×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нито един бургазлия не се е жалвал от корупция в съда


03 Февруари 2016, Сряда, 18:27 ч.

Гражданите нямат доверие в институциите, отчита омбудсманът Таньо Атанасов
Не са постъпвали сигнали за корупционни практики от граждани за магистрати и разследващи в Апелативен съд-Бургас. Това обяви днес председателят на Апелативен съд Бургас – съдия Деница Вълкова по време на работна среща за прозрачна и ефективна съдебна система, цитирана от агенция "Фокус".

На събитието присъстваха ст.комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, апелативният прокурор Любомир Петров, омбудсманът на Бургас Таню Атанасов, представители на Община Бургас и Областна администрация-Бургас, съдии, прокурори, общински съветници, представители на академичните среди и на други заинтересовани институции.

Съдия Вълкова поясни, че не са постъпвали сигнали от граждани по електронен път. Тя бе категорична, че не може да става въпрос за това, че въобще няма корупция в съдебната система, но това са единични случаи.

„Факт е, че ние разглеждаме дела по обвинения както за същинските корупционни престъпления, за подкупите, така и за не същинските, в това число престъпления по служба, свързани с дейности по обществени поръчки, т.нар. кметски дела и много други случаи. Това означава, че сигнали все пак постъпват институционално до компетентната за това разследване прокуратура. Няма такива сигнали, които на нас са важни да отчетем на ниво магистрати и разследващи какво се случва”, обясни съдия Вълкова.

По повод постъпили анонимни сигнали тя каза, че няма как да се даде обратна връзка, тъй като не е посочен адресат.

„Ако сигналът съдържа достатъчно информация, то той ще бъде препратен към съответната институция”, поясни председателят. Таню Атанасов, омбудсман на Бургас, каза, че сигнали за корупция не са постъпвали от граждани, тъй като те нямат доверие в институциите. „Социалната практика през последните години създаде широка пропаст между гражданите и институциите.

Предстои тежък период за възвръщането на доверието в тях, където според мен работят почтени хора, но гражданите не им вярват. Съдебната система акумулира незаслужено недоволството на хората. Тези, които създадоха това недоверие, според мен, са политическите партии, които се опитват да прехвърлят отговорността върху една от най-съхранените система (говоря за полиция, прокуратура, съдилища)”, каза още Атанасов. Съдия Вълкова отговори, че напълно осъзнава имиджовата криза на системата.

„Това, че работим в трудни времена, напълно осъзнаваме имиджовата криза на системата. Затова сме се събрали днес, за да коментираме как максимално прозрачно и максимално предвидимо да работим, за да има максимално ефективно взаимодействие”, каза съдия Вълкова.

В категории: Темида , Крими


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Атанас Атанасов от Ямбол
06.02.2016 11:37:00
0
3
Можеш да осъдиш човек, ако успееш да купиш свидетели. Така направи Валентин Касабов срещу мен. Спря ме на улицата уж за интервю и накрая ме заплаши с биячи да не се занимавам повече с жена му Катя Касабова. Успях да избягам и да се добера до полицията, където се оплаках. След 4 месеца ме повикаха в РУП и ме изкараха престъпник. Човекът привлякъл една мутра, която да лъжесвидетелства, че уж е бил наблизо и видял как съм го заплашил с убийство. Операторът Светослав Стойнов и той твърдеше същото. В съда дойдоха и трима колеги от СКАТ - операторите Светлан Атанасов и Степан Дадурян и журналистката Севдалина Пенева. И тримата си изпяха песента, как Валентин Касабов се уплашил да не го убия и шест месеца се криел в миша дупка. Животът му се съкратил от тези притеснения и затова трябвало да му платя 5 хиляди лева... Който не вярва да види материалите по дело НОХД 337/15 на Ямболския районен съд. Съдебната зала беше пълна с хора от СКАТ, които крещяха и викаха и съдията го беше страх да реагира. Да не говорим, че по време на досъдебното производство една съдийка се опита да фалшифицира протокола от разпит на свидетел пред съдия. Наложи се да се оплаквам и да я разследват от СГП и ДАНС за корупция. Това са хората от НФСБ, лъжат както им отърва, плащат на лъжесвидетели, а и не само... и през останалото време "спасяват България"... Тая партия я чака Нюрнбергски процес. Един ден и това ще стане! Помнете ми думата!
9.
никито
03.02.2016 19:19:04
0
2
АЙДЕ ФЛЕГМАН КАЖЕТЕ НА КОЙ ДА СЕ ЖАЛВАТ НЕДОВОЛНИТЕ
8.
Гражданин
03.02.2016 19:11:25
0
3
Не знам колко са корумпирани, но моето мнение е че повечето магистрати са някакви комплексари дето за никакъв х.. не стават. Единици са тези които си заслужават поста. Хубаво е всеки от тях да се отчита колко дела е приключил с осъдителна присъда, а не колко дела е опропастил.
7.
Георги Бакалов
03.02.2016 18:52:29
0
5
"Нито един бургазлия не се е жалвал"?!

Хайде, СТИГА КУХИ ПРИКАЗКИ!
Пред кого да се жалват бургазлиите?!

Жалвал съм се и пред Таню Атанасов, и пред Омбудсмана на Републиката, и пред Инспектората на ВСС, и пред Министъра на МВР...!
Пазя жалбите с копие до медиите.
Е, И ?
БОКЛУЦИТЕ МИРИШАТ, но СА НЕДОСЕГАЕМИ!
6.
S.LANCETo
03.02.2016 17:36:55
0
4
АЗ СЪМ НЕДОВОЛЕН ОТ ПРОКУРОР РАДОСТ БОШНАКОВА
5.
до флагман
03.02.2016 17:34:51
0
3
СТРАШНО ТЪПО ЗАГЛАВИЕ КОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ОПЛАЧЕ ТОЗИ КОЙТО Е ДАЛ ПАРИ НА АДВОКАТА А ТОЙ НА СЪДИЯТА ЛИ МНОГО СТЕ ГЛУПАВИ СЪДА Е НАЙ ВИСШАТА ИНСТАНЦИЯ НА КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ ОТ БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ НАРОДА ОСВЕН ДА СТАНЕ СВИДЕТЕЛ НА КОРУПЦИЯТА ДРУГО НЕМОЖЕ ДА НАПРАВИ НЕВИЖДАТЕ ЛИ ВЪВ ВСС ЧЕ СА НЕДОСЕГАЕМИ ДАВАТ ЛУДИ РУШВЕТИ ДА СТАНАТ СЪДИЙ И НЯКОЙ ИМ ГАРАНТИРА ЧЕ ЧЕТЕРИ ГОДИНИ СА НЕСМЕНЯЕМИ А ПОСЛЕ Е В СИЛА ПОГОВОРКАТА "ГАРГА НА ГАРГА ОКО НЕВАДИ" ТАКА ЧЕ КАЖЕТЕ НА КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ОПЛАЧЕ ЧОВЕК ОТ ТАЯ КОРУМПИРАНА СГАН
4.
ФАЙТОНА
03.02.2016 17:28:59
0
2
А КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖАЛВА ЧОВЕК САЙТ ИЛИ ТЕЛЕФОН
3.
da
03.02.2016 17:05:00
0
3
Не се оплакват, защото знаят, че съда няма да им свърши работа.
2.
kj
03.02.2016 16:30:42
0
3
xorata nyamat pari
1.
top
03.02.2016 16:07:13
0
11
отказаха се хората , не вярват в задгробния живот. и да се жалваш и да не се жа;ваш е все тая
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори