×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кухи фирми около разстреляния Борислав Манджуков още точат милиони от държавата


Кухи фирми около разстреляния Борислав Манджуков още точат милиони от държавата
В схемата са замесени майка му Евгения, нейна братовчедка, дъщеря, зет, както и неграмотни роми
17 Декември 2015, Четвъртък, 15:56 ч.

Фиктивно строителство на месокомбинат в основата на мащабна схема за ДДС измами, пострадали са реални компании и банки


Мащабна схема за данъчни престъпления, зад която стои фамилията на разстреляния през 2014 г. Борислав Манджуков, продължава да действа, пише “24 часа”. Десетки милиони са щетите от фиктивните сделки на кухите фирми по веригата. Активна роля в организирането ѝ има Манджуков, пише в наказателно дело срещу негови приближени.

В схемата са замесени майка му Евгения, нейна братовчедка, дъщеря, зет, както и неграмотни роми. Държавният бюджет е източен с няколко милиона от ДДС. Освен това са измамени реални компании, които са наети да строят месокомбинат фантом в село Яребична до Варна. Предприятието не развива реална дейност години след пускането му в експлоатация.

От 2010 г. фирмата няма годишен финансов отчет, показва справка в Търговския регистър.Строителният обект до варненското село Яребична стои в началото и в края на добре измислената престъпна схема, показват документи от две съдебни дела, както и ревизионни актове на НАП. Тя включва депозити на плячката в банки, корумпиране на техни висши служители, теглене на сумите от сметките и обвинения, че са изчезнали. Следват съдебни дела с претенции за абсурдни и фантастични неустойки. Това води до тройна печалба за участниците.

По сигнал на измамени с пари реални компании започва разследване на прокуратурата във Варна, което доказва измамната схема на две съдебни инстанции. С дейното участие на Борислав Манджуков и негови приближени предприятието е построено от строителни фирми за 811 хил. лв., а паралелно дейностите са фактурирани през кухи дружества за над 10 млн. лв. От завишаването на стойността в крайна сметка се възползва дружеството “Месокомбинат Варна” АД, контролирано от майката на Манджуков, като усвоило почти 2 млн. лв. ДДС при покупката на земята и сградите.

По наказателното дело за данъчни престъпления са осъдени 3-ма души. Доказана е щета за държавата и реални частни фирми в размер на 3 млн. лв. Един от тях е Симеон Симеонов - шеф на компания-бушон, която продава обекта на Манджукова. Симеонов е зет на Мима Гочева. Последната е братовчедка на Евгения Манджукова и доскоро член на съвета на директорите на “Месокомбинат Варна” АД. Сега на нейно място е избрана дъщеря ѝ Десислава, съпругата на осъдения Симеон. Делото е на последна инстанция във Върховния касационен съд и по него се чака решение.

Симеон Симеонов, Николай Лазаров и Ростислав Стоянов са осъдени на по на 2 г. и 9 месеца затвор с изпитателен срок от 5 г. Тримата от схемата за източване на ДДС трябва да върнат в държавния бюджет 2,1 млн. лв. Те са собственици и управители на три от фирмите, които с фиктивни документи “изградили” месокомбината на нереално висока стойност, закупен след това от фирмата на Евгения Манджукова. Присъдата е от януари 2015 г., а решението на Апелативния съд, с което тя е потвърдена, е от юли т.г. Докато се чака ВКС да се произнесе окончателно по присъдите за измамната схема, Върховният административен съд трябва да реши дали “Месокомбинат Варна” АД на Манджукови е усвоил правомерно близо 2 млн. лв. ДДС по доказаната в наказателното дело измамна схема. Парите са преведени по сметката на дружеството през 2008 година.

Историята на обекта, чрез който е реализирана престъпната схема, започва на 12 януари 2004 г. Описана е в наказателно дело 748/2013 на Варненския окръжен съд. В самото начало месокомбинатът в с. Яребична няма нищо общо с Борислав Манджуков и обкръжението му. Те се появяват по-късно. Иван Лазаров е човекът, който започва инвестицията чрез фирмата си “Промес” ООД. Днес той е покойник. В “Промес” ООД съдружници са съпругата му Милка и синът Николай.

“Промес” купува 3 съседни имота в с. Яребична през 2004 г. През юли 2005 г. фирмата на Лазаров вече има издадено разрешително за строеж на “Предприятие за преработка на червени меса и кланица”. През ноември същата година “Промес” ООД сключва договор с голямата строителна фирма “Реми билдинг строй” за изграждане на предприятието. Оказва се, че Иван Лазаров и семейството му не могат да се справят с финансирането на проекта. Парите им свършват и не плащат на строителя по договора. Така обектът временно е замразен. Затова Лазаров започва да търси съдружници с пари. Така се запознава с Борислав Манджуков и майка му Евгения. По наказателното дело срещу трима души от схемата за източване на ДДС е посочено, че още преди началото на строителството е регистрирана фирмата “Булмес” ООД със съдружници сина на Иван Лазаров - Николай и Симеон Симеонов - зет на братовчедката на Евгения Манджукова Мима Гочева. Симеонов е добър приятел с Борислав Манджуков и е работил като валутен дилър във веригата от чейндж бюра, които разстреляният през март 2014 г. бизнесмен притежава от средата на 90-те.

Ето какво разказва Росен Христов от “Реми билдинг строй” по наказателното дело срещу Симеон Симеонов за времето, когато “Промес” ООД спира да плаща и Манджуков влиза в схемата:

“В един период дойде при мен Иван Лазаров с Борислав Манджуков и го представи като инвеститора. Обясни, че има прехвърляне на предприятието и нов инвеститор. Така подписахме нов договор между “Булмес” и консорциума.”

Две години по-късно първата фирма във веригата “Промес” е обявена в несъстоятелност.

“От делото по несъстоятелност на “Промес” се яви кредитор, който представи пред съда доказателства, че е инвестирал 22 милиона в този смешен обект. Представи списъци на работници, количествени сметки и други доказателства, че са извършили тази работа, която ние сме извършили реално”, казва още Росен Христов от “Реми билдинг строй”.

В новото дружество-инвеститор “Булмес” ООД, което замества “Промес” ООД, името на Манджуков го няма. Той действал чрез подставеното си лице Симеон Симеонов, а инициаторът на идеята за месокомбината Иван Лазаров вкарва във фирмата сина си Николай. Така или иначе целта е изпълнена - строежът продължава, но паралелно с това се разгръща и схемата с фиктивните договори и фактури.
Сред като “Булмес” ООД поема инвестицията, на 13 юли 2006 г. е сключен нов договор със строителната фирма “Реми Билдинг” за довършване на строежа. Цената е определена на 250 хил. лв. без ДДС.

На същата дата абсолютно идентичен договор за същата дейност “Булмес” ООД е сключил и с “Промес” ООД - фирмата на семейство Лазарови, която не е имала 149 хил. лв., за да плати на строителя. “Документът” е копиран дори с правописните грешки, открива съдът по наказателното дело във Варна. Цената в този договор вече е 3,5 млн. лв. без ДДС - 14 пъти по-висока от реалната, за която “Реми билдинг строй” се заема с работата. По-късно данъчна ревизия ще покаже, че той е фиктивен, а “Промес” ООД не е имала нито машини, нито работници, нито разрешителни, за да строи. Договорът е подписан от Симеон Симеонов, чиято съпруга днес е в борда на директорите на “Месокомбинат Варна” АД.

Всъщност изграждането на месокомбината върви реално от “Реми билдинг строй”, на които обръчът от фирми около Манджуков плаща частично, а по фиктивни документи за пред НАП се извършва от други дружества с цел източване на ДДС.

През март 2007 г. в офиса на карловската фирма “Боннер” пристигат Иван Лазаров и Борислав Манджуков. За това разказва по наказателното дело за данъчни престъпления управителят Лилко Бончев. Фирмата му предлага машини за месопроизводство. Варненците Лазаров и Манджуков дошли да сключват сделка за оборудване. Носили чертежи. Активната страна в преговорите бил Борислав Манджуков.

“Съдът отбелязва активната роля, защото именно Борислав Манджуков бил представен и на свидетеля Росен Христов като новия инвеститор на обекта. Важно обстоятелство за ролята на това лице конкретно за изграждането на предприятието в село Яребична е и трансферът на собственост върху този недвижим имот на 27.12.2007 г., когато “Булмес” ООД го продава на Евгения Манджукова”, пише в делото, по което е призната измамната схема.

След посещението в офиса на “Боннер” е сключен договор за доставка на машини за 488 хил. лв. Както се случва и при реалния строител, “инвеститорът” “Промес” плаща само част от тях - 236 хил. лв. В същото време обаче идентичен и фиктивен договор със същия предмет е посписан и с “Глобал трейд 2” ЕООД за два пъти по-висока цена - 811 хил. лв.

“Глобал трейд 2” ЕООД е следващата куха фирма, която влиза в схемата с изграждането месокомбината с фиктивни договори и фактури. Причината е, че строителите вече са завели искове в съда за неизплатени суми и срещу втория “инвеститор” “Булмес” ООД.

На 1 юли 2007 г. “Промес” ООД сключва договор с “Глобал трейд 2” за довършване на обекта. Цената по фиктивната сделка се повишава още повече - 10,5 млн. лв. Експертиза по делото показва, че “Реми билдинг строй” и дъщерните ѝ дружества са извършили реално дейността само за за 811 хил. лв.

“Глобал трейд 2” е регистрирана през ноември 2006 г. на името на бушона Ростислав Стоянов. До сключването на фиктивния договор за строителство не е имала никаква дейност. Пълномощник на фирмата пред НАП обаче е Янко Янев - приятел на Борислав Манджуков и собственик на “Бо-Ян 1” ООД, която отново е свързана с източване на ДДС, но по други схеми.

Янев лично е представил в НАП 49 граждански договора на “Глобал трейд 2”, с които трябвало да се докаже, че кухата фирма е наемала работници за строителни дейности. При анализ от вещи лица се установило, че подписите върху тях не са на Ростислав Стоянов, който е собственик и управител, а на приближения на Манджуков Симеон Симеонов от “Булмес” ООД. Разпитани по делото, 22-ма от мнимите работници отричат, че са подписвали договори с “Глобал трейд 2”. Останалите не са открити. Заради фалшивите документи Симеонов се сдобива с още едно обвинение по делото.

Събитията по престъпната схема се развиват много бързо в края на 2007 г. Заради фиктивните сделки вече е начислен ДДС от кухите фирми, но не е платен. Следващата стъпка е да бъде източено от държавния бюджет.

“Промес” ООД на Симеонов и Николай Лазаров получава в сметката си 95 хил. лв. по фактури, издадени от “Глобал трейд 2” ЕООД.
На 19 и 20 декември 2007 г., малко преди Коледа, “инвеститорът” “Булмес” начислява ДДС за довнасяне в размер на 2 млн. лв., генерирано чрез кухите сделки, но не го плаща. На 27 декември “Булмес” ООД продава земята и сградите на “Месокомбинат Варна” АД, където основният собственик е Евгения Манджукова, майка на Борислав Манджуков.

По документи цената е 10 млн. лв., генерирана с фактури по измамната схема, а не по реалното сторителство.

“Месокомбинат Варна” АД се възползва от правото си на възстановяване на ДДС за декември 2007 г. и подава документи в НАП. От бюджета са им преведени близо 2 млн. лв. Крайният успех на схемата с доставчика “Булмес” ООД окуражил участниците да я въдзпроизведат още веднъж. В началото на април 2008 г. “Месокомбинат Варна” АД сключил нов договор, отново с “Булмес” ООД. Според него фирмата на Симеон Симеонов се задължава да направи цялостното оборудване на месокомбината в село Яребична - ВиК инсталации, отопление, вентилация и машини. Стойността на договора е 4,9 млн. лв., а ДДС-то по “сделката” - 987 хил. лв. “Булмес” вече е задлъжняло с 2 млн. лв. към бюджета от сделката с продажбата на комбината, в производство по несъстоятелност е, защото не е плащало на строителните фирми и на доставчиците на оборудване, няма работници и материална база, но въпреки това и тази сделка минава в НАП. През май 2008 г. на “Месокомбинат Варна” АД са възстановени още 987 хил. лв. ДДС заради фиктивната доставка на “Булмес” ООД по оборудването, което всъщност е извършено от други фирми за много по-малко пари.

Месеци по-късно от НАП - Варна, са уволнени няколко висши чиновници от отдел “Ревизии”. Публична тайна са близките контакти на Борислав Манджуков с данъчни служители в този период. По сигнал на измамените строителни фирми и реалните доставчици на оборудване започва наказателно преследване, което вече е приключило на 2 инстанции с присъди. За да се реализира паралелната схема, описана в наказателното дело, “Промес”, “Булмес” и “Глобал трейд 2” все пак са извършвали частични плащания към реалните доставчици. Остава загадка откъде кухите фирми са имали пари за това. Произходът им все още не е изяснен. По делото адвокатите на осъдения Николай Лазаров твърдят, че той е невменяем, страда от умствена изостаналост и паническо разстройство. Действията му били под влияние на покойния му баща Иван Лазаров. “Бях кукла на конци в ръцете на кукловода Иван Лазаров”, заявява Николай пред съда. Съдебна експертиза обаче опровергава това. Доказано е също, че Николай Лазаров активно е представлявал дружеството “Промес” и само от февруари до септември 2007 г. лично е изтеглил суми от банки в размер на 400 хил. лв., което не може да направи умствено изостанал човек. Той е получавал лично и ревизионните актове на фирмата, по един от които на “Промес” са възстановени неправомерно 95 хил. лв.

Така крайният резултат от аферата за кухите дружества е следният.

Първоначалният инвеститор “Промес” ООД, оплетен в мрежите на фамилия Манджукови, към днешна дата дължи на бюджета 4,7 млн. лв. от начислен, но невнесен ДДС.

“Булмес” ООД на Симеон Симеонов и Николай Лазаров дължи 7,1 млн. лв. На 11 септември 2008 г. Симеонов прехвърля дяловете си във фирмата на Борислав Божков. Последният е бил шофьор на Борислав Манджуков, научи “24 часа”. Докато бил на служба при него, подписвал документи, с които станал собственик на няколко фирми с дълг от 20 млн. лв. към бюджета. Отрича да е знаел какво подписва и последиците от това.

“Глобал трейд 2” на третия осъден Ростислав Стоянов дължи 7,2 млн. от фиктивните договори и фактури.
“Месокомбинат Варна” АД е с възстановени 2,9 млн. лв. ДДС от договорите си с “Булмес” ООД за покупката на готовото предприятие и от сделката за оборудването.

До седмици Върховният административен съд (ВАС) ще реши дали държавата ще загуби 2,8 млн. лв. от ДДС-то, постъпило по сметките на “Месокомбинат Варна” АД. По същото време се очаква и окончателната присъда за участниците в престъпната схема за начисляването му по наказателното дело във Върховния касационен съд (ВКС). Парадоксът е, че засега административното производство за усвоения ДДС върви в ущърб за бюджета, а по наказателното дело схемата за начисляването на същия ДДС е доказано престъпна и освен това се разкриват преки връзки между семейство Манджукови, усвоили парите, и кухите дружества от дедесарската верига, които са ги начислили, но не са ги внесли.

През 2008 г. НАП възстановява 1,987 млн. лв. ДДС на “Месокомбинат Варна” АД по сделката за покупката на обекта от “Булмес” ООД. Тогава е извършена ревизия на дружеството за периода от май до декември 2007 г., когато е сключена сделката.

След намеса на Софийската градска прокуратура обаче започва нова ревизия на “Месокомбинат Варна” АД, според която ДДС-то е възстановено неправомерно, пише в решение на данъчните. То е приложено по делото във Върховния административен съд.

През декември 2010 г. в НАП - Варна пристига постановление на Софийската градска прокуратура. В него е разпоредено да се извършат допълнителни ревизии на няколко фирми във връзка с разследване срещу бизнесмена Борислав Манджуков и бившия служител на Инвестбанк Петър Маринов. Наказателното дело е за организирана престъпна група с цел пране на пари. В преписката има доказателства, че на две от фирмите, свързани с разследваните, е възстановен ДДС от НАП - Варна. Една от тях е “Месокомбинат Варна” АД.

Прокуратурата е поискала всички документи по възстановения ДДС за покупката на земята и предприятието. През 2011 г. от държавното обвинение предоставят достъп на данъчните до материалите по разследването на престъпната група.

Така е назначена нова ревизия на “Месокомбинат Варна АД”. Започва проверка на данъчното досие на доставчика “Булмес” ООД. Данните показват, че ревизията на фирмата на Симеон Симеонов е приключила през 2008 г. Изводите са, че декларираните дейности по строежа не са извършени от “Булмес”, а от група строителни фирми като "Реми Билдинг строй".

За новата ревизия на купувача “Месокомбинат Варна” АД, е назначена пазарна оценка на имота, който е предмет на съмнителната сделка. Анализиран е и нотариалният акт за покупко-продажбата. Данъчните откриват със задна дата, че към момента на прехвърлянето на предприятието - 27 декември 2007 г., в имота не е имало сгради, а те са построени по-късно, т.е. след усвояването на ДДС-то по сделката. Освен това документи от Община Аксаково разкриват, че към датата на сделката като инвеститор на строежа все още е вписано “Промес” ООД и няма как “Булмес” ООД да продаде негова сграда. Така договорът за продажба между “Булмес” и “Месокомбинат Варна” АД е обявен за нищожен, което автоматично изключва възстановяването на ДДС-то. Оказва се, че фирмата на осъдения Симеон Симеонов е начислила ДДС-то неправомерно, което пък е изтеглено от получателя “Месокомбинат Варна” АД, където в борда на директорите е съпругата му Десислава. Така данъчните стигат до извода, че фирмата на Евгения Манджукова не е имала право да си възстанови от хазната ДДС за 1,987 млн. лв. Издаден е ревизионен акт на “Месокомбинат Варна” АД за възстановяване на сумата плюс лихви от 872 хил. лв., или общо 2,85 млн. лв. Данъчните се мотивират, че са открили нови факти, които не са били известни към датата на първата ревизия, с която е разрешено ДДС-то. Тогава не е била извършена проверка на доставчика на “Месокомбинат Варна” АД - “Булмес” ООД. Според адвокатите на фирмата на Евгения Манджукова тя няма вина за това, че данъчните не са проверявали “Булмес”, “Промес” и “Глобал трейд 2” при възстановяването на ДДС-то през 2008 г., при положение че са можели да ревизират предходните доставчици по сделката и са знаели за тях. Започват обжалване в Административния съд във Варна. Там новият ревизионен акт е отменен с решение №2839 от 23.11.2012 г., а НАП е осъдена да плати близо 60 хил. лв. разноски. Делото е разгледано и от Върховния административен съд. Висшите магистрати са отменили решението на първата инстанция и са го върнали за ново разглеждане от друг състав. Във Варна обаче резултатът е същият. Административният съд отново решава в полза на “Месокомбинат Варна” АД с определение №3799 от 25.09.2014 г. Така делото отново е в София за окончателно произнасяне. Състав на ВАС с докладчик съдия Мадлен Петрова все още не е взел решението си по казуса. След акта на Административния съд във Варна по казуса с ДДС-то, усвоено от “Месокомбинат Варна”, Окръжният съд признава престъпната схема за начисляването му с присъда №7 от 2015 г., постановена на 22 януари. Апелативният я потвърждава изцяло на 25 юни 2015 г. с решение №120.

По делото, което е висящо във ВАС, се спори и дали “Месокомбинат Варна” АД е знаел за действията на предходните си доставчици. Безспорно е доказано по наказателното дело срещу Сиемон Симеонов, Николай Лазаров и Ростислав Стоянов, че Борислав Манджуков е имал активна роля при “строежа” на месокомбината от “Промес”, “Булмес” и “Глобал трейд 2”, а предприятието е купено от фирма на майка му. В борда на директорите там освен Евгения Манджукова присъства и тъщата на продавача Симеонов, а днес - и съпругата му Десислава.

На ход са последните инстанции на двете върховни съдилища в България.

В категории: Крими


1
Коментара
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
1
Коментара по темата
1.
aideeee uru6
17.12.2015 14:24:44
0
3
всичко се влага в sky bank ако ме разбирате.нека трупат ,но са забравили библията -голи дойдохме и голи ще си отидем.айде лапайте и вие гладни и недоносени депутати
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори