×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осъдиха топфалшификатор от Бургас, пласирал долари на ченгета под прикритие в ж.к. „Славейков”


Осъдиха топфалшификатор от Бургас, пласирал долари на ченгета под прикритие в ж.к. „Славейков”
Стоянов е „продал“ фалшиви банкноти на стойност над 7000 долара
02 Февруари 2016, Вторник, 05:27 ч.
Автор: Флагман.бг

Преди да бъде заловен в Бургас, 65-годишният Желязко Стоянов заедно с още двама мъже бяха хванати, докато пласират 10 000 евро менте на полицаи под прикритие в Пловдив

Топфалшификаторът на пари Желязко Стоянов от Бургас влиза на топло за 4 години и 6 месеца, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в града.

Той е осъден за това, че през периода 22.06.2011г. – 18.08.2011г. в Бургас, при условията на продължавано престъпление, прокарал в обръщение неистински парични знаци, като знаел, че са подправени – престъпление по чл.244 ал.І вр. с чл.26 ал.І от НК. 

В посочения период в кафе „Ла Луна” в бургаския ж.к. „Славейков” той е „продал” на ченгета под прикритие общо 68 фалшиви банкноти от по 100 американски долара и една банкнота от 200 евро.
65-годишният мъж ще изтърпи наложеното му наказание при първоначален строг режим в затвор. Решението е на Върховния касационен съд и е окончателно.

Припомняме, че преди да бъде заловен в Бургас той, заедно с още един бургазлия - Петър Тондев и пловдивчанина Георги Шидеров, бяха хванати докато пласират 10 000 евро менте на полицаи под прикритие.

През май 2011 г. антимафиотите в МРВ Бургас получили оперативна информация, че 48-годишен турски гражданин с прозвище Изито организира разпространението в България на фалшиви пари. Полицаите установили, че той поддържа редовен контакт с Желязко Стоянов Бургас, който доставял ментетата. Веднага полицаите внедрили служител под прикритие и закачили групата към специални разузнавателни средства /СРС/.

Желязко познавал Петър от години и даже неведнъж му споменавал за фалшивите документи за самоличност, които Изито му поръчвал. Няколко пъти Стоянов пробвал да накара Тондев да му намери фалшива валута, но той категорично отказвал. По-късно обаче изпаднал в затруднено финансово състояние и решил да опита.

Петър се свързал със своя познат Шидеров от Пловдив, който му оферирал качествени фалшиви банкноти от 100 евро като давал всяка от тях за 20 евро. Стоянов поискал да поръчат мостри от банкнотите.

На 15-ти юли 2011 г. той се срещнал с клиенти /полицаи под прикритие/, които искали да си купят ментета. Те дали на пласьора 500 лева за мострите, а той пратил 410 от тях по Western Union до Шидеров. Пловдивчанинът пък доставил образците - ментета по шофьор на автобус Пловдив-Бургас. Веднага след това Стоянов дал 10 банкноти по 100 евро на ченгетата под прикритие.

След многобройни срещи, телефонни разговори и съобщения се разбрали, че сделката ще се осъществи в Пловдив. Мнимите клиенти поръчали 10 000 евро, а пловдивчанинът договорил с доставчика на ментетата цена от 15 на сто на банкнота, тоест 1500 евро за цялата сума. Шидеров сложил още 5 на сто отгоре за себе си за посредничество.

На 1-ви септември 2011 г. Тондев и Стоянов тръгнали рано сутринта от Бургас за Пловдив. Към 11, 30 часа Стоянов се срещнал с клиентите - полицаи под прикритие, в кафене на бензиностанция до с. Труд. След десетина минути стигнали до хотел "Тримуноциум". Междувременно Шидеров се срещнал с доставчика си и взел приготвените 10 000 фалшиви евро. Ченге под прикритие дало 5000 лева на Стоянов, а той тръгнал с тях към заведението до хотела. В кафенето дошъл и Тондев. Той взел парите и отишъл да ги даде на Шидеров, който чакал до "Мерцедеса" си, паркиран в уличка зад хотела.

Той предал ментетата и се прибрал у дома. Тондев се върнал при Стоянови и на излизане от кафенето му дал фалшивите евра. Минавайки край колата на клиента – полицай, Желязко хвърлил вътре пакета с ментетата увити във вестник. Веднага след това Стоянов и Тондев са били задържани, а белезниците около китките на Шидеров щракнали у дома му малко по-късно.

В категории: Темида


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Атанас Атанасов от Ямбол
06.02.2016 11:40:06
0
2
Можеш да осъдиш човек, ако успееш да купиш свидетели. Така направи Валентин Касабов срещу мен. Спря ме на улицата уж за интервю и накрая ме заплаши с биячи да не се занимавам повече с жена му Катя Касабова. Успях да избягам и да се добера до полицията, където се оплаках. След 4 месеца ме повикаха в РУП и ме изкараха престъпник. Човекът привлякъл една мутра, която да лъжесвидетелства, че уж е бил наблизо и видял как съм го заплашил с убийство. Операторът Светослав Стойнов и той твърдеше същото. В съда дойдоха и трима колеги от СКАТ - операторите Светлан Атанасов и Степан Дадурян и журналистката Севдалина Пенева. И тримата си изпяха песента, как Валентин Касабов се уплашил да не го убия и шест месеца се криел в миша дупка. Животът му се съкратил от тези притеснения и затова трябвало да му платя 5 хиляди лева... Който не вярва да види материалите по дело НОХД 337/15 на Ямболския районен съд. Съдебната зала беше пълна с хора от СКАТ, които крещяха и викаха и съдията го беше страх да реагира. Да не говорим, че по време на досъдебното производство една съдийка се опита да фалшифицира протокола от разпит на свидетел пред съдия. Наложи се да се оплаквам и да я разследват от СГП и ДАНС за корупция. Това са хората от НФСБ, лъжат както им отърва, плащат на лъжесвидетели, а и не само... и през останалото време "спасяват България"... Тая партия я чака Нюрнбергски процес. Един ден и това ще стане! Помнете ми думата!
7.
Чавдар
02.02.2016 21:09:16
0
1
Сега ще повдига крановете на мангалите в пандиза.
6.
Даскала
02.02.2016 21:04:12
1
1
Когато Красимир перуката беше заместник кмет по строителството тос измамник му беше дясната ръка.
5.
Любо коня
02.02.2016 20:55:44
0
1
Измамник дължи пари на много хора.
4.
Хапката
02.02.2016 17:34:34
0
3
Сега шаму цепят геврека в кауша.
3.
Коцето щъркела
02.02.2016 17:29:20
0
2
Най големия боклук.
2.
Христо бореца
02.02.2016 17:25:07
0
3
Най големия измамник и комарджия който познавам.
1.
Токо
02.02.2016 17:05:27
0
3
Това е Жечо кауна поставяше кулукранове
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори