×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Златина Тюлиева е новият председател на ОбС в Приморско, готвят Барцулева за зам.-кмет


Златина Тюлиева е новият председател на ОбС в Приморско, готвят Барцулева за зам.-кмет
Ще се вслушвам в гласа на опозицията, стига предложенията от тяхна страна да бъдат градивни, обеща Тюлиева
05 Ноември 2015, Четвъртък, 13:29 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Очаква се ексшефката на местния парламент да получи добра компенсация за лоялността си към Димитър Германов


Златина Тюлиева от ГЕРБ бе избрана за председател на Общинския съвет в Приморско с пълен консенсус на тържествената сесия днес /ВИЖ ТУК/. Предшественичката й Миглена Барцулева от Реформаторския блок, която е сред знаковите фигури за Приморско, не бе в залата при полагането на клетвата на новия местен парламент. Очаква се Барцулева да получи добра компенсация за лоялността си и за това, че докрай остана вярна на Димитър Германов. За нея най-вероятно ще бъде отредено зам.-кметско място в Общината, макар че кметът Германов към момента не е обявил това свое решение.

От трибуната на местния парламент Златина Тюлиева благодари за доверието и призова колегите си да забравят предизборните емоции и да работят като екип за развитието на Приморско. Нейната кандидатура бе подкрепена и от управляващи, и от опозиция. Това ще бъде третият й мандат в местния парламент, като в предишния тя бе председател на Комисията по бюджет и финанси.  „Колегите имат поглед върху работата ми досега и предполагам, че това е причината за консенсуса. Ще се вслушвам в гласа на опозицията, стига предложенията от тяхна страна да бъдат градивни. Една конструктивна опозиция винаги е била необходима на Приморско”, каза Тюлиева.

В категории: Приморско


Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 2
16
Коментара по темата
16.
СОУ "Н. Вапцаров" - Приморско
11.11.2015 12:20:08
0
11
Проф. ПЕТКО ЧОБАНОВ –
ректор на Бургаски свободен университет – ІІ част

Налбантов се стреми да подражава на проф. Чобанов във всичко. Много му се иска и той да преподава в БСУ за да има възможност да сваля студентки. Затова в Приморско Налбантов разпространява за себе си слуха, че уж бил преподавател в университета. Казва, че там много го ценяли и всяка седмица го канели да преподава. Хонорарите, които му плащали в БСУ били много повече от заплатата, която получавал в училището. Налбантов се хвали дори и пред учениците по време на час. Казва, че само да искал щял да напусне Приморско и да започне работа в БСУ, където много го искали. Там щял да получава голяма заплата и щял да си гледа рахатлъка. Ама не искал, защото бил много загрижен за учениците, искал да бъде полезен на Приморско и затова бил останал. Бил се жертвал заради тях, раздавал всичко от себе си, а те не оценяли жеста му.
В тази връзка Налбантов постоянно измисля разни случки за това какво му се било случило в университета – как преминала лекцията му, как реагирали студентите, какви въпроси му били задавали и т. н. По време на някакъв разговор, сякаш между другото споменава, че трябвало да отиде до университета да си вземел хонорара или да се срещнел с Чобанов за да уговорел някои условия от договора си, да уточнял графика на лекциите си… Странното е, че за дълъг период от време докато е “преподавал” в университета Налбантов не е знаел какво точно преподава. Когато някои хора са го питали какво преподава, той се затруднявал и не знаел какво да отговори. Впоследствие намира отговор и на този въпрос – бил преподавал “философия на правото”. Разбира се всички знаят, че това е лъжа, но повечето приморци се правят, че му вярват само за да не го обидят. А иначе помежду си говорят, че този човек не е в ред – много фантазирал, лъжел и сам си вярвал.
За съпругата си (Христина) Налбантов казва, че за известен период била следвала “право” в БСУ. По това време той бил преподавател в университета, а тя му била студентка. Тогава двамата се били запознали и оженили. Но впоследствие Налбантов разбрал, че БСУ е един фалшив и не много авторитетен университет и затова прехвърлил жена си във Великотърновския университет. Там тя завършила “история”. Тези, които познават жена му твърдят, че не е възможно тя да е изучавала “право”, защото по нищо не личало тя да има някакви юридически познания. Други твърдят, че Налбантов използвал връзките си само за да приемат жена му в БСУ и впоследствие да я прехвърли по-лесно във ВТУ – явно е, че по онова време за нея е било непосилно да бъде приета във ВТУ с кандидат-студентски изпит на общи основания.
Пред свои близки и познати Налбантов твърди, че жена му фактически не е следвала и не се е явявала на изпитни сесии. Всъщност той бил имал толкова големи връзки, че направил така направо да й издадат дипломата. В тази връзка Налбантов е предлагал на много свои познати услуги от тоя род – да им се издаде диплома за завършено висше образование без да са следвали и без да са полагали каквито и да е изпити. За да му повярват той давал за пример жена си – щом нея успял да уреди, значи можел да уреди и други хора. Задължително условие било това да станело във ВТУ или БСУ, където ректорите били негови хора. В другите вузове нямал толкова стабилни връзки.
През 2001 г. излязоха някои разкрития за БСУ за това, че някои студенти са били оценявани без да са се явявали на изпит, но скоро след това скандалът е бил потулен и прикрит с лъжливи показания на свидетели. Пак по това време е било образувано наказателно производство в Бургаския районен съд по жалба на студенти, които твърдели че БСУ издава нелигитимни дипломи. По повод на започналото следствено дело, проф. Чобанов е бил отстранен временно от длъжност. Интересното в случая е и това, че съдийката която го отстранява от длъжност – Яна Колева, е негова бивша студентка. Според всеобщото мнение съдийката се е опитвала да разчиства лични сметки с ректора, но така или иначе не е успяла да постигне нищо. Пет месеца по-късно поради липса на доказателства прокуратаурата прекратява следственото дело и проф. Чобанов е възстановен на поста ректор.
За всички обаче е ясно, че тази практика съществува във вузовете и не може да остане скрита. Проблемът идва и от това, че в днешно време подобни явления като купуването на изпит или диплома се възприемат от повечето хора като нещо нормално и в реда на нещата. Това е и причината явлението да е толкова масово и на практика да не се преследва от закона. В местния форум на http://www.bourgas.org има открита дискусия за корупцията в БСУ. Някои студенти си признават, че са давали пари за вземане на изпит, други сондират мнения и питат как вървят тарифите за тоя или оня изпит, кой преподавател колко вземал и т. н. Има и такива, които отричат да са давали пари, казват, че са си вземали изпитите и никой нищо не им е искал. Според тях преподавателите никого не са изнудвали, нито са очаквали да получат нещо от студентите, но по принцип нямали нищо против да приемат пари, ако някой от студентитене сам изяви желание да им ги предложи. Една от студентките, Марчето, дори се възмущава: че какво толкова е станало, казва тя, никой не й бил искал пари – за да вземела изпит само давала на преподавателите да я опипат тук и там и с това всичко се разминавало – и изпита е взет, и тя доволна и изпитващия доволен (вероятно тук става въпрос за преподаватели в преклонна възраст).
Със сигурност Налбантов е помагал на много приморци децата им да влязат във ВУЗ. Някои от облагодетелстваните родители му се отблагодарявали със скъпи подаръци, черпели го където го видели, подмазвали му се. В такива случаи Налбантов не пропускал случай да се самоизтъкне пред свои познати, казвал че еди-кой си му се подмазвал, защото бил вкарал сина му във ВУЗ и т. н.
През януари 2002 г. Налбантов в качеството си на директор на СОУ – Приморско преназначава съпругата си на длъжност “учител по география”. (Преди това тя е била само възпитател). Доскоро тя е нямала такава квалификация и учителите с право негодуват. Всички недоумяват как е възможно изведнъж тя да придобие втора специалност “география” без да е учила и без да се е явявала на изпити. По принцип се досещат, че тук става въпрос за някаква измама извършена във Великотърновския университет предвид връзките на Налбантов с ректора на университета. Но в края на краищата учителите разбират, че не могат да направят нищо срещу Налбантов. Негодуват известно време, спорят, възмущават се (“как е възможно да се случват такива неща”), докато постепенно се примиряват с измамата и замлъкват завинаги все едно че нищо не се е случвало.

(писано през 2004 г.)
15.
15
09.11.2015 13:10:16
0
0
ами то в Приморско друг материал няма и как нема пари вече в държавата май ще закрият общината.
14.
Приморско
08.11.2015 20:48:32
0
1
И двете и Барцулева и Тюлиева са от старата номенклатура.
13.
Primorsko
07.11.2015 18:00:41
0
3
Какво и е на барцулка,ни коте ни дете.Спокойно може да се отдаде на политика и община .Даже като ЛУНА и живота си ,за да бъде живота на приморци още по добър .
12.
Glasopodavatel
07.11.2015 17:01:50
1
3
Как не ви е срам , едни и същи стари муцуни , как ще вървим напред - и двете като ги погледнеш на какво мясат.
11.
СПРАЕДЛИВ
06.11.2015 20:35:42
3
9
АКО ЗАХАРИНА НЕДЕЛЧЕВА ЩЕ СТАВА ЗАМ. КМЕТ ТОВА Е НАЙ ТОЧНОТО ПОПАДЕНИЕ НА Д-Р ГЕРМАНОВ.МНОГО ХОРА ГЛАСУВАТ В ПРИМОРСКО ЗА ГЕРБ ЗАРАДИ НЕЯ.НЕ ЗНАМ ОБАЧЕ ЗАЩО СТОИ ОЩЕ ОНАЯ МЪРША МИЛЕВ.
10.
-----
06.11.2015 19:18:53
0
7
То пък тази кифла е по добра от Барцулка. Същата алчна мастия.
9.
Kiten
06.11.2015 19:17:42
2
10
Ас наш Милчо кво ще стане? В Китен го нещем и в общината също.
8.
itt
06.11.2015 10:57:16
0
10
Това ще е тест за Германов , дали си е взел поука от първият мандат и дали на практика е готов за промяна а не само на думи...
7.
7
06.11.2015 10:32:37
1
11
ИДИОТИ!ТАЯ ПОЛИТИЧЕСКА МЪРША БАРЦУЛЕВА ЗА ЗАМ.КМЕТ?БИЛА ЛОЯЛНА С КАКВО?ПОЛУЧИ СИ ПРЕДСЕДАТЕЛСКОТО МЯСТО ОТ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ СЛЕД ПАЗАРЛЪЦИ,ЛАПА 4 ГОДИНИ ОТ НАЕМИТЕ НА ОБЩИНСКИ МЕСТА И СЕГА ОЩЕ ИСКА!ТО ТОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА БЕЗ ВЛАСТ!ТО КАТО СЧЕТОВОДИТЕЛ ЗНАЕ САМО АРИТМЕТИЧЕСКИ ЗНАЦИ И ТО САМО СЪБИРАНЕ!ГЕРМАНОВ ЩЕ СИ ВКАРА ЧЕП АКО ВЗЕМЕ ТАКЪВ БОКЛУК!
6.
6-ти
06.11.2015 08:14:16
1
10
А, НЕ ТАКА! ОБЕЩАХТЕ ЗАХАРИНА НЕДЕЛЧЕВА ДА Е ЗАМ.КМЕТ, НАЛИ ЗАТОВА ГЛАСУВАХМЕ ВСИЧКИ В РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНАТА ДА СА ОТ СЕЛАТА А НЕ ОТ ПРИМОРСКО.
5.
Георгиев
06.11.2015 00:04:43
1
20
Д-р Германов,Захарина Неделчева,Манол Манолов,ако искахме Барцулева въобще да присъства в Общината,щяхме да гласуваме за нея.Ние избирателите я изхвърлихме от управлението.НЕ Я ИСКАМЕ.И ако вие я назначите на каквато и да е работа в общинска администрация,това значи че се подигравате с доверието което ви гласувахме.
4.
местен
05.11.2015 22:28:11
0
18
много бързо си разделихте баницата
3.
============
05.11.2015 22:17:09
1
16
не видяхте ли че обществото не е иска от резултатите на изборите!не правете още в началото голяма грешка.трябва нови замове!
2.
мъка
05.11.2015 22:02:08
1
20
първо милев сега и барцулева.срамота.изселвам се от примирско.
1.
Барцулев
05.11.2015 19:09:51
1
28
Еба си Вие луди ли сте тя е политически труп
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори