×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов към Хампарцумян: Като дойдат протестите, няма да викат „долу Левон”, а „долу Бойко”!


Борисов към Хампарцумян: Като дойдат протестите, няма да викат „долу Левон”, а „долу Бойко”!
Премиерът направи шоу в стил „Тодор Живков”, снимка: Авторът
Ключови думи: Бойко Борисов, протести
12 Октомври 2015, Понеделник, 14:29 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Ако направим дълг като на САЩ, въобще няма да ни има
Уникално шоу в стил „Тодор Живков” сътвори премиерът Бойко Борисов по време на своя реч на форум на „Американската търговска камара в България”. Събитието бе в хотел „Шератон” в София по повод 20 години от създаването на организацията, за което Флагман.БГ вече писа.
Залата често избухваше в смях от „бисерите” на министър-председателя. Една от култовите реплики на Борисов последва изказване на директора на „Уникредит Булбанк” Левон Хампарцумян, който беше сред гостите на събитието.
Хампарцумян недоволстваше, че синдикатите и работодателите са се наредили заедно и викат в един глас срещу американските ТЕЦ-ове. Според банкера, това, което сега иска „Уестингахауз” по отношение строежа на допълнителни блокове в АЕЦ „Козлодуй”, е същото, което се е случило с централите „Марица” 1 и 3. Тогава това беше модерно, нареждаше Хампарцумян.
В един момент обаче премиерът не издържа и го прекъсна с думите: Накрая обаче идва сметката и аз ще я платя. Когато дойдат протестите, няма да викат „долу Левон”, а „долу Бойко”.
Премиерът заяви, че сега ще се наложи да се тегли нов голям заем за покриване на дупки в енергетиката.
Думата бе дадена и на бившия външен министър Соломон Паси, който обясни, че преди 20 години е било ясно какво да искаме от американците, но сега България нямала претенции. Избройте пет големи искания, призова Паси премиера. „Една ексадрила искаме”, избухна в отговор Бойко Борисов по повод актуалните проблеми около военната ни авиация.
Премиерът обясни, че през нощта гледали проектобюджета с финансовия министър Владислав Горанов и с вицепремиера по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев.
До обед откриваме църкви, а следобед решаваме уравнението с проблемите на експеримента „Орешарски”, разкри схемата си на работа Бойко Борисов. 200 милиона отгоре само за МВР даваме. Вдигнаха заплатите и си отидоха, избухна министър-председателят.
Дългът ни е нисък, работим за дефицит от два процента. САЩ могат да се поучат от нашия финансов министър. Ако направим такъв дълг като вашия, въобще няма да има такова мероприятие, заяви Борисов на американците.
Той поиска САЩ да вземат пример и от Европейския съюз.
Да не пропусна да благодаря на ЕС. Отношенията на ЕС с България трябва да са пример какво трябва да е отношението на САЩ към България, обясни Борисов. Той отново се похвали с новината, която се върти от вчера – че вече сме осми в Евросъюза по усвояване на еврофондове.
Американският бизнес инвестира в България. Добре сте дошли, но какво се прави за българския бизнес в САЩ. Искаме да правим бизнес без визи. Ние минаваме през цяла процедура, а за гърците визи няма. Няма нещо, в което Гърция да превъзхожда България в този момент. Дали е затова, че моят колега (Алексис Ципрас – б.а.) ходи по-често в Москва, заяви Бойко Борисов и предизвика нов смях в залата.
Представител на американското посолство поиска повече предвидимост и върховенство на закона у нас.
Борисов обаче се пошегува, че до 1990 г. (по време на тоталитарния режим – б.а.) човек е можел да бъде осъден и за „неправилно дишане”. Сега обаче махалото било в другия край.
И може би махалото трябва да остане в този край, докато процесите на демокрация не станат необратими, заяви премиерът.
Според него, държавата е започнала да се справя с корупцията благодарение на интегрираната информация от различните ведомства – МВР, ДАНС, прокуратура…
Той обаче разкритикува своите „партньори и приятели” в политиката, чийто апетит за влияние върху прокуратурата не намалявал.
Борисов обясни, че се дават 20 млн. лева бонуси за учителите, 50 млн. за животновъдите, 100 млн. за магистрали... Всичко идвало от допълнителните приходи от ограничаване на контрабандата. За борбата с нея той добави – винаги ми се е искало, но не ми се е удавало. Това за първи път вече се случвало и благодарение на интегрирано звено, в което имало представители на МВР, прокуратурата, ДАНС.
За нас „will” (на английски „ще” – б.а.) не съществува, похвали се Борисов пред американците, обяснявайки, че всичко се правело на момента без излишни обещания.

В категории: Политика


Автор
4
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
4
Коментара по темата
4.
страх
13.10.2015 10:05:40
0
1
Има ли човек, който не вижда, не чуства страха, който е овладял Борисов? Страх, страх, страх. Страх,че може да падне от власт и да му лъсне оакания задник. Ми нас, ко ни дреме другарю Борисов? Ние не се кланяме на двама господари, защото знаем,че от два стола, "сядаш" на земята. Ти не го ли знаеше?
3.
Др Т.Живков
12.10.2015 20:02:45
0
4
Абсурд е ИДЖИПЛЯКТОР да те осъдят за правилно дишане.Както виждам все още дишаш,а не би трябвало.
2.
Koki
12.10.2015 17:14:18
0
6
Бих помолил премиера да дойде в съдебната палата в Бургас и дя попита дали хората са доволни от решенията.
1.
BLACKSAILOR
12.10.2015 16:51:20
2
11
Борисов обаче се пошегува, че до 1990 г. (по време на тоталитарния режим – б.а.) човек е можел да бъде осъден и за „неправилно дишане”. Сега обаче махалото било в другия край. ДА СЕГА МОГАТ ВЕЧЕ ДА ВИ АРЕСТУВАТ И ЗА ПРАВИЛНО ДИШАНЕ.ГЕРБЕРСКИ ИДИОТ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори