×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата прекрати разследването срещу кмета и главния архитект на Несебър за Дюнигейт


Прокуратурата прекрати разследването срещу кмета и главния архитект на Несебър за Дюнигейт
Преди три години Николай Димитров не спираше да обяснява, че е невинен за скандала Дюнигейт. Днес обвинението срещу него окончателно е свалено
30 Юли 2015, Четвъртък, 07:23 ч.
Източник: Capital, снимка: bszone

Николай Димитров и Валентин Димов станаха обвиняеми покрай аферата "Дюнигейт"

Бургаската окръжна прокуратура е свалила обвиненията срещу главния архитект на Несебър Валентин Димов и кмета на града Николай Димитров и е прекратила воденото срещу тях разследване за длъжностни престъпления.

Двамата бяха обвинени в началото на 2013 г. след като стана ясно, че фирмата "Сле Груп" извършва строителство върху пясъчните дюни в Несебър. Скандалът, придобил известност като "Дюнигейт", накара прокуратурата да започне проверка, а месец по-късно да привлече като обвиняеми Димов и Димитров.

Близо две години по-късно - през май 2015 г., разследването срещу тях е било прекратено. Това става ясно от отговор на Бургаската окръжна прокуратура на запитване на "Капитал". Това е станало в края на май месец тази година.

По делото са отделени материали и е образувано ново разследване, този път срещу длъжностно лице от РИОСВ-Бургас. От прокуратурата не уточняват за кого става дума.

Николай Димитров беше обвинен за това, че през декември 2012 г., като кмет на Община Несебър, с цел да набави облага на "Сле груп" ЕООД не е  изпълнил служебните си задължения, като не осъществил контрол върху дейността на Общинския експертен съвет по устройство на територията. "При вземането на Протоколно решение от 12.12.2012г. във връзка с подадени Заявления през м. декември 2012 г. от "Сле груп" ЕООД - за съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж, не са присъствали всички включени членове на съвета в съответствие със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици," се твърдеше в обвинението. В резултат на това негово нарушение е било издадено строително разрешително и е започнало строителство и разкопаване на имот, който попада в защитена зона "Ахелой-Равда-Несебър".

След избухването на скандала РДНСК Бургас отмени разрешенията за строеж на фирмата "Сле Груп". Една година по-късно, Административния съд в Бургас отмени отказа.  В началото на 2014 г. министърът на околната среда издаде двугодишен мораториум върху строителството в защитената зона "Ахелой-Равда-Несебър", който беше обжалван, но окончателно потвърден от съда.  В края на миналата година отново административния съд в Бургас обяви за нищожно решението за оценка за съвместимостта на проекта на "Сле Груп". Делото беше образувано по искане на прокуратурата. Това решение обаче е обжалвано и тепърва предстои произнасянето на Върховния административен съд по казуса.

Ако решението влезе в сила, благодарение на усилията на прокуратурата, строежът върху дюните ще бъде спрян окончателно.

В категории: Несебър


5
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
5
Коментара по темата
5.
Яжте Михуя
31.07.2015 15:55:06
0
18
Да ми ядат името всичките боклуци - и министри, и прокурори, и гъзлозици и всякаква подобна измет без капчица морал!!! И сега КОЙ ще е виновен? Някой от администрацията? От РИОСВ-Бургас? Ами те са добри да дават жертви в полза на големите корупционни схеми. Вероятно отново някой директор/министър/кмет ще е подведен от по нискостоящ чиновник. Така ще е докато наистина не бъде ПОДВЕДЕН някой от големите, но под съдебна отговорност!
4.
ха
30.07.2015 13:32:39
3
23
Аз доколкото знам, бившия шеф на РИОСВ, Разбойчо, кара подарена кола от Сле груп.
3.
САБОТО
30.07.2015 13:19:44
0
23
ОСТАВА И ДА НЕГО ПРЕКРАТЯТ НАЛИ СТРОЕЖА Е НА НЯКОЙ "ЧИЧКО" ОТ ДС ИЛИ ПАРЛАМЕНТА АИ С ТОЯ КОЕУМПИРАН СЪД Е НОРМАЛНО ДА ГИ ОПРАВДАЯТ
2.
спартак
30.07.2015 12:14:53
0
38
И сега какво ще се получи?! Някои "хора" опънаха едни милиончета, други се облажиха с хубав терен, трети си затварят очите и накрая, видите ли страшната прокуратура търси виновника в РИОСВ-Бургас. И ще го намери там, сигурен съм! Това ще е експерт, някъде в края на йерархията, допуснал някаква административна грешка... А "големите" се почесват там дето не го сърби и си карат животеца необезпокоявани от никой...
1.
Нтд
30.07.2015 10:12:08
1
38
Няма такава държава, отново недосегаеми и оневинени.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори