×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Син на пациентка сипе заплахи върху собственика на МБАЛ „Дева Мария" Семир Абумелих


Син на пациентка сипе заплахи върху собственика на МБАЛ „Дева Мария" Семир Абумелих
"Объркали сте човека, г-н Абумелих! И аз също се занимавам с политика", заканва се Живачето Апостолов срещу депутата от ГЕРБ
01 Юли 2015, Сряда, 13:01 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

„Забравяте, че и аз съм политик. 670 лева ще Ви излязат с нули отзад“, напада го Живачето Апостолов и пише гневно писмо на министъра

Скандално отворено писмо до здравния министър Петър Москов, до управителя на Здравната каса д-р Глинка Комитов и до медиите изпрати Живко Апостолов от Бургас. В него той обвинява лекари от МБАЛ „Дева Мария”, поставили диагноза и оперирали майка му Кинка Апостолова, че не са свършили професионално работата си. В резултат на това последвали тежки усложнения за болната.
За да даде по-голяма убедителност на твърденията си, Апостолов намесва имената на двама утвърдени специалисти – бургаския хирург д-р Стефан Касабов и началника на Втора хирургична клиника  към „Пирогов“ проф. Владислав Христов. Според него и двамата дали негативна оценка за работата на колегите си.

И д-р Касабов, и проф. Христов обаче категорично отхвърлят тези твърдения.

Нещо повече - месец преди да изпрати писмото си до министъра, Апостолов буквално засипва със заплахи собственика на болницата Семир Абумелих, който е и народен представител от ГЕРБ, и настоява да му бъдат върнати парите за лечението. Започва с непрекъснат телефонен тормоз, а после прехвърля яростта си и във Фейсбук:

"Жалък сте, г-н Абумелих, защото душата ви струва 670 лв., но сте объркали човека, тези пари винаги излизат по-скъпо. Народен представител като вас е добре да помага на хората, а не да ги лъже и размотава. Но това ще стане достояние на цялата общественост. Забравили сте, че аз също се занимавам с политика… Всяко нещо се заплаща. Вие ще заплатите също своята цена...“, пише на 1 юни 2015 г. Апостолов. Тирадата е изсипана като лично съобщение в профила на Абумелих. В социалната мрежа авторът на заплахите се подвизава с умалителното име  Живачето Апостолов.

След като не получава отговор, на другата сутрин Живачето написва нова заплаха:
„На 28 юни ще Ви награждават. На този ден очаквайте протест пред Вашата болница за Вашите некоректни дела към пострадали от Вашата болница. 670 лв ще Ви излезат с нули отзад. Ако и това не Ви стресне, тогава един ден Вие ще ме търсите, но ще е късно. С поздрави от поредния излъган клиент“ (правописът е запазен, б. а.).

Дали обаче Апостолов наистина е излъган, има ли политически мотиви в действията му и как болницата реагира на тези заплахи?  Ето хронология на конфликта:

На 13.03.2015 г. онкогинекологът д-р Георги Хубчев извършва интервенция, налагаща оперативно отстраняване на матката на Кинка Апостолова в МБАЛ "Дева Мария". Синът й Живко Апостолов твърди в отвореното си писмо, че няколко дни по-късно раната й се инфектирала. След изписването от болницата, състоянието на майката продължило да се влошава и на 27.03.2015 г. пациентката потърсила за консултация хирург от друга болница – д-р Стефан Касабов от МБАЛ “Черноморска” - Бургас. Хирургът заявил, че раната не е трябвало да се обработва с предписания от д-р Хубчев  спрей  и че това е причина състоянието й да продължава да се влошава.

Тогава синът звъни на Семир Абумелих, който веднага се разпорежда жената отново да постъпи за лечение в МБАЛ „Дева Мария“. Това става на 30 март 2015 година. На 6 април болната е изписана за домашно лечение. Синът й обаче твърди, че въпреки обработването на раната с антисептични препарати по време на втория й болничен престой, състоянието й не се подобрявало.

На следващия ден майката и синът се консултирали с проф. Владислав Христов. Той казал, че раната е зашита непрофесионално и при лечението е трябвало да се приложи друг метод. След това професорът назначил подходяща методика и за месец и половина болната жена оздравяла.

Двамата лекари обаче категорично отричат твърденията на Апостолов.

„Всеки може да каже, каквото си пожелае и да ми слага в устата думи, които не съм изричал. Никъде не съм споменал, че има грешка. Няма виновен за получилото се усложнение, което в нейното състояние е допустимо. А и то не беше толкова страшно. Не смятам, че някой не си е свършил работата, както трябва”, каза пред наш репортер д-р Касабов.

Още по-категоричен беше проф. Владислав Христов, на който е приписано, че оценил лошо работата на колегите си в МБАЛ "Дева Мария" в Бургас.
„Не съм казвал такива неща – не само сега, а и никога през живота си и през кариерата си. Не помня Кинка Апостолова, но със сигурност не мога да се изказвам срещу колеги и техния професионализъм. Това със сигурност не съм го направил”, заяви началникът на Втора хирургична клиника към УМБАЛСМ „Пирогов”.

След скандала, днес МБАЛ „Дева Мария“ изпрати до медиите официално опровержение и нарече твърденията на Живко Апостолов клеветнически. В различни периоди той искал обезщетение, което варирало от 600 до 2600 лева, без обаче да предоставя каквито и да е финансови документи и обосновки. И до този момент Апостолов не е подавал официална жалба до управителя на лечебното заведение. Въпреки това е направена проверка от ЛКК №3, която обаче не е установила никакви нарушения – нито в хода на оперативната намеса, ниво в следоперативния период.

„Ръководството на болницата застава зад действията на д-р Георги Хубчев. Твърдо се противопоставяме на безпочвени обвинения и опити за уронване на престижа и името на един от най-добрите акушер-гинеколози в страната. Ще подведем под отговорност лицето, отправящо обвинения с цел опетняване на репутацията на лечебното заведение и няма да допуснем да се спекулира  и злоупотребява с името  на МБАЛ „Дева Мария“, пише още в съобщението до медиите.

В категории: Разследване


11
Коментара по темата
11.
Muru Kurov
26.07.2015 01:30:02
11
6
Да го подам на булката ти Мая барабар с торбичката/мъдете/ мили тарикат Живко.Не се ли накраде на митницата,а искаш да мародерстваш Семир.
10.
SANDA FLOROVA
04.07.2015 22:48:30
14
8
Живачето Апостолов е много готин пич!От него ще излезе добър политик и в следващия парламент ще е депутат от някоя нова партия.Ние от РБ,БСП,СДС и ДАНС заставаме зад гърба му и го подкрепяме безрезервно!Дерзай Живаче,Бургаската митница също е с теб,бори се с измамниците и пиячите на народна кръв и пот!Успех в борбата,ние от НДСВ също сме с теб!
9.
Мдае
03.07.2015 16:18:27
9
8
Тоз пък олигофрен дето сe прай на голям мъжкат пък е такъв женски полов орган за какъв политик са взема бе.....майкооооооо те на тоз шамарите му са малки......що не съди ония дето му раздаде шамарите рева като малко аганце.....паляк...той все съди все жалби пуска....господин Жалба!!!!!!
8.
Недко Христов
02.07.2015 05:12:32
14
59
Гледай ти, така е отговорил Семир и на други пострадали пациенти. Явно болницата му е винаги невинна и всички го клевет.

http://www.flagman.bg/article/77509
7.
Недко Христов
02.07.2015 05:06:38
19
58
Сега се сетих преди няколко месеца за едни хора, които пак пуснаха писмо срещу Дева Мария. Явно всички го "клеветят". Той винаги и болницата му нямат вина.
И отговорът към тях е подобен към този случай. Все заучени фрази и човешки трагедии. Пицар какво очакваш да ти каже, че пицата му е развалена, както правеше едно време.

burgas.com/archives/96488
6.
Недко Христов
02.07.2015 03:44:10
14
64
Ако прочетете в сайтовете за споделяне на мнения за България ,коментарите на чуждите туристи за преживеният ужас от наглият грабеж , липсата на компетентност ,и бездушието в тази така наречена болница носеща името на Божията майка , а всъщност ориенталски кенеф на един съмнителен от всякъде тарикат, бивш пицар. Чужденците се заблуждават в три основни неща : 1.Че като носи името на християтската светица ще получат християнско милосърдие и грижа там ; 2.Като е частна , вероятно ще получат медицинска грижа с високо качество; 3. За исканите им и давани хиляди евро ще получават гарантирана медицинска помощ /болницата не признава задължителните медицински застраховки на чуждите туристи/. Да , ама не . После обобщават , на базата на преживяното , че след като в такава шумно рекламирана "елитна"клиника е така , то това е характерно за цяла България , за всички български лекари и по - добре повече да не стъпват в тази държава на ужасите и съветват и другите да не си го причиняват.
5.
Baba mi4e
01.07.2015 23:54:22
46
46
Абе мухло 670 лева радвай се че майка ти е жива и здрава как не те е срам
4.
Деси
01.07.2015 22:55:15
43
31
Моля и аз да се изкажа в защита на д-р Хубчев- лично съм оперирана от него и съм много доволна.
3.
Жорж Български
01.07.2015 22:49:16
25
15
Какво да ви кажа хора.
Освен че нищо не става със социализъм а всичко става на пазарно цени но със добри отговорни хора.
Вярвам че България ще се оправи и ще надминем повечето страни от Европа по работа и качество, дано и по здраве!! Грижете се за здравето си и за просперитета си!
Учете и продавайте като Холандци!!!! Ще я бъде България!!!!
2.
Бургас
01.07.2015 21:57:30
41
39
Много се извинявам,но на д-р Хубчев шапка му свалям!Дано да има повече такива лекари!
1.
Слава
01.07.2015 21:47:45
40
42
Жалко че дребнавата и уродлива българска политика и щения на този и онзи правят жалък опит да уронят професионализма на д-р Хубчев.
Този човек прави всеки ден чудеса с професионализма си и е спасил много жени от сигурна смърт.
Нека ценим професионалистите си, че не останаха много такива в милата ни Родина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори