×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Spirit of Burgas през 2016 година в три дни с хедлайнери тип Роби Уилямс


Spirit of Burgas през 2016 година в три дни с хедлайнери тип Роби Уилямс
През 2015 година най-после бе намерена точната формула на фестивала, макар и да имаше много пропуски
03 Септември 2015, Четвъртък, 07:21 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Тази година бе най-успешната на фестивала, ще се залага на същата формула
Форматът на “Spirit of Burgas”, който организаторите от "Карма евентс" и "Болкан ентъртеймънт компани", наложиха през тази година - с голяма звезда тип Роби Уилямс, привличаща интереса на по-заможните меломани, е успешен и през следващата година ще продължи да се провежда. Нещо повече - ще се завърне по-разтърсващ от всякога. По непотвърдена информация през лятото на 2016 година фестивалът отново ще бъде три дни, научи Флагман.Бг.

Очаква се след Роби Уилямс други известни звезди да забият на бургаския плаж и да привлекат меломани от цял свят. Това съобщи за Флагман.Бг ивент мениджърът Петър Петров, който е в основата на организацията на феста. Официално той няма нищо общо нито с "Болкан ентъртеймънт компани", която се води собственост на бивш затворник (ВИЖ ТУК), нито с "Карма евентс" - собственост на сина му Марин Петров. Но публична тайна е, че контролира и двете компании.

Слуховете, че се очаква през 2016 година да бъдат увеличени сцените, не бяха потвърдени от него. Според Петров това не е необходимо, тъй като и с две такива плажът преливаше от хора.

„Много е рано да се говори за следващото издание. Все още не мога да коментирам. Със сигурност догодина ще има подобен род звезди. Надали обаче ще има повече сцени, не смятам, че е необходимо. Плажът беше пълен. Надяваме се традицията да продължи“, коментира пред Флагман.Бг ивент мениджърът.

Тазгодишното издание на „Спирит оф Бургас“ е най-успешното. Рекорд постави британската мегазвезда Роби Уилямс, който само за една вечер под звездите събра над 35 хиляди фенове. Общият брой на посетителите за двете фестивални вечери е 47 хиляди.

Организатор на феста е промоутърската фирмата "Болкан Ентертейнмент Компани“ ЕООД, която спечели търга на Община Бургас, но веднага след това бе прехвърлена на безработния бивш затворник Истилиян Атанасов, може би, за да се избегнат бъдещи съдебни санкции. Оказа се обаче, че това е първата компания от създаването на „Спирит оф Бургас“, която излезе на печалба. Предишните бяха на загуба и осъдени да платят обезщетение на фирмите, ангажирани с част от организацията.

В категории: Лайфстайл


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
21
Коментара по темата
21.
оффф...
04.09.2015 14:55:11
0
0
Ако може и организаторите да НЕ са някакви философи от София
20.
BS
03.09.2015 16:02:08
1
0
Абе, редакцията, толкова ли сте некадърни да блокирате това рядко американско лайно, което ви осира всички теми.
19.
Флегман
03.09.2015 15:42:15
1
0
Камел Мехмед явно е объркала Флегман с Фанатик,затова бързо да поправя грешката.
18.
Георги
03.09.2015 13:33:31
1
2
Що да ходи в Анадола, като е родена тук?
17.
От Dobristiq до 13. Георги
03.09.2015 13:26:15
2
1
Само да ти кажа, че помакиня, туркиня, циганка, все едно. Цветът на кожата й е различен. Българка обаче не е. Да си ходи в Анадола и да си работи журналистика там.
16.
FREE BULGARIA
03.09.2015 12:29:49
5
2
рез 1944-1947 около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време.Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече – всички заплати, командировъчни и режийни, по изрично настояване на съветската страна, им се изплащат в долари. става въпрос за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин. Установената тогава практика се прилага и от началото на 50-те до края на 80-те години – всички т.н. съветски специалисти са на пълна валутна издръжка от българска страна. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет, тя значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации.

Със специално решения на МС на НРБ представителите на Съветското командване дори са били освободени от задължението да представят отчетни документи за извършените от тях разходи на българска земя. На практика всеки ден от правителството се гласуват огромни суми (300 – 600 млн лв) за издръжката на Червената армия, за която до края на 1945 биват похарчени 23 млрд лв, а до края на 1947 г. – 60 млрд лв. Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по т.н. Заем за свободата.

Изнемогвайки под това непосилно време, към края на 1945 МС се осмелява да помоли В. Молотов да бъде преустановено “това безумие, защото хазната ни няма повече средства”. Москва обаче не само не се трогва, но продължава да иска още и още, повече и все повече, с аргумента, че България като “победен съюзник на Хитлер” би трябвало да е дори благодарна, че дава “само толкова”. Цифрови данни за сравнение: 1. Количество на парите в обръщение: 1945 – 70 млрд лв; 1946 – 80 млрд лв; 1947 – 76 млрд лв. 2. Банкови влогове на населението: 1945 – 12 млрд лв; 1946 – 14 млрд лв; 1947 – 34 млрд лв. 3. Средна месечна работна заплата през 1947 г. – 10 000 лв. Скъпичко са ни излезли “освободителите”, а?!

* * *

Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:

1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;

2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.

3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”. Ама си ги е бивало освободителите, а?!

* * *

Дълго време официозната историография у нас твърдеше, че именно “братушките” са ни опазили от териториално осакатяване след края на ВСВ. Всъщност по време на следвоенните мирни конференции и преговори точно САЩ и Великобритания ни спестяват тази злочеста съдба. Именно те са категорично против откъсването на Пиринска Македония от България и даването й на Югославия. Малко по-късно обаче, под внушението на Кремъл, БКП извършва чудовищно национално предателство, развивайки бурна дейност за денационализирането на Пиринско и присъединяването му към тъмницата на народите – Югославия.

С тази цел именно ръководителите на двете държави са привиквани и инструктирани в Москва, като българските вождове щателно изпълняват всички възложени им поръчения. Слава богу, че отношенията между Сталин и Тито много рязко се изострят, което води до провал на идеята… Случаят обаче е използван от Кремъл, за да се освободи от малцината му неугодни актьори на българската политическа сцена – Трайчо Костов и др. Обвинени в антисъветска дейност и връзки с английското и югославското разузнаване, те биват зверски изтезавани и избивани от “инструкторите” на НКВД под командването на главния съветник на нашенското МВР – ген. Чернов. Поведението на тези палачи възмущава дори Вълко Червенков, който се моли на Москва да ги отзове незабавно.

Сталин милостиво скланя да изпълни тази коленопреклонна молба, но на освободеното място изпраща друг кръволок – ген. Филатов. Същият е настанен в кабинет непосредствено до този на българския министър, като на практика изземва неговите пълномощия. Вълната от политическо насилие продължава, като се съсредоточава върху “прочистването” на българската армия от “Вражески елементи”. И затворите започват да се пълнят с бивши “Партизански командири” и да се огласяват от техните вопли …

Хвала на таквиз Освободители

==========================================

СССР съсипа наченките на българската високотехнологична промишленост и наложи примитивна енерго- и материалоемка тежка индустрия, унищожаваща околната среда Веднага след нахлуването в България на окупационните съветски войски биват разграбени най-проспериращите около 50 българско-германски предприятия, обявени за съветски военни трофеи. След това България е принудена, според мирния договор от Париж, да възстанови производствения процес в тях, но като предаде немското дялово участие на СССР.

Благодарение на така създадената “кооперация” предприятията много бързо са напълно съсипани и след като те вече не представляват никаква ценност, в началото на 60-те години на България бива продаден обратно бившият германски, вече съветски дял. В края на тази сложна трансформация на собствеността изведнъж се оказва, че русенският филиал на германската Muelhaupt, преди войната произвеждал изнасяни в цяла Европа турбини, вече е започнал да бълва вършачки и редосеялки, чието качество е такова, че единствено като подарък са склонни да ги приемат в Куба и няколко братски африкански и азиатски държави, поели по пътя на социализма.

* * *

Подобна схема е приложена и спрямо Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на Luftwaffe. Благодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки “Балкан”, а по-късно се сглобява автомобилното чудо “Москвич”! Другата Държавна аеропланна фабрика, тази в Казанлък, произвеждаща самолетите КБ, направо е закрита още в началото на съветската окупация, а висококвалифицираният персонал е натирен.

* * *
15.
Fuck Lenin!
03.09.2015 12:27:13
0
3
“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
14.
Kakvo stava Burgas???
03.09.2015 11:44:39
0
1
http://news.ibox.bg/news/id_1714516490
13.
Георги
03.09.2015 11:31:46
0
5
Само да кажа на №4 "Dobristiq", че е голям тъпанар. Емел не е помакиня, защото помаците са в Родопите, а БЪЛГАРКА от турски произход и като такава има право да работи където си поиска. Флагман може да наема на работа когото си поиска, стига да отговаря на условията и това няма нищо общо с патриотизма. Не е патриотизъм да сегрегираш, напротив.
Освен това момичето пише горе-долу хубаво. Малко пунтуацията й куца - запетайките и тиретата ги слага на общо основание, ама ще се научи... ако иска. Жалко, че в БСУ не са я научили по време на 4-годишното й обучение.
12.
do 10 ot George Washington
03.09.2015 11:31:27
6
1
Do 10: Ti mai ne znaesh che bulg-arian znachi mixiran, znach smeseni plemena. Vij si Iranskite koreni.
11.
ysmivka
03.09.2015 11:26:54
1
4
It's time for EMINEM....
KINGS NEVER DIE
10.
До тъпия Жорж Български
03.09.2015 11:26:44
3
11
Наричаш се Жорж а Български ??? Още един път показва че не си дорасъл да правиш коментари.
Какво общо има кмета на Бургас с автобусите София- Бургас и с техните тоалетни ??? Все едно кмета на София да отговаря за охраната на бургаския плаж.
Ха сега де. Че си тъп си пролича, но си мълчи че се излагаш пред цяла България.
9.
Георги
03.09.2015 11:07:51
5
4
Искаме Спирит с известни звезди, които предизвикват огромен интерес. Така ще можем да си продаваме безплатните билети на по-висока цена. Този август бях напред с 400 лева благодарение на Спирита, а се "наслаждавах" на Робиту от балкона. Хи-хи-хи!
8.
Картата
03.09.2015 10:44:24
14
10
Ало, защо града губи младите???
Има само ебани майки на 18 години бутащи колички на обръснати батки.
Вие сте най голямото село след София. Поне във Инстабул има аристокрация и повече западни туристи отколкото вие сте виждали някога накуп.
7.
sPIRIT OF sHITS
03.09.2015 10:36:32
6
10
Ако ще е същият като тази година , по -добре не го правете .Искаме си Spirit-ите от първите 2 години ,всичко друго е фарс и бабички
6.
Жорж Български
03.09.2015 10:26:21
9
7
Много съм впечатлен от факта че автпбусите до София-Бургас дори нямат тоалетна и интернет във 21 век!!!!! Къде е кмета да види как се пътува 6 месеца за нещо което трябва да се взима за 2 часа!!!!
5.
Отворено писмо до Общината
03.09.2015 10:23:34
15
11
Ало градеца, вие още нямате настилка на 50% от площа на града, и Лукойл ви трови всяка вечер!!! Вие още нямате църква и площад а летището ви има само един полет до София. Ало градеца, размърдайте ги тези в Обшината, замерете ги с домати или другите черноморски градове ще ви изядат работата.
4.
Dobristiq
03.09.2015 10:18:57
8
7
Помакинята ли взехте за репортер, хахахахахахахахахахахахаха. А уж бяхте патриотична медия.
3.
Иван
03.09.2015 09:50:34
8
14
Фестивал?!?!?? Какъв фестивал !?! Всичко беше един прескъп концерт с няколко певаци в помеждутък
2.
бургазлия
03.09.2015 09:34:14
4
6
Стига с тия тъпанари бе.......
1.
ЧИНОВНИКА
03.09.2015 09:05:08
6
7
МАЛЕ МАЛЕЕЕЕЕЕЕ....... БИЛА ПРЕХВЪРЛЕНА НА БИВШ ЗАТВОРНИК........... ЗНАЧИ 2016 Г КМЕТА ТЪРЖЕСТВЕНО В ЗАЛА В ОБЩИНАТА Щ РАЗПИСВА ЗА НОВИЯ СПИРИТ ..... ЗАЕДНО С БИВШИЯ ЗАТВОРНИК............ О ВРЕМЕНА О НРАВИ .............. ДА ВИ ПИКАМ НА ВРЕМЕНАТА И НА НРАВИТЕ .........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори