×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнесменът Минчо Гроздев: Непоносимата миризма в Карнобат идва от краварника с лагуната, а не от нашата инсталация


Бизнесменът Минчо Гроздев: Непоносимата миризма в Карнобат идва от краварника с лагуната, а не от нашата инсталация
Инспекторите от РИОСВ - Бургас използваха следните измервателни уреди: нос, очи, ръце, а проби и замервания не са извършени, казва Гроздев
15 Септември 2015, Вторник, 15:38 ч.

Популярен и четен сайт като „Флагман“ да разследва подбудителите на злонамерената атака срещу мен, призовава той




Жестока воня на тор трови Карнобат от месеци.  Неотдавна мести жители направиха подписка и подадоха сигнал до прокуратурата, в който твърдят, че непоносимата миризма идва от инсталацията за преработка на птичи тор на бизнесмена Минчо Гроздев. На 23 юли 2015 г. бе извършена проверка на РИОСВ - Бургас с представители на ОДМВР – Бургас и РЗИ – Бургас. Тя установи, че инсталацията работи, а в халето до нея са струпани купчини с готова продукция. Усетена е неприятна специфична миризма на торов отпад и е издадена Заповед № РД-118/28.07.2015 г. за спиране на работа.
Флагман.бг отрази проблема със статия от 11 август т.г. – „Депутатът Кенов пита министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева защо институциите позволяват на Бумбала да трови Карнобат с воня на птича тор“. В нея е отразена позицията и на Минчо Гроздев, който заяви пред наш екип, че инсталацията не работи и никога не е работила и ни показа още неразопаковани машини. Сега той изпрати до редакцията подробно изложение на своята позиция по проблема, което публикуваме като право на отговор.


Считам, че съм длъжен да изясня пред читателите причината за злонамерената атака срещу мен.
Завод за преработка на птичи тор в Карнобат няма – нито законен, нито незаконен. Има единствено инвестиционно намерение за изграждането му, подадено от „Агрошанс Комерс” ЕООД, чийто собственик и управител съм аз. Доставени са и някои от съоръженията. Те, все още неразопаковани, се намират на площадката на бившето ДСЗ в Карнобат, което е видно за всеки посетител.
Задушлива миризма на тор в Карнобат има, но причините за нея не е в „Агрошанс Комерс” ЕООД. Това доказват протоколите от многобройните проверки на РИОСВ – Бургас през последните месеци.
От края на месец май до средата на август инспектори на РИОСВ Бургас са направили общо 6 проверки. От протоколите, съставени след проверките, става ясно, че миризма на тор не се усеща дори на площадката на бившето ДЗС – бивши краварници и, че работеща инсталация за преработка на птичи тор тук няма.
„Агрошанс Комерс” ЕООД подаде инвестиционно предложение за изграждане на инсталация за утилизация на свеж птичи тор и превръщането му в органична тор до РИОСВ – Бургас и Българска Агенцията по Безопасност на Храните на 13 юли 2015 г. Въпреки, че законът не го изисква от нас, за да сме коректни подадохме това инвестиционно намерение и до Общината. Веднага след това проверките зачестиха. Българска Агенцията по Безопасност на Храните вече даде одобрение за изграждането на новата инсталация. От РИОСВ - Бургас продължават да проверяват. Само за 1 месец обектът беше посетен 4 пъти по подадени сигнали, според твърденията на екоинспекторите. В протоколите на три от тях е записано, че миризма на тор не се усеща, няма и завод за преработка. Това във вашата публикация не е отразено. Споменава се единствено проверката, извършена на 23 юли 2015 г., като за източник на тази информация се посочва друго - печатно издание. Не се изяснява, че проверката е назначена от тогава временно изпълняващата длъжността директор на РИОСВ – Бургас инж. Таня Манолова в предпоследния й работен ден като управляващ екоинспекцията. За тази проверка тя ангажира и служители на ОД на МВР- Бургас. Мотивите за назначаването на проверката са: 20 дни по-рано, докато пътували за Сунгурларе, инспектори от РИОСВ забелязали някакъв бял пушек, но не проверили откъде произлиза.
Комисията пристига на площадката на бившето ДЗС в 20:00 ч. – извън работното време на дружеството, когато на площадката е само пазачът. Във века на високите технологии проверяващите са направили констатациите си на базата следните измервателни уреди: нос, очи, ръце. Забелязали, че от комина излиза лек бял дим, на пипане той им се сторил малко топъл, усетили някаква миризма и видели складирани количества тор. Проби и замервания не са извършени.
На базата на тези аргументи РИОСВ – Бургас решава, че тук работи инсталация за преработката на птичи тор.
На 27 юли РИОСВ - Бургас вече има нов директор. На 28 юли обаче Таня Манолова, в качеството си на директор, издава заповед за принудително спиране на инсталацията за преработка на тор, по-късно е издаден и акт за административно нарушение. На 21.08 идва комисия, която да извърши принудителното спиране на инсталацията. В нейния протокол е записано:”Не може да се извърши пломбиране, поради факта, че няма инсталация”. „Агрошанс Комерс” ЕООД обжалва заповедта за принудително спиране на инсталацията пред Административния съд в Бургас като необоснована и излишна – инсталация за преработка на птичи тор няма.
Сигнали са подавани и в Агенцията по безопасност на храните. Констатациите от проверката на Агенцията са: на обекта няма прясна птича тор, няма преработка, на площадката не се извършва производство.
Кметската администрация, която твърди, че защитава обществения интерес и която, според моите убеждения, стои в основата на всички атаки срещу мен, също извърши своята проверки. На 13.08 общинската комисия установи, че апаратурата за инсталацията е все още в опаковка, а по площадките няма следи от извършвана дейност.
Всички тези факти са пренебрегнати от автора на публикацията във „Флагман”.
В Карнобат действително мирише. Край града има 4 краварника. В един от тях, който е едва на 100 м от жилищните сгради, е изградена лагуна - съоръжение, в което се събира тор от краварника и след като отлежи, се изтегля само течната част от нея. Миризмата е непоносима. Тази лагуна бе изградена през 2014 г. и през миналото лято в града миришеше по същия начин. През 2014 г. обаче нямаше кметски избори и никой не беше заинтересован да инициира недоволство сред гражданите, да подава сигнали и да търси удобен причинител на миризмата.
След като истината не е потърсена от „Флагман”, за мен целта на тази публикация остава загадка. Не смея да мисля, че популярно и четено електронно издание би могло да бъде използвано по нечистоплътен начин в каквато и да било политическа или предизборна кампания. Надявам се със същия устрем „Флагман” да разследва и подбудителите на злонамерената атака срещу мен, които си позволяват да губят времето на държавните контролни органи с лъжливи сигнали, само за да трупат политически активи.

Минчо Гроздев, управител на "Агрошанс комерс" ЕООД


Б.Р. За резултатите от проверката на РИОС - Бургас Флагман.бг  не се позовава на друго издание, а цитира официално становище на инспекцията, изпратено до редакцията след наше запитване.

В категории: Карнобат


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
23
Коментара по темата
23.
???????
18.09.2015 10:45:50
5
20
Просто питам - като уж не работи на този "завод", защо и през лятото, и сега, минавайки край градината на Бумбала на изток от града си мирише? И защо все в неговата градина се виждат торачки да влизат със същата тази тор?
22.
Съдията Маринов
17.09.2015 12:32:00
6
23
Атанасов първо да оправи него си.Затворът го зове.
21.
nail dps
17.09.2015 09:30:22
24
3
atanasov shte opravi neshtata
20.
вярно е
17.09.2015 07:59:00
3
16
Докато Алина и Ангел си пекат гъзовете в Испания нас ни пекат в цеха. През лятото колежки припадаха заради тези изедници. Сега ще ни карат да гласуваме за кмета. Няма да стане на вашето.
19.
наблюдател
17.09.2015 07:15:29
7
18
Единствен Г.Димитров има интерес от тази истерия. Заминава си вече и се опитва да се задържи чрез каракачани, цигани и минковци. Стойка Радева де не се мота ами да ходи при пенсионерите. Да вземе пример от дъртия Митрев. Тая стипца дето не слага един климатик и жена ми се прибира вир вода през лятото взел да държи реч и да хвали кмета. Абе дъртоза я вземи и и плати на жените каквото им се полага. Харизаха ти цял завод и твоето семейство го провали.
18.
Малко остана
16.09.2015 22:14:41
0
5
Идвт избори има си хора от града работите ще се променят
17.
БКП
16.09.2015 15:41:26
8
22
Каракачани,гласувайте за Г.Димитров,че дойде ли Т.Байчев, жална Ви майка.Градът ще си мирише ужасно,Бумбала ще щрака с пръсти,а Вие ще сте виновните.
16.
Do14
16.09.2015 15:35:52
4
4
I kak go pozna Dimitrov?Po pocherka li?
15.
Апостол
16.09.2015 15:34:54
10
21
Бумбали,не се правете на ударени,наглеци такива.Не на Георги му пречат кравите,а вие се опитвате да прехвърлите вината върху каракачаните.Много ти е плитък замисъла,Байчев.Каракачаните не сме чак толкова прости колкото си мисли Бумбала.
14.
до Бате жабчо
16.09.2015 13:40:14
8
9
Г-Н ДИМИТРОВ ПОЗНАХМЕ ВИ ,БИВШЕ ПАРТИЙНО ЧЕДО.
ЩЕ ТИ СНИМАТ ГЛАВАТА КАРАКАЧАНИТЕ АКО ТЕ НАБАРАТ...КАТО ПИЕШ НА ЕЛЕГАНТА НЕ ТИ ПРЕЧАТ КРАВИТЕ НА АПОСТОЛ......ААА
13.
Бате жабчо
16.09.2015 10:54:29
3
7
Тези крави овце и още какво ли не флагман снимайтеги кашлите и лайната които са около тях и на пътя ... нещо ужасно е Гр.Карнобат квартал галата. Моля ви направете нещо по въпросът
12.
до 10
16.09.2015 09:16:40
1
3
Ама Таня Манолова не е пенсионер. И само чака да сгафи сегашната шефка.
11.
до 8 "Гошко Димитров"
16.09.2015 09:15:19
6
10
Каквото и да пишеш маймунке черна, ти ще си останеш една пияница. Виждаме,че си ти по словата ти.
10.
бял
16.09.2015 06:30:29
8
17
Черен,каквото и да напишеш за Тошко пак ще гласуваме за него!!! Вече си пенсионер и М.Стайков го знае.
9.
аз
16.09.2015 06:30:05
0
19
От клозета му мирише на тоя бе! Я го вижте каква торба с лайна е! До като инсталацията работеше незаконно миришеше,сега малко застой има,но пак ще се почне!
8.
Т.Баичев
15.09.2015 22:52:00
10
20
Виш те,до колкото аз давам чадър на Банбала и сега след изборите фабриката ще тръгне с пълна пара!
С помоща на банбала и атанасов ще стана кмет ще искупим трите махали тази фабрика ще фукцеонира ако ще и на папата се обадете!
Краварниците ще ги ликвидирам защото от там е миризмата а не от банбала))))))))))))))Хаиде сега лягаите да спите аз ще си легна с банбала и атанасов)))))))))))))))))))
7.
Каракачанин
15.09.2015 21:20:35
6
8
Краварниците са там от дълги години.
6.
буден
15.09.2015 21:05:59
4
19
И защо сега не мирише след като краварниците са си там?
5.
КЕНОВВВ
15.09.2015 20:49:50
4
8
Черен на версия ли искаш трети мандат??
4.
Хараун
15.09.2015 19:30:26
2
12
Искам да попитам тези краварници за които става въпрос са на каракачаните незаконни постройки на 100м от къщите на града миризмата е непоносима .. тор кокали какво ли не .. направете нещо по въпроса
3.
Карнобат
15.09.2015 15:54:07
7
25
Пълни глупости.Всички в града знаят,че мирише точно от там.Защо спря миризмата спря след като деинсталираха съоръженията?
Поредната лъжа от Минчо Гроздев.
2.
aaaaa
15.09.2015 15:49:03
6
22
Е не няма такъв наглец,не миришело от него
1.
Георги
15.09.2015 15:02:51
8
12
Добрият журналист знае, че винаги се търси мнението и на двете страни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори