×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Секретарка на Делян Пеевски и бивша фирма на Любен Джубрилов искат да санират блокове в Бургас


Секретарка на Делян Пеевски и бивша фирма на Любен Джубрилов искат да санират блокове в Бургас
Общинската комисия днес цял ден разглежда под лупа техническите предложения на участниците
Тема в развитие
виж още
скрий
01 Декември 2015, Вторник, 06:07 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Интересът към 12,5-те млн.лв.по националната програма за саниране е изключително сериозен

18 фирми подадоха оферти в обществената поръчка за саниране на осем блока в Бургас. Техническите предложения на процедурата, чиято прогнозна стойност е 12,5 млн.лв, се отвориха днес в голямата зала на общинска администрация. Участваха почти всички големи бургаски фирми, както и голяма част от националните лидери.

Сред тях и няколко пребюлопитни участници. Изключително интересна е столичната „ПСГ“ АД, която подаде оферта за най-скъпия блок – 403 в ж.к.“Меден рудник“. Медийни публикации и разследвания свързват фирмата с депутата от ДПС Делян Пеевски. Бивш собственик на компанията е Маргарита Донкова, някогашната секретарка на Пеевски от времето, когато той бе в младежкото НДСВ. Друга интересна компания е „Мелаинвест и партньори“, в която акционер до 2009 година бе Любен Джубрилов.

Ето участниците по обособени позиции:

В лот 1 – за санирането на бл.32 в ж.к.“Изгрев“ има само един участник - ДЗЗД „Обединение „Инженеринг саниране Бургас“. Обединението почти сигурно ще поеме поръчката за 1,61 млн.лв. В консорциума участват три фирми. Първата е „Информационно обслужване на транспорта“ ЕООД, която е еднолична собственост на 54-годишния Румен Георгиев Костадинов. Адресът й за кореспондеция е на крайната ул.“Лом“ в бургаския квартал „Долно Езерово“. Дружеството е учредено в края на 2013 година и в търговския регистър няма информация да е развивала някаква дейност. За другия участник в обединението - „Сателит“ ЕООД не може да се открие точна информация. Има три фирми с подобни наименования – в Габрово, Варна и Силистра, но нито една от тях не е с основен предмет на дейност „строителство“. Третата фирма - „Вамос“ ООД поне има  визитка в строителния сектор. Тя е собственост на Деян Дечев, Георги Савов, Николай Симеонов и Пламен Генчев- и четиримата са от София. „Вамос“ ООД е с приходи от по над 1,5 млн.лв. годишно, показа репортерска проверка в отчетите и за последните няколко финансови години. „Вамос“ ООД работи по няколко проекта в Бургас, главно при озеленяване и облагородяване на зелени пространства в ж.к.“Меден рудник“, участваха и при строителството на Морската гара.

Конкуренцията в лот №2 е по-сериозна. Документи за 1,61 млн.лв. за санирането на бл.57 в ж.к.“Изгрев“ подадоха две дружества ДЗЗД „Саниране Бургас“ и „Обединение Изгрев 2015“. В първия консорциум участват „ Национален център за саниране на сгради“ ЕООД и „Термал инженеринг“ ООД. Първата фирма е собственост на столичния бизнесмен Кирил Балабанов. Тя е имала и наложен запор заради неизплатен кредит към „Юробанк“, който вече е вдигнат. Втората фирма е добре познатата в Бургас „Термал инженеринг“, която от дълги години е на местния пазар в сигмента на отоплителна на соларните и газови инсталации. Компанията бе един от първите инвестори в бургаската индустриална зона.  Вторият кандидат в този лот е учреден между ямболската ПСФ Мостинженеринг“ АД и столичната „Стини“ ООД.

Това е новата визия на блок 57 в ж.к."Изгрев"


За санирането на бл.114 в ж.к.“Меден рудник“ или лот №3 от обществената поръчка , кандидатстват три дружества. „Среги“ ЕООД, ДЗЗД „Бултрем Бургас“ и „Алпин билдинг“ ЕООД. Първата от изброените компании е редовен участник по обществените поръчки в Бургас. Те имат изпълнени и няколко знакови за Бургас проекти, свързани с изграждането на офис и жилищни сгради. Във визитката им влиза строителството на красивата сграда на „Кондоско“ до гробищния парк. Фирмата е собственост на Георги Младенов, Жельо Иванов и Любомир Дончев. Има наложени два запора заради дългове към други юридически лица. Вторият участник, ДЗЗД „Бултрем Бургас“ е учреден от две фирми „Булпласт“ ЕООД и „Андонов и синове“ ЕООД. „Булпласт“ ЕООД спечели процедурите за смяна на дограмите в бургаските училища по времето, когато строителен зам.-кмет на Бургас бе настоящият депутат от СДС Костадин Марков. Третият кандидат за1,41 млн.лв. за санирането на бл.114 е поморийската „Алпин билдинг“ ЕООД, собственост на младия бизнесмен от Поморие Кузман Димитров.

Два са консорциумите с оферти за санирането на бл.105 в ж.к.“Меден рудник“ - ДЗЗД „Консорциум Ремонстрой-Керамика Бургас“ и ДЗЗД „Галес енд ефект“. Както става ясно от името в първото обединение участват солидната бургаска компания „Керамика Бургас“ управлявана от Руси Куртлаков и Светлин Куртлаков, а втората е „Ремонстрой“ АД. Водеща фирма в техния претендент в лот 4 е „Ефект билдинг“ ЕООД, а за подизпълнител е деклариран „Интерплас“ ЕООД.

Само една фирма подаде оферта да обновяването на бл.88 в ж.к.“Братя Миладинови“, чиято прогнозна стойност е 1,59 млн.лв. Участникът е „Мела инвест и партньори“, в която до 2009 година основен акционер бе наскоро оправданият бивш шеф на ММА федерацията Любен Джубрилов. Днес той формално няма нищо общо с фирмата. Компанията се води собственост   на дългогодишния й управител Николай Тодоров.

В лот №6, където цената е най-ниска – 784 хил.лв. - за санирането на бл.27 в ж.к.“Зорница“, участие са декларирали три дружества - „НСК София“ ЕООД, „Изида“ ЕООД и ДЗЗД „Креар“. Първият от изброените участници е изпълнявал проекти за саниране в Джебел, кандидатства за обновяване на блок в Ботевград. Собственост е на Светлин Владимиров. Съвпадение на имената не дава повече яснота чия собственост е фирма „Изида“ ЕООД. Правният мир на държавата познава три фирми с това наименование. Третият участник ДЗЗД „Креар“ е учреден от „Драй Билд Г2“ ЕООД и „Креар“ ЕООД. „Драй билд Г2“ ЕООД е печелила поръчки за саниране в Бургас. Последната й такава е за ОДЗ „Морска звезда“, показа проверка на Флагман.бг.

Така ще изглежда блок 27 в ж.к."Зорница" след санирането


Енергийната ефективност на друг от големите блокове в „Меден рудник“ - 101 ще излезе 1,85 млн.лв., без ДДС. Ето защо и конкуренцията е сериозна. В този лот участват три фирми. ДЗЗД „Обединение ЕЕ Бургас“ ДЗЗД „Обединение ЕЕ Бургас“(„Трейс София“ ЕООД и „Ар джи би“ ЕООД) и ДЗЗД „Креал“(“Креал 21“ ЕООД и „Плеядес България“ ООД). Третата оферта е от „Мидия инфраструктурно строителство“ ЕООД на местния бизнесмен Димитър Янакиев.

Последният лот 8 – за бл.403 в ж.к.“Меден рудник“ отново е с трима участника. Прогнозната стойност тук е най-висока – 2,24 млн.лв, а и фирмите изглеждат най-интересни. Първата от тях е строителната „ПСГ“ АД. Столичната компания е с изключително интересна история. Тя е един от националните лидери в строителството. Управлява се от триумвирата – Александър Николов, Мариела Николова и Светлин Радков. Фирмата се свърза с депутата от ДПС Делян Пеевски. „ПСГ“ АД е създадена през 2003 година под името „Проект груп“ като неин управител и собственик е 25-годишната Маргарита Донкова. Тя според публикации на списание „Тема“ е бивша секретарка на Делян Пеевски.  По време на управлението на НДСВ фирмата участва в приватизацията на крупни спортни обекти като Зала Универсиада, комплекса Тотошанс на Златни пясъци и Колодрума в Борисовата градина. Приватизацията става чрез създаването на съвместни дружества в които се апортират апетитните обекти. След избухването на скандала Донкова се оттегля от дружеството. Вторият участник в този лот е варненската „Хидрострой“ АД, работеща от години по големите прокети в Бургас. Тяхно дело е пътен възел „Юг“, както и голяма част от обновената инфраструктура на града. Последният участник е бургаската „Си Строй“ ООД.

Към 12,5-те млн.лв. за саниране интерес проявиха почти всички големи фирми в региона, които днес пратиха представители


Лот №1
ж.к.“Изгрев“, бл.32
прогнозна стойност 1,61 млн.лв., без ДДС
Участници:
ДЗЗД „Обединение „Инженеринг саниране Бургас“(“Информационно обслужване на транспорта“ ЕООД, „Сателит“ ЕООД, „Вамос“ ООД)

Лот №2
ж.к.“Изгрев“, бл.57
прогнозна стойност – 1,61 млн.лв., без ДДС
Участници:
ДЗЗД „Саниране Бургас“(“Национален център за саниране на сгради“ ЕООД и „Термал инженеринг“ ООД)
„Обединение Изгрев 2015“(„ПСФ Мостинженеринг“ АД и „Стини“ ООД)

Лот №3
ж.к.“Меден рудник“, бл.114
прогнозна стойност – 1,41 млн.лв., без ДДС
Участници:
„Среги“ ЕООД
ДЗЗД „Бултрем Бургас“(„Булпласт“ ЕООД и „Андонов и синове“ ЕООД)
„Алпин билдинг“ ЕООД

Лот №4
ж.к.“Меден рудник“, бл.105
прогнозна стойност – 1,32 млн.лв., без ДДС
Участници:
ДЗЗД „Консорциул Ремонстрой-Керамика Бургас“(“Ремонстрой АД и „Керамика Бургас“ АД)
ДЗЗД „Галес енд ефект“(„Ефект билдинг“ ЕОД и подизпълнител „Интерплас“ ЕООД)

Лот №5
ж.к.“Братя Миладинови“, бл.88
прогнозна стойност – 1,59 млн.лв., без ДДС
Участници:
„Мелаинвест и партньори“ ЕООД

Лот №6
ж.к.“Зорница“,бл.27
прогнозна стойност – 784 хил.лв.
Участници:
„НСК София“ ЕООД
„Изида“ ЕООД(“Синтекс“ ЕООД подизпълнител)
ДЗЗД „Креар“(“Драйбилд Г2“ ЕОД и „Креар“ ЕООД)

Лот№7
ж.к.“Меден рудник“, бл.101
прогнозна стойност – 1,85 млн.лв., без ДДС
Участници:
ДЗЗД „Обединение ЕЕ Бургас“(„Трейс София“ ЕООД и „Ар джи би“ ЕООД)
ДЗЗД „Креал“(“Креал 21“ ЕООД и „Плеядес България“ ООД)
„Мидия инфраструктурно строителство“ ЕООД(“Проектанска организация“ ООД - подизпълнител)

Лот№8
ж.к.“Меден рудник“, бл.403
прогнозна стойност – 2,24 млн.лв.
Участници:
"ПСГ" АД(“АДМ студио“ ЕООД – подизпълнител)
“Хидрострой“ АД(“Екип 6“ ЕООД - подизпълнител)
„Си Строй“ ООД

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
15
Коментара по темата
15.
Случаен
06.04.2016 12:45:00
0
0
Сметката си излиза, но кандидатите са малко, защото от общината казаха кой блок за кой е и няма смисъл да се натиска всеки.
14.
Честен
16.12.2015 23:06:32
0
3
Абе тая варненската фирма "Хидрострой" ми звучеше някак си позната докато не проверих в интернет и видях, че собственик е циганина и тартор на джепчийките в Игнатиево Бако Стоянов. Мале, мале. Какво "саниране" ще пада не е истина.
13.
ситизен
02.12.2015 21:35:08
1
4
Кузман Димитров от Алпин Билдинг е много долен човек. Мошенник от класа.
Не заслужава да му дават никаква работа.Алчен гъз.
КУЗМАНЕ парите не стават за ядене момче , не се наяде,долняр смотан.
12.
Доволен
02.12.2015 10:16:48
2
3
Страхотно, хем ще спечеля с татко поръчката да санираме, хем всички останали ще ми купуват тухлите "първо" качество и всички останали материали. Аз да се налапам както винаги, пък другите да го духат.
11.
До 8
01.12.2015 23:10:04
1
6
Поне като ще се прави нещо, да е свястно, да ти е гот да го гледаш, а не за отбиване на номера. Колко мислиш, че ще са качествени ремонтите? След няколко години всичко ще започне да се лющи и руши (както санираните училища) и ще стане още по- грозно от сега. Но свърши тя....
10.
Проста Сметка
01.12.2015 21:34:43
1
3
Няма кой да работи! После ревът, че пари няма, работа няма, жената не дава, а то тук едвам 1-2 фирми се борят за 2 милиона лева.
ТАКА Е!
То не е работа тва за тия пари явно!
9.
Мечо Кух
01.12.2015 20:12:29
1
2
До 4 . Ма френд , ти Стро"Й"тел от Руенския балкан ли си ?
8.
az
01.12.2015 19:50:44
2
3
до 5

Друго си е сега, нали ? Олющено, всеки плескал с различен цвят, винкел тук, алуминии там, пластмаса и т.н. Изобщо, красота, как да не и се радваш.
7.
ЕТО ДАЛАВЕРИТЕ,
01.12.2015 19:26:32
1
12
започват да лъсват една по една. "Солидната" ви "Керамика Бургас" бе придобита чрез кражба на акциите в боновите книжки на нефтохимиците, които съвсем тенденциозно и под заплаха за уволнениебяха насочени да ги впишат в актива на един измислен фонд Нефтохиминвест. Той даде веднъж дивиденти в размер на 60 ст. на акция и ...зачезна. Не, шепата управляващи изкупиха с акциите на нефтохимиците нарочно баталясали предприятия и фабрики и си ги поделиха на калпак. Така собственикът на "Керамика"- никой, отникъде, но момчето на таткото ,който участва в боновата измама, стана неин притежател. После се разпростря в какъв ли не бизнес, заедно с мафиотите по веригата... Сега таткото притежава Ремонтстрой, сина - Керамика - и ето ти уж две независими фирми, а всъщност и двете собственост на бащата и сина - имат наглостта да се явяват и получават обществени поръчки. Ето ви как ще ви санират блоковете с европейски пари - като нагушват все едни и същи хора, и то съвсем неслучайни.Ама кой му пука? Давай ние да вдигаме винетките, местните данъци, да мачкаме и скубем народа - него кучета го яли, нали ние сме добре...Язък за хубавата ни държава, в която който не е татковото или братко, или батко трябва да бяга в чужбина. Тези остават, те никъде не тръгват, защото не са недоволни от системата, нито пък очакват, че някой някъде другаде ще им постели хем дебело, хем доста тлъстичко...
6.
Кольо Фитката
01.12.2015 18:48:24
0
5
Строителна фирма "ФЛАГМАН" ще ви ги санира всичките без изключение :-) Те една статия нямат без правописна грешка, а си представям, как ще санират вече построена сграда. Ама кеш да има новини, шок, ужас и най-важното клюки на килограм.
5.
Грозотия
01.12.2015 16:55:58
3
13
Какви са тези грозни цветове бе хора? Ще превърнете града ни в психодиспансер. Визията за Изгрев е като соц. хотел в Слънчака. Ще повърна...
4.
Стройтел
01.12.2015 16:46:52
3
6
Сметките не излизат хора .... Печалбата е едва 10% и то ако ти плати общината на време. Ако имаш кредити к общината те забави няма и 1 лв да се извади. Вие смятате само 10 000м2 Рзп а не смятате дограма обръщаноя ъглове .... Неща които ги ума много и са пипкава работа и скъпа
3.
222
01.12.2015 16:38:32
1
10
Един такъв блок има 10хил кв.м. РЗП, едва ли ще се намери строител да ти вдигне повече от 2 етажа :))
Цените изглеждат завишени но пък липсата на кандидати показва, че явно не е така. Вижда се, че за половината позции има само по 1 кандидат. Целта беше да учстват и малки фирми като се дава максимум по 1 обект на фирма. Въпроса е защо ги няма кандидатите.
2.
...
01.12.2015 16:21:54
5
2
Дреми ми на чайника за тая тема
1.
gb
01.12.2015 16:17:19
2
25
Баси цените за саниране..

За тези пари всеки нормален строител би вдигнал цял блок
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори