×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Неграмотен циганин от поморийското село Страцин създал интернет империя, измамила стотици в Германия


Неграмотен циганин от поморийското село Страцин създал интернет империя, измамила стотици в Германия
Това е Юсеин - той нито може да чете, нито да пише, но е сочен като тартор на престъпна група, мамила с фиктивна продажба на авточасти
26 Август 2015, Сряда, 12:17 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Невъзможно е, та той никога не е виждал компютър, нито може да чете и пише, категорични са неговите близки
28-годишният Юсеин Хасан Юсеин от поморийското село Страцин ще бъде предаден на съда в германския град Аугсбург, за да бъде съден за крупна измама. Неграмотният Юсеин е обвинен, че създал интернет империя, чрез която извършвал фиктивни продажби на авточасти за скъпи автомобили в Германия.

Бургаският окръжен съд (БОС) днес разгледа искането за екстрадиция на Юсеин. Младият мъж говореше неразбираем език, но от сложните му волеизявления стана ясно, че дава съгласието си да бъде екстрадиран и съден в Германия.

Интересна подробност е, че сутринта, когато Юсеин бе конвоиран към Съдебната палата, се заинати и поиска преводач – от турски на български, защото трудно разбирал какво му говорят. В зала той бе абсолютно неадекватен, което породи сериозни съмнения дали изобщо може да се подпише.

„Невъзможно е да е замесен в това престъпление. Той никога не е виждал компютър, нито може да чете и пише. Учи до 3-и клас в Страцин, след това работеше с нас на полето, а от няколко години е арматурист. Преди една година му предложиха да отиде в Германия, но го измамиха и се върна след 10 дни. Нямаше нито стотинка, едва ги бе накарал да му платят 100 евро за обратното прибиране“, казаха близките на Юсеин.

Дамата в средата е бъдещата съпруга на Юсеин, с която са планирали сватба за 11 октомври


Той бил задържан като в холивудски филм преди няколко дни в дома им в поморийското село. Никой нямал представа за какво може да го арестуват до днес, когато стана ясно, че за Юсеин има издадена европейска заповед за арест от съда в Аугсбург, която българските власти трябва да изпълнят.

Според нея Юсеин е обвиняем за интернет измама в особено големи размери, по която го грозят от 10 до 15 години затвор. От Германия дават гаранции, че ще се проведе честен и справедлив процес, а след това, ако Юсеин желае, може да излежи присъдата си в България.

Според близките на младия мъж, той бил натопен. Някой е използвал неправомерно данните му и е регистрирал дебитни карти и профил в популярен сайт за продажба на автомобили и авточасти в Германия.

Механизмът на измамата бил много прост – пускали се за продажба авточасти на изключително изгодни цени, плащането ставало по електронен път, а поръчаната част така и не стигала до крайния потребител. Не е ясна точната бройка на ужилените от тази измамва схема, тъй като сигналите от пострадали постоянно се увеличават.

В Германия Юсеин ще трябва да посочи на кой е давал личните си документи, за да се стигне до истинския извършител на деянието. В противен случай той ще полежи дълго зад решетките.

В Съдебната палата днес бе приятелката му, която сподели, че двамата планирали сватба – на 11 октомври, но очевидно плановете им ще се променят.

В категории: Темида


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Razboynali
09.10.2015 15:53:34
0
0
Или подобно на теб, с пунктуационни грешки! Това са коментари, а не матура по Български език и Литература!
6.
stratsin
31.08.2015 19:47:04
0
1
tozi go poznavam mnogo dobre nemoje da bide tova prosto sa go izigrali dano nameryat vinovniya. a tazi deto kazvat ce e priyatelkata mu. te sa jeneni ot 2 godini i imat dete neznam kak taka priyatelka no golyama izmama i ot dvete strani
5.
do 4
27.08.2015 09:15:06
2
5
Вместо да гледаш кой как пише взимай отношение по темата , а не за някви тъпи знаци, пак и преди да гледаш другите виж себе си и нау4и се да пишеш правилно,защтото твоят проблем е по голям от знаците!!!
4.
do 2 i 3
27.08.2015 08:31:59
5
1
Ей нещастници, я вземете научете малко български език и почнете да слагате препинателни значи, че нищо не ви се разбира, мишки утрепани !
3.
Stracin
27.08.2015 07:34:00
0
2
Jalko nay lesno ni e nevinnite da gi vkarame vatre a tezi istinskite pora4iteli sa vanka i har4at parite ot tazi izigrana igra nqmam dumi takava ni e sistemata kakto i darjavata dano ot Germaniq da usetqt tova i da gi otkriqt.
2.
БАЙ ПЕТКО
26.08.2015 16:24:15
2
12
ЕЙЙЙ КВО НЕЩО Е САМО ТОВА МЕДИЙТЕ КВАА СТРЯСКАЩА НОВИНА ДА НЕ ПОВЯРВАШ ДАЖЕ ЧЕ СА ГО ЗАДЪРЖАЛИ ТОВА ОПАСНО ЦИГАНЕ НЕ Е ИСТИНА ПОТРЕСЕН СЪМ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25- 30 гд НЕ СА АРЕСТУВАЛИ ТОЛКОВА ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК БРАВО
1.
slan4aka
26.08.2015 15:42:33
2
18
Eto 4e integraciqta varvi dobre ,ve4e i s comp. mogat da rabotqt
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори