×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цацаров: Ще преместя в София делото за изчезналите бебета в Бургас, но и там няма вещи лица


Цацаров: Ще преместя в София делото за изчезналите бебета в Бургас, но и там няма вещи лица
„Ще преместя делото в София... Добре, но нали и в София сме търсили съдебни медици!?“, каза Сотир Цацаров.
14 Юли 2015, Вторник, 12:29 ч.

Главният прокурор не отговори на Нина Мандраджиева защо никой не издирва детето й, но заяви, че на 90% от медицинските центрове в страната са изпратени писма за търсене на експерти

Искането на Нина Мандраджиева разследването за изчезването на бебето й, което бе родено в бургаска частна болница, а впоследствие обявено за мъртво и погребано като биологичен отпадък, може да бъде прехвърлено в Националната следствена служба. Затова намекна главният прокурор Сотир Цацаров в „Тази сутрин“ по бТВ.
„Ще преместя делото в София... Добре, но нали и в София сме търсили съдебни медици!? Тук има една тотална колегиалност и затова е много трудно да намериш лекар, който да даде експертиза“, заяви Цацаров.
Няколко дни преди срещата си с главния прокурор, водещият Антон Хекимян обеща да му зададе неудобния въпрос защо прокуратурата бездейства и да цитира Нина, която пита защо никой не издирва дъщеря й. Как е възможно прокуратурата да не може да се задейства, попита водещият.
„На вас известно ли ви е, че в Северозападна България има дела за убийство, които не могат да приключат, защото няма кой да извърши съдебно-медицинската експертиза. Този район се обслужва от един съдебен медик. Това е нещо, върху което работим в момента и се опитваме по някакъв начин да организираме чрез промени в закона, чрез народния представител д-р Шишков, чрез министъра на здравеопазването и т.н. Експертите обаче не са подчинени на прокуратурата. Конкретният проблем в тези два случая е свързан с нещо много прозаично, но е много сериозен. Липсват вещи лица, които да са готови да направят тази експертиза. Една проверка в Окръжна прокуратура Бургас е установила, че от 14 септември миналата година са разпратени писма не до бургаските здравни заведения, а до 90% от медицинските центрове в страната“, отговори Цацаров.
Две години и половина след мистериозната смърт на новороденото бебе на Нина Мандраджиева, прокуратурата мълчи. То е обявено за биологичен отпадък. Издаден му е акт за раждане и е служебно погребано.
„Има много несъответствия при аутопсията. На едното място в издадения документ пише, че детето ми е живяло 4 часа и 50 минути, а в заключението е отбелязано, че е мъртво родено“, каза майката пред камерата на бТВ.
Аналогична трагедия преживява Георги Веселинов. Детето му е родено нормално в друга бургаска болница, но преди седем години. Убеждават го за служебно погребение, но нито майката, нито бащата виждат мъртвото бебе.
„Нашата аутопсия се състои от четири реда, в които са описани куп болести, а детето не беше болно“, споделя Георги.
До този момент прокуратурата освен да забулва процеса в мистерии нищо друго не прави, заяви адвокатът на Нина Пламен Димитров.
„Как може да се вземат вещи лица от чужбина при положение, че в България има лекари, които са вещи лица? По-скоро трябва да мислим за промяна в организацията на съдебната експертиза“, подчерта обвинител номер едно в републиката. Той заяви, че няма да подаде оставка.
„Право на всеки е да протестира, да иска оставки, да се аргументира. Мое право в същото време е да работя така, както намирам за правилно“, каза Цацаров.
Той сподели, че няма да отиде при протестиращите, за да чуе техните аргументи. „Имам достатъчно ангажименти, за да се появя и на протест. Оставка не се постига по този начин“, заяви Цацаров.
Ако някой счита, че проверката срещу Министерството на правосъдието е насочена срещу усилията на Христо Иванов като министър, се лъжe, изтъкна главният прокурор.
„Внушение е, че Пеевски е Цацаров и Цацаров е Пеевски. Тази тема отдавна ми омръзна”, възкликна той.
По думите му КТБ е била любимо украшение на властта, гледано под стъклен похлупак.
Главният прокурор опроверга тезата, че банката е била „съборена”, а преди това е била в перфектно състояние. „Ако банката беше в перфектно състояние, щеше ли на определени вложители да дава лихва от 9,8%”, попита той.
„Разрушава се нещо здраво, всяко разследване е разследване за престъпление. Някой оспорва ли, че вътре е имало свързани кредити, някой оспорва ли, че до един момент това е била любимата банка на властта”, подчерта Цацаров.
„Когато държавните предприятия държат парите си там, когато банката осъществява действия по самокредитиране и когато капиталите изтичат чрез свързани дружества с управители охранители и касиери, това здрава банка ли е”, попита Цацаров.
В моя мандат делото ще стигне до съд и няма да бъде прикрито нищо, увери той.
Главният прокурор определи като „лъжовна мантра” твърденията, че промените в Конституцията ще решат всички проблеми. До броени дни обвинителният акт срещу Христо Бисеров ще влезе отново в съда, каза още той и призна, че в прокуратурата има откровени некадърници, но те не определяли облика й.

В категории: Темида


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори