×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски тийнейджъри създадоха най-младата телевизия в България


Бургаски тийнейджъри създадоха най-младата телевизия в България
Давид Сукнаров, Анита Ташева (вляво) и Силвия Йорданова (вдясно) са лицата на БМТ
24 Август 2015, Понеделник, 14:22 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Макар и на 15 години те правят много добър телевизионен продукт
Давид Сукнаров, Силвия Йорданова, Анита Ташева и Гергана Йотова. Това са имената на четирима най-млади журналисти в България, създатели на Бургаската младежка телевизия(БМТ). Тримата от тях – Давид, Анита и Силвия са на по 15 години, а Гергана е на 18 г.

В последната половин година могат да бъдат видени на почти всяко публично събитие в Бургас – пресконференции на политически сили, тежки наказателни дела в Съдебната палата, протести, спортни мероприятия, културни прояви, фестивали и редица други.

И се справят изключително добре. С ограничен ресурс и техника те успешно пресъздават живи включвания в новинарските си емисии, репортажите им са изчерпателни и професионално реализирани.

Разпространяват телевизионната си платформа онлайн и се радват на добър интерес сред младите хора на Бургас. Гледат ги, както техни връстници, така и младежите във възрастова група 20-25 години.

Идеята се зароди преди около две години. В началото съвсем на шега, но колкото повече работихме, толкова повече се палихме по идеята“, разказаха тийнейджърите. Понякога им идвало малко повече, заради много уроци и публични събития, но успявали да се справят с всичко изкючително добре. И тримата са пълни отличници.

Почти цялото им свободно време е посветено на БМТ. Излъчват по две емисии на седмица, а доскоро имаха и сутрешен блок. Плановете им са съвсем скоро да са с новини всеки ден. Нямат нито една реклама, а и не търсят. Правят телевизията заради собствения си ентусиазъм.

Не съм се учил от никого. Гледам националните телевизии и се опитвам да адаптирам нещо ново от тях при нас“, обясни Давид Сукнаров, който е идеологът на БМТ. Той е като програмен директор – подрежда новинарските емисии и изгражда концепцията за нови продукции. Давид също така е водещ, оператор и монтажист. Едва 15-годишен е усвоил техники и програми, с които работят висококвалифицирани специалисти. Всяко въведение в БМТ е негова идеята, но както сам споделя – не би могъл да се справи без екипа си – Силвия,  Анита и Гергана.

Репортерките на БМТ показват завиден потенциал. Макар и крехката им възраст те не се притесняват да задават адекватни и мотивирани въпроси на важните хора в Бургас. Анита Ташева например направи страхотно интервю с председателя на Апелативен съд-Бургас Деница Вълкова.

„В началото беше леко изненадана като се представихме, но ни прие изключително добре, обърна ни внимание и отговори изчерпателно на всички въпроси“, разказа младата репортерка.

На питане: "Дали биха заснели и излъчили критичен репортаж за собственото си училище ГРЕ „Г.С.Раковски“? Те без да се замислят отговарят. „Да и ще го направим само, за да помогнем на училището и учениците“.

Проектът им за младежка телевизия ще продължи поне докато завършат средното си образование. След това Гергана и Анита смятат да учат в чужбина, а Давид е категоричен – да остане в България и следва журналистика.

В категории: Животът


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Tania
27.08.2015 13:26:01
0
3
Neka im pojelaem uspeh!! Da sa vse taka energichni i obshtestveno aktivni!!
12.
Ицко
26.08.2015 22:12:26
0
2
Адидаска ти само шорти ли си имаш,защото май си забравил шапката днес като си ходил на плаж-чета,чета и не мога да разбера по темата ли си или е просто от слънцето,но не си виновен ти пич-от адидаса ще да е
11.
Адидас
26.08.2015 11:20:05
3
3
БАТКА ТВ-ТЕЛЕВИЗИЯза бАТКИЗЛАТКИ шМАТКИ иЛЕКИ МАШИНИ ЗНАЕЩИ ХФАТКИ
10.
Vasil
25.08.2015 22:21:42
0
5
Давид е най-обикновено момче, не става въпрос за никакви връзки, а за талант да говориш пред камера. Убеден съм, че всички "умници" тук ще се насерът, без извинение.
9.
Камен
25.08.2015 15:52:20
0
5
Това е уникална телевизия, първо вижте после пишете.
http://bmt.alle.bg/
Аматьорска и качествена! Не, не са взаимно изключващи се понятия. Отнася се за БМТ. Надявам се и когато станат професионалисти да бъдат толкова обективни, колкото сега ! Успех !
8.
Яна
25.08.2015 14:15:19
0
6
Ще ме извинявате,но това ващо са комплекси... Неможете ли да им се порадвате , защото децата днешно време не правят абсолютно нищо а те са намерили с какво да се занимават. Даже и да бъдат полезни на обществото. ;)
7.
От коя партия да бъдем
25.08.2015 07:09:43
6
3
Да им проверят Програмите дали са лицензирани. Аки ще правят нещо да го правят като хората. На 15 години монтажист бил. Да живее замунда, да са живи и здрави мама и тати
6.
БорКо
25.08.2015 00:40:08
5
7
Понеже се справят супер и са толкова добри и известни,трябваше да им направите реклама,за да разберем,че съществуват.
5.
ЧИНОВНИКА
24.08.2015 23:51:29
4
8
СВЕТЪТ НА ПАРАТА ИЗМИСЛЕН ОТ МАМОНА ГО НАЛАГА ,, ТОВА ДА ИМАШ ПОСТОЯННО СПОНСОР , ЖЕНАТА ДА ТЪРСИ СПОНСОР В МЪЖА , ПАРТИИТЕ ОТ ОЛИГАРСИТЕ....... БОГАТИТЕ ПОДКУПВАТ БЕДНИТЕ .........ЗА ДА СТАНАТ ОЩЕ ПО БОГАТИ ........КРЪГОВРАТ ........ АЗ НА ТЕБЕ ТИ НА МЕНЕ ........ СЛИВИ ЗА СМЕТ ДЕТ СЕ ВИКА ......КАТ ПОРАСНЕШ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ...... ДАНО НЕ Е ЧРЕЗ ПО ТРУДНИЯ НАЧИН .....А ЛЕКА НЪЩ .... ЧЕ СЪНЧО МИНА .......
4.
Яна
24.08.2015 22:11:41
2
11
Има как, никой не стои зад него той си прави всичко съвсем сам. И не знам защо мислите ,че задължително трябва да има "спонсор"?!
3.
ЧИНОВНИКА
24.08.2015 20:07:13
9
6
ВСЕ ПАК Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕМ КОЙ СТОИ ЗАД ДАВИД ..........ГОЛИЯТ ИЛИ ДРУГ
2.
Мечо Кух
24.08.2015 19:33:08
3
5
Аз съм , аз съм . :)
1.
ЧИНОВНИКА
24.08.2015 18:22:55
13
10
СПОНСОРА КОЙ Е ??????????? БЕЗ СПОНСОР НЕМА КАК !!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори