×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутат вдъхнови русофилите в парламента с мощна реч срещу ремонта на изтребителите в Полша


Бургаски депутат вдъхнови русофилите в парламента с мощна реч срещу ремонта на изтребителите в Полша
Атанас Зафиров бе обвинен, че е от "червената мъгла"
27 Ноември 2015, Петък, 08:39 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Отляво ръкопляскаха дълго след 15-минутното изказване на Атанас Зафиров


Бургаският депутат Атанас Зафиров се превърна в основно острие на БСП за защита на тезата, че изтребителите МиГ-29 не трябва да се ремонтират в Полша, а в Русия. Днес Народното събрание разглежда проекторатификацията на споразумението с поляците.

Народният представител от Бургас бе подготвил цяла папка за речта си, която продължи повече от 15 минути, а след нея той бе аплодиран бурно и продължително от лявата част на залата.
Изявлението си Зафиров бе базирал на разбиване  на „митове” за целесъо
бразността на сделката с Полша.

Първият мит бил, че ремонтът не може да се извърши в Русия заради евросанкциите срещу Кремъл. Според Зафиров санкциите не важат, когато става въпрос за стари договори и за осигуряване безопасността при доставка на резервни части. 

Друг мит бил, че цената на офертите от полската и руската страна били идентични и че поляците осигурявали безплатен транспорт като жест. Всъщност Полша предлагала по-скъпа оферта и в нея влизал и транспортът.

Друг аргумент в полза на руската компания РСК-МиГ Зафиров изтъкна с това, че оттам давали повече часове гаранция и летателни часове. Според депутата от БСП, поляците използвали остарели резервни части от Украйна.

Червеният депутат даде пример как Алжир ползвала услугите на Полша за ремонт на „Су-24”. В резултат един от самолетите паднал по време на тренировъчен полет. Разследването доказало, че това е станало в резултат на използване на стари резервни части при ремонта в Полша.

Атанас Зафиров заяви, че има информация, която малко знаят. Той разбрал, че поляци на 17 ноември поискали от Русия да закупят резервни части точно за ремонта на българските МиГ-ове. Руснаците обаче категорично отказали.

След дългата си реч отляво избухнаха в мощни и продължителни аплодисменти.
Последва реплика на Корман Исмаилов от Реформаторския блок - че „от червената мъгла” явно са положили много усилия да се подготвят по темата. Исмаилов обаче лично отишъл в Полша, за да види завода, където трябва да се състои ремонтът. В делегацията имало и специалисти от Министерството на отбраната, които оценили нещата експертно и установили, че няма да има проблеми.

Депутатът от РБ изтъкна, че ремонтите са временно решение до закупуване на нови многоцелеви изтребители.

Атанас Зафиров отговори в дуплика, че и той бил поканен на „екскурзията” в Полша, но не отишъл. Той добави, че нямал намерение да участва в това беззаконие и препоръча на Корман Исмаилов първи да се качи в отремонтираните в Полша изтребители. И след това изказване на Зафиров последваха дълги аплодисменти отляво.

В категории: Политика


Автор
11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Нина Стефанова
01.12.2015 05:56:20
0
1
Жорж па Български се зове това недоразумение 1, тази еврогей - атлантическа подлога, този сбъркан безмозъчен поклонник на фесовете - главорези от ИД!!!Защото, или си православен, или си рязан башибозук !!!
10.
Българофил
27.11.2015 15:59:53
1
14
Коментиращият тук, който се именува Жорж Български и по още десетки инфантилни начина, явно не е ходил на училище или поне формално го е правил, защото красноречиво доказва, че е неграмотен. За съжаление, когато е трябвало да се учи да пише и да чете най-вероятно се е занимавал с други неща. Друг е въпросът, че от него не може да се чуе аргументирана позиция, а се леят псувни, ругатни и обиди. Бих го посъветвал най-искрено да излезе на улицата и да се поразходи на чист въздух отивайки към психиатрията, където ще му изпишат лечение. Не че някой има полза от него, но все пак и той е живо същество, каквито са и влечугите, и насекомите, и земноводните......
9.
zogzpgslyslysyxpyzpyzoyzvz
27.11.2015 12:08:54
5
0
ВСЕКИ МОМЕНТ ЕВРЕИНА ЕРДОГАН ЩЕ ПУСНЕ КЪМ ЕВРОПА 3 МИЛИОНА ЕМИГРАНТИ ТОВА Е БЕСПЛАТНА ИНВЕСТЕЦИЯ ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ
8.
!
27.11.2015 11:53:39
11
5
ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН
7.
уф
27.11.2015 11:21:56
7
3
Пич, гледай цифрите.
На нас дори не ни трябва армия.
За какво? Ние сме в НАТО.
Ние сме неутрални.
6.
Parahod
27.11.2015 11:10:43
12
8
Толкова изхабен " политик" от изхабена и продадена партия , на която откраднаха ПАРИТЕ и идеите убийственно я пращат на дъното , но те лайната , ще ще плуват отгоре , докато не се сетим да изчистим ... !!! Какво означава да каниш провалили се политици да коментират събития от ежедневието - означава слугинаж и в никакаъв случай съвест !
5.
Тракиец анти-Руснак
27.11.2015 11:08:56
17
7
Виж каква дебела свиня е със ниско чело. Какво друго очакваш да каже такъв убитак? Шейкспир? Да млъква и да си прибира подкупите от Путин.
4.
Мм
27.11.2015 11:06:05
16
8
Не смятам че трябва въобще този пич да има мнение при условие че е "учил" по времето на комунизма когато цялата история на България беше пренаписана за да угоди Сталин. Такива нафталинени убитаци са срам за нашите Европейски перньори. Комунистите във затвора!!!!!
3.
раковски
27.11.2015 11:02:14
17
5
За съжаление Бургас е последна дупка на кавала. Надали останаха умни хора в Бургас които четат вестниците на цивилиАциите на тяхноте езици. Генерала Нейков е един от най добрите които сме имали от 1944 досега, нека той да реши дали да си даваме отбраната на терористите в Кремъл, които ни подложиха на геноцид цели 50 години.
2.
старите муцуни вън
27.11.2015 10:58:17
15
8
Наско стана много активен откакто в Бургас БСП доста загубиха на изборите и започнаха смени на лидерите им, явно от страх в листата за следващота НС да не би и него да сменят
1.
Жорж Български
27.11.2015 10:57:56
21
10
Предател. Този трябва да се разследва за предателство срещу родината. Путин единствено мпже да се задържи на власт ако продължава да измисля военни конфликти -- което го прави "нужен". Измислиха войните в Украйна, Грузия, набърлаха се във работата на Турция, само и само да стои на власт. Дъщеря му е милиардер. Няма свобода на пресата. Това джудже нацист е малко злобно същество което няма много акъл. Време е да им теглим една баста и на този Бургаски дебел свин. Грух грух, убитак. Седи си в кочината, получавай си пликчетата от Лукоил.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Миналата година Канарските острови са посрещнали 16 милиона туристи, което е седем пъти над населението от 2,2 милиона души Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори