×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветан Василев: На Делян Пеевски съм помогнал много и би трябвало да бъде лоялен към мен, но се оказа, че съм наивник


Цветан Василев: На Делян Пеевски съм помогнал много и би трябвало да бъде лоялен към мен, но се оказа, че съм наивник
Станишев не бе зависим от Пеевски, той бе негова маша и заради това БСП няма да се съвземе в близките години, каза Цветан Василев.
09 Октомври 2015, Петък, 10:42 ч.

Той има много "бащи", Сергей Станишев му беше "маша"

На Делян Пеевски съм помогнал много да се развие и той би трябвало да бъде лоялен към мен, но се оказа, че аз съм един наивник, а той има много "бащи", които са го подкрепяли. Това каза в разговор с Люба Кулезич банкерът Цветан Василев.  Втората част от интервюто бе излъчено днес в „Добро утро, България“.

И аз имам своя дял и принос в "бащинството" за неговото израстване, призна банкерът. Сред „бащиците“ на Пеевски той посочи царя-премиер Симеон Сакскобургготски и Доган.
„Сплотен“ екип от бащици му дадоха възможност, а той се е възползвал по най-добрия начин. Естествено, предполагам, че разполагат със сериозна база данни от компромати, с която на практика да държат в подчинение тези, които им трябват“, добавя Василев.

„Станишев беше много разочарован да разбере през април и май, че през цялото време Пеевски го е заблуждавал. Възползвал се е от ситуацията, за да може да работи против интересите на правителството и на соцпартията. И той го направи по най-вулгарния начин, а Станишев просто не намери сили да прибегне до единственото спасение за БСП към оня момент“, заяви банкерът.

Според него, бившият лидер на столетницата не е бил зависим, а е бил маша на Пеевски. Играел е ролята на наивник и бил готов поне на думи да спаси своята чест и социалистическата партия от пълен погром – положението, в което тя е сега.

„Аз не виждам шансове да излезе от тази криза в следващите години. БСП до голяма степен е в тази ситуация заради абсолютно продажническата позиция по време на управлението с ДПС на правителството на Орешарски. Със Станишев имахме договорка той да оттегли подкрепата си за правителството на Орешарски. Договорихме се, след като загуби изборите на 25 май. Той знае, че загуби изборите катастрофално за това, че беше позволил на Пеевски да се разпорежда в държавата България безотговорно. Това е най-голямата безотговорност на политически лидер“, коментира Цветан Василев.

„Натъжава ме фактът, че „благодарение“ на активните действия на едни кръгове и падането на КТБ, в момента "Виваком" е подарена на банката VTB, която не може и не трябва да има абсолютно никакви претенции към собствеността на "Виваком". Подарена е с активното участие на много хора, т.е. на тези, които организираха атаката срещу банката, на тези, които имат интерес в момента "Виваком" да вегетира. "Виваком" влошава всичките си показатели. Намалява пазарния си дял под "мъдрото" ръководство на представителите на руската банка във "Виваком", каза банкерът и посочи бившия финансов министър Милен Велчев и брат му Георги за владеещи несобственици.

„Те са в ръководните органи на компанията. VTB и техните представители в България са владеещи несобственици под благия поглед и на правителство, и на прокуратура с цел да елиминират моето участие. Ако аз съм искал нещо да постигна с "Виваком", то е било само в интерес на банката и на нейните кредитори. Стойността на "Виваком" ще бъде намалена и не знам какво ще се върне в банката и в масата на несъстоятелността. Ако би била обаче останала тази компания там в масата на несъстоятелността, както организаторите на атаката бяха намислили, щеше да се случи това, което в момента наблюдаваме с останалите активи под тяхното управление“, подчерта Василев.

Той заяви, че не е бил никога част от задкулисието. „Използваха ме като ракета носител и аз не се усетих. Знам, че съм допуснал грешки и плащам цената за тях, но не мога да приема, че хората, които са в основата на всичкото това, са моите морални ментори“, добавя банкерът.

Според него Пеевски имал активна роля при избора на Цацаров за главен прокурор.

„Престоят ми в Белград е въпрос на съдебна процедура, върху която аз не мога да влияя. Моята страна е България, независимо, че се чувствам много добре в Сърбия и независимо, че чувствам обичта и уважението на хората тук. Желанието ми обаче е да се върна в България, за да докажа, че не съм виновен“, каза още Цветан Василев.

В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
3
Коментара по темата
3.
Петев
10.10.2015 09:11:53
0
1
Необходимото зло-човек трябва да внимава, защото както се оказа пътят на долу е кратък. "обзавеждането" с #кой до какво води: очевидно нездрави бизнес модели, така че Василев трябва да се връща, няма какво да овърта.
2.
Стражджански бек
09.10.2015 15:12:49
0
4
Караибрахим-банкер,но и родолюбец...Така го хвалеха селтрасите от Коматево...абе бай уй,я да ни светнеш как даваш 14 процента за депозит в КТБ,значи за кредит вземаш 16-18 процента,кой малоумник ще тегли кредит на 18 процента,при положение че в другите банки е на 8 процента,май са теглили само такива дето са знаели че няма да връщат-джуджето от Микре,Събев,Киро Гела...габровски мангал.
1.
Atanas
09.10.2015 12:45:43
1
7
Горкият той Цветан Василев. А 'га яде кифтетата беше добре. Всичките сте един дол дренки, крадливи, мазни, оядени с власт, пари и влияние и сте на "ти" със силните на деня. Да обаче идва видов ден и хоп цитирам „Използваха ме като ракета носител и аз не се усетих" . Шматка ама абсолютен баламурник трябва да си Василев да не се усетиш бе?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори