×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Революция! ГЕРБ притискат образователния министър: Вкарайте тоталитарния режим в учебниците – младите да знаят какво е било!


Революция! ГЕРБ притискат образователния министър: Вкарайте тоталитарния режим в учебниците – младите да знаят какво е било!
Тодор Танев бил съгласен
26 Ноември 2015, Четвъртък, 09:12 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, парламентарен репортер на Флагман.бг

Петиция с подписка ще мине през всички парламентарни групи, както и в интернет


ГЕРБ стартират петиция до министъра на образованието Тодор Танев за вкарване изучаването на тоталитарните режими в учебниците по история в средното образование. Това обявиха на пресконференция в парламента депутати от формацията, начело със знаковия антикомунист Методи Андреев.

Подписката ще мине през всички парламентарни групи, преди да отиде при министъра.
Петицията ще бъде публикувана и в интернет, за да може да бъде подкрепена и от гражданите.
Пред репортери Цвета Караянчева от ГЕРБ каза след въпрос на „Флагман”, че министър Танев е съгласен с петицията.
Както е известно, той има твърди антикомунистически разбирания.
Караянчева заяви, че нейни колеги искали да вкарат нормите в закон, но това нямало как да се случи, защото би означавало политизация на материята, което е недопустимо.
„Това се прави чрез наредба от самото министерство”, категорична е депутатката.

„Тази петиция е знак на народните представители на ПП ГЕРБ и народните представители от другите партии, които ще се включат в нея, както и на гражданите - тези тоталитарни режими да се изучават, защото е хубаво младото поколение да знае и да може да сравнява какво е било и какво е сега”, коментира още Цвета Караянчева, която като депутат от Кърджали е популярна и като острие на ГЕРБ срещу ДПС.

На въпрос – дали не е къса историческата дистанция, понеже все още имало спор дали при Тодор Живков не е било по-хубаво, депутатката отсече: „Нека оставим и младите хора да преценят. Нека да знаят повече, нека да са информирани, защото информацията дава обхват и на заключенията, които могат те сами да направят.”

В категории: Политика


Автор
8
Коментара
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 0
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
8
Коментара по темата
8.
Няма лошо
26.11.2015 18:48:23
0
1
Начело на петицията би трябвало да е Цецка Цачева-като партиен секретар и Плевню - като окръжен комсомолски секретар;
Тези същите могат да се включат в учебниците и със лични спомени за тоталитарния режим!
7.
съби
26.11.2015 18:27:25
0
1
ми да ,тъкмо ще знаят идните поколения ,че синове и внуци драпали да станат членове на БСП ,са извъртяли гъзовете и станали ,,демократи,, пак за гювеча
6.
Je Suius демоКРАД
26.11.2015 15:52:32
1
8
Да напишат как заради Дра галевския Мангал Костов който затвори над 500 фабрики и заводи те майките бащите и роднините им НЯМАТ и НЯМА да имат работа в близко време как за няколко години 2.5милиона българи ги НЯМА или са починали от глад и болести и недоимък или работят в Испанияи Англия на черно
5.
емигрант
26.11.2015 15:26:30
1
7
ама продстотия след простотия в тази държава . Всичко ни е наред , та сега ново пет . Ами този министър не оставя добри следи след себе си. А чудното е , че 90% от ГЕРБ начело с президента са тясносвързани с БКП, как ще се обясни това. Стига демагогия, стига политизация, научете децата да са преди всичко добри хора а не какво е било. Доста простотия та досиета , та ДС и след 25 г сянката на социализма е пред ВАс.
4.
grfrqedfer
26.11.2015 14:26:25
2
16
Ама вкарайте и Турското робство, за да знаят отново същите млади, как са ни клали и е...ли. , а сега седят и пърдят в парламента и се хилят с големите си глави и кривогледи погледи едва свързвайки смислено изречение на развален български.Да знаят и кой дойде и ни отърва от тези получовеци!???? като искате истината кажете им, пишете им на тея млади за които толкова сте се заинтересували!??? Ама им пишете и за вашите млади-децата Ви те къде учат......с какви пари, напишете им също, че вие най-големите атлантици и американци, навремето не ходихте в казарма(пишехте се болни) бащите Ви бяха тези които крадяха и се ползва с привилегии, лошите комунистически заводи вие ги взехте за да имате сега приятният стандарт и хубавите капиталистически екстри......боклуци сте, да знаете и такива ще си умрете, продажни боклуци !???
3.
s7ra097ra97ea69rz7r0z8tz8gx9y
26.11.2015 13:08:35
0
20
СЪЩО ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ СЕГАШНАТА ПАРТОКРАЦИЯ СА РОДНИНИ НА СТАРАТА БКП ПАРТОКРАЦИЯ
2.
репресиран от българската демокрация
26.11.2015 12:41:17
5
16
Трябва да се пише, че по време на тоталитаризма имаше ред в държавата, нямаше бедни и богати, всички имаха работа и сигурност. Всеки можеше да си позволи да отиде на почивка през време на отпуска си.
1.
М ДААА
26.11.2015 12:36:26
5
22
ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ СЪЩО,ЧЕ ВЪВ ВСЯКО УЧИЛИЩЕ ИМАШЕ ЗЪБОЛЕКАРСИ КАБИНЕТ,НЯМАШЕ ТАКАВА ПРЕСТЪПНОСТ,ДРОГА И ИМАШЕ РАБОТНО ВРЕМЕ,А НЕ КАТО СЕГА.КОЙТО РАБОТИ ПО12-16ЧАСА,А ОСТАНАЛИТЕ БЕЗРАБОТНИ.ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ПЕНСИОНЕРИ,А ЩЕ ИМА СОЦИАЛНО СЛАБИ БЕЗРАБОТНИ ЦИГАНИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори