×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Камерите на КАТ на пътя Бургас-Созопол "заспиват" пред богаташи


19 Ноември 2015, Четвъртък, 14:21 ч.
Източник: вестник Всеки ден

Камерите на КАТ скандално работят в произволен режим, а дори и най-новите приспособления за видеонаблюдение се развалят, когато пред тях катастрофира ВИП богаташ и записите се искат от прокурорите.

„Всеки ден“ твърди, че разполага с потресаваща информация за новите камери, монтирани в отсечката на смъртта „Бургас-Созопол“. Седмици след като ченгетата гордо заявиха, че разполагат с уникални подвижни устройства, които нямало да изпуснат нищо в района, става една голяма драма.

На 24 май 2011 г., около 17,30 часа, близо до спирка „Моряк“ бизнесменът Борис Караманов, съпруг на бившата кметица на Созопол Веска Караманова, блъснал с автомобила си БМВ Х6 лек автомобил „Сузуки Балено“. Караманов е карал със 134 км в час при ограничение 90. Не можал да намали и да спре при създадена опасна ситуация на пътя и блъснал движещата се пред него кола. Сузукито, което карало с разрешената скорост, било изхвърлено от удара край пътя и се забило в дърво. Шофьорът му Георги Георгиев е загинал на място. Приятелката му Таня била тежко ранена. Тя изпаднала в безсъзнание. Когато се събудила след секунди, видяла до себе си мъртвия си приятел и започнала да крещи. Жената не е можела дори да излезе от колата, защото била заклещена. Преди да загине, Георги предложил брак на любимата си.

Предполага се, че зверската гледка е заснета от камерите, за които ОДП-Бургас се биеше в гърдите. Това обаче не се случва, защото от полицията отказват да дадат видеозаписи, оказва се, че „новите подвижни камери не са работили точно в този момент, били са временно повредени“, казали ченгетата в Бургас. Борис Караманов е осъден на последна инстанция, но с условна присъда, като заради липса на видеозаписи съдиите приемат, че загиналият шофьор Георги се е движел с твърде ниска скорост, почти бил спрял на пътя.

Проверка на изданието установи, че това не е единственият случай, в който камерите на КАТ „заспиват“ пред богаташи и влиятелни личности. Пътните полицаи в София се борят ударно с гонките, но на сляпо, защото нямат на разположение камери, които могат да засекат превишената скорост през нощта. Твърди се, че радарът с инфрачервена камера, който може да хване бързаците през тъмната част от денонощието, се е развалил. От 8 месеца нямало кой да го ремонтира. Това е официалната позиция на полицията, но хора, участващи в гонките, разкриха, че в тях се включват предимно влиятелни богаташи, като голяма част от тях са публични личности.

Петко Сертов мина като призрак

Скандал с факт, че повечето камери не работят, избухна след изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Оказа се, че той е напуснал страната и след това е влязъл през границата ни, без нито една от уж работещите камери да го заснеме. Тогава премиерът Бойко Борисов с право се ядоса на вътрешния министър и нареди: „Камерите трябва да работят. Ако е нужно – съкрати хора, но те са по-ценни!“.

Оказа се, че освен по границите повечето уреди за наблюдение и в столицата не работят, защото фирмите, спечелили обществената поръчка за изграждане и поддръжка на видеонаблюдението, са предявявали претенции към предишното ръководство на МВР за неплатени суми – между 800 хил. и 1 млн. лв. годишно. Тогава е изтекъл и договорът за поддръжка, който не е подновен. След като остават без поддръжка, устройствата постепенно започват да излизат от строя едно по едно.

В категории: Пътна обстановка


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
bulgar
19.11.2015 21:28:01
2
2
Ама аз не разбрах кой е виновен
който е карал с превишена скорост
или с бавна.
4.
НР
19.11.2015 17:05:03
3
10
Внушавате неверни неща и представяте участниците в това нещастно събитие в съответствие с внушението...Истината е че въпросната Хонда е отнела предимство, излизайки от черен път, за който не предполагах че съществува, въпреки че шофирам редовно по този път поне от около 25 години.След този инцидент изходът от въпросния черен път беше преграден с мантинела.Второ-камерата на КАТ е доста далече от мястото на инцидента. Трето-мястото на инцидента се явява края на едно дълго надолнище-където автомобилът е нормално да развие скорост и поради инерция.Проблемът тук е, че единият от участниците в инцидента е с предполагаем висок статус, което е потенциал да му извиват ръцете и да му бръкнат по-дълбоко в джоба.Пишете нещата обективно и престанете с евтини спекулации и първосигнални внушения.
3.
До Флагман
19.11.2015 15:31:30
4
8
Пишете не проверена информация Флагман. Ще се отнесе това в съда.
2.
123
19.11.2015 13:45:13
0
9
аслъ вече само на Бог може да разчитаме. Трябва да се случи нещо, тая неправда не може да продължава. тоя Содом и Гомор трябва да бъде прекратен
1.
Bs
19.11.2015 12:27:35
0
13
Бог вижда всичко!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори