×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидат-кметът на Приморско Димитър Димитров: Сваляме данъците, много услуги ще са безплатни (ВИДЕО)


Кандидат-кметът на Приморско Димитър Димитров: Сваляме данъците, много услуги ще са безплатни (ВИДЕО)
Кандидатът за кметство Ясна Поляна Ваня Проданова-Стефанова, Димитър Димитров и Златин Бодуров(вдясно) представиха основните акценти в програмата на коалицията
Тема в развитие
виж още
скрий
08 Октомври 2015, Четвъртък, 14:41 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка и видео: Иван КОЛЕВ

Социалната политика е основен акцент в предизборната програма на бившият управник на Община Приморско Димитър Димитров
Драстично намаляване на местните данъци и такси, безплатни детски градини и помощ за възрастните хора. Това са основните акценти в кампанията на кандидата за кмет на Община Приморско Димитър Димитров, издигнат от Коалиция „Заедно за Община Приморско“.

Снощи той откри кампанията си пред пълното читалище „Л.Н.Толстой“ в село Ясна поляна. Местната коалиция представи и кандидата си за кмет на кметството – Ваня Проданова-Стефанова (КОЯ Е ТЯ И КАК УСПЯ ДА СЛОЖИ В МАЛКИЯ СИ ДЖОБ ВСИЧКИ КАНДИДАТИ В РЕГИОНА – ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ ФЛАГМАН.БГ)

Димитров не изневери на стила си и гарантира, че ако се завърне на кметския стол, ще направи Приморско най-социалната община в България. Политиката, отворена към хората, бе основното му верую в предишните му мандати, когато той въведе рекордно високите за годините си помощи за новородени, инвитро програмата, а голяма част от общинските дейности бяха поверени на собствени фирми, чиято цел не бе да печели, а да осигурява работна ръка. Неговата основна мисията бе да засели млади хора в Приморско и даже успя да извоюва филиал на университет в Приморско. Месеци преди да бъде открит обаче, Димитров падна от власт, а с това и идеята му отиде в небитието.

Залата на читалището едва събра желаещите да се запознаят с програмата на коалиция "Заедно за Община Приморско"

„Икономическият живот трябва да се съживи, да има по-висока заетост, по-голяма социална защита. Ако всички мине нормално и спечелим изборите гарантирам ви, че ще намалим данъците, ще направим и много услуги безплатни. Особено внимание ще отделим на здравеопазването, снабдяването с лекарства. Познавате ме и знаете, че сме го правили, имаме опит, но сега ще имаме много по-големи ресурси, за да достигнем до повече хора. Обещавам ви най-отговорно, че заедно ще я изведем Приморско като най-социалната община в България“, каза Димитър Димитров.

Съидейникът му Златин Бодуров, който е в челните места в листата коалиция „Заедно за Община Приморско“ бе категоричен, че ако спечелят изборите ще променят цялата философия на управление на общината.

„Социалната политика, отношението към дребните неща за обикновенните хора е основното за нас. Ние като екип, като участници в местното самоуправление, заедно с вас ще се постараем да направим живота ви по-добър. Ще се постараем да направим така, че не само възрастните хора да са добре, а и младите да започнат да се връщат. Общината в последните 8 години се обезлюдява и ако не се спре този процес, има опасност общината да бъде закрита“, предупреди Бодуров.

И Димитров, и Бодуров декларираха пълната си подкрепа за младата Ваня Проданова-Стефанова, която се очертава като основен претендент за кметския пост в Ясна поляна. Младата дама ще се впусне в свирепа конкуренция между шестима кандидати. В селото има над 170 човека, дописани в избирателните списъци, което при 470 гласоподаватели, прави фаворитът им почти сигурен победител за кметския стол. В Ясна поляна обаче се очаква висока избирателна активност, която да пребори дописаните в списъците. „Ваня Проданова-Стефанова е попадение за Ясна поляна. Предвидила е в програмата си доста неща и ние обещаваме, че ще й помогнем, за да ги изпълни“, гарантира Димитър Димитров.

Кампанията бе открита от обичаната изпълнителка Жечка Сланинкова, която накара цялата зала на читалището да запее химна на Странджа - „Ясен месец“(ВИЖ НАШЕТО ВИДЕО).

Димитър Димитров и коалиция "Заедно за Община Приморско" са под №5 в интегралната бюлетина


 

В категории: Приморско


54
Коментара
54
Коментара по темата
54.
СОУ "Н. Вапцаров" Приморско
11.11.2015 12:04:04
0
0
ДИМИТЪР БОЧЕВ - философ, писател-дисидент

ВЪПРОС:
Имали сте много жени, изневерявали ли сте?
ДИМИТЪР БОЧЕВ:
- Аз не съм човек който изневерява. Не че съм моногамен, но предпочитам нещата да са ясни. Аз не съм човек, който ще каже на жена си, че има среща с приятели, а да ходи при друга. Мен такива лъжи ме обременяват. Всяка изговорена лъжа те натоварва и те трови, трови ти душата. По чисто прагматични съображения е добре да не се лъже. Тогава животът ни става по-прост, по-ясен, по-безпроблемен, по-малко натоварен. Лъжите усложняват живота, убиват любовта. Защо трябва да живея, лъжейки, след като мога да живея, казвайки истината?!

Из "Спомени за писателя-дисидент Димитър Бочев":
....
Веднъж проф. Андрей Пантев почивал в ММЦ Приморско в хотел "Нептун" заедно с любовницата си, някаква негова студентка. Заедно с тях в същият хотел имало и друга двойка техни приятели – писателят-дисидент Димитър Бочев, който също бил с любовницата си. Димитър Бочев бил много известен философ, поет и писател на разкази и есета, близък приятел на д-р Желю Желев, който през 60-те години му бил преподавател в СУ. Впоследствие през 1972 г. Бочев избягал в Западна Германия, където живял около 20 години и след промените отново се завърнал в България.
Между другото, когато гостувал в Приморско на директора на училището Стоян Налбантов, Димитър Бочев отказал предложения му алкохол като твърдо заявил, че пиенето на алкохол в учебно заведение е престъпление и че ако това се случело в Германия, директорът веднага щял да бъде уволнен дисциплинарно... Бил възмутен също така как можело училището да носи все още името на Вапцаров, който според Бочев бил отявлен комунист и терорист... Налбантов само се смеел на тези забележки на Бочев и после го коментирал зад гърба му с думите: "Този човек нещо не е наред! Живял е в Германия дълго време и затова е толкова неадекватен и говори глупости!"
По време на престоя си в Приморско двете двойки (Пантев, Бочев и любовниците им) прекарвали голяма част от времето си заедно, като към тях се присъединявал от време на време и Налбантов. Веднъж Налбантов и Пантев били заедно в кафе-сладкарницата на хотела и чакали останалите да дойдат при тях. Дошло само момичето на Пантев, но било много разтреперано и уплашено. После разказало какво му се било случило. Била отишла да извика другите двама, но заварила в стаята само Димитър Бочев. Той я поканил да влезе, след което заключил вратата и скрил ключа. Момичето много се уплашило, защото мислела, че Бочев ще я изнасили. Той започнал да си разкопчава панталона, като й казвал да не се страхува, нямало да й направи нищо лошо. После си извадил пениса и започнал да мастурбира пред очите й. През цялото това време Бочев наблюдавал реакциите на момичето, която очевидно е била много изненадана и стъписана. Явно е, че тези нейни реакции го възбуждали, но така или иначе той не й посегнал. След като свършил Бочев отключил стаята и пуснал момичето да си ходи.
Докато разказвала какво се било случило, Пантев и Налбантов буквално се превивали и тресяли от смях. После Налбантов се подигравал на Бочев: "Бе какво си направил ти бе?! Кви са тия сеанси, кви са тия нестандартни изпълнения? Ми внимавай малко! Много си го изплашил това момиче!"
Пантев обаче се скарал на Бочев: "Как не те е срам, бе? Ми ти по тоя начин се подиграваш на момичето, унижаваш му човешкото достойнство..." Казал и други такива умни мисли и прозрения, каквито само Пантев бил способен да измисли. Въобще Пантев много мразел да лицемери и открито споделял мнението си, показвал грешките и недостатъците на околните, независимо от неудобното положение, в което ги поставял.
Явно е, че пребиваването на Пантев и Бочев в Приморско не било лишено от емоции и случки от всякакъв род. На Пантев му се отдала възможност да си го върне на Бочев, но се случило така, че се възползвал само Налбантов. Веднъж когато цялата компания била в кафе-сладкарницата на хотела, Бочев станал и се запилял нанякъде като дал да се разбере, че скоро няма да се върне. След това станали и момичетата за да се приберат в хотела. Любовницата на Бочев казала, че ще си вземе един душ, на което Налбантов веднага отговорил, че щял да дойде и той под душа. Последвал разговор в тази насока уж на майтап, но Налбантов усетил, че мацката му се слага. В разговора от време на време се включвал и Пантев – започнали да говорят за групови изпълнения, тройки и пр. Когато момичето си тръгнало Налбантов и Пантев започнали да обсъждат положението, как да подходят, как да я свалят, кой да е първи, кой втори като през цялото време Налбантов убеждавал Пантев: "Чуй ми думата, тая е силно вътре! Веднага я усетих. Не видя ли как сама се предлага?... Направо ще я скъсаме от ебане!" Като по-млад Налбантов отстъпил на Пантев привилегията да е първи. Пантев тръгнал към стаята на момичето, но много скоро се върнал. „Не мога бе, Стояне, не ми става пишката! Я по-добре отивай ти! Ти си младо момче и по- ти прилягат такива авантюри." Налбантов само това и чакал. Изстрелял се в стаята на момичето, влязъл при нея в банята и останалото било ясно – див и необуздан секс под душа.
53.
*********
02.11.2015 13:14:02
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
52.
Иван
21.10.2015 21:59:24
0
1
Едни и същи простотии от едни и същи хора- това са коментарите. В понеделник ще видим кой кой е !!!!!! Спрете се - коментарите Ви започват да имат обратен ефект!!!
51.
Реален гласоподател
14.10.2015 13:56:38
3
5
Истинска карикатура и гротеска са кандидатурите издигнати за кметове... Горкото Приморско, горката Ясна Поляна. Ваня Проданова, пародия и измама... Била победителка на лице на България. Конкурс, който се провежда по нощните заведения с награден фонд 50 лв.... За какво ми говорите, моля ви! А този Димитров с нечленоразделния му говор, не мога да разбера, какво изобщо иска да каже.
Както на общината, така и на селото са необходими интелигентни и начетени хора, които знаят защо са там и за какво...
На гражданите бих казал, ако са поне малко интелигнтни да не се оставят да бъдат така латентно манипулирани!
50.
itt
13.10.2015 13:04:46
1
4
НАДГРАЖДАНЕТО на бетон,желязо,стъкло и асфалт но без надграждане нивото на съзнанието на населението води до дисбаланс и до сегашната трагикомична предизборна ситуация........рано или късно всеки си плаща....за стореното или не стореното
49.
ППгроб
12.10.2015 07:12:57
0
1
Ето как от Герб си плащат вота:
http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8_18760/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81_566631.html?pagewhich=10
48.
Грешка
12.10.2015 04:35:44
4
4
Грешка си, явно си свъртян.
Димитров направи Приморско и съд щеше да има, ако не бяха подкупните медийни бухалки.
Димитров изгради Приморско, въпреки кусурите му. И спечели и предните избори, въпреки ,че ги фалшифицираха. И пак ще спечели.
47.
Пак до 39
11.10.2015 23:31:10
2
8
Димитров дори и няма как да стане кмет! Песента му е изпята! Изхабена работа! Той разпродаде Приморско! Лесно е да раздаваш така пари! Ама земите свършиха! Вие чухте ли нещо смислено, освен да обещава ВСИЧКО?
46.
До 39
11.10.2015 23:23:04
2
7
Ми що не се кандидатира Златин? Ми щото е пълна смешка! Димитров го използва и така ще го изклати после, че Златин ще се замаи! Ама Златин е толкова прост, че скоро няма да разбере как алчността му ще го закопае! Златине, и с писане във фейсбук и флагман не става!!!
45.
КорумпиранитеотГерб
11.10.2015 23:20:53
2
4
Герб откраднаха протокола от предните избори, Димитров печелеше с тези гласове. Герб и Дянков откраднаха парите от Нои, Герб и Борисов са наркодилъри и вносители на контрабанда.
Кадрите на Герб са Калина Илиева и калинки.
44.
въпрос?
11.10.2015 21:04:23
1
1
ако гласуваме за герб ще има ли работеще от Бургас и страната?Монката да пусне малко и от другите магазинчета да се купува,Ивтрейда ще залезе след влизането на "евреена" в политиката,хайде стига с този Димитров той е тук ама не виждате другите какво правят!колко сте зле и още спите ли,спите....
43.
mm
11.10.2015 15:23:18
2
2
Нищо не ви трябва на вас-само ПРОВЕРЯВАЩИ-НАП,ПОТРЕБИТЕЛИ,ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА, АГЕНЦИЯ ПО ХРАНИТЕ,,-Да питате къде серат гладните-От май месец ще ви осигуря постоянни офиси на всички проверяващи органи.Само да вземем власта-Пълно зануляване ,ръката ще ми целувате.
42.
живущ
11.10.2015 15:08:24
1
5
преди 8 години в приморско имаше дискотека зимата- а сега няма
ааа криза ще каже някой, ми имаше криза за хляб 97 ама гихора хляб намери и съд щеше да имаме срещу едно бунгало на буруна ама....
41.
smeshko
11.10.2015 13:25:39
0
2
ami tez dvete klqvki ot rodata chukurski nai posle si nameriha mqstoto gihora katq bodura zlatina pazi boje primorsko
40.
Журналист
11.10.2015 13:24:58
0
3
Абе гледам, тоя лизач Дико Шурелов, който беше скрит в Писменово, и никой не искаше да го види! Пак се върна в мафията на Димитров, сигурно ще иска още едно местенце, да построй още едно хотелче, или най-малкото ще се бори за кмет на Писменово! Не може да няма далверка, този изпекан мошенник.
39.
Премиер
10.10.2015 21:45:44
6
13
Ако Златин беше се кандидатирал самостоятелно щеше да стане кмет!!!... Направи много за Приморско и ще прави защото си е кореняк..
Дори и Димитров да стане кмет,след три месеца ще подаде оставка..
Златин е бъдещият поддръжник на крепостта Приморско... Има силата..и ще се бори...имаме нужда от силна фигура като него!!! Иначе Приморско е загубено!!!
38.
mmmm
10.10.2015 19:58:46
0
2
По малко сме ,не 10 а 5 прогреса
37.
до35
10.10.2015 14:08:01
0
3
Приморско и прогрес....Информация от собствениците на хранителни и други магазини.......оборота е многократно паднал,купуват се само най евтините неща,оборотите в кафетата и ресторантите същото положение!!! Парите отиват в много ограничен кръг ,който всеки го знае.....Номера с хипнозата вече не минава......сития на гладния не вярва и с Трици маймуни не се ловят.....И вие от последното управление не оправдахте доверието на съгражданите си...Ако прогреса на 10 човека е прогрес за Приморско......това е друга тема и подигравка с собственото си население!!!
36.
Заплашвашлибе
10.10.2015 13:58:00
7
7
Ей копеленце гербаджийско, ще Ви наврем в миши дупки.
35.
ГЕРБ С № 11
10.10.2015 10:45:00
6
10
Хора не си играйте с живота си.Гласувайте за ГЕРБ с №-11 в бюлетината .Приморско върви към прогрес а не към упадък.
34.
mi da
10.10.2015 08:36:41
0
2
Ми да ,център на българия може да стане .Защо не и столица,ех не на БГ - а морска столица.С тия политици дето ги имаме, месни,свъртяни, бизнесмени,кебапчии ,кафеджии.И да не забравя общинските бизнесмени-сладък бизнес.
33.
До 28
09.10.2015 22:43:52
1
10
Приморско е Приморско бе ургарски селянин!!! Село Царево скоро ще го закрият като община,съд и прокуратура! Новата околия ще е Приморско и ще обединява цялото южно черноморие
32.
до 30
09.10.2015 13:24:37
2
7
Като е свършило, ще дойде друго, а Димитров е като изкопаемо! Някакъв като балсамиран
31.
Гражданин
09.10.2015 13:20:40
1
7
БАНДИТИ!!!
30.
do 29
09.10.2015 12:56:29
4
1
А при теб е свършило.
29.
време оно
09.10.2015 11:11:42
3
10
Димитров от преди осем години говори едни и същи неща. За него времето е спряло!
28.
doR
09.10.2015 10:46:19
7
4
Мача за община Приморско почна да приключва преди 8 години ,с управлението на БСП лиляна и ще финализира с ГЕРБ .Пак към Царево.
27.
Рефер
09.10.2015 10:36:45
2
10
Димитров още не е разбрал, че за него мача приключи преди 8 години!
26.
ПР
09.10.2015 09:51:59
9
3
Със всичките му кусури,Димитров е инициатора за създаване на община,той започна да прави Приморско град-автогара полиция пожарна,нова сграда-общината-проекта пред сградата е също негов.Раздаде и много терени за жилищни сгради,на месни и външни хора ,,защото град се прави със хора а не само месни пръчки не понасящи никой външен човек ,,свъртяните както ги наричаме.И почти успя.Но последва управлението на ЛИЛИТО.Управление на разхищение ,милиони лева кредити, забатачване което никой не коментира и след това дойдоха СИЛОВАЦИТЕ ОТ ГЕРБ които консумираха всеки общинси лев --НА ВЪНШЕН ЧОВЕК --НЕ .Някои неща се купуваха от Бургас въпреки че ги имаше в общината на по ниски цени.Въобще майстори на далаверата са си гербаджиите в Приморскко-Само те -Никой друг.
25.
бъдеще с тези хора
09.10.2015 08:56:18
2
7
сваляме данъците, опрощаваме данъци на свои хора, увеличаваме дълговете на селото, започваме да раздаваме, подаряваме (срещу лични услуги) и продаваме общински земи - много на чужди, малко на местни, продължаваме с пълна сила презастрояването и данаданията от заведенията. започва да става още по-голяма цигания. започва масов рев, че няма правила и работа, туристите сувсем ще изчезнат, разделението наши и ваши се задълбочава, продължава затъпяването на населението. продължават да се заселват селяндури от вътрешността.
... но какво да се прави - всеки народ си заслужава управяляващите го.
...и тези бабички и дядовци, които не са излизали от село, ще решават бъдещето на малкото останали млади хора....
24.
sis
09.10.2015 08:50:23
4
10
Популизъм в големи дози и още повече наглост от страна на тези на снимката!!!ВЯРВАТЕ ЛИ ИМ?
23.
VERNO E
09.10.2015 06:08:01
1
3
MITKO SHTE E KMET!!!
RAZBRAHA SE GERB I BSP.
22.
РАЗЯСНЕНИЕ
09.10.2015 03:32:00
1
8
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПРИМОРСКО,

Обръщам се към Вас, в качеството си на секретар на Община Приморско и на длъжностно лице, което отговаря пряко за работата на администрацията, за да внеса яснота по безпрецедентните събития, които се случват последните дни в Община Приморско. Тези събития са продиктувани от незаконосъобразните действия на група общински съветници, които са част от листата на кандидата за кмет на Община Приморско г-н Димитър Димитров, а именно: г-н Златин Бодуров и г-н Илия Петков.

На първо място, следва да бъде разяснено, че съгласно Решение 1632-МИ на ЦИК съществуват два периода на заместване, след излизане на законно избраните кметове в отпуск:
1. Мандатът на кметовете изтича на 24.10.2015 г. До тази дата правомощията на кметовете не са прекратени, но те са в служебен отпуск, тъй като участват в предизборна кампания от датата на регистрацията си ОИК /21.09.2015 г./ до провеждане на избори. За времето, в което са в служебен отпуск, кметовете назначават със своя заповед лица, които да ги заместват до 24.10.2015 г. Такива заповеди са издадени от кметовете на всички населени места и оправомощените лица, които могат да извършват исканите от от Вас административни услуги и да изпълняват функциите по заместване на кмет на населеното място са както следва:
1. Община Приморско - г н Милчо Милев
2. Кметство Китен - г-жа Кирилина Вълчева
3. Кметство Ново Паничарево - г-жа Росица Митрева
4. Кметство Веселие - г-жа Ганка Вергиева
5. Кметство Ясна поляна - г-жа Елена Пантова
6. Кметство Писменово - г-жа Мария Сидерова

2. Втория период на заместване започва от 24.10.2015 г. и продължава до встъпване в длъжност на новоизбрания кмет. За този период се избира временно изпълняващ длъжността кмет./вр.и.д.к./ Тези лица се одобряват от Общински съвет по предложение от кмета на Общината.
Съгласно чл. 42, ал. 6, изр. второ от ЗМСМА, самият избор на вр.и.д.к. следва да се извърши при спазване на условията по чл. 46, ал. 4, изр. второ и трето от същия закон. Съгласно посочените текстове за временно изпълняващ длъжността кмет на община се избира един от заместник кметовете. Тази разпоредба е императивна и следва задължително да бъде спазена. Т.е при наличие на действащ зам. кмет, на общински съвет е вменено задължение да извърши този избор. Общинския съвет няма правомощие да предлага друго лице за вр.и.д.к. на община. В случай, че не се одобри предложението на кмета се преминава към хипотезата за назначаване на вр.и.д.к. от областния управител.

На проведено заседание на Общински съвет на 17.09.2015г., Кмета на Община Приморско- д-р Димитър Германов направи предложение за избор на вр.и.д.к на Общината - зам. кмета г-н Милчо Милев и вр.и.д.к на съставните населени места- секретарите на общини. Това предложение беше отхвърлено. Беше прието Решение №740/17.09.2015г. по предложение на общинските съветници, с което за вр.и.дл.к. на Община бе избран външен за общината човек - инж. Николай Петков и съответно за съставните населена места, също бяха избрани външни лица. Отчитайки незаконосъобразността на взетото решение кмета със своя подробно мотивирана заповед №833/18.09.2015г. на основание чл. 45 ал.5 ЗМСМА върна решението за ново разглеждане от Общински съвет Приморско. На 28.09.2015г. бе проведена сесия на общински съвет, свикана нелигитимно от зам. председателя Илия Петков, на която върнатото за обсъждане решение бе потвърдено с новоприето Решение № 755/28.09.2015г. и бе допуснато предварително изпълнение на взетото решение.
След излизане на протокола и решението от гореописаната сесия, общинските съветници Илия Петков и Златин Бодуров, без да изчакат тридневния законов срок, в който може да се поиска спиране на предварителното изпълнение, както и без да се изчака решението на общ. съвет да премине през контрол за законосъобразност пред Областния управител и да влезе в законна сила, започват заедно с г-н Николай Петков да обхождат населените места в общината. Влизайки в кметствата, общинските съветници представят г-н Николай Петков за вр.и.д.к. на Община и въвеждат избраните от тях вр.и.дл.к. в кметството на съответното населено място, без никакво правно основание. С тези незаконни действия общинските съветници създадоха смут сред населението и несигурност и напрежение в работата на лицата, които със заповед за заместване на кметовете на кметства изпълняват своите функции.
Погазването на закона не спира до тук. Общинският съветник и кандидат за кмет на общината г-н Димитър Димитров, а впоследствие лицето Николай Петков по отделно и самостоятелно отиват в обслужващата банка на община Приморско и афишират пред служителите, че е избран вр.и.дл.к. на община, като искат смяна на спесимена за разписване на платежни документи от община Приморско и заявяват, че само г-н Николай Петков може да разписва такива. С тези незаконосъобразни и безпрецедентни действия същия цели да блокира работата на общината.
В отговор на тези незаконосъобразни действия, общинска администрация незабавно подаде сигнал до Окръжна прокуратура, Апелативна прокуратура, ОДП-Бургас и Областния управител на Област Бургас. В резултат на това Окръжна прокуратура с Възлагателен акт /30.09.2015 г. е образувала проверка по сигнала, с оглед защита на обществения интерес и правата на гражданите. Областният управител от своя страна е издал заповед №РД-09-43/30.09.2015 г., с която е оспорил приетото решение като незаконосъобразно, както и допуснатото предварително изпълнение и е спрял неговото изпълнение като е сезирал е Административен съд Бургас, въз основа на което там са образувани две дела № 1885/2015 г. , №1886/2015 г. По първото дело адм. съд се произнесе с определение, с което отменя допуснатото предварително изпълнение на решението. Предстои произнасяне по второто дело, насрочено за 09.10.2015 г. От своя страна общинска администрация също е обжалвала пред адм. съд приетото решение, както и допуснатото му предварително изпълнение, т.е решението на общински съвет, относно избиране на вр.и.д.к. на община и съставни населени места не е влязло в законна сила и от него не произтичат правни последици.
Произнасянето на съда по отношение на законността на избора ще внесе яснота, кой ще изпълнява тези функции от 24.10.2015 г. до встъпване в длъжност на новоизбрания кмет.
На 01.10.2015 г. зам. кмета на Община Приморско издаде заповед № 916, въз основа на която са връчени копия от определението на съда за отмяна на предварителното изпълнение на гореописаното решението на общински съвет на лицата, настанили се в кметствата. Връчено им е и полицейско разпореждане да не възпрепястват работата на администрацията. По този начин общинска администрация финализира юридически процедурата по отстраняване на незаконосъобразно настанилите се лица в кметствата по населените места в Община Приморско.

Мария Георгиева-
Главен секретар на Община Приморско
21.
1-ви тур
08.10.2015 23:30:21
7
9
на който и да е тур Димитров на КУР
20.
Дико Ш
08.10.2015 21:34:25
3
8
Който искате избирайте за кмет на Приморско , само аз да стана кмет на с Писменово .
19.
НапредПобеда
08.10.2015 20:30:52
16
14
Победа Димитров на 1-ви тур, ПРИМОРЧАНИ нека да гласуваме всички и да изхвърлим гербаджиите от общината ни.
ДИМИТРОВ,ПОБЕДА!
18.
Десислава Стоянова
08.10.2015 19:20:08
4
14
Познавам Ваня Проданова, тя е моя приятелка. Това, което искате да постигнете с вашите коментари като антиреклама, всъщност е доста положителен пиар. Ваня никога не е била манекенка, а всъщност е Лице на България през 2007г.В този конкурс тя не е показала красота,а интелект.
Злобните коментари по нейн адрес не Ви правят чест.
17.
КОЧО
08.10.2015 18:00:49
6
10
Ясно послание към избирателите - ще ви направим социално слаби,ще преживявате от супата която ще ви даваме по домовете а лекарствата ще си ги плащате.За нас остава да лапаме и да правим пари за ваша сметка....ХА ХА ХА
16.
НАГЛОСТ
08.10.2015 17:42:39
7
14
Обещавам ви най-отговорно, че заедно ще я изведем Приморско като най-социалната община в България“, каза чичо Митко.....Абе склерозо дърта,дай трите си хотела на първа линия за социални грижи а не да ги пълни с чехи и да лапаш еврото!Познаваме те като голям крадец,взе земите на хората и ги остави без препитание!Сега обещаваш да им разнасяш супи да не умрат от глад.ИДИОТ НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА!
15.
село
08.10.2015 17:07:49
8
9
пак лъжи и глупости.... по татово време обещаваха светло бъдеще...
а то по- светло за бате митко....
14.
az
08.10.2015 17:06:17
6
4
само пенсионери....
13.
+-
08.10.2015 16:36:25
12
10
Уникален идиот! А тези около него още по уникални идиоти!
12.
Приморско пита
08.10.2015 16:32:13
6
7
А някой знае ли къде е скрита дъртата лисица( Серафимова )?
11.
узунджата
08.10.2015 16:25:11
7
10
На Димитров ако не му дърпа конците Серафимова, е гола вода
10.
До 8
08.10.2015 16:17:53
9
9
Важно ли ти е дали стана или го направиха? Той ли е кмета ? Той е! И кой казва кой кой харесва в Ясна поляна?
9.
Нармаг
08.10.2015 16:10:03
7
12
На Димитров са му купили костюм и нова риза! Да го излъскат малко, че е много оръфлян
8.
8
08.10.2015 16:05:56
10
12
С моите уважения към Германов но сам той си стана ветеринарен доктор а кмет го НАПРАВИХА!!!
7.
ясна поляна
08.10.2015 16:00:09
7
6
Ааа, той Германов си стана общински !!! Кво му ядете краката?
6.
.........................
08.10.2015 15:58:47
6
12
Бобобоб бобобо боб бо това разбрах от боботенето.
5.
до Атанас Петров-Китенски
08.10.2015 15:55:42
6
10
Насе,не ли те иска ти седиш сега до Димитров вместо Златин,виж какви шеги си прави по някога живота....сега трябва да седиш до Германов.......ама до КОГА ???
4.
читател
08.10.2015 15:53:17
5
9
Ох, тая Катя Вълчева пак започна да пише! Ай стига, че си досадна с едни и същи коментари!
3.
удри чиче една голема
08.10.2015 15:52:26
6
13
С теб сме чичо Митко, каи честно колко ракии шибна преди сбирката в читалището, че па нищо не ти разбрахме. Теснолинейка Приморско-Китен щяло да има разбрахме.
2.
Kiten
08.10.2015 15:37:07
11
11
С теб сме!!!
1.
bing
08.10.2015 15:32:34
13
16
Със започването на предизборната си кампания от Я.Поляна,Димитров заби нож в сърцето на Германов.Те в Я.Поляна не го искат ,той Общински иска да става!Каквото си надробил ТОВА ще си сърбаш!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори