18:50
4
0
Okopaciq l!!
9.
НИК
08.02.2016 10:43:55
5
8
ЕБАХТИ И ДИВАТА И СМЕХОТВОРНА ПРО-АМЕРИКАНСКА ПРОПАГАНДА ,КОЯТО ЧЕТОХ В ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ ДО СЕГА!!!!!!
ЕЙЙЙЙЙ НЕ РУСИЯ Е АГРЕСОРА И НАСТЪПВА ,А САЩ СА ТОТАЛНИЯ АГРЕСОР ТУК !!!
САЩ СА НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА И РАЗПОЛАГАТ ОРЪЖИЯ НА ГРАНИЦАТА С РУСИЯ!!!!!!!!
И ХИЧ НЕ МИ РАЗВИВАЙТЕ СМЕХОТВОРНИТЕ СИ ТЕОРИ ЗА СЪВМЕСТНИ УЧЕНИЯ МЕЖДУ ДВЕТЕ АРМИИ .......ПРОСТО ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВА АРМИЯ ...НИКАКВА!!!
КАТО СМЕ ИМ ТОЛКОВА СКЪПИ СЪЮЗНИЦИ НА АМЕРИКАНЦИЕ, ЗАЩО ДО СЕГА ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ В НАТО ,НЕ СА НИ ПОДАРИЛИ ЕДНА, ДВЕ ЕСКАДРИЛИ НОВИ САМОЛЕТИ "F 35" ПРИМЕРНО И ТАНКОВЕ ПРИМЕРНО М1 Abrams........???????...ЕЙ ТАКА, ЗАЩОТО СМЕ ИМ ВАЖЕН И ЛОЯЛЕН СЪЮЗНИК!!!!!?????????
КАКВО ЩЕ ИМ КОСТВА НА НАЙ-БОГАТАТА ДЪРЖАВА ДА НИ ПОДАРЯТ МАЛКО НОВА ОРЪЖЕЙНА ТЕХНИКА?????....НИЩО!!!!!
НО ТОВА МНОГО СИЛНО ЗАПОЧВА ДА ПРИТЕСНЯВА БЪЛГАРИТЕ.......РАЗПОЛАГАНЕТО НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ В БЪЛГАРИЯ И ПОДГОТОВКА НА ИНФРАСТРУКТУРАТА ДА СЕ СВЪРЖАТ ВАЖНИТЕ ПОЛИГОНИ С ТУРЦИЯ!!!!!!!!!!!!
ТОВА ГОВОРИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ПОДГОТОВКА ЗА МАСИРАНИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!
И АКО СТЕНЕ ТОВА НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СМЕ "ПУШЕЧНОТО МЕСТО" ОТ ВОЙНА МЕЖДЕ АМЕРИКА И РУСИЯ!!!!!
ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ВЗРИВЯВАТ НЕВЪОБРАЗИМО МОЩНИ ОРЪЖИЯ НА РУСКАТА АРМИЯ ЗАЩОТО ВЕЧЕ САЩ СА НИ ПРЕВЗЕЛИ ОТ КЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ.........НА НАША ТЕРИТОРИЯ ЩЕ СТАВА ТОВА, НЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ПРИНЦИПНО НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ АМЕРИКАНЦИТЕ, НО ИМАМ ПРОТИВ ТЯХНАТА ВОЕННА СТРАТЕГИЯ И АМБИЦИИ ,КОИТО МОГАТ ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ В КУПЧИНА ПЕПЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....ДА ХОДЯТ ДА СИ ВОЮВАТ НА АНТАРКТИДА ,КАТО ТОЛКОВА ИМ СЕ ВОЮВА!!!!!!!!!!!!!!!!
8.
aytoski huligan
08.02.2016 09:33:33
2
6
Фразата "КРИМ НАШ"развали рахатлъка на цял свят.Заради тази фраза умряха 100-ца даже и 1000-ди невинни жертви в Домбас Луганск,Сирия и продължават да умират.Хиляди семейства останаха без домове е ще продължава този процес.В отговор на тази фраза се срина петрола и се появи ембаргото загубите са за всички и за едните и за другите ,а те се оценяват на няколко хиляди милиярда в $ -во изражение и загубите продължават и ще продължът до пълното отменяне на фразата "КРИМ НАШ".Не знам Русия до кога ще издържи.И за да не се превърнем нещо като Домбас,Луганс Сирия е добре тука целогодишно да присъстват USA войски това е добре за нашата сигурност.В САЩ живеят и се учат около 100 хил. наши сънародници отишли по собствено желание а никой не е отишъл в Русия за да живее и да се учи по собствено желание това е признак че сме по привързани със САЩ отколкото с Русия.
7.
Мхд
08.02.2016 05:59:59
3
5
Юдеомасонските форумни тролове няма почивен ден. ^_^ Той е само един, но не го знае. Шизофренията му го пази в тайна.
6.
Gocho
08.02.2016 00:29:04
3
4
Toz pak go iztarvaha... !
Beshe izcheznal za izvestno vreme !
5.
Мечо Кух
07.02.2016 23:49:23
4
8
Шшшш , айде пий си хаповете и лягай да спиш .
4.
История
07.02.2016 22:57:41
10
10
Бих казал по търговски, връщайте се в България, дори Американците искат при нас. Ще станем като Щвейцария един ден!
Хората уважиха прогреса.
Хората уважиха че имаме демокрация макар крехка.
Хората уважават и защитават морала и труда, една стабилна система!
Дано!
Моля те отче! България в Европа!
Да е богата и все така свободна!!!!
Амин.
3.
Юрий
07.02.2016 22:53:48
9
6
Само ще кажа че когато цивилизация отиде при цивилиЗация се ражда възрождението и раЦвет!
Плътно до най великите.
До най справедливите.
До най отговорните.
Морал и свобода.
2.
Истината
07.02.2016 22:51:07
14
8
Да го духа Путлера, България е сърцето на Европа!!
Винаги е била!
Винаги ще бъде!
Янките ни харесват.
Работяги харесват работяги.
Ние си изковахме демокрация, да го духа 99% от света нямат такова нещо, това отркито да си критикуваме лидерите и да имаме закони! Браво!
След време със визи ще се влиза в България, всеки ще иска при нас! Най защитени! Най хубава храна! най красива природа!
Следва да наблегнем на технологията и програминг!
1.
D
07.02.2016 22:44:40
8
10
А бе добре е, че ги има американците,че и с турците ,и с руснаците да си имаме едно наум, че тея две империи винаги са гледали да бастисат България или да я ползват за свои цели..Ето американците нещо взеха да развалят достлука с турците, а пък турската армия е бая голяма, ама и ядрените ракети са да удрят лошо..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори