×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каракачанов: Турция е на страната на „Ислямска държава“, но не може джудже да роди планина


Каракачанов: Турция е на страната на „Ислямска държава“, но не може джудже да роди планина
Свалянето на руски самолет на територията на Сирия е поредното доказателство, че Турция е на страната на „Ислямска държава“, каза Красимир Каракачанов.
25 Ноември 2015, Сряда, 12:10 ч.

Свалянето на руския самолет е провокация с цел е да предотврати сформирането на коалиция срещу ИДИЛ, за да може Турция да купува петрол от джихадистите, каза съпредседателят на Патриотичния фронт

Свалянето на руски самолет на територията на Сирия е поредното доказателство, че Турция е на страната на „Ислямска държава“. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.
„Турция е страната, която обучаваше и въоръжаваше в свои лагери бойци на т. нар. умерена сирийска опозиция. Една част от тях се присъединиха към „Ислямска държава“, а друга – към Ал-Кайда. Рязането на глави започна от т. нар. умерена опозиция. Турция е и страната, която купува петрола от завладените от „Ислямска държава“ находища и то за смешните 10-15 долара на барел. Амбицията на Анкара е този хаос в Близкия изток да бъде контролиран от страната. Тя се управлява от едни хора, които не крият своите неоосманистки интереси. Ердоган и аверите му мечтаят да владеят териториите от бившата Османска империя“, заяви Каракачанов.
„След атентатите в Париж, когато Франсоа Оланд стана съюзник на Путин и френският президент се зае със совалката между европейските държави и САЩ, за да се направи голяма коалиция, която да бие по „Ислямска държава“, Турция сваля руски самолет. Очакваше се скоро коалицията да стане факт, но от това Анкара няма интерес. Какво може да направи, освен да скара потенциалните бъдещи съюзници? Затова една НАТО-вска държава като Турция, свали самолета на Русия и това изостри отношенията между Москва и Анкара. Ердоган веднага приплаква в НАТО. Един час след свалянето на самолета, Турция иска свикването на съвета за задействане на член 4. Турция ежедневно нарушава въздушното пространство на Сирия. Сега ще последва ответен удар“, прогнозира депутатът.
„Турските самолети, които навлязат в сирийска територия, ще получат реципрочно отношения на това, което направи Турция. Анкара приплаква, че е застрашена и очаква, че това ще развали отношенията между потенциалните бъдещи партньори, т.е. ще провали усилията на френския президент, който се стреми да направи коалиция между Русия, САЩ и ЕС, за окончателно решаване на въпроса в Сирия и приключването на „Ислямска държава“. Това е провокация. Спорно е дали самолетът е бил на сирийска или на турска територия. Дори да е навлязъл в един полуостров, то е станало на малко разстояние, което по нищо не застрашава сигурността на Турция“, коментира Каракачанов.
„Турската радарна система проследява всички полети в една или в друга посока. Специалистите много добре са видели, че руските самолети изпълняват бойни акция, при която хвърлят цялото си въоръжение по обекти на „Ислямска държава“ и се връщат празни,
т.е. руският самолет нито е имал ракети, нито повече амуниции, с които да се защити. Турците удрят един самолет, който се връща от мисия и не е никаква заплаха. Направиха го демонстративно. Ердоган търсеше този конфликт. Той каза още преди месец, че ще използва сила, ако се случи така, че руски самолет наруши въздушното пространство на Турция. Основната цел на Анкара е да няма световна коалиция, която да реши проблема с „Ислямска държава“, за да може Турция да бъде основният фактор в Близкия изток“, подчерта съпредседателят на Патриотичния фронт.
„В Близкия изток е най-големият източници на нефт и газ в света. Няма как едно джудже да се напъне и да роди планина. Турция е мощна на фона на балканските държави, но да се мери с Русия и САЩ е несериозно. Тази мегаломанска амбиция на Ердоган ще му изяде главата“, прогнозира Каракачанов.
„Европейците нямаха собствена визия за политиката и позволиха на Турция да си играе игричките и поради руско-американския конфликт, всички енергийни проекти да минават през територията на страната. Това стана заради безгръбначната европейска политика, но това, което се случи в Париж, е причина Европа да излезе от летаргията, в която бе няколко десетилетия“, добавя депутатът.
Според него, събитията в Близкия изток ще ескалират. „Надявам се да има общоевропейска политика за Близкия изток, защото битката на титаните засяга интересите ни. Милион и половина нелегални имигранти са влезли в ЕС. Европа да има самостоятелна политика, а не да е част от една или друга каруца. Няма европейски лидери, а папагали, които повтарят клишета. Това са чиновници, избрани поради липса на други, но те определят съдбата на Европа. Ислямистите заради липсата на лидери в ЕС, решиха да атакуват европейската крепост. Тези бюрократи обаче ще бъдат изметени от собствените си избиратели“, прогнозира Каракачанов.
Той припомни, че когато ислямистите обявиха война на европейската християнска цивилизация, т. нар. европейски лидери се занимаваха с най-“важния“ проблем – въпроса за гей браковете, третия пол, как да ходят обратните в тоалетната и какви да им бъдат тоалетите. В същото време хората, които мислеха за интересите на своите страни, зовяха да се спре с тези глупости.
„България трябва да настоява за ясна политика, която да превърне Европа във фактор. Преди 6-7 месеца мен и моите колеги от „Патриотичния фронт“ ни обвиняваха, че изнудваме правителството да направи ограда на границата. Тя трябва да бъде довършена! Нужно е армията да е на границата и границите да са затворени! Всички, които нямат право да искат бежански статут, трябва да бъдат веднага експулсирани. Не ме интересува дали имигрантите и либералите ще ронят крокодилски сълзи. Искам българските майки да не плачат за своите синове и да живеят сигурно“, заяви лидерът на ВМРО.
„Турция използва 2 млн. имигранти като оръжие за изнудване на ЕС. Може да ги пусне всеки момент. Този поток ще се пренасочи или през Албания, или през България, защото македонците си пазят границата. Затова трябва да засилим контрола. Всеки, който влезе нелегално, трябва да бъде третиран като нарушител и да си носи санкциите. Ако гемиите не се потапят и имигрантите да се връщат откъдето са дошли, битката за разрушаването на Европа ще бъде спечелена от варварите от „Ислямска държава“ и хората, които стоят зад тях и ги финансират“, каза още Красимир Каракачанов.

В категории: Политика


24
Коментара по темата
24.
Вся Правда
25.11.2015 21:05:48
1
3
След като руснаците бомбандираха цистерни и резервоари за нефт и петрол които мангалите продаваха на други мангали стана ясно,че ще стане така.Но си вкараха автогол рязаните.Сега ще им стане ясно,че да си играеш на война с жени и деца не е това както с редовна обучена армия.Алах Акбар....Господ забавя,но не забравя.Амин.
23.
коко
25.11.2015 18:24:51
3
3
Смърт за турция
22.
До 19
25.11.2015 15:04:04
1
2
Като няма какво смислено да кажеш,изръсваш някоя глупост,аман от ОЛИГОФРЕНИ тръгнали да коментират неща които не разбират
21.
igzogxogxoyx0hx0yxphpfh
25.11.2015 14:42:58
1
3
ЕРДОГАН Е ЕВРЕЙСКИ ПЕДАЛ СЪЩИЯ ЕВРЕЙСКИ ПЕДАЛ Е ОНЯ МЪНИК ДОВАТУГЛУ , ТУРЦИТЕ СА СЪЩИТЕ ТАПАЦИ КАТО НАС УПРАВЛЯВАТ ГИ РЯЗАНИ ..........ЕВРЕИ......
20.
qponeca
25.11.2015 14:17:59
1
3
gadni rezaci.qdreni centrali im se prishtqli.sega shte vi gi pratqt.... s raketi!!!!
19.
do 17
25.11.2015 14:04:13
2
1
абе комшу духай резания , аман от ибрикчии
18.
DJARO
25.11.2015 13:14:42
0
4
samo da vi POQSNQ 4e V SIRIQ-IRAK ima nqkolko HILQDI EKSTREMISTI OT RUSIQ i OKOLNITE REPUBLIKI -koito v edin moment 6te se varnat v RUSIQ,i PUTIN GO ZNAE MNOGO DOBRE ZA TOVA KATO SE ZAMISLIM E PO-DOBRE DA VOUVA6 s TQH na 4ujda teritoriq i da gi uni6toji6 tam ot kolkoto da se varnat i da vzemat pak zalojnizi DRAMI i taka natatak.A padnat li DAMASK _BAGDAD tova sa STRATEGI$ESKI gradove varnete ISTORIQTA -nazad,SALADIN E OBEDINIL ARABITE -MUSULMANITE ZA POHODA I M SRE6TU HRISTIQNITE,za tezi ot VAS KOITO NE SA GLEDALI FILMA (NEBESNO ZARSTVO)gledaitr go.EDINSTVENIQ KOITO E POBEDIL-HALIFAT,DOSEGA E HAN TERVEL-ZAPISAN KATO (TREVELII) v ISTORIQTA NA SVETA.200000 hilqdna armiq e razbita-ostavat samo 5000koito se obra6tat i pobqgvat osaznavaiki kavo gi 4aka.
17.
До 13
25.11.2015 12:34:37
5
3
Ако мислиш че руснаците са в Сирия за да воюват с ислямисти си много далече от истината:ДРЕМЕ ИМ НА РУСНАЦИТЕ ЗА ИДИЛ,и продължавай да мислиш така,че ако си бомбардираш на воля на руската граница без да си питал руснаците ме те няма да те свалят(руснаците бомбардират Тюркмени-сирийски турци,които нямат нищо общо с ислямистите)и то след като Турция многократно ги предупреди че няма да търпи това
16.
az
25.11.2015 12:14:42
4
4
Turcite trqbva da budat iztrepani do krak.
Smurt za 4almitE.
To4no 5 atomni bombi I iz4ezvat ot kartata na sveta. Tiq rqzanite burgii mnogo nagli sa stanali.
15.
До всички тирски самосвали
25.11.2015 12:12:48
4
9
Турските лайняри обичат да нападат беззащитни.Ако руския самолет имаше ракети,едва ли щяха да го нападнат.
14.
до 11
25.11.2015 12:09:01
2
6
Една муха опита да ужили мечока.Той лапата замахна и мухата кат лайно в дувар размаза.
13.
do 12 ot
25.11.2015 12:07:07
2
4
Безсмислени спорове не водя.
Бих казал само че ако турски самолет воюва с ислямисти в Украйна никой няма да го свали
12.
Тъп си ти ТОП
25.11.2015 11:40:06
3
2
най малкия проблем е дали руският самолет е нарушил турското въздушно пространство,но за да го разберреш,трябва наистина да ги следиш нещата....моля коментирай коментар N:9
11.
До Каракачанов
25.11.2015 11:31:38
6
3
Турция била предупредила,казва Каракачанов,точно така Турция предупреди,но Русия показа че неуважава Турция като не взе под внимание нейните притеснения,тогава кой е провокаторът,но Турция не е Грузия,Естония,Литва,Латвия да остане безучастна на руските провокации
10.
top
25.11.2015 11:25:52
2
7
оле мале що тъпаци . а бе като знаете че сте обидно тъпи не пишете бе. и от Пентагона ви казват че руснаците не са влизали в турско пространство ,ама вие не та не. истината винаги е непроменим факт но вие това не го разбирате
9.
До разбирачите
25.11.2015 11:20:51
4
4
Гледам,се води спор кой кого провокирал,май не сте наясно че става въпрос за турско-сирийската граница,как си представяте турски изтребител да лети на руско-украинската граница.....дали ще бъде свален
8.
Do goso
25.11.2015 11:13:18
6
0
Nay tipoto i nekompetentno izkazvane na politiceski negramotnik. Ce, ne e v cas ne e, no yavno ne e i v nacalnoto uciliste na politikata. Sram za parlamenta.Rusiya otdavna trabvase da razbere, ce ima i drugi sili. Tova ne e Cerno more s RUS podvodnitca, BG vizdusno prostranstvo ili Krim. Vtori podoben polet, edva li ste probvat vece. Svalaneto na samoleta ne ednolicno resenie na TR armiya.
7.
до 6
25.11.2015 11:12:12
3
4
Същото е и с мурзилките когато стане дума за Расията.
6.
top
25.11.2015 10:58:29
2
9
наблюдавайте колко са активни уж смирените мюсулмани.
като става въпрос за Туркията направо полудяват а иначе били българи
5.
до гошо
25.11.2015 10:55:56
3
5
май си рязан фес
4.
bagatyr
25.11.2015 09:57:53
12
7
Псевдо воевода с досие от ДС......управляващ мноооого имоти на ВМРО за лични нужди.....
3.
гошо
25.11.2015 09:52:56
16
8
Този тъпак му е крива теорията щото най виновния е Русия, и те предупредиха боклуците със тяхните самолети да не си играят със небетата на съседите ама те продължиха. Кой го избра този боклук, той не заслужава нищо.
2.
zufzpufPuF8tz0yd0j
25.11.2015 09:30:10
3
9
ТОВА ГО ЗНАЕ И СТОЯНКА МУТАФОВА
1.
top
25.11.2015 09:26:32
4
13
абсолютна истина
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори