×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Камено проспа стотици милиони от Европа за по-добрия живот на хората. Вижте как


Община Камено проспа стотици милиони от Европа за по-добрия живот на хората. Вижте как
Това е съвремието в Община Камено - дупки и прах, въпреки многобройните възможности за ремонт на инфраструктурата
12 Октомври 2015, Понеделник, 21:45 ч.
Автор: Флагман.бг

Докато други общини благоустрояваха градове и села, грижеха се за читалища, църкви и училища, досегашната общинска администрация не задвижи нито един качествен проект


Един от най-наболелите проблеми на хората от селата в Община Камено – липсата на канализации и стари токсични водопроводи, е можел да бъде лесно решен с пари от Европейския съюз. За съжаление местната администрация е пропуснала през последните 8 години редица проекти, чрез които е имала прекрасната възможност да подобри качеството на живот в Общината, коментираха експерти.

По Оперативна програма “ОКОЛНА СРЕДА 2007 – 2013 г.” са загубени безвъзвратно стотици милиони левове, чрез които жителите на 12-те села можеха да се радват на бистра питейна вода от чешмите, а не да ходят до съседни градове, за да пълнят в туби минерална вода. На повечето места в Община Камено водопроводите са 60-годишни – тъй наречените етернитови тръби, който според експерти предизвикват страшната болест рак. По време на срещите през последните седмици с кандидата за кмет на Община Камено Жельо Вардунски хората споделяха, че дори не искат да си мият чиниите от водата, която тече от чешмите им.

В същото време от 2007 до 2013 година Камено фигурирал в списъка на 147-те общини като потенциални кандидати, показа наша репортерска проверка. Кандидатстването по проектите за „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води” обаче приключи още преди две години.

Така Община Камено се нарежда на опашката в класацията на общините по спечелени проекти от еврофондовете, докато една също селска община като Елхово успя за един мандат да реновира читалищата, църквите, да изгради детски площадки на хората от селата, да ремонтира околовръстния си път, който години наред бе в окаяно състояние.
Сходната Община Елхово успя да привлече средства и местните жители да имат нови пътища, облагородени населени места, докато Камено спи дълбок сън

На 17 април 2008 г. официално стартира Програмата за развитие на селските райони в България. Голяма част от селските общини се втурнаха да кандидатстват по Мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”, отворена за прием на предложения

от 1 септември 2008 г. Чрез нея много села в страната обновиха парковете и зелените си площи, ремонтираха сградите с местно и културно значение, както и църквите си, изградиха уличната си мрежа и поставиха улично осветление. Максималният размер на общите допустими разходи по един проект бе 1 000 000 евро. За периода на програмата една община можеше да кандидатства за проекти, с обща стойност до 3 000 000 евро, коментираха експерти от националната компания ЕЛАНА Инвестмънт.

Не за подценяване в работата на общинските администрации бе другата важна мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони, по която приемът на заявления за подпомагане започна на 1 септември 2008 г. Времето съвпада с началото на първия мандат на Стефан Бонев, който е имаше прекрасна възможност да облагороди селата в Община Камено. Мярката бе за периода 2007-2013 година.
В 21ви век в Русокастро има отворен канал, който сее зарази. В същото време села като Црънча са решили проблемите си с канализацията още през 2011 година благодарение на европейските програми

Чрез нея много общини в страната изградиха  водоснабдителна и канализационна мрежа. Публичните средства за подпомагане, предвидени по тази мярка, възлизаха на колосалните 412 503 341 евро. Максималният размер на допустимите разходи, за които общините можеха да кандидатстват бе 3 000 000 евро и някои от общинските администрации успяха да се възползват максимално от парите на Европа, за разлика от Община Камено. Финансовото подпомагане на кандидатствалите проекти бе 100 %  от одобрените разходи, т.е единствените разходи за администрациите бе за подготовка на проектите с кадърни специалисти.

Финансова помощ се предоставяше и за инвестиции в общинските пътища и мостове, водоснабдителни системи и съоръжения. Финансираха се инвестиции за подобряване на енергийната ефективност на сгради, включително ремонт или изграждане на инсталации за производство на топлинна енергия и електричество от възобновяеми енергийни източници.

Чрез тази мярка можеха да бъдат изграждани нови или подобрявани съществуващи центрове за предоставяне на услуги: като културни центрове, театри, библиотеки – включително мобилни; спортни и младежки центове и такива за социални услуги. Сред тях се включваха детски ясли и градини, дневни центрове за грижи за възрастни хора и за хора с увреждания – в това число и специализираният транспорт. Включени бяха също центровете, предоставящи общински услуги, здравни съвети, подпомагащи бизнеса и други.

По мярка 313 „ Насърчаване на туристическите дейности“ Община Камено имаше възможности за направа на туристически пътеки, заслони, мостчета, издаване на туристически каталози. В нашия регион обект на исторически и културен туризъм е крепостта Русокастрон, но разкопките още не са завършени.

По мярка 226 „ Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности“ общината можеше  да кандидатства с проекти за опазване от пожари на горските масиви – с направа на наблюдателни кули например.

Изпуснатата мярка  111 „Професионално обучение,информационни дейности и разпространение на научни знания“ бе за обучаване на общинските служители и повишаване на квалификацията им, коментираха от националната консултантска компания ЕЛАНА Инвестмънт.

Освен по Програмите за Развитие на селските райони в края на септември 2009 г. консултантската компания  завърши  изпълнението на техническа помощ, възложена от Община Пазарджик за проектиране на водопровод, канализация и пречиствателна станция в с. Паталеница и с. Црънча.  Изпълнена бе техническа помощ към Община Троян, която бе за изпълнение на проекта за подобряване и развитие на инфраструктурата за отпадъчни води на Общината. Проектът бе завършен през 2011 г.

Ситуацията с пропуснатите проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, с които Община Камено можеше да ремонтира читалищата, църквите, да изгради спортни центрове, детски площадки, фитнес зали, също е плачевна.

Община Камено проспа стотици милиони левове през последните 8 години. Първата покана за кандидатстването по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция бе анонсирана на 28.09.2009 г.  Общата стойност на средствата за периода 2007 – 2009 г. бе 11,814 млн. евро, като от тях 10,042 млн. евро бяха от ЕС, а останалите 1,772 млн. евро бяха национално съфинансиране от българска и турска страна.

Предвидената сума само по първата покана за проектни предложения бе 6,294 млн. евро. Отпусканите суми за отделни проекти бяха между 10 000 евро и 600 000 евро.

Втората покана бе анонсирана на 08.09.2011 г. Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Република България (Управляващ орган) в сътрудничество с Министерство на европейските въпроси, Република Турция(Национален партниращ орган) стартира набирането на проектни предложения по втората покана на Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ. Предвиденият бюджет възлизаше на 8 941 025 евро.

Третата и последната покана бе на 11.02.13 година. Но и тогава Община Камено е нямала волята да подготви компетентни проекти. Проектни предложения бяха съфинансирани от Инструмента за предприсъединителна помощ. Предвиденият бюджет възлизаше на 4 697 172 евро.


Жельо Вардунски, независим кандидат за кмет на Община Камено:

Спасението е ясно – качествен екип, привличащ европейски средства в града и селата

Спасението е в максималното усвояване на европейски средства по Програма за Развитие на селските региони. През новия програмен период финансирането се очаква да започне до средата на 2016 година. Особено подходяща за Община Камено е Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”.
Жельо Вардунски
Именно чрез нея ще кандидатствам за строителството, реконструкцията и рехабилитацията на съществуващи общински пътища. По тази мярка може се изградят водоснабдителни системи и съоръжения, както и да се доизгради канализационната мрежа.

Програмата за трансгранично сътрудничество позволява цялостен ремонт на читалищата, църквите, изграждане на спортни центрове. В новия мандат обещавам да работя за всяко евро, което ще подобри живота на хората в Камено и селата.

В категории: Камено


57
Коментара
Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
57
Коментара по темата
57.
Маскари
15.10.2015 22:01:42
0
2
и едните и другите са маскари това го е казал Алеко Константинов,жалки сте да се плюете взаимно,вместо да работите за доброто на хората и Общината.Дай Боже да имам възможност един ден да направя за Камено нещо ей така от сърце безвъзмездно,един параклис,една спорта площадка или една чешма,дори и едно дърво,но от сърце и за хората да е,да остане ,да се помни не за власт и пари...за хората.
56.
До БСП
15.10.2015 21:10:12
0
2
Така е, цялата партия е вдигнала ръце от Бонев, предпочитат да загубят червен кмет отколкото това да бъде отново Бонев... Той сега плюе този въпросния Бонев, но истината е, че Филипов е човека зад БСП, Николай Тишев му е дясната ръка и всички пари за партията идват от него
55.
БСП
15.10.2015 21:06:05
1
1
А бе хора, много сте глупави, ами направете си една проста справка - фактите говорят сами. Общинският председател на БСП в Бургас НИКОЛАЙ ТИШЕВ работи при НИКОЛАЙ ФИЛИПОВ, който така умело спрягате като човек на Жельо. Истината е, че вторият дърпа конците в цялата БСП, просто от левицата искат да разкарат Бонев, защото вече е стар, глупав и не става нищо.
54.
dolu flagman
14.10.2015 23:30:10
2
5
naj-kupeniq sait
53.
ааа
14.10.2015 23:26:09
4
5
Как не ви е срам да лъжите в тази статия. Стефан Бонев е най-честния човек в тази община. Най-малкото вижте каква кампания води той и вижте Вардунски. Тия пари дето сега ги налива Вардунски откъде мислите ще си ги връща после.
52.
*********
14.10.2015 16:49:49
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
51.
KAMENO
14.10.2015 06:42:11
5
10
Днес незнайно как коментарът, който бях написал просто изчезна. Дали някой осъзна че всички лъжи, които е написал не могат да останат безнаказани, или пък осъзна че все пак има интелигентни хора, на които не може постоянно да им се представя невярна информация и когато някой се опита да представи фактите такива каквито са, коментарът трябва да бъде премахнат не защото не е по темата, а просто защото се представят факти. Всички направени коментари показват че изведнъж в Камено се появиха много „експерти“ по европейски проекти и изведнъж всички започнаха да изказват компетентно мнение. Питам аз обаче, колко от всички тях заедно с предприемачите са се запознали в детайли поне с една европейска програма или са реализирали поне един проект от европейските програми или смело може да се каже, че до скоро може би дори не са знаели че могат да бъдат бенефициенти. Авторите на статията за пореден път доказаха че за тях по-важни са парите, които получават, а не достоверността на информацията, която публикуват. Читателите не са задължени да знаят, но вие които се наричате „журналисти“ – ДА. Безспорните факти са следните: относно цитираната оперативна програма Околна среда трябваше да знаете, че имаше изисквания населеното място да бъде поне с 2 000 жители за да може да кандидатства. За ваше сведения нито едно от 12 села, които вие цитирате не е с население 2000 жители т.е. няма как те да бъдат кандидат. А в случай, че не знаете Камено има изградена канализация и много градове с които го сравнявате трябва да имат поне способностите на Юсейн Болт за да го настигнат. Относно Програмата за развитие на селските райони за която вие сте представили обстойна информация сте пропуснали/умишлено или от липса н компетентност/ да кажете най-важното, че има разписани нормативни изисквания които определят условията при които може да се кандидатства и когато общината е отговаряла на тях е кандидатствала – ама как да знаете не е ли по-лесно да надраскате нещо. Дано всички обаче си давате сметка че всеки носи отговорност за думите и действията си.
Отговорността е продължение на съзнателността. Отговорността се носи, тя е тежест - носи се от силните! Колко силен обаче трябва да си или по-скоро колко низко морален трябва да бъдеш за да използваш най-невинните същества - децата за да постигнеш политическите си амбиции и за да задоволиш егото си. Как човекът, който милее за децата на Камено се сети точно сега че те съществуват – не можеше ли поне веднъж преди да му вменят идеята да става кмет да се сети за това. Отговорността дами и господа е способността да можеш да дадеш отговор, предимно пред себе си, пред близките си и пред този, който гледа отгоре. ДАНО ДА МОЖЕТЕ!
50.
Христо
13.10.2015 23:00:48
7
8
Господин Бонев, вашите манипулации и подмолни комунистически игри вече не вървят. Вашето бездушие и бездействие в тази Община свършва. Колкото и да ходите да говорите по къщите срещу опонента си, колкото и да се опитвате да вкарате слухове как корпоративни интереси превземат Камено - вие сте един краен комунистически неудачник. Защо давате всяка година на Канал 0 22 000 лева, а на бедните ви села по 5000 лева да си чакълират уличките. защо не намерихте един качествен специалист да ви изготви проектите, вместо да ревете публично и да го играете жертва! На Камено му писна от вас, писна му от гадните комунистически игрички!
Спомнете си колко пъти някой ви е заплашвал, че ще ви предаде, ще се откаже от вас, ще ви напусне, ще ви причини нещо лошо само, за да получи каквото иска от вас.
Само човек, който не познава собствените си емоции, както светлите, така и тъмните, би си позволил да използва заплаха или вина срещу вас, за да получи каквото иска.
Понякога това, което този човек иска е може да е същото, което и вие искате да му дадете, но само заради подхода му, вие ще се противопоставите, ще се затворите и ще застанете в отбранителен режим.
Когато владеем себе си, познаваме емоциите си и знаем какво точно искаме, винаги намираме по-добър и здравословен за двете страни начин да постигнем желаното.
Тук не става дума да контролирате емоциите си и да ги заключвате. Много хора още не правят разлика между контрол и управление.
Чувствата са най-голямата сила, която притежаваме и чрез която постигаме желанията си. Те ни запалват, движат ни и ни помагат да продължаваме напред. Те ни помагат да не губим надежда и в най-отчайващите ситуации.
Но тази сила може да бъде използвана само, когато умеем да направляваме чувствата си, за да ги влагаме в градивни желания по здравословен за нас и другите начин.
Ако се опитваме да ги контролираме, като ги заключваме в себе си, нямаме достъп до тази сила и въпреки, че вътрешно в себе си знаем, че можем повече и че можем по-добре, някак си все на успяваме.
Интересно е, че ако се оставим на чувствата си да направляват действията ни, това ще генерира поведение, с което сме свикнали до сега.
Ако някои хора са отгледани добре или вече са свършили работата да опознаят човещините си, тези чувства ще ги подтикнат да действат позитивно.
Ако обаче до сега други хора са култивирали негативно поведение, използването на чувствата ще ги направи само още по-негативни, гневни, тъжни, разочаровани или каквото и да е най-често проявяваното им състояние до сега.
Отприщването на чувствата ще ни направи повече от това, което вече сме тренирали да бъдем до сега.
Всеки от нас избира какъв човек да отгледа от себе си. Реактивен или Откликващ. Негативен или Позитивен. Мразещ или Обичащ. Гневен или Радостен. Нещастен или Щастлив.
49.
Trust
13.10.2015 22:50:58
2
9
Днес незнайно как коментарът, който бях написал просто изчезна. Дали някой осъзна че всички лъжи, които е написал не могат да останат безнаказани, или пък осъзна че все пак има интелигентни хора, на които не може постоянно да им се представя невярна информация и когато някой се опита да представи фактите такива каквито са, коментарът трябва да бъде премахнат не защото не е по темата, а просто защото се представят факти. Всички направени коментари показват че изведнъж в Камено се появиха много „експерти“ по европейски проекти и изведнъж всички започнаха да изказват компетентно мнение. Питам аз обаче, колко от всички тях заедно с предприемачите са се запознали в детайли поне с една европейска програма или са реализирали поне един проект от европейските програми или смело може да се каже, че до скоро може би дори не са знаели че могат да бъдат бенефициенти. Авторите на статията за пореден път доказаха че за тях по-важни са парите, които получават, а не достоверността на информацията, която публикуват. Читателите не са задължени да знаят, но вие които се наричате „журналисти“ – ДА. Безспорните факти са следните: относно цитираната оперативна програма Околна среда трябваше да знаете, че имаше изисквания населеното място да бъде поне с 2 000 жители за да може да кандидатства. За ваше сведения нито едно от 12 села, които вие цитирате не е с население 2000 жители т.е. няма как те да бъдат кандидат. А в случай, че не знаете Камено има изградена канализация и много градове с които го сравнявате трябва да имат поне способностите на Юсейн Болт за да го настигнат. Относно Програмата за развитие на селските райони за която вие сте представили обстойна информация сте пропуснали/умишлено или от липса н компетентност/ да кажете най-важното, че има разписани нормативни изисквания които определят условията при които може да се кандидатства и когато общината е отговаряла на тях е кандидатствала – ама как да знаете не е ли по-лесно да надраскате нещо. Дано всички обаче си давате сметка че всеки носи отговорност за думите и действията си.
Отговорността е продължение на съзнателността. Отговорността се носи, тя е тежест - носи се от силните! Колко силен обаче трябва да си или по-скоро колко низко морален трябва да бъдеш за да използваш най-невинните същества - децата за да постигнеш политическите си амбиции и за да задоволиш егото си. Как човекът, който милее за децата на Камено се сети точно сега че те съществуват – не можеше ли поне веднъж преди да му вменят идеята да става кмет да се сети за това. Отговорността дами и господа е способността да можеш да дадеш отговор, предимно пред себе си, пред близките си и пред този, който гледа отгоре. ДАНО ДА МОЖЕТЕ!
48.
До:дса
13.10.2015 22:24:55
4
7
Бонев да не е като Которов да си оправи първо своята улица!
47.
До:38
13.10.2015 22:22:17
3
4
Абе моето момче Лидия Станкова не е ли е жена на червения барон Живко Станков който е приятел на Бонев?!
46.
лукойл
13.10.2015 22:00:18
3
1
Петър Червенков е най големия натегач и подмазвач в Камено и ЛУКОЙЛ ,толкова продажен тип не съм виждал,дано умре като куче сам.
45.
Бонев
13.10.2015 19:36:11
1
1
няма каква улица да си оправя в Камено.Той е от с. Кръстина,а случайността ги прави съседи с Вардунски в блоковете..
44.
дса
13.10.2015 18:36:12
4
4
А Бонев що не си оправи улицата? А, забравих, селяндурът не живее тук.
43.
12
13.10.2015 16:21:32
0
6
Спрете с тези оплювания
42.
Кайлиец
13.10.2015 15:57:25
7
4
Отдавна не живея в Камено,макар че доста години ми минаха там.Махнах се заради,тази червена клика управляваща града и населяването му с хора от малцинствата,предимно роми.Помня как например преди 25г по ул."Стара Планина" ,ако може да се нарече изобщо улица нямаше нито един циганин,а най-крадливите такива бяха Айлязовите тия дето са Герена.В момента знам за млади хора,които си карат децата всеки ден на училище в гр.Бургас заради циганизацията на града.Надолу прочетох,че който даде пари на ромите , той ще е кмет и това е истината за това градче...Не знам при наличие на такива сигнали за Янчо и Аделин полицаите какво правят ,че не ги хващат.Най-вероятно ги е страх.Навремето Которов им направи почивен дом там и освен улицата си друго и не направи за града.,Дано сега да си свършат работата.А има и един вечен печеливш при всяка власт Димчо Мутафов..Що пара е изсуркал от тази община и си е вечен техническа служба в .Трудно ще му е на Жельо с тази сган срещу него и дано успее.Той е бъдещето.Бонев ще го запомним с некачественото изпълнение на проекти .Плочки със жълта пръст отдолу ,а цимента го продаваха в циганската махала...и.т.н
41.
Говорете истината!
13.10.2015 09:19:32
4
12
Видяхме какво направи Которов, когато беше кмет и Вардунски с него, крадоха, крадоха и нищо не направиха за "града". Сега пак искат да лапат.
Бонев - видяхме го и него какво направи. (Скъпи последователи на г-н Бонев, да направиш нещо, което е некачествено, не се брой!)
И всичките им кандидати за общ. съветници - мале, мале няма да ми стигне мястото ...
Общината ще затъва все повече, след като един от двамата стане кмет. Тези, който пишат тук им е платено или са някакви роднини на кандидат общински съветници и ест. ще имат облаги от това един от двамата да стане кмет. Всички го знаят това. Накрая няма да остане нито един българин в това Камено (за селата да не го говорим)
Иначе вие си гласувайте за тия двамата и се самозалъгвайте, че нещо ще се оправи.
Ще спечели този, който хвърли най-много пари на малцинства!
40.
Номер 38 е прав
12.10.2015 23:14:00
8
7
Бонев падна толкова ниско, че онзи ден агитираше хората на едно погребение, близките изпращат момчето, той застанал в страни и посреща и изпраща с думите, че Жельо бил такъв, онакъв и трябвало да се гласува за БСП... Пази Боже сляпо да прогледа
39.
Do 37
12.10.2015 23:11:42
2
5
А бе 37-ми, и теб хич те няма. Ми курва е ми, каквато му е политиката на местно ниво, такава му е и журналистиката. Живко Табаков като му беше гост, пък не само той, после си тръгна от студиото с диск с участието си... това е защото Пренеров е Труман Капоти в Бургас и България и творчестовото му се радва на особено голям зрителски интерес и подарява на гостите си участието им на CD белким поне те си го гледат някой денc41
38.
до 18
12.10.2015 23:11:02
2
6
кои проекти са задействани, бе! Радостина Батанова и Лидия Станкова бяха тази вечер в Камено, бе! Няма задействани проекти, пълен мързел. Сега Бонев ходи по селата да лъже хорцата, че имал проекти. Даже казал, че предстои обществено обсъждане! Прокуратурата просто спи през измамите на този червен гаден лъжец!
37.
До 34
12.10.2015 22:57:34
3
2
Добре де, ти явно си много информиран. Ми той тоя Пренеров не е ли вече към ГЕРБ, какво се мъчи да го нацепи на колектива, защитавайки единственото червено в картата на Област Бургас. Той някаква политическо-журналистическа курва ли е това, къв е
36.
Жельо, Жельо... ще ти разкажат играта
12.10.2015 22:53:41
4
5
Ама той Жельо си е за е*бане. Тръгнал човека на избори по честния начин. С позитивна и мирна кампания, с няколко статийки в разни медии и всичко как си му е реда... ми да вземе пример от дядо си Стефчо, вижте го какво прави с Аделин Колев и Янчо Симеонов, спукват циганските гласове в село Свобода, яко изнудване, плашене и купуване. Днес и мен ме караха, обещаха ми 50 лева, в деня на изборите може и 100 да станат, знае ли човек
35.
Камено е леш
12.10.2015 22:49:28
5
7
Чернобил след радиацията изглежда по-добре от Русокастро и Желязово, айде моля ви се, онзи ден пътувахме до Карнобат през нивите, аман
34.
До 32
12.10.2015 22:45:56
3
6
Общинските съветници от ГЕРБ Камено изискаха от кмета Бонев на една от последните сесии отчет за разходите за реклами в медии. Канал 0 лъсна с пълна сила, а 12 бона са прекалено много за една бедна община, която отпуска по 5000 годишно за село за чакълиране!
33.
Гласувам за Жельо
12.10.2015 22:44:53
6
6
Ще гласувам за Жельо Вардунски. Жельо, не им обръщай внимание, приятелю, много помия ще се изсипе върху теб, защото те са мръсни и коварни, ти бъди силен, дръж главата горе каквото и да става и вярвай на близките си, на хората, които са до теб и тези, които те подкрепят... Ти си пичага, мъж на място
32.
Уаааау. Това вярно ли е
12.10.2015 22:42:31
4
4
Община Камено е хранилката на Канал 0. Официалните пари за пиар от Община Камено към Канал 0 са 12 000 годишно. Канал 0 не е безпристрастна медия, които би отразила обективно дебата.
31.
Бонев е велик
12.10.2015 22:39:05
2
5
Да бе, вярно. 24 много си прав. Бонев като е голям родолюбец, защо мята крачолите всяка вечер до Бургас. Ми то като ще спи там поне малко пример да бе попил от Димитър Николов. Какво е завчесал само тоя мустак
30.
do 21
12.10.2015 22:36:39
2
1
a be manqk, ti si lud be, kakvo chastishno asfaltirane e stanalo e cherni vruh be, ti hodil li si tam, mi to nqma edna ulica be, okolowrystnoto e qmi po-dylboki ot giola, koito minawa ottam, glawnata ulica prilicha na lunnen peizaj, a wsichi perpendikulqrni na neq sa cherni putishta , kal, mizeriq i pustosh, mi to spirka nqma w cherni vruh, nqma magazin kato horata, nqma nishto, ai grumni se
29.
do 21
12.10.2015 22:35:54
2
3
a be manqk, ti si lud be, kakvo chastishno asfaltirane e stanalo e cherni vruh be, ti hodil li si tam, mi to nqma edna ulica be, okolowrystnoto e qmi po-dylboki ot giola, koito minawa ottam, glawnata ulica prilicha na lunnen peizaj, a wsichi perpendikulqrni na neq sa cherni putishta , kal, mizeriq i pustosh, mi to spirka nqma w cherni vruh, nqma magazin kato horata, nqma nishto, ai grumni se
28.
do 21
12.10.2015 22:35:21
3
3
a be manqk, ti si lud be, kakvo chastishno asfaltirane e stanalo e cherni vruh be, ti hodil li si tam, mi to nqma edna ulica be, okolowrystnoto e qmi po-dylboki ot giola, koito minawa ottam, glawnata ulica prilicha na lunnen peizaj, a wsichi perpendikulqrni na neq sa cherni putishta , kal, mizeriq i pustosh, mi to spirka nqma w cherni vruh, nqma magazin kato horata, nqma nishto, ai grumni se
27.
do 21
12.10.2015 22:34:48
3
3
a be manqk, ti si lud be, kakvo chastishno asfaltirane e stanalo e cherni vruh be, ti hodil li si tam, mi to nqma edna ulica be, okolowrystnoto e qmi po-dylboki ot giola, koito minawa ottam, glawnata ulica prilicha na lunnen peizaj, a wsichi perpendikulqrni na neq sa cherni putishta , kal, mizeriq i pustosh, mi to spirka nqma w cherni vruh, nqma magazin kato horata, nqma nishto, ai grumni se
26.
Пренеров
12.10.2015 22:32:02
3
5
Искам да поканя на дебат Аделин Колев и Янчо Симеонов, за да обяснят как заедно си разпределяме парите на всички данъкоплатци в Камено
25.
*********
12.10.2015 22:22:44
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
ivan
12.10.2015 22:20:02
6
8
Флагман, защо не пишете срещу другите инженери крадци в Камено Радослав Радев и Тодор Цвятков. Бонев си разпредели големите хапки с тях. Пътищата на Камено са срам за всички смирени хора в Общината. Бонев не си мръдна пръста да напише един проект по селските програми. Той е срам за Общината! Бонев живее в Бургас, сигурно щото му е гадно да гледа тази опоскана от комунистите общиничка
23.
qq
12.10.2015 22:16:10
12
8
Веселин Пренеров е сивият кардинал на Стефан Бонев, нищо, че е в листата на ГЕРБ. Пренеров пише прессъобщенията на Бонев! Пренеров е стратегът на Бонев! Жельо, не влизай в дебат с тези помияри, гледай си позитивната си кампания! Вярваме в тебе! Време е да изметем онзи некадърник от Община Камено! Време е да се задейства и прокуратурата, трябва да повдигне обвинение за безстопанственост, защото той нарочно проспа парите към Аква Системс! Нека дебатът бъде в една уважавана телевизия, а не в тази подлога на Бонев - канал 0
22.
do 20
12.10.2015 22:11:57
11
9
Бихме искали да ви информираме, че независимият кандидат за кмет Жельо Вардунски не е получавал официално предложение от инж. Стефан Бонев за дебат. Нито такова в телефонно обаждане. В същото време такъв дебат в медия като канал 0 не би могъл да се случи.

Община Камено е хранилката на Канал 0. Официалните пари за пиар от Община Камено към Канал 0 са 12 000 годишно. Канал 0 не е безпристрастна медия, които би отразила обективно дебата.
21.
kk
12.10.2015 21:43:11
6
10
През изминалите 4 години бе извършено цялостно асфалтиране на следните улици: ул. "Любен Каравелов", ул. "Янтра", ул. "Ропотамо", ул. "Камчия", ул. "Константин Фотинов", ул. "Дунав", ул. "Македония", част от ул. "Хаджи Димитър", ул. "Ю. Гагарин", ул. "Толкбухин". Частично асфалтирани са улиците: ул. "Георги Кондолов", ул. "Георги Димитров", ул. "Оборище", ул. "Странджа", ул. "Комсомолска", ул."Христо Ботев", и ул." Стара Планина".
Изпълнено бе частично асфалтиране на пътна мрежа в с. Константиново, с. Черни връх, с. Полски извор, с. Русокастро, с. Желязово, с. Трояново, с. Винарско, с. Тръстиково, с. Кръстина и гр. Камено със средства от общинския бюджет и от Програма "Растеж и развитие на регионите в размер на 717 174.70 лв.
Бяха изградени два високоскоростни пътя до областния център - Детелина на АМ "Тракия" и отсечката между гр. Камено-с. Братово- гр. Бургас !
20.
KK
12.10.2015 21:30:45
10
12
Бихме искали да ви информираме, че инж. Стефан Бонев покани на открит, публичен дебат Жельо Вардунски в Гражданска Защита, пред жителите на община Камено, чрез тв Канал 0, но му е било отказано с обяснението, че не се чувства подготвен да води дебат на живо с инж. Бонев.
19.
KK
12.10.2015 21:27:48
0
6
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=956517301087460&set=p.956517301087460&type=3&theater
18.
Камено
12.10.2015 21:20:49
8
8
Къде пише платена статия! Пълни лъжи и измишльотини. По абсолютно всички възможни мерки и програми касаещи община Камено са задействани проекти. Това, че не ги споменавате е откровен цинизъм и измама. Или сайтчето флагман има експерт по европроекти който досега нищо не е свършил освен да плямпа. Абсолютно всички възможни програми и мерки са анализирани и има проекти, които са медийно оповестени, но за така наречените журналисти от сайтчето са удобно премълчани заради този който плаща статията. Очевидно става въпрос за драскачи без гражданска съвест и достойнство. За съжаление не стига мястото за да се изброят европроектите спечелени от Община Камено за последният мандат. За спонсорираният кандидат е ясно, че едвам е завършил средно образование и най-успешната дейност на спонсора му е ликвидацията на "Напоителни системи" и предаването за скрап на тръбите. Това ще чака и Камено за да си възвърне инвестицията в безгласният кандидат за кмет Жельо Вардунски.
17.
Станка
12.10.2015 20:31:14
7
9
Успех на Жельо Вардунски! Умните и интелигентни хора от Камено и общината са с теб!
16.
До Professional
12.10.2015 20:29:14
5
6
Абсолютно съм съгласен с теб, и аз не живея там, обаче е срамно всичко, което се случва или по-точно не се случва там. Това е единствената Община в областта, която тъне в мизерия. Самото Камено прилича на следвоенно минно поле. Поморие, Айтос, Приморско, Карнобат дори и Сунгурларе наляха някакви пари в центровете си, в улиците, в разни там нужни и ненужни неща като фонтанчета и градинки, а в Камено времето е спряло на 1995 г. Или този Жельо, който очевидно е живял и гледал и навън как се случват нещата, да става кмет и да взима нещата в свои ръце, или този Стефан Бонев да вземе да се осъзнае и да се поразработи... макар че той 20 години не си е мръднал пръста, че сега ли
15.
PROFESSIONAL
12.10.2015 18:13:49
13
9
НЯМАМ нищо общо с камено, обаче това е наи скапаната община в бургас. там времето е спряло, прилича на следвоенно положение. или сте много прости или имате някакъв финансов интерес общината да тъне в мизерия. Българска работа , иди че разбери
14.
Любопитко
12.10.2015 16:45:25
5
12
Наблюдавайки тоталната политическа пропаганда провеждана за община Камено чрез този сайт, ми се ще да задам няколко въпроса.
Е ли е възможно всеки от кандидатите за кмет, да бъде отразяван така детайлно и безплатно от този сайт? Мисля, че всеки средно интелигентен човек, па бил той от най-затънтеното село в Община Камено ще отговори на този въпрос отрицателно.
Лично аз се чудя, какви са причините да се похарчат толкова много пари за да ти отразяват кампанията. Беглия анализ показва, че това е най-отразявания кандидат. По отразяван е от Димитър Николов.
Цял директор на националния исторически музей обеща, че чрез него Община Камено ще изрови Атлантида от задния си двор.
Лично аз се затруднявам да определя личните мотиви на един кандидат готов да похарчи толкова пари за да стане кмет, още повече се колебая като видя толкова агресивна политическа кампания, за толкова малка община Камено.
13.
Adelin
12.10.2015 15:48:19
4
6
Esestveno, che kupuvam glasove za Stefcho, toi takiva hubavi pari mi dava, zashto da rabotq, a pyk toq Jelio edna stotinka ne puska, stane li kmet shte trqbva i rabota da si namerq
12.
Xm
12.10.2015 15:20:30
3
4
Da ti pikaq na saita
11.
Nz
12.10.2015 15:01:45
5
7
Az lichno kato my vidq prostata fizionomiq na jelio i mi se povdiga....
10.
*********
12.10.2015 15:00:02
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
*********
12.10.2015 14:55:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Купуване на гласове
12.10.2015 12:31:24
6
12
А пък Аделин от Камено купува гласове за Стефан Бонев, обикаля ромската махала в града и село Свобода
7.
BSP
12.10.2015 12:27:36
5
5
To kakwoto vleze v rucete na beseparite i zaprilichwa na grobnica, kak nqma da sa w tozi wiv naselenite mesta w regiona
6.
АЗ
12.10.2015 12:26:20
6
12
един човек да поиска да направи нещо най-после за тази община. Време е вече да се размърда обстановката.
5.
Гласувам за Вардунски
12.10.2015 12:25:36
9
15
Ще гласувам за този човек, време е за промяна
4.
ицо
12.10.2015 12:24:58
6
12
Успех жельо и хич да не ти дреме какво мислят комунистите, време им е да си ходят
3.
Ина Милева
12.10.2015 12:13:59
10
14
Жельо бил независим, ай стига бе! По-зависим от него не знам дали има. Хора, мислете!
2.
RAZBRAHME VECHE FLEGMI
12.10.2015 12:05:04
12
9
CHE BONEV E LOSH, A TARATUNSKI E DOBAR....
OT GAZA SI GI VADITE TEZ TAPI STATII. KAT SCHUPEN GRAMOFON STE.
AIDE SLED IZBORITE SHA VI PRIPOMNIA KOI SAM KAZAL CHE SHTE E KMET...
1.
az
11.10.2015 12:35:32
1
6
В Сл. Бряг тръбите са Етернитови!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си Откриха труп до детска ясла Районът е отцепен, гъмжи от криминалисти Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Лидерът на ГЕРБ не хареса въпросите на репортерите и обяви, че "меракли за премиери винаги ще се намерят" Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори