×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Син на пациентка сипе заплахи върху собственика на МБАЛ „Дева Мария" Семир Абумелих


Син на пациентка сипе заплахи върху собственика на МБАЛ „Дева Мария" Семир Абумелих
"Объркали сте човека, г-н Абумелих! И аз също се занимавам с политика", заканва се Живачето Апостолов срещу депутата от ГЕРБ
01 Юли 2015, Сряда, 13:01 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

„Забравяте, че и аз съм политик. 670 лева ще Ви излязат с нули отзад“, напада го Живачето Апостолов и пише гневно писмо на министъра

Скандално отворено писмо до здравния министър Петър Москов, до управителя на Здравната каса д-р Глинка Комитов и до медиите изпрати Живко Апостолов от Бургас. В него той обвинява лекари от МБАЛ „Дева Мария”, поставили диагноза и оперирали майка му Кинка Апостолова, че не са свършили професионално работата си. В резултат на това последвали тежки усложнения за болната.
За да даде по-голяма убедителност на твърденията си, Апостолов намесва имената на двама утвърдени специалисти – бургаския хирург д-р Стефан Касабов и началника на Втора хирургична клиника  към „Пирогов“ проф. Владислав Христов. Според него и двамата дали негативна оценка за работата на колегите си.

И д-р Касабов, и проф. Христов обаче категорично отхвърлят тези твърдения.

Нещо повече - месец преди да изпрати писмото си до министъра, Апостолов буквално засипва със заплахи собственика на болницата Семир Абумелих, който е и народен представител от ГЕРБ, и настоява да му бъдат върнати парите за лечението. Започва с непрекъснат телефонен тормоз, а после прехвърля яростта си и във Фейсбук:

"Жалък сте, г-н Абумелих, защото душата ви струва 670 лв., но сте объркали човека, тези пари винаги излизат по-скъпо. Народен представител като вас е добре да помага на хората, а не да ги лъже и размотава. Но това ще стане достояние на цялата общественост. Забравили сте, че аз също се занимавам с политика… Всяко нещо се заплаща. Вие ще заплатите също своята цена...“, пише на 1 юни 2015 г. Апостолов. Тирадата е изсипана като лично съобщение в профила на Абумелих. В социалната мрежа авторът на заплахите се подвизава с умалителното име  Живачето Апостолов.

След като не получава отговор, на другата сутрин Живачето написва нова заплаха:
„На 28 юни ще Ви награждават. На този ден очаквайте протест пред Вашата болница за Вашите некоректни дела към пострадали от Вашата болница. 670 лв ще Ви излезат с нули отзад. Ако и това не Ви стресне, тогава един ден Вие ще ме търсите, но ще е късно. С поздрави от поредния излъган клиент“ (правописът е запазен, б. а.).

Дали обаче Апостолов наистина е излъган, има ли политически мотиви в действията му и как болницата реагира на тези заплахи?  Ето хронология на конфликта:

На 13.03.2015 г. онкогинекологът д-р Георги Хубчев извършва интервенция, налагаща оперативно отстраняване на матката на Кинка Апостолова в МБАЛ "Дева Мария". Синът й Живко Апостолов твърди в отвореното си писмо, че няколко дни по-късно раната й се инфектирала. След изписването от болницата, състоянието на майката продължило да се влошава и на 27.03.2015 г. пациентката потърсила за консултация хирург от друга болница – д-р Стефан Касабов от МБАЛ “Черноморска” - Бургас. Хирургът заявил, че раната не е трябвало да се обработва с предписания от д-р Хубчев  спрей  и че това е причина състоянието й да продължава да се влошава.

Тогава синът звъни на Семир Абумелих, който веднага се разпорежда жената отново да постъпи за лечение в МБАЛ „Дева Мария“. Това става на 30 март 2015 година. На 6 април болната е изписана за домашно лечение. Синът й обаче твърди, че въпреки обработването на раната с антисептични препарати по време на втория й болничен престой, състоянието й не се подобрявало.

На следващия ден майката и синът се консултирали с проф. Владислав Христов. Той казал, че раната е зашита непрофесионално и при лечението е трябвало да се приложи друг метод. След това професорът назначил подходяща методика и за месец и половина болната жена оздравяла.

Двамата лекари обаче категорично отричат твърденията на Апостолов.

„Всеки може да каже, каквото си пожелае и да ми слага в устата думи, които не съм изричал. Никъде не съм споменал, че има грешка. Няма виновен за получилото се усложнение, което в нейното състояние е допустимо. А и то не беше толкова страшно. Не смятам, че някой не си е свършил работата, както трябва”, каза пред наш репортер д-р Касабов.

Още по-категоричен беше проф. Владислав Христов, на който е приписано, че оценил лошо работата на колегите си в МБАЛ "Дева Мария" в Бургас.
„Не съм казвал такива неща – не само сега, а и никога през живота си и през кариерата си. Не помня Кинка Апостолова, но със сигурност не мога да се изказвам срещу колеги и техния професионализъм. Това със сигурност не съм го направил”, заяви началникът на Втора хирургична клиника към УМБАЛСМ „Пирогов”.

След скандала, днес МБАЛ „Дева Мария“ изпрати до медиите официално опровержение и нарече твърденията на Живко Апостолов клеветнически. В различни периоди той искал обезщетение, което варирало от 600 до 2600 лева, без обаче да предоставя каквито и да е финансови документи и обосновки. И до този момент Апостолов не е подавал официална жалба до управителя на лечебното заведение. Въпреки това е направена проверка от ЛКК №3, която обаче не е установила никакви нарушения – нито в хода на оперативната намеса, ниво в следоперативния период.

„Ръководството на болницата застава зад действията на д-р Георги Хубчев. Твърдо се противопоставяме на безпочвени обвинения и опити за уронване на престижа и името на един от най-добрите акушер-гинеколози в страната. Ще подведем под отговорност лицето, отправящо обвинения с цел опетняване на репутацията на лечебното заведение и няма да допуснем да се спекулира  и злоупотребява с името  на МБАЛ „Дева Мария“, пише още в съобщението до медиите.

В категории: Разследване


Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
11
Коментара по темата
11.
Muru Kurov
26.07.2015 01:30:02
11
6
Да го подам на булката ти Мая барабар с торбичката/мъдете/ мили тарикат Живко.Не се ли накраде на митницата,а искаш да мародерстваш Семир.
10.
SANDA FLOROVA
04.07.2015 22:48:30
14
8
Живачето Апостолов е много готин пич!От него ще излезе добър политик и в следващия парламент ще е депутат от някоя нова партия.Ние от РБ,БСП,СДС и ДАНС заставаме зад гърба му и го подкрепяме безрезервно!Дерзай Живаче,Бургаската митница също е с теб,бори се с измамниците и пиячите на народна кръв и пот!Успех в борбата,ние от НДСВ също сме с теб!
9.
Мдае
03.07.2015 16:18:27
9
8
Тоз пък олигофрен дето сe прай на голям мъжкат пък е такъв женски полов орган за какъв политик са взема бе.....майкооооооо те на тоз шамарите му са малки......що не съди ония дето му раздаде шамарите рева като малко аганце.....паляк...той все съди все жалби пуска....господин Жалба!!!!!!
8.
Недко Христов
02.07.2015 05:12:32
14
59
Гледай ти, така е отговорил Семир и на други пострадали пациенти. Явно болницата му е винаги невинна и всички го клевет.

http://www.flagman.bg/article/77509
7.
Недко Христов
02.07.2015 05:06:38
19
58
Сега се сетих преди няколко месеца за едни хора, които пак пуснаха писмо срещу Дева Мария. Явно всички го "клеветят". Той винаги и болницата му нямат вина.
И отговорът към тях е подобен към този случай. Все заучени фрази и човешки трагедии. Пицар какво очакваш да ти каже, че пицата му е развалена, както правеше едно време.

burgas.com/archives/96488
6.
Недко Христов
02.07.2015 03:44:10
14
64
Ако прочетете в сайтовете за споделяне на мнения за България ,коментарите на чуждите туристи за преживеният ужас от наглият грабеж , липсата на компетентност ,и бездушието в тази така наречена болница носеща името на Божията майка , а всъщност ориенталски кенеф на един съмнителен от всякъде тарикат, бивш пицар. Чужденците се заблуждават в три основни неща : 1.Че като носи името на християтската светица ще получат християнско милосърдие и грижа там ; 2.Като е частна , вероятно ще получат медицинска грижа с високо качество; 3. За исканите им и давани хиляди евро ще получават гарантирана медицинска помощ /болницата не признава задължителните медицински застраховки на чуждите туристи/. Да , ама не . После обобщават , на базата на преживяното , че след като в такава шумно рекламирана "елитна"клиника е така , то това е характерно за цяла България , за всички български лекари и по - добре повече да не стъпват в тази държава на ужасите и съветват и другите да не си го причиняват.
5.
Baba mi4e
01.07.2015 23:54:22
46
46
Абе мухло 670 лева радвай се че майка ти е жива и здрава как не те е срам
4.
Деси
01.07.2015 22:55:15
43
31
Моля и аз да се изкажа в защита на д-р Хубчев- лично съм оперирана от него и съм много доволна.
3.
Жорж Български
01.07.2015 22:49:16
25
15
Какво да ви кажа хора.
Освен че нищо не става със социализъм а всичко става на пазарно цени но със добри отговорни хора.
Вярвам че България ще се оправи и ще надминем повечето страни от Европа по работа и качество, дано и по здраве!! Грижете се за здравето си и за просперитета си!
Учете и продавайте като Холандци!!!! Ще я бъде България!!!!
2.
Бургас
01.07.2015 21:57:30
41
39
Много се извинявам,но на д-р Хубчев шапка му свалям!Дано да има повече такива лекари!
1.
Слава
01.07.2015 21:47:45
40
42
Жалко че дребнавата и уродлива българска политика и щения на този и онзи правят жалък опит да уронят професионализма на д-р Хубчев.
Този човек прави всеки ден чудеса с професионализма си и е спасил много жени от сигурна смърт.
Нека ценим професионалистите си, че не останаха много такива в милата ни Родина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те 
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори