×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дядо Иван от ж.к. „Меден рудник“ гасне в адски мъки, вижте трагичната му история


Дядо Иван от ж.к. „Меден рудник“ гасне в адски мъки, вижте трагичната му история
Медицинските екипи не доближават стареца, защото се съмняват, че страда от бяс или чума, казват съседи, които се грижат за болния
08 Юли 2015, Сряда, 09:33 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА, снимки: Евгения ДЖАМБАЗОВА

От април положението му се влошава с всеки изминал ден

Дълбоки рани, гангрена, капеща кожа, жив труп... Така изглежда днес 78-годишният Иван Драгиев от ж.к.“Меден рудник“. Възрастният мъж гасне в ужасни мъки, а бургаските лекари явно са забравили Хипократовата клетва и никой не смее да влезе в дома му.

Дядо Иван оцелява само с помощта на съпругата си и съседи, които полагат неистови усилия да се грижат за него. Те сигнализираха на Флагман.бг с последната надежда, че ще успеят да помогнат на възрастния мъж.

„Всеки ден викаме линейка, но отказват дори да го докоснат. Преди два дни пък извикахме полиция, за да отворят вратата, защото мислехме, че е умрял, а той беше паднал в безпомощно състояние. Медицинският екип обаче не го доближава, съмняват се, че има бяс или чума, зарязаха го и си тръгнаха. Казаха първо някой да го изкъпе и дезинфекцира и тогава да ги викаме“, сигнализира ни Никола Стаматов.

Дядо Иван е абсолютно неподвижен, лежи от месеци в това легло,
гол и с бебешка пудра по себе си

Репортер на Флагман.БГ се срещна с 78-годишния Иван Драгиев, който живее в блок 127 в ж.к. „Меден рудник“. Мъжът не е напускал апартамента си с месеци. Болен е от дълго време, но истинските му страдания започнали през април т.г., когато на главата му се появяват няколко пъпки. С времето те станали рани, а по-късно се разпространили по цялото тяло.

От дълбоките язви тече кръв, сърбят го и му причиняват ужасни болки. Допреди това слизал пред входа на блока си, приказвал със съседите си, които го описват като интелигентен и добър човек. Претърпял е инсулт, който парализира едната му ръка и крака, страда и от диабет. Колкото повече ставали раните по кожата на дядо Иван, толкова по-трудно започвал да се движи, докато накрая спрял нацяло. Сега той е обездвижен в леглото си, с памперси и почти не говори, а когато все пак опита, почти не се разбира нищо, тъй като трудно си поема въздух.

Дядо Иван има съпруга и две деца, които също са с тежка съдба. Върху семейството му сякаш тегне прокоба. Синът му преди няколко години претърпява автомобилна катастрофа. Лека кола го блъска, а мъжът остава на предния капак облян в кръв. От тогава не може да говори, заради тежки травми в мозъка.

Съпругата на дядо Иван – Руска Драгиева, през деня помага на децата си, а вечер спи в апартамента на внучка си, защото момичето и мъжът й имат малко дете, а със съпруга си работят във фурна, където карат само нощни смени.

Раните по гърба на стария човек са най-дълбоки и големи,
той обаче не може да стои седнал, за да могат язвите да дишат

През по-голямата част от деня за 78-годишният старец се грижат съседите му. Жена от входа и синът й ходят всеки ден, за да го изкъпят и сменят памперсите му. Вечер пък баба Руска го храни и му дава вода. Опитва се да му помогне и за раните, но положението е много тежко. На гърба му, например, кожата вече се свлича, а раните са с големината на юмрук.

Личният лекар каза, че трябва да се отиде на кожен специалист. Ние обаче няма как да го закараме, защото нямаме автомобил, а таксиметровите шофьори като го видят отказват да го качат. Днес пак се обадих на джипито ни – д-р Градев, но той каза да отидем и да го вземем, за да дойде до тук и да види дядо Иван. Не знам какво ще правя“, споделя още съпругата му.

ФЛАГМАН.БГ ПРИЗОВАВА ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА ПОМОГНАТ НА ВЪЗРАСТНИЯ МЪЖ ЧАС ПО-СКОРО!
 
На много места кожата на дядо Иван вече е окапала,
миризмата е ужасна

В категории: Лична драма


Вижте кой има имен ден
Вижте кой има имен ден 19/03/2024, Вторник 12:33 0
Фънки, иди на лекар
Фънки, иди на лекар 19/03/2024, Вторник 12:31 1
18
Коментара по темата
18.
Кера
02.10.2022 08:18:25
0
0
Два пъти писах да вземете смрадлика да я свалите още хладка вода със парцали да се слага по раните не трябва памук да се слага и ще видите че ще се успокои
17.
вйпханйвп
09.07.2015 10:29:46
3
9
Не знам как може да има такива хора.Не заслужават за се наричат лекари.Та нали това им е професията-да помагат на хората и най-вече да ги излекуват.
16.
haiduk
09.07.2015 08:36:38
4
1
Lekarite otkazvali da go barnat ami za kakwo sa lekari. Ako mi e blizak i otkajat da go pregledat napravo da si izbirat kovchezite
15.
анти-социалист
08.07.2015 23:55:45
15
11
Господи, никога повече комунизъм виж колко време още не можем да оцелеем!
14.
Бург 2030
08.07.2015 23:53:26
29
12
Теглете им коршума на тази старата генерация, на тези заспали хуйове дето ни предадоха на Съветите и комунистите бе да се борят, без да гръмнат коршум (със изключение на 165,000 Българи и царя които бяха убити). Те ни осраха! Нищо не направиха, предадоха ни на руснаците --- ела да ги видиш сега във Монако след като ни източиха и ни плащаха чикии за хубавите домати и производство. Целта на Русия беше да ни отслаби и унищожи за да мпже да влезат нейните богаташи и да купят и продадат, както прави със съседните народи и със Арченците, Украинците и Грузинците, целта и е да се прикрива зад "славянството" тази фалшива военна империя от монголци и пияни диктатори!!!!

Сега тънат във мизерия, децата им избягаха да вадят долари и евро, защото тези тъпаци спаха и се съгласиха да заровят законите и да ни убият като нация!!!!

Сега как да им помогнем??? Не става!!!! Няма пари за социализъм!!!! Те ги унищожиха!!!! Какво да направим ние младите????

Време е всеки да оцелява сам! Всеки да се вземе в ръце и да мисли преди да прави нещо!!! Да мисли пак дали иска да си даде гъза на Путин или иска да учи във западно условия и да гради свобода!!!!
13.
shh
08.07.2015 23:25:54
4
12
ave ei tva e mnogo skapana darjava dori za naroda da ne predpriemesh merki.v germaniq otvsqkude si osiguren vsi4ko otivash na pregled abe...bolen li si lekarite i darjavata mislqt za naroda si maika vi da eba mrasni doktori i mrasni politici skoro shte poludeq i shte stana sledvashtiq levski neshtastna darjava sme izrudi mrasni nqmalo koi da go vzeme i si sedi v tqh lelelele Gospodi..GOSPODI..
12.
Генчо
08.07.2015 22:46:27
16
8
Жена му и деца му не искат да го гледат, д-р Градев ли да го гледа , да го окъпе, да му смени памперса ..., а бе направо да си го вземе в къщи за да не се разкарва.
11.
н.д. д.
08.07.2015 22:02:59
2
8
Тези рани декубитални (от залежаването) ли са? Ако е така мога да предложа изпробван за това крем ?
10.
Potarpevsha
08.07.2015 17:23:10
3
22
Doktor Gradev li, toy e nay - kovarnata maymuna!
9.
......
08.07.2015 16:34:51
4
24
Izrudi kak nqma da momognish na bezPomoshten chovechec. E tova sme bulgari i da umiraah nishto nemogat da napravqt shte te ostavqt da umresh kato kuche :@:@ :@
8.
Мария Йоханс
08.07.2015 16:30:58
0
51
Милият човек. Това е България, хората, които са работили и трудили цял живот са така.. Жалко за докторите ни и нечовечното отношение. Браво на коментар номер 1, Вие сте един от малкото, вече останали добри хора. Желая Ви да сте здрав! Нещо, ако може да се помогне на човекът, напишете с какво. Всеки, ако може да знае как да помогне.
7.
Do 1
08.07.2015 16:27:42
2
22
Flagmam nali sa bili tam?
Da se ugovorqt s djipito I da kajat koga I kude!
6.
...
08.07.2015 16:18:13
6
37
Може Бог дa ме нaкaже, но в тaкивa случaи си мисля, че евтaнaзиятa е по- добрият и хумaнен нaчин.
Зaболя ме сърцето дa четa товa, но aко мисля единствено и сaмо зa дядо Ивaн, зa него би било облекчение дa спре болкaтa и дa си отиде достойно.
5.
Дончо Дончев
08.07.2015 15:58:58
17
9
всъщност, за който не разбра, казаното от Жорж е един вид ирония към капитализма
4.
Дончо Дончев
08.07.2015 15:56:59
7
19
това с производството за 3ма си е чист лозунг от социалистическата доктрина, само че при него 3мата не са 3ма другари, а трима от номенклатурната шайка на властта, капитализмът казва следното: работи точно толкова, колкото добре искаш да живееш. при добре развития капитализъм този дядо щеше да е в болница оборудвана с последната дума на техниката и вече щеше да е здрав и прекопаващ доматите си в градината.
3.
Бай Хуй
08.07.2015 15:48:48
2
76
Жоро, какво общо има комунизма с този човек бе, нещастник?!
От такива идиоти като теб, дето всичко на политика обръщат сме на това дередже. Боклук! Само се чудя как още не си казал че руснаците са виновни.

Менца, не мога да ти кажа нито кога, нито къде да отидеш, но мога да ти кажа едно голямо - БРАВО за човечноста!
2.
Жорж Български
08.07.2015 15:33:26
97
13
Какво да ви кажа. Ето до това довеждат изкривени стоеве като социализма и комунизма. Във един истински строй във който само най силните побеждават няма да има време за хора които не могат да оцеляват. И какво ще стане дори да оздравее??? Ще произвежда за 3ма ли???? Или 3ма ще произвеждат той да има лекар и грижи. Не става!!!! Социализма е болест на слабите!!! Слабите не може да водят!!!! Те могат да правят още повече слаби!!!! Теглете му коршум да спира да се мучи човека. Направо намерете начин достойно да изключвате хора които не стават и не са искани и никой не мпже да им помогне. Милоста е болест на слабите. природата няма нужда от слабаци!!!!
1.
Менцата
08.07.2015 15:06:18
7
133
Кажете ми кога и къде да отида аз ще го взема с колата до болницата само че няма да мога да го нося щото съм със счупен крак. Но ще дойда с колата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ: Преговорите приключиха, Габриел отива при президента в 16,00 ч. ГЕРБ: Преговорите приключиха, Габриел отива при президента в 16,00 ч. Може ли да познаете тази чалгапевица, клипът е на 33 години Може ли да познаете тази чалгапевица, клипът е на 33 години Камелия е неузнаваема  Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ продължават с блъфове, чака се решението на Борисов Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ продължават с блъфове, чака се решението на Борисов От двете формации запазват мълчание, тече неофициална информации към медии Извънредно! Приемат ни в сухопътен Шенген до месеци Извънредно! Приемат ни в сухопътен Шенген до месеци В Брюксел днес бе одобрено предложение за резолюция, в която се призовава до средата на годината да бъде прието решение за цялостното присъединяване към Шенген на България и Румъния Неочаквана промяна в живота на изгонения майстор от "Бригада Нов дом" Неочаквана промяна в живота на изгонения майстор от "Бригада Нов дом" Влади Караджов обикаля Латинска Америка  Родолюбци издигнаха паметник на д-р Петър Берон в Тополовград Родолюбци издигнаха паметник на д-р Петър Берон в Тополовград С благотворителен на бивши и настоящи възпитаници на училището приключи последният етап за събиране на средствата В "Тоника" ще се избият за пари, Тео Шишманов си тръгна В "Тоника" ще се избият за пари, Тео Шишманов си тръгна Само четирима успяват да се спогаждат и изнасят концерти из страната Фънки, иди на лекар Фънки, иди на лекар Юлиан Константинов изригна заради ниската оценка, която Фънки даде на Зомбори  И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен От партията на Борисов дават сигнали, че по-скоро ще се ходи на поредни предсрочни избори Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС
Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Вижте какво означава и как се прилага Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори