×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! ДПС спасява милиони дългове на Блъсков в КТБ


Скандал! ДПС спасява милиони дългове на Блъсков в КТБ
Блъсков няма да връща нито лев от изхарчените милиони заради партийния си чадър
17 Юли 2015, Петък, 21:51 ч.

Неизвестна 70-годишна пенсионерка изкупила дълговете на вестникарския бос, без да има друг доход, освен пенсията си

Знакови лица, свързани с върхушката на ДПС, са изкупували дългове на Петьо Блъсков към КТБ. Става дума за синът на шефа на Общинския съвет в Кърджали и бивш зам.-министър на МВР Раиф Шабан Бустафа - Бенер Шабан. Именно Шабан-младши е изкупил единия дълг на Блъсков. Не е ясно обаче дали Шабан знае, че по-късно този дълг е прехвърлен на пенсионерка от столицата.

Финансовите маневри на Блъсков го правят по-голям спец в банковите далавери, отколкото дописник, нашумял напоследък с псевдонима Калоян Стоев, шегуват се негови подчинени.

В поредното си писание в "Труд" Блъсков-Стоев освен, че защитава главния прокурор Сотир Цацаров, както съветските воини Брестката крепост, твърди, че всички българи искат бързо правораздаване. Прав е. Това искат. Затова случаят с неговите банкови кредити и цесии е много подходящ държавното обвинение да покаже на какво е способно, както и че не действа избирателно. Още повече, че самият премиер Бойко Борисов неведнъж вече призова синдиците в КТБ да обявят цесиите, одобрени от квесторите за незаконни.

Първият кредит, отпуснат от КТБ на физическото лице Петьо Блъсков е през месец май 2011 г. Сумата е 360 000 евро. Дългът не е обслужван и през ноември 2014 г., след публикации в медиите за парите които дължи Блъсков на банката, кредитът е погасен. Това се случва чрез сключен договор за цесия между Петьо Христов Блъсков и физическо лице. Забележете: в услугата на Блъсков и неговото „добро и чисто име“ квесторите на КТБ светкавично заличили учредената ипотека по този кредит. Нещо което не са направили за много други.

Публична е информацията и за втория кредит на фамилия Блъскови. Няколко месеца преди атаката срещу банката, през януари 2014 г, е разрешено и отпускането на кредит на фирмата на сина на Блъсков - Петьо Петьов Блъсков „Таргет медия“ ЕООД. Размерът на кредита е 1 900 000 евро. Целта е рефинансиране на задължения на фирмата на детето към друга банка, където кредитът също е бил необслужван, вследствие на което е направен предсрочно изискуем. Така Цветан Василев, спасява Блъскови от запор на имуществото и имотите и тяхната разпродажба. Блъсков, рабира се, се отблагодари, като от сутрин до вечер громи банкера и го нарича как ли не. Но да оставим въпроса за морала, какъвто очевидно Блъсков не притежава. Пак през ноември 2014 г. и този кредит е погасен. Също както и при личния му кредит е сключен договор за цесия между „Таргет медия“ ЕООД и две физически лица. Квесторите на КТБ отново действат с шеметна скорост и заличават учредената ипотека и по този кредит. Близки на Блъскови говорят, че са му помогнали лично Делян Пеевски и един зам.-главен прокурор, но може пък тези блъскови приятели просто да му завиждат. Но че Блъсков е обещал някаква услуга, това е очевидно, съдейки по политиката на "Труд". Не е лошо обаче благодетелите на дописника-банкер да имат предвид неговата благодарност към Василев...

Кой е купил дълга на г-н Блъсков? Едното физическо лице, с което Блъсков е сключил два договора за цесии, е вече споменатият Бенер Шабан. Той е син на председателя на Общинския съвет в Кърджали Раиф Шабан Мустафа, бивш зам.-министър на МВР. Същият Раиф Мустава бе арестуван преди години и обвинен в съучастие при даване на подкуп, дори се стигна до присъда на една от съдебните инстанции, но в крайна сметка, след дългогодишни перипетии Върховният съд го оневини. Мустава е един от стълбовете на ДПС и близък със сегашното ръководство. Случайно ли синът на такъв човек помага на задлъжнялия издател? Решение на ДПС ли е да се даде рамо на Блъсков? И ако е така срещу какво го е направило?

Интересен фат е, че Бенер Шабан има своя сметка в КТБ със "скромните" 1 137 844 лв.

Освен посочените задължения Блъсков и свързаните с него фирми „Таргет медия“ ЕООД и „Делта нюз“ ЕООД, след „оправянето“ с цесиите дължат още около 3 000 000 лева. Това твърдят запознати с кредитната биография на фамилията.

Блъсков от своя страна твърди, че няма задължения към банката, само пиел уиски и говорил за жени с Цветан Василев, когато ходел при него. След горните разкрития едва ли някой ще се върже на тези локуми.

Според документи от публичните регистри в началото на октомври 2014 г. и после през февруари 2015 г. 70-годишната пенсионерка от София Райна Иванова Велинова купува всички дялове от капитала на „Делта нюз“ ЕООД, а после и на „Таргет медия“ ЕООД. По този начин заемите, изхарчени от Блъсков, сега трябва да връща пенсионерката, станала едноличен собственик на капитала на двете дружества, свързани с главния редактор на „Труд“. Не е ясно каква е връзката между него и Велинова, но едно е ясно: самият Блъсков няма да връща изхарчените пари. Как Велинова ще го направи и ще приемат ли синдиците това за нормално, е друг въпрос. Ако ДПС се застъпи, може би и това ще се уреди... И все пак едва ли в Кърджали ще са доволни, като разберат, че сега зависят изцяло от възрастната дама. Това е при положение, че машинацията е извършена зад гърба им. Ако обаче са наясно със сделката за прехвърлянето на дружествата, това означава, че дълговете на Блъсков са „опростени“ с благословията на ръководството на ДПС. В замяна на какво!?

Припомняме още, че в средата на месец май 2015 г. излезе информация, че Блъсков е висял 11 часа пред кабинета на банкера Цветан Василев две години преди това. Журналистът-банкер е чакал за срещата при секретарката от 8:30 часа до 19:30 часа, когато е бил приет от боса на банката. Появилата се в медиите справка на посетителите на Цветан Василев показва, че Блъсков е бил сред най-честите посетители - цели 27 срещи в сградата на столичния бул. „Цар Борис ІІІ“ 159.

По това време Блъсков издава вестник „Репортер“, който спира през април 2014 г., когато той неочаквано става главен редактор на в. „Труд“ и дори обявява, че е „купил“ изданието. От този момент нататък Блъсков се превръща в един от най-яростните клеймители на КТБ и Василев. Разкритията за милионните му дългове към банката и уредените цесии май обясняват метаморфозите му.

Към датата на поставяне на банката под особен надзор, общият размер на парите, които по различни схеми е измъкнал от КТБ Петьо Блъсков, е около 6 милиона лева. 3 милиона вече са "оправени" с височайша намеса и цесии. Остават още 3 милиона. Отново ДПС ли ще се ангажира с тях? Или главният прокурор Цацаров? Предстои да узнаем.

Калоян "Еl Derecho" Станоев/frognews.bg

В категории: Разследване


Коментари
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори