×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Развитието на малкия и средния бизнес в Бургас е наш приоритет


Развитието на малкия и средния бизнес в Бургас е наш приоритет
Надявам се да създадем стратегия за икономическо развитие на Бургас, каза кандидатът за общински съветник от БДЦ Георги Янев
08 Октомври 2015, Четвъртък, 14:35 ч.

Те ще създадат работни места, ще задържат младите хора в града





Георги Янев е общински съветник от ПП ЛИДЕР . Роден е на 24 август 1975 г. в Бургас. Завършил е  Университет „Проф. д-р Асен Златаров”- Бургас.. През годините управлява няколко дружества, работещи в сферата на сигурността, едно от които е „Аватари” ООД, част от Холдинг AB Solution Security Group. Холдингът развива дейност на територията на осем държави членки на Европейския съюз.
Георги Янев е идеолог и основател на СНЦ „Бизнес клуб Лидер – Бургас”. Председател на СНЦ „ЮНИВЪРС 2001”, развиващ спортове като тенис на корт, баскетбол, футбол, акробатика и др.Консултант е в няколко търговски дружества. Семеен, с две деца.
Кандидат на Български демократичен център за общински съветник в Бургас за мандат 2015-2019.


- Г-н Янев, за втори път Вие сте кандидат за общински съветник в Бургас. Защо, според Вас, хората да Ви се доверят - на Вас и на партия Български демократичен център /БДЦ/?

- Български демократичен център представлява патриотичния бизнес на България.  Приоритетът ни е развитието на малкия и средния бизнес, който се счита за двигател на всяка икономика. Сега между браншовите организации и малкия и средния бизнес в страната  няма никаква връзка. Ние смятаме,че това трябва да се промени.  БДЦ предлага създаването на специализирана браншова структура, от типа на камарите, която да обхване дребния бизнес и да подпомага развитието му. Малкият и средният бизнес създават работни места, те са предпоставка за растеж и трябва да бъдат стимулирани. Това вече се разбира от избирателите. БДЦ поставя развитието на малкия и средния бизнес сред приоритетите си на национално и на местно ниво. Ние имаме точна програма за реализация на тези цели, знаем какво трябва да направим, за да ги осъществим. Доказали сме и в предишния мандат, че изпълняваме обещанията си. Затова мисля,че хората ще ни се доверят.

- Какви ще са първите мерки, които ще предложите за стимулиране развитието на малкия и средния бизнес в общината?

- Ако спечелим доверието на избирателите и нашата група в общинския съвет има възможност да влияе на решенията му, ще настояваме за промяна на правилника и за създаване на постоянна комисия, която да се занимава и с проблемите на малкия и средния бизнес. Това е ниша, която не е запълнена. Би трябвало ние - общинските съветници, да имаме възможност да регулираме отношенията между малкия и корпоративния бизнес на местно ниво. Колкото повече комисии има в общинския съвет, толкова по-добре. В тях форматът е много широк, участват представители на всички политически партии и в диалог намират правилното решение.

- Ще предложим и в общинската администрация да се създаде специализирано звено, което да работи в това направление.

- Ще инициираме дейности за подобряване бизнес средата в общината – намаляване на бюрократичните тежести, съкращаване на административните процедури и др. Ще се стремим да изградим добра среда за реализиране на публично-частните партньорства  и най-важното – надявам се заедно с другите участници в местния парламент да създадем стратегия за икономическо развитие на региона, която да доведе до растеж, по-висока заетост и повишаване на жизнения стандарт на съгражданите ни.  

- Кое определяте като свой личен принос за просперитета на Бургас?

-Аз съм учредител на бизнес клуб „Лидер”, в който обединихме около 40 малки и средни предприятия. Опитваме се да комуникираме с браншовите организации и с администрацията на общината.
Председател съм и на сдружение „Юнивърс 2001”, в което поддържаме два клуба – по фитнес и културизъм, и около 70 деца в клуб по акробалет в Айтос.  Сега правим такъв клуб и в Бургас. С фирмата, която управлявам, спонсорираме няколко отбори: баскетболния и волейболния отбор на  „Лукойл Нефтохим Бургас” и футболен отбор „Нефтохимик”.   Подпомагаме почти всички спортни клубове в града.
Вярваме,че хората са призвани да правят добро. Затова насочваме усилията си не само в подпомагане на спорта, а организираме и кампании за набиране на средства за църкви и параклиси.
Но във фокуса на вниманието ни неизменно стоят младите хора. Те трябва да имат работа, за да останат тук. Прави впечатление, че Бургас е най-добрият град за живеене, а в същото време тук  бизнесът не е в разцвет. Затова ще настояваме за стимули, чрез които малкият и средният бизнес да се развиват.

- Вие се занимавате с бизнес в сферата на охраната. Какви, според Вас, са  възможностите на Общинския съвет да обезпечи сигурността и спокойствието на хората в Бургас?

- В предишния общински съвет приехме наредба, която до голяма степен помогна да се ограничат инцидентите в увеселителните заведения. Единствената ми претенция към наредбата е, че целия негатив носят охранителните фирми, респективно собствениците на заведения. Защото при инцидент актовете, които се налагат, са за огромни суми, често непосилни за плащане. После собственикът, който е инвестирал хиляди левове или фирмата, която си върши перфектно работата по охраната, подлежи на санкции. Повечето от тях работят активно два дни в седмицата - петък и събота, и са на ръба на оцеляването. Често съставянето на актове с безсмислено високи глоби се превръща в начин за справяне с неудобната конкуренция.
Преди години имах идея за създаване на местна асоциация в охранителния бизнес. Охранителните фирми на територията на Бургас, които имат ресурс от 40-50 автомобила и няколко хиляди служители, могат да работят съвместно с общинска полиция. Нашата кауза, независимо че регулатори няма и конкуренцията в този бранш е жестока, трябва да е кауза на всички в Бургас. Затова би трябвало да подобрим координацията между всички, ангажирани с реда и безопасността - областна дирекция на МВР, общината,  охранителните фирми. Зад тази идея мисля, че може да застане кметът, като силна фигура и мисля че г-н Димитър Николов е точно тази фигура. Така ще по-добре ще се противодейства и на битовата престъпност.
На национално ниво БДЦ, чрез своята парламентарна група, ще настоява  за промяна на нормативната база -  носенето на хладно оръжие да стане подсъдимо.

- Има ли нещо, което не успяхте да направите в предишния мандат, но се надявате да го свършите сега?

- Бях член на комисия по приватизация. От плана, който беше заложен, реализирахме едва около 60 %, т.е. 9 сделки. Проблемът, с който се сблъскахме беше, че голяма част от общинските имоти, подлежащи на приватизация, са реално непродаваеми. Тяхната данъчна оценка е драстично висока, много над пазарната. Това е причината част от имотите, дори на атрактивни места, да пустеят. Ще дам за пример бившето помещение на ДВСК срещу хотел „Космос” - неговата цена, за малко повече от 520 кв.м, е над 430 хиляди лева, а сградата е в окаяно състояние.
Сега Бургас се развива и съществено променя инфраструктурата си, а същевременно по неговите централни и основни артерии има изоставени имоти. Това е проблем, който Общинският съвет и комисията по приватизация в него трябва да реши. В следващия мандат ние трябва да се опитаме да повлияем на приватизационните процеси, като потърсим подходящи инвеститори за всеки отделен имот.
Всички 51 съветници с усърдна работа можем да търсим индивидуален подход към всеки обект. / приватизация, публично-частно партньорство и други форми/


- Какво е Вашето послание към избирателите в едно изречение?

- Вярвайте в доброто, бъдете позитивни и работете усърдно!
Ще бъдем отворени към всички проблеми на хората и ще поемаме ангажименти, които можем да изпълним.
Ще отворим приемна за ежедневен приемна на гражданите в офиса на БДЦ на ул. „Екзарх Йосиф” 20.

В категории: Местни избори'2015


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
батко
09.10.2015 16:23:17
0
4
ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ И ЗА ТОВА СИ БАЕ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори