×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предизборни машинации: Неграмотната Иванка притисната да разпише жалба срещу кандидат-кмет в Камено


Предизборни машинации: Неграмотната Иванка притисната да разпише жалба срещу кандидат-кмет в Камено
Димитър Николов заяви, че е подал жалба до Административния съд и че машинациите в Камено от страна на БСП трябва да спрат
07 Септември 2015, Понеделник, 14:53 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Жената била заплашена в червеното кметство в Трояново, че лидерът на ДПС Димитър Николов ще вземе къщата й



Неграмотната Иванка от село Трояново е била принудена да разпише жалба срещу съседа си, който заяви намерения да се кандидатира за кмет на Камено – Димитър Николов. Жената е била заплашена от кметството в село Трояново, че Николов ще вземе къщата й и се е подписала под диктовка на лист, в който не е знаела какво пише. Така тя е използвана като основна фигура за заличаването на адресната регистрация на Димитър Николов, който има имот на същата улица „Н. Й. Вапцаров”, но под №6 в селото. Заповедта за нулирането на регистрацията на Николов е подписана от настоящия кмет на Камено Стефан Бонев, който през есента ще се кандидатира за пети мандат от БСП.

Иванка е била извикана да подпише жалбата си в кметството в Трояново, където сега действащият кмет е Андон Николов, който също ще участва в изборите на   25-ти октомври като кандидат на БСП.
Скандалът с заличената адресна регистрация на Николов избухна в събота, когато стана ясно, че всъщност той е подал документите си в служба ГРАО в Община Камено на 19 януари. Представил договор за наем на имота в село Трояново, декларация от собственика, както и нотариален акт.  От Общината му бил подаден административен адрес Трояново, ул. „ Н. Й. Вапцаров” №5, като така е получил и адресна регистрация, както Флагман.бг съобщи.
На никой досега в Община Камено не му е правило впечатление, че са допуснати два адреса с номер 5 в село Трояново - на ул. "Н. Й. Вапцаров"

„Допитах се до тях, тъй като в нотариалния акт и в протокола за публична продан на съдебния изпълнител имаше само планоснимачен номер 554 в квартал 27.  Заради това в общинската администрация служба ГРАО би трябвало да провери този адрес”, каза на пресконеференция днес Николов. Той бил спокоен за документите си и останал изненадан, когато през месец май, при извършване на полицейска проверка по нареждане на главния прокурор Цацаров, е било костатирано, че всъщност истинският му адрес трябва да е под номер 6, а не 5.

„Аз веднага пратих адвокат да ми промени адресната регистрация и към този момент , това стана факт и бях регистриран вече на  ул.“Н.Й.Вапцаров“ №6”, каза Николов.  Лутането в имоти, адреси и номера обаче не приключило и той бил потърсен отново от органите на полицията. Тогава разбрал, че по този повод срещу него има подадена жалба от собственичката, живуща на ул.“Н.Й.Вапцаров“ №5 . „Обявиха ми, че аз съм фалшифицирал по един или друг начин със съответните документи на №5. Това ми беше казано от полицейските органи. Като научих да това, пуснах жалба в Районна прокуратура – Бургас за констатиране на моята правота и намиране на действителните извършители на съответното деяние”, каза Николов. Така се стига до началото на септември, когато изненадващо Николов получил с куриер пратка от Община Камено, в която се съдържала заповед на кмета Стефан Бонев, с който го заличава като жител на общината.

Кметът на Камено Стефан Бонев твърди, че в началото на годината кандидатът за кмет на Камено от ДПС Димитър Николов е подал лично заявление, че желае да бъде регистриран за постоянен и настоящ адрес на ул. „Никола Вапцаров” №5 в с. Трояново. Към документацията той е представил и договор за наем на имота, подписан и от самия собственик. Въз основа на това заявление на 19 януари 2015 г. Община Камено издава на Николов удостоверение за настоящ и постоянен адрес.
Бонев обаче не уточнява кой е подал този административен адрес на Николов, при положение, че той наистина има имот в Трояново.

„На 17 май обаче от МВР-Бургас започват да извършват проверки на всички новорегистрирани жители през тази година в областта. При проверката на адресната регистрация на ул. „Н. Вапцаров”№ 5 собственичката на имота Иванка Станева е заявила, че лицето Димитър Николов не живее там. Нещо повече тя е изпратила сигнал до Община Камено на 22 май тази година за възникналия проблем. От Общината са препратили случая за разглеждане към прокуратурата.

На 19 август пристига решение на Районна прокуратура – Бургас с отказ да образува наказателно производство по случая – т.е. престъпление не е установено.”, заяви Бонев. Според него собствената му заповед за заличаване адресната  регистрация на Николов е заради констатации на комисията от Областна управа, назначена да извърши проверки по общини. Пред Флагман.бг Стефан Бонев не успя да отговори как в документите, представени от Николов за регистрацията му, е попаднал номер  5 и защо имотът му се е водил на този адрес.
Хаосът в Камено е тотален, но е факт, че на този етап един от кандидатите за кмет е елиминиран служебно. Той няма право дори да гласува в общината.
„Тези машинации са умишлени”, твърди Николов. Според него това е битка, която води БСП за гласовете на ДПС в предстоящите избори.

В категории: Камено


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
8
Коментара по темата
8.
uzurpator
08.09.2015 08:20:30
5
4
Bonev zawto ne kajew kak zagrobi obwtina Kameno sas 700 000 hilqdi leva i kak podvede obwtinskiq savet za tova.Nie li da ti plawtame parite ot izmamnite ti nekadarni shemi.Q kaji kolko opana ot vsi4ki proekti 4e vsi4ki okolo teb tanat v razkow a nie da ti plawtame boe4ovete za koito ti sam si se razpisal.
7.
akciq
08.09.2015 08:15:25
2
3
otidete i vijde ulicite okolo kawtata na kmeta na Troqnovo i posle se zanimavaite s prostotiite koito varwat s Bonev.decata ne mogat do u4iliwte da otidat zaradi razbitite patiwta a toi magistrali e napravil okolo sebe si.Tva e isieto Bonev i Bonbonev.
6.
exoooo
08.09.2015 08:11:43
2
3
hora da pomognem na tazi jena da si potarsi pravata srewtu tiq izmamni kmetove Bonev i Karamelov.Vidqh po Nova kolko pritesneno i e bilo ot cqlata situaciq, ujas i tova mi bilo kmetove.
5.
kamenovec
08.09.2015 08:05:31
5
3
наглоста на Бонев и тоя селски бег Андон карамелата нямат граница.Как може деистващи кметове да притискат по този начин тая възрастна жена с цел да елиминират свой претендент- срамата, и тези хора ще ни управляват.
4.
temida
08.09.2015 08:01:18
2
3
normalno vseki e izmamnik i patalogi4en lajec sled kato tragva srewtu Bonev nali e ve4niq 4erven kmet.Toq pat si nameri maistora.Ot nova televiziq ni stana qsno kak negramotnite se natiskat ot Bonev i Andon karamelata da potpisvat dokumenti s koeto sadarjanie ne sa zapoznati.Organizirana prestapna grupa tova sa te.
3.
*********
08.09.2015 07:45:32
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
на тати
07.09.2015 20:00:29
3
8
От тък следва, че тати андон николов от бсо затрил адресната регистрация на синчето си митко. Мисля, че имаме семеен, а не политически скандал и той трябва да се реши у дома, а не публично
1.
1
07.09.2015 19:27:06
2
11
Тъпа поръчкова статия.Значи Николов не е виновен,че е дал грешен адрес,а са виновни институциите,че го елеминират служебно и то след като го хващат в измама.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори