×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът Кенов пита министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева защо институциите позволяват на Бумбала да трови Карнобат с воня на птича тор


Депутатът Кенов пита министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева защо институциите позволяват на Бумбала да трови Карнобат с воня на птича тор
Четвърти месец Карнобат системно се обгазява с непоносима воня на птичи тор, а хората от града обвиняват бизнесмена Минчо Гроздев
11 Август 2015, Вторник, 12:59 ч.
Автор: Боряна Тенчева, снимки авторът

Уморихме се от кавърверсии на филма „Ние се жалим, те го пазят“ казва Стефан Райнов, който заедно с 50 карнобатлии призова прокуратурата да спаси града

Задушливата миризма на птичи тор, която трови целия Карнобат от няколко месеца и предизвика истинско обществено недоволство в града, стигна до Народното събрание и прокуратурата. Няколко национални екологични организации също стягат протести, ако проблемът не се реши. Карнобатлии се страхуват, че считаният от тях за основен виновник Минчо Гроздев-Бумбала за кой ли път ще мине метър пред компетентните държавни органи заради силните протекции, с които се ползва. И както се е случвало винаги досега, земеделецът с политически амбиции, сочен за близък до екскмета Атанас Атанасов, ще излезе от скандала още по-силен, за да си разчиства сметките с дръзналите да се оплачат.
Проблемът стана основна тема и в социалните мрежи. Дори депутатът Стефан Кенов се принуди да наруши добрия тон и написа на личната си страница във Фейсбук:

„Миризмата е ужасна! Целия град мирише на птичи л... Като боен газ е!“

Под публикацията, която е от 2 август, веднага се появиха коментари на местни жители. „Така мирише вече повече от 4 месеца, без значение вечер ли е, или ден. Мирише като се минава и покрай завода, а оттам минават доста коли на влизане и на излизане от Карнобат. Дано ти да успееш да направиш нещо да се реши проблемът. Да работят, но нека си направят инсталация за пречистване и да не ни обгазяват“, пише Мартин Колев. „Кенов, ти си човекът, който да сигнализира, където трябва“, призовава го Найден Ковачев. „Скоро и аз усетих, хем бях с колата“, твърди Иван Вълков.
„Не се търпи, невъзможно е, хората не могат в жегите да оставят прозорците си отворени вечер. Вие сте медия, която винаги отразява проблемите на Карнобат. Вярваме, че и сега ще се намесите и ще ни помогнете“, оплакаха се и пред Флагман.бг. жители на града.
Според тях, миризмата на фекалии идва от нов завод за преработка на птичи тор, който се намира на входа на Карнобат, преди отбивката за Сунгурларе, и е на частната фирма "Агрошанс Комерс" ЕООД, собственост на местния зърнопроизводител Минчо Гроздев. Той е един от най-крупните бизнесмени в региона и обработва около 90 000 дка земи. Отглежда основно пшеница, слънчоглед и ечемик. Преди няколко месеца обаче решил да разшири бизнеса си и направил завод за птичи тор в базата на бившето Държавно земеделско стопанство, което е негова собственост.
Проблемът с тежката миризма, която задушава града, бе отразен в местния общински вестник „Карнобатски глас“ и в „Стандарт“. Медийният шум засили обществената реакция.

Местни жители започнаха подписка срещу завода и подадоха сигнал до прокуратурата.

"Миризмата е в целия Карнобат и околностите. Събрахме подписка, в която се включиха около 50 души. Заедно с копия от медиите, описали случая, подадохме жалба в прокуратурата. Молим се този път институциите да не покрият Гроздев за пореден път. Уморихме се от кавърверсии на филма „Ние се жалим, те го пазят“, разказа Стефан Райнов, който освен че е един от инициаторите на подписката, многократно през годините е сигнализирал прокуратура, полиция, общински и областни служби за различни беззакония на Бумбала, но по негови думи резултат няма. „Искаме да се види има ли издадени документи от РИОСВ – Бургас за това производство. Ако всичко е редовно – нека си работи, но за нас това не е нормално, градът е на косъм от екологична катастрофа, всеки миг може да пламнат зарази от тази воня. Не искаме да пречим на бизнеса на Гроздев, но си има изисквания. Нека както сметищата се правят извън града, така и той да си намери терен в околностите, да му бъдат издадени всички разрешителни и да бъдат спазвани необходимите изисквания. Няколко дни нямаше миризма, което означава, че може би заводът през последните дни не работи. Имам информация, че са отишли от Икономическа полиция и са спрели производството, но вчера отново замириса със страшна сила", допълни  Райнов.

„Заводът за тор е абсолютно незаконен. На хартия и пред закона такова нещо в Карнобат няма.

Цеховете и инсталациите са вдигнати нелегално, без никакви разрешителни. В общината няма представени никакви документи, нито ние сме издавали такива. За да работи едно такова производство, са необходими, първо - архитектурен план на сградата, второ - технически проект, съгласуване с РЗИ, разрешително от РИОСВ и други. Тази документация липсва. В общинската администрация единствено бе представено инвестиционно намерение за изграждане на инсталация за преработка на птичи тор и нищо друго. То бе входирано от "Агрошанс Комерс" на 8 юли тази година", казват от община Карнобат пред „Стандарт“.
Общинарите в Карнобат вече са дали отрицателно становище до РИОСВ по въпроса. Основните им възражения са, че така представеното инвестиционно намерение не е пълно и не е доказано, че производството ще е безвредно. Местните медици пък предупреждават, че то със сигурност е опасно за здравето на хората, тъй като при преработката на тор се отделят огромно количество азотни пари. Подобен вид инсталации трябва да са далеч от населените места и да имат специална технологии, които да неутрализират вредните вещества, допълва вестникът.


На 23 юли представители на ОДМВР – Бургас, РИОСВ и РЗИ – Бургас идват на проверка и установяват, че инсталацията за утилизацията на птичи тор работи, а наоколо се разнася неприятна специфична миризма на торов отпад 

Екип на Флагман.бг направи проверка на място в два поредни дни – 4 и 6 август. В тези дни в Карнобат и дори пред входа на Държавното земеделско стопанство не се усещаше лоша миризма. На 6 август бизнесменът Минчо Гроздев показа пред екипа ни инсталациите, които са в двора на ДЗС. Те са стоварени до два бивши краварника, от които наистина се усеща миризма на застояла тор, но тя не се разнася на голямо разстояние. Машините видимо са нови, неупотребявани, част от тях са с още покрити с найлон. Според Гроздев, те са предназначени за производство, което обаче все още не е започнало. Той подал в Община Карнобат инвестиционно намерение за производство на компост, което е екзотермичен процес, представляващ контролирано разграждане на органични материали чрез аеробен или анаеробен биологичен процес, в резултат на който се получава хумусоподобен материал.
„Имаме инвестиционно намерение за производство на компост, той се произвежда от животинска тор и слама или дървесни отпадъци. След като подадохме това инвестиционно намерение до Община Карнобат, започнаха сигналите до РИОСВ за обгазяване на града. Според мен разрешението ни се бави умишлено от ръководството на Общината, макар че тя не е страна по случая, но ние като изрядни бизнесмени я очакваме. Имаше проверка от РИОСВ с протокол, който ние обжалваме.

Не сушим тор! Тези машини не работят, никога не са работили.

В този имот сме от една година, тук има бивши краварници, миризмата точно в това място е от тях, но тя не може да се разнася над града. Миризмата, от която се оплакват хората, не идва от нас и институциите трябва да открият истинската причина. Смятам, че атаката към мен е на политическа основа, зад която стои кметът Георги Димитров, с който сме опоненти, тъй като аз съм от БЗНС“, каза пред Флагман.бг. Минчо Гроздев.

Атаката срещу мен започна, след като подадохме инвестиционно намерение в общината, казва Минчо Гроздев и твърди, че миризмата, от която хората в Карнобат се оплакват, не е от неговия цех

„Виждате, че инсталацията не работи, а всяка вечер мирише. Искаме да разберем откъде е, лично аз съм звънял в Общината да питам. Помните ли кървавата река, която течеше по Гергьовден в Карнобат? Има четири краварника отгоре и питам  къде всички те изхвърлят мръсотията?, допълни той.
Думите му, че инсталацията никога не е работила, обаче се разминават драстично с констатациите на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас. Техни инспектори са установили, че инсталацията не само работи, но и пред халето те са заварили складирана готова продукция. След запитване на Флагман.бг за резултатите от проверката, инспекцията ни изпрати официално свое становище, което публикуваме дословно:
„На 23 юли 2015 г. е извършена проверка във връзка с последващ контрол на фирма за производство на селскостопанска продукция,  намираща се в двора на бившeто Държавно земеделско стопанство (ДЗС) в Карнобат, собственост на фирма „Агрошанс Комерс” ЕООД гр. Карнобат, съвместно с представители на ОДМВР – Бургас и РЗИ – Бургас. При пристигането на място в 20 ч. е установено, че инсталацията за утилизация на свеж птичи тор и превръщането му в органична тор – работи. От комина на инсталацията е излизал лек бял дим. В халето до инсталацията е имало купчини с готова продукция. След пристигането на експертите, инсталацията е спряна.
Усетена е неприятна специфична миризма на торов отпад на площадката, както от самата инсталация, така и от откритите площи с торов отпад.
Във връзка с констатациите от проверката е издадена Заповед № РД-118/28.07.2015 г. за прилагане на принудителна административна мярка от РИОСВ –Бургас за спиране на инсталацията за утилизация на свеж птичи тор и превръщането му в органичен тор, собственост на „Агрошанс Комерс” ЕООД и пломбирането й. За нарушение на Закона за опазване на околната среда управителят на фирмата е поканен за съставяне на акт за установеното административно нарушение.
При предходни проверки на дружеството са били дадени предписания за представяне на информация и документи във връзка с изпълнение на задълженията на лицата по Закона за управление на отпадъците, относно разделното събиране и оползотворяването на опаковки, генерирани в резултат на пуснатите от тях опаковани стоки на вътрешен пазар. Необходимо е било да се уведоми РИОСВ – Бургас за извършваната производствена дейност в обекта и да се предостави информация за позиционираната до реконструираното хале инсталация – предназначение, технологична схема, технологични параметри.
Предписанията не са изпълнени в определения срок, за което на дружеството е съставен акт за установяване на административно нарушение”.

От РИОСВ – Бургас ни увериха, че ще продължат да следят дали „Агрошанс Комерс“ ЕООД спазва предписанията им и ще се намесват решително, ако тези предписания бъдат нарушавани.

След призивите на гражданите, с проблемът се е заел и депутатът Стефан Кенов. „Разговарял съм по този въпрос с парламентарния секретар на Министерството на регионалното развитие, подготвил съм и два актуални въпроса, които ще внеса в деловодството на Народното събрание. Искам разговор какви са направените проверки във връзка с миризмата в Карнобат, какви са констатациите и наложените санкции. Въпросите ми са към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и на министъра на околната среда и водите – Ивелина Василева. Надявам се, че в най-кратки срокове ще бъдат взети мерки. Имам основания да се съмнявам в обективността на заключенията, дадени от регионалните служби, извършили проверките. Доколкото разбрах, в едно от заключенията е било записано, че е възможно миризмата да идва от разхвърляна тор по нивите. И на малките деца е ясно, че по това време на годината земеделските производители жънат, а не торят, така че подобни твърдения са абсурдни и говорят или за неграмотност, или за користни действия. Не обвинявам никого, нека държавните органи да установят причината. Аз не съм против частната инициатива, а това, че някой поръчва по два камиона птичи тор на ден, може би е само съвпадение“, каза не без ирония пред Флагман.бг депутатът Стефан Кенов, който е от Карнобат.

В категории: Карнобат


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
43
Коментара по темата
43.
сасс
07.09.2015 19:26:54
0
1
ТЕ МАНГАЛИТЕ СЕ ЛЪЖАТ ВЕДНЪЖ....
42.
НАП Карнобат
29.08.2015 12:04:52
0
5
.......да си плати данъците, над 500 000, тогава ще му се отвори парашута или ....... ШУТА !!!
да пита Ал Капоне, ако не му се вярва :)
41.
i.c
26.08.2015 20:53:17
4
1
bati joro kmeta e pich nqma koi da go smeni kolkoto i da vi se iska tapi selqni vie ne ocenqte nishto koeto e napravil choveka za grada zaslojavate da imate nqkoi kato toshko baichev da tanite v mizeriqta 4 godini
40.
i.s
26.08.2015 20:51:24
5
0
bati joro e pi4 iskate ne iskate toi shte specheli izborite
39.
i kvo
23.08.2015 16:48:18
0
7
Mинистрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева си друснаха цицките по плажа на Лозенец oт зор за Карнобат.
38.
dps
22.08.2015 17:43:31
5
0
kakvo govorite nie s bats nasko shte vi razbiem.
37.
леле мале и компания
18.08.2015 21:18:20
0
12
До Събев -Не знам защо се обръщаш към Байчев,ама както и да е.Дали се печелят избори със злоба?Ами да ,когато толкова много хора са те намразили и не могат да те гледат,а камо ли да гласуват за теб,това не е злоба ,а силен АНТИВОТ. Надявам се,че ще се отървем най-после от този черен ,крадлив боклук.А ,между другото,той не е спечелил нито един избор,а беше назначен с купен вот от Стайков ,и това целия град го знае,за да си оправи Стайков бизнес интересите , Черния да си напълни
36.
КОЙ
17.08.2015 23:18:35
2
12
ЧЕРЕН ИЗКАРА СИ МАНДАТА НА ВЕРСИЯ СЕГА ЗА ТРЕТИ МАНДАТ ЛИ ЧАКАШ?? ЕМИ... НЯМА ДА СТАНЕ ЦИГАНИТЕ СИ ЧАКАТ 30-ТЕ ЛЕВА ОТ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИИИ
35.
Събев
17.08.2015 14:25:05
11
4
Г-н Байчев,със злоба и завист не се печелят избори.
34.
Селски манталитет
17.08.2015 01:41:21
8
3
Колко много злоба може да се събере в един човек.....завистта ще унищожи света....
33.
леле мале
16.08.2015 18:07:34
1
11
Е,че нали автомивката е на баджанака,уредена от Черния по бързата процедура,макар че земята е държавна и е в парцела на техникума.А може сега и нещо друго да му уреди по роднински.Така е ,Черния си държи на родата,знае ли кога ще му потрябва,избори идват.
32.
крадци на имоти
16.08.2015 15:37:04
2
7
Нещо за баджанака на сина му няма ли да има??? Или вече са се насочили по шпарца да грабят гадовете?
31.
знаем
16.08.2015 13:43:39
2
9
Знаем,че са се видели ;) Нали това е брокера на цигански гласове от миналите избори. Проблема е,че Минко не снесе парите(както винаги) и не дадоха обещаните 30лв. Сега чакайте отново, а междувременно ще се раздаде общинската земя за лозя.
30.
леле мале
16.08.2015 13:33:16
1
10
А да ,да попитам знаете ли,че преди 10 дни ,любимият ви Чернаев се е срещнал с цар Гого?Ако се абстрахираме от това кой е бил по-черен на срещата,изниква важния въпрос ,какво са си хортували двамата,предвид предстоящите избори? Както знаем,обаче ,че на миналите избори обеща и не плати на мангалите,как ли ще подходи сега?Хайде ,тролчета,как ще отговорите на тези въпроси,защото и снимчици ще публикуваме?
29.
*********
16.08.2015 13:24:00
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
До 27
16.08.2015 10:33:02
9
1
Изобщо не пишеш случайно.Даже и ти се плаща за това.
27.
леле мале
15.08.2015 17:37:18
3
14
Днес е Голяма Богородица и аз като всеки добър християнин отидох на църква и след това се разходих по центъра.Какъв ужас!Вървейки по алеята ,гледам кошчетата преливат от боклуци,около тях също беше невъобразимо мръсно.По- нататък настилката и пейките са обилно декорирани с птичи екскременти/курешки/.Ако човек реши да седне да почине,няма да му се отвори парашута.Не знам колко мириша от Бомбала,ама в центъра,с който се пъчи Черния,направо смърди.Може пък да му харесва тази воня,защото се носи под носа му,но той не взема никакви мерки.Иначе разни тролчета пишат колко много е направил за града.Градинките са обилно засипани с листа и боклуци и храстите почти не се виждат.Ако това е украса, то Коледа е още доста далеч.И тъй -тъй съм седнал да пиша,случайно наскоро да сте се оказвали към 21 часа в градския парк/също голяма заслуга на Черния според тролчетата/ ?Е,по-добре недейте,защото там е пълен мрак.Добре,че от хотела на Гани се вижда някаква светлина.Между другото положението в центъра е почти същото,и там явно се пести откъм светлина.И като гледам какво е положението в централната част не ми се говори какво е положението в кварталите ,извън центъра,с една дума-ужас и мръсотия,разбити улици.Е да ама н али всички сме данъкоплатци и плащаме данъци?Крайно време е да попитаме къде отиват те.Сега ,един Господ знае как се разходват парите ни .Е и Черния също. Дано,обаче на 25.10 най-после им дойде ума в главата на карнобатлии ,за да се отървем от това крадливо,черно недоразумение .
26.
дупедат
13.08.2015 18:51:01
2
18
Давай Кенов, още малко и ще подобриш рекорда на Райно Курдов. Сега гледам си се надупил на М.Стайков и бягате в една писта с Димитров. Как ще си разделите благодетеля - думи нямам.
25.
ГЕРБ
13.08.2015 15:10:49
4
20
Вл.Крумов не е продажно мекере като В.Колев, нито прескача от една в друга партия като Кенов смешника. Той принципен и ако отпадне няма да легне на Минко(така поне Каза). Иначе го чака участта на Величко и В.Петрова
Успех Владо!!!
24.
До 23
13.08.2015 14:07:20
1
13
Да прав си, че това е човека, който ще се опита да назначи отново Черен Гошко, но не си прав, че стават все по малко тези които не искат да гласуват за него. Стават все повече, а и Владко може да обърка много белязаните карти...
23.
барабата
13.08.2015 11:49:02
5
9
Не се карайте излишно. Вижте от кого купиха сграда за общината и на кого харизват земите? Това е човека който ще назначи срещу 30 лв на глас отново Димитров за кмет. А тази боза за Тошко си е за заблуда на баламите,които стават все по-малко и не искат да гласуват за Гошко. Аре чао, че работа ме чака .
22.
Карнобат
12.08.2015 22:59:26
5
9
Бомбала иска да натопи каракачаните за миризмата.Гласувайте за Т.Б.
21.
Алекси
12.08.2015 21:02:57
8
14
Бумбалчето не е собственик на фирмата, а е един изпълнителен директор. Собствениците са в София и затова редовно пътува до там и се отчита.
20.
Muru Kurov
12.08.2015 20:07:46
8
12
Този лъже депутат Кенов е толкова кух,тъп и корумпиран,че задмина и баща си Сунгурларския кмет -измамник Георги Кенов.Защо не каже този депутат колко пари донесе от Ковачки на баща си ,да ги раздава на циганите,да го подкрепят на изборите.Така,че заяждането с Гроздев е да си покрие своите мръсотий.Бумбала е супер готин и цялата Карнобатска околия го обича!
19.
до 17 каракачанката
12.08.2015 19:55:24
10
11
Бомбала ще ви е.е мамата каракачанска мислите си вие че ще си развявате краварниците, ама другия път. Господин Гроздев е уважаван в Бургас и ще ви скъса каракачанските овчи задници от проверки.
18.
компетентен
12.08.2015 18:40:57
9
9
Прав е Бомбала, каракачаните сте скапани цигани с нови мерцедеси. Вижте Мазара,Немеца, Авгото и други такива олигофрени....знайни и незнайни.Стойте си в галата пои овцете,че на това миришете
17.
karakachanka
12.08.2015 17:18:45
4
9
Айде дойдоха избори и пак нас каракачаните ни емнахте. Какво сме му направили на Минчо, че ни нарочва за виновни за миризмите? Кой му дава право нашите краварници да топи за отровния въздух? той ли не знае, че над 100 години родовете ни са се препитавали с животновъдство, на същите места са си били краварниците и стадата ни и никой път на никой не сме попречили. Ама тъй е като ви трябва виновен пак каракачаните сме на топа. за вас и за таквиз като Минчо ние не сме хора май. Едно време Атанас ни наричаше цигани, сега и Минчо почна и той. Ама ще видим накрая кой е циганина.
16.
велка
12.08.2015 17:10:20
2
6
Аман от вашия Тошо. Все той ви се привижда. Сигурно Минка неговата снимка гледа като целува Гошо. Хайде малко по-сериозно моля.
15.
велка вълкова
12.08.2015 16:01:24
4
8
ама че наглец. " Смятам, че атаката към мен е на политическа основа, зад която стои кметът Георги Димитров, с който сме опоненти". Ми много ти мирише БЗНС-то бе Минчо. Гледай и Тошо тъй да не го вмиришеш
14.
До 13
12.08.2015 15:02:54
5
8
То ясно кой я платил, по интересно е кой е написал сигнала, защото Стефан Райнов името си не може да напише без грешки, а какъв полет на мисълта е извадил, а...... Същото се отнася и за адаша му дупетата.
Само един въпрос, виждаш ли изобщо кмета на черно бялата снимка?
13.
karnobatman
12.08.2015 14:35:33
2
10
Дишам си чист воздух, пия фалшив местен алкохол,гледам си кмета на черно-бяла снимка и играя джобен тенис,докато чета идиотски коменари в поручана статия. Ясно,кой е платил :)
12.
Do 10
12.08.2015 06:55:08
7
1
Ti v koi krai na Bulgaria si?Moje bi si izbygal v chujbina,zashtoto nymash i gram mozak,za da preuspeesh!A za drugiy investitor ti ne misli ima hlyb za vsichki pod slanceto,mnogo ste otvoreni tuk!Edvali razumen chovek shte Sedne da se zanimava da pishi gluposti vav forumite!Nie shte si jiveem jivota,shte si harchim parite kakto nie kef,shte imame avtomobili za milioni,a takiva kato teb shte stoite zad ekrana i shte zavijdate _|_!
11.
Tia
12.08.2015 06:47:46
7
4
Samo taka,machkai,Mincho,da te uvajavat!!!Zlobni,drebni dushichki sa vsichkite!Kato nymate nishto v glavite da izmislite da izkarate lev,stoite tuk i pishite anonimni komentari!!!
10.
тъпотия
11.08.2015 22:08:26
1
8
Аз колко пъти съм ви го казвал,че в него край на българия сте мааааааалко по-простички!? Кво го търпите тоя,смотаняци! Съвсем скоро този ще е приземен и ще си остане само със своята земичка! Всичката земя,която гледа под аренда ще отиде при новия арендатор,който до месец ще изненада всички в Карнобат и околността! Да ви е честито и с тези 20 лева,които се даваха до сега на декар нали знаят какво восъчно произведение да си купят!
9.
Цацаров
11.08.2015 20:03:47
3
10
ВИЕ ДА НЕЧАКАТЕ СЪДЕЙСТВИЯ ОТ КОРУМПИРАНАТА ПРОКУРАТУРАМ
8.
Христо
11.08.2015 19:22:11
2
14
Те не само са малоумници ами и мазохисти. Бомбала не им плаща заплатите с месеци и те продължават да работят за него. Много се смях като чух лично Бомбала да казва мнението си за тези мазохисти:
"Не стига, че им давам работа ами и пари искат"
7.
Айтозлия
11.08.2015 19:12:10
4
12
Обаче карнобатлии сте големи малоумници.Човека си ви трови с миризми,а вие си го защитавате и дори се питате дали не е от някъде другаде."дремиград"
6.
мнение
11.08.2015 19:07:25
7
14
А лайната от краварниците на каракачаните отиват в реката и така през целия град. Това не мирише ли?
5.
До Величко
11.08.2015 19:05:13
7
9
Ох Величко наивнико, не карнобатлии избират кмета, а савойци го избират. Решено е отново да е Димитров.
4.
Кенов
11.08.2015 18:57:41
5
13
Кенов Кенов , освен да прелиташ като пчеличка от партия в партия, да се облагодетелстваш от медеца, да лаеш в мъглата и случайно станал депутат- еднодневка друго не можеш стана . Какво ли ти пука за Карнобат , освен ако не си взел комиционна да лаеш .
3.
Величко
11.08.2015 18:56:01
3
17
Ей сега като си изберетеТ.Байчев и А.Атанасов накуп,Минчо ще стане абсолютно недосегаем.
2.
Тодор
11.08.2015 18:42:53
5
15
Как не те е срам Минчо да се подиграваш с хората . След проверката вечер пускаш производството и цяла нощ мирише и не може да се диша и да се спи. Изнасяй си тъпото производство в някое безлюдно село.Повече не можем да те търпим. Ще става все по-лошо и по -лошо. Помисли малко за едни пари тровиш цял град. Къде са тия общинари , ами да те арестуват като не спираш. Това е решението.
1.
vomiting in Karnobat ..............
11.08.2015 18:15:36
4
12
лъже кат дърт циганин .........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори