×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуваха два кораба в Бургас


Арестуваха два кораба в Бургас
Два кораба са арестувани в бургаската акватория. Снимката е илюстративна
03 Септември 2015, Четвъртък, 08:56 ч.

Моряците не са получавали заплати от месеци
Два кораба са задържани от Морска администрация заради неизплатени заплати на екипажите, съобщава вестник „Черноморски фар“. Те са собственост на офшорна компания, активно работеща в Черно море. Единият от плавателните съдове е освободен във вторник, след като моряците са получили възнагражденията си, уточни директорът на Морска администрация Бургас капитан Станимир Николов.

Другият кораб обаче все още е задържан. Той се намира на кея на бившите Бургаски корабостроителници. Плавателният съд е товарен и се казва „Лиса“. Той е дълъг 101 метра, широк 16 метра, а газенето му е 3,6 метра, става ясно от корабните регистри.

Брутният тонаж достига до 3796 тона, построен е през 1996 година. Постъпил е за ремонт в Бургас, тъй като имал голяма авария в главния двигател, която все още не е отстранена. Екипажът му не е голям. Моряците на борда на кораба са подсигурени с провизии, гарантира капитан Николов.

В същото време има блокирани и пет кораба на пристанището във Варна. И там проблемът е сходен – собствениците им са оставили екипажите си без пари. Много от корабособствениците в момента имат затруднения да плащат и търсят различни варианти за издължаване към екипажа си.

Очаква се догодина да има нови правила в Морската трудова конвенция, които да гарантират правата на моряците. Предвижда се собствениците на кораби да имат задължителна застраховка в случай на фалит, която ще покрие възнагражденията на екипажа.

В категории: Бургас


11
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
11
Коментара по темата
11.
Best agent
03.09.2015 13:41:06
1
2
Информацията ви е стара и неточна. Олеквате като не проверявате преди да пишете.
10.
Fuck Lenin!
03.09.2015 12:30:41
7
7
рез 1944-1947 около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време.Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече – всички заплати, командировъчни и режийни, по изрично настояване на съветската страна, им се изплащат в долари. става въпрос за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин. Установената тогава практика се прилага и от началото на 50-те до края на 80-те години – всички т.н. съветски специалисти са на пълна валутна издръжка от българска страна. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет, тя значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации.

Със специално решения на МС на НРБ представителите на Съветското командване дори са били освободени от задължението да представят отчетни документи за извършените от тях разходи на българска земя. На практика всеки ден от правителството се гласуват огромни суми (300 – 600 млн лв) за издръжката на Червената армия, за която до края на 1945 биват похарчени 23 млрд лв, а до края на 1947 г. – 60 млрд лв. Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по т.н. Заем за свободата.

Изнемогвайки под това непосилно време, към края на 1945 МС се осмелява да помоли В. Молотов да бъде преустановено “това безумие, защото хазната ни няма повече средства”. Москва обаче не само не се трогва, но продължава да иска още и още, повече и все повече, с аргумента, че България като “победен съюзник на Хитлер” би трябвало да е дори благодарна, че дава “само толкова”. Цифрови данни за сравнение: 1. Количество на парите в обръщение: 1945 – 70 млрд лв; 1946 – 80 млрд лв; 1947 – 76 млрд лв. 2. Банкови влогове на населението: 1945 – 12 млрд лв; 1946 – 14 млрд лв; 1947 – 34 млрд лв. 3. Средна месечна работна заплата през 1947 г. – 10 000 лв. Скъпичко са ни излезли “освободителите”, а?!

* * *

Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:

1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;

2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.

3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”. Ама си ги е бивало освободителите, а?!

* * *

Дълго време официозната историография у нас твърдеше, че именно “братушките” са ни опазили от териториално осакатяване след края на ВСВ. Всъщност по време на следвоенните мирни конференции и преговори точно САЩ и Великобритания ни спестяват тази злочеста съдба. Именно те са категорично против откъсването на Пиринска Македония от България и даването й на Югославия. Малко по-късно обаче, под внушението на Кремъл, БКП извършва чудовищно национално предателство, развивайки бурна дейност за денационализирането на Пиринско и присъединяването му към тъмницата на народите – Югославия.

С тази цел именно ръководителите на двете държави са привиквани и инструктирани в Москва, като българските вождове щателно изпълняват всички възложени им поръчения. Слава богу, че отношенията между Сталин и Тито много рязко се изострят, което води до провал на идеята… Случаят обаче е използван от Кремъл, за да се освободи от малцината му неугодни актьори на българската политическа сцена – Трайчо Костов и др. Обвинени в антисъветска дейност и връзки с английското и югославското разузнаване, те биват зверски изтезавани и избивани от “инструкторите” на НКВД под командването на главния съветник на нашенското МВР – ген. Чернов. Поведението на тези палачи възмущава дори Вълко Червенков, който се моли на Москва да ги отзове незабавно.

Сталин милостиво скланя да изпълни тази коленопреклонна молба, но на освободеното място изпраща друг кръволок – ген. Филатов. Същият е настанен в кабинет непосредствено до този на българския министър, като на практика изземва неговите пълномощия. Вълната от политическо насилие продължава, като се съсредоточава върху “прочистването” на българската армия от “Вражески елементи”. И затворите започват да се пълнят с бивши “Партизански командири” и да се огласяват от техните вопли …

Хвала на таквиз Освободители

==========================================

СССР съсипа наченките на българската високотехнологична промишленост и наложи примитивна енерго- и материалоемка тежка индустрия, унищожаваща околната среда Веднага след нахлуването в България на окупационните съветски войски биват разграбени най-проспериращите около 50 българско-германски предприятия, обявени за съветски военни трофеи. След това България е принудена, според мирния договор от Париж, да възстанови производствения процес в тях, но като предаде немското дялово участие на СССР.

Благодарение на така създадената “кооперация” предприятията много бързо са напълно съсипани и след като те вече не представляват никаква ценност, в началото на 60-те години на България бива продаден обратно бившият германски, вече съветски дял. В края на тази сложна трансформация на собствеността изведнъж се оказва, че русенският филиал на германската Muelhaupt, преди войната произвеждал изнасяни в цяла Европа турбини, вече е започнал да бълва вършачки и редосеялки, чието качество е такова, че единствено като подарък са склонни да ги приемат в Куба и няколко братски африкански и азиатски държави, поели по пътя на социализма.

* * *

Подобна схема е приложена и спрямо Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на Luftwaffe. Благодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки “Балкан”, а по-късно се сглобява автомобилното чудо “Москвич”! Другата Държавна аеропланна фабрика, тази в Казанлък, произвеждаща самолетите КБ, направо е закрита още в началото на съветската окупация, а висококвалифицираният персонал е натирен.

* * *
9.
George Washington
03.09.2015 12:24:08
4
2
ETO KAK RUSSIA PRODULJAVA DA SE OPITVA DA NI TRIE:


Русия забрани вноса на своята територия на всички продукти с фитосанитарни сертификати, издадени в България, се казва в съобщение на руския регулатор Росселхознадзор, информира РИА Новости, цитирана от Фокус.

Службата аргументира решението си с внесените растителни продукти, в чиито фитосанитарни сертификати, издадени от България, като страна на произход се посочва държава извън ЕС.
8.
Anti-communist
03.09.2015 12:09:44
5
4
Vseki se pravi che ne haresva komentara na 5-ti ama sme dosta suglasni sus istinata mu.... :)
7.
...........
03.09.2015 11:53:39
1
4
До: Istoria
Присъединявам се към Леля Кикчка коментар №4 цитирам: "Спрете евтиното пико !!! "
И мога да добавя, пийте си редовно илачите и не четете историята и сайтовете, като дявола евангелието. Най-удобно е да се говорят полуистини с такъв високопарен тон. "Пребивайте руснаците" е апел достоен за съжаление независимо дали касае руснаци, румънци, сърби, турци хървати, македонци и т.н.Просто е смешно, жалко и извън европейските ценности ... "драги ми европеецо". Пълни глупости и пропаганда от времето на СССР е това твоето европейско какънижене.
6.
хХх до 5
03.09.2015 10:55:20
2
14
Ти си изключително болен човек, нямащ грам връзка с реалния свят в който живееш. Или спри наркотиците, или потърси помощ в психото
5.
Istoria
03.09.2015 10:40:22
18
9
Хората са казали като видиш руснак, не само му хвърли камък, пребий го.
Време е да им върнем за 50 години дето убиха и разделиха толкова много Български семейства. Те разориха толкова много Български индустриалци и икономиката ни. Не е тайна че тяхната цел в Москва винаги е била да насъскват съседите спрямо нас, да ни трие, за да не се съдаде силна славянска страна на Балканите която да доведе до разчупване на тяхната фалшива империя, тази която се прави на славянска на пропаганда, но е Азиато-Монголска диктатура на олигарси и роби (цепеща се).

Oще Източна Германия и Чехия не са се оправили от това руско робство което и ние също изтърпяхме. избяга ни интелигенция, елиминираха частната собственост, затвориха хората от контакт със Европа. това са грешки които модерна България никога няма да прости на самозабравилите се кръвопийци и империалисти във Москва! Никога! Това да мачкаш една малко китни царство като България, което бе неутрална по времето на втората световна, и току що се събуждаше --- това не го разбирам!!!! Русия е една сложна, проста паплач управлявана от посредствени убитаци. Те искат да бият някой и най вече собствените си хора и съседи. Те страдат от конплексите на алкохола и грандоманството. Да дам пример: малка България има много по сближен и сплотен народ, много по хубаво време и природа, и ще е много по добре под опечителството на страните които уважават свободата --- това са цивилизациите на Европа.

Затова пребивайте Руснаците. Звучи строго но нека ни имат страх. Нека знаят че ние не сме им роби, не сме им братя. Ние сме европейци. Ние сме търговци. Няма да ги търпим ако не плащат, и ще си търсим справедливост и репарации за насилието през комунизма.

Вчера четох как пропагандата на Москва вече пише че славянския език бил руски и как се опитват да елиминират нашата азбука че това тяхното било друга азбука и един вид преписват историята да се направят на люлка на славяните. (Аз пък имам теория че траките са началото на славяните и на германците и руснаците)

Колкото по силна е България, толкова по слаба ще е всяка друга страна която се е опитвала да я трие.

Но затова ни трябва икономика. Трябва ни всяко момче ДС учи технология да е безупречно и да е критично спрямо работата си да изиска най добро качество.

Трябва да се прочуем със качество и технология. Това туризма не гради икономика само по себе си, питайте Швейцария.

Трябва да станем пазар на света и да събираме капиталистите тук при нас, а не да ходят при някакви студени Градове на север. Тука да са.

Трябва да учим и говорим Английски като Англичаните. Със такова ниво ще ни се отворят вратите за всякаква търговия. Наши искаме да сме безупречни и най добрите? Тогава трябва да говорим английски на тяхното ниво (което значи задължително всяко Българче от 4ти клас да учи интензивно). Трябва да каним Европейци да живеят при нас.

Трябва да легализираме нещата които криеме които държим на тъмно като канабиса, проституцията, корупцията. Те трябва да се дискутират и мерките срещу тях трябва да са във основа на легализация, която да освети всички данни, а не да плащаме на полицаи да си играят на апаши и стражари и да ни водят за носа.

Това е засега. Велика България сега трябва да се труди и да създава интелигенция и стабилност.
4.
Леля Кичка с вмирисаната п*чка
03.09.2015 10:37:46
1
6
Спрете евтиното пико !!!
3.
Нонка
03.09.2015 10:27:13
11
7
Мачкайте руснаците!!!!
2.
Baron Le Requirford
03.09.2015 10:16:49
14
6
Давай Велика България!!!!!
Искам обединението на Цар Борисов със всички славяни със столица Бургас!!!!!!!
Мачкайте Путин и руснаците да ни станат роби!!!!!!
Учете се!!!!
1.
Морски
03.09.2015 10:08:31
0
17
А корабите с контрабандни горива и терпентин кога ще ги задържат ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори