×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как умира едно село в Странджа - нова църква, празна спирка и заключени къщи


Как умира едно село в Странджа - нова църква, празна спирка и заключени къщи
Това е магазинът на село Кондолово
Ключови думи: село Кондолово, Странджа
17 Юни 2015, Сряда, 14:50 ч.
Източник: Стандарт

Кондолово се намира на 24 км от Царево в посока Малко Търново, лунна пътека води до селото
За "изкуството да губим" се замислих преди няколко месеца, след като гледах филма "Все още Алис", разказващ историята на заболяла от Алцхаймер успяла преподавателка в Колумбийския университет. Пак за "изкуството да губим" се сетих преди две седмици, когато се озовах в странджанското село Кондолово, където къщите са повече от хората, които пък се опитват да спрат напредващата фаза на забравата.

За селото чух, когато бях в съседното Българи за нестинарските игри. История, разказана ми от млада жена, ми даде желание да го посетя. "За първи път бях в Кондолово преди 3 г. Имах интересна случка с баба Жора, на която попаднах случайно. Искаше да си поприказва с някого. Нямаше как да й откажа и в приказки откарахме 6 часа. Когато я попитах какво иска да й донеса следващия път, поиска книга. Останах изненадана, а тя ми обясни, че заради липсата на хора искала да чете, за да не забрави да говори. Имала вестник от 2007 г., която препрочитала", каза ми Диана Стоянова, която е доктор по наукознание в УНИБИТ.

Кондолово се намира на 24 км от Царево, по пътя за Малко Търново. Лунната пътека, която води до него обаче, оставя впечатление за изминато разстояние от поне 2 400 км. Заради дупките на пътя със сигурност ще пропуснете зелениката от двете страни на разбития асфалт. А, ако колата не ви предаде, в един момент ще се озовете пред затворен смесен магазин

нова църква, празна спирка и заключени къщи

"От 10 дни човек не съм виждала", казва баба Жора, жената, която си поръчва книги, за да не забрави да говори. Занесохме й вестници. Покани ни в двора, но се извини, че не се чувства добре и не може да ни разкаже за селото. "Много ви благодаря. Не зная от кога вестник не съм виждала", призна 78-годишната жена, баба на 10 внуци и 6 правнуци.

В Кондолово постоянно живеят десетина души. През лятото обаче ставали 16, хвалел се Киро, кметският наместник. "Ами, то кметът е половината село. Прави сметка... Той, жена му, двете му сестри. Колко станаха?", започва да брои на пръсти баба Калина, която иначе живее в София, но е дошла в родното си село за лятото. Впоследствие разбрахме, че баба Жора е първа братовчедка. Не винаги обаче е било така.



"Когато бях малка, се качвах на една круша и броях къщите. Бяха 80, като във всяка една живееха по 7-8 човека. Помня, че в четвърто отделение бяхме 30 ученици", разказва баба Калина, която е родена през 1938 г. в село Мързево, както се е казвало по това време. Първите му заселници дошли от Китен. Започнали да бягат, след нападения от корабите. Тръгнали към вътрешността на Странджа, тъй като намерили вода тук. От май 1950 г. прекръстили Мързево на Кондолово в памет на воеводата от Илинденско-Преображенското въстание.

"Селото носи името на Георги Кондолов. Почти всички възрастни хора от това поколение са участвали във въстанието. Кондолов е бил тук. Завардили го с негови хора. Преоблекли се като жени с черни забрадки. Така са се измъкнали", разказва баба Калина. Ликът на Георги Кондолов ще видите със сигурност, тъй като е изрисуван върху смесения магазин. До него е увековечен Сава Попсавов, който изпява химна на Странджа "Ясен месец вече изгрява". Въпрос на късмет е обаче дали ще намерите магазина отворен. От 6 до 9 ч е работното време, което е уточнено на вратата. "Отворен е от 8 до 10 ч", поправя ни баба Калина, като уточнява, че магазинерката е жената на кмета, а двете му сестри са постоянно присъствие. В магазина всичко е по-скъпо, тъй като се зарежда от Бургас. "Даваш поръчка в сряда и я получаваш след седмица. Искаш пиле например. Поръчваш го в сряда и го получаваш следващата сряда", разяснява Калина.



Селото започва да обезлюдява, когато младите започват да търсят образование и работа. "Според местните държавната политика е изгонила хората от селата. Идвали са мичуринските общинари. На следващия ден училището е било затворено, а автобус е закарвал учениците в Мичурин, днешно Царево. През 70-те години на миналия век в селата в Странджа е имало живот", разказва Делян Люцканов, който изследва обезлюдяването в района.

Преди време местното население се прехранвало с много труд. Днес оцелелите в селото разчитат на градините и на децата си, повечето от които живеят в Бургас или Царево.

Като им стане лошо, звънят и ги молят за лекарства

а и за каквото и да било", разказва баба Калина. От Нова година до Кондолово вече не идва и автобус. Преди спирал там всеки вторник и събота. Минавал през селото, за да отиде до съседното Граматиково и след час се връщал обратно. "Представете си, ако трябва да отидеш в Царево да си платиш сметките или да отидеш на лекар. Трябва да стоиш три дни там, ако искаш да се върнеш с автобуса", добавя баба Калина.

Макар че в селото хората се броят на двете ръце, на една маса не могат да седнат. Причини за кавги, колкото щеш. "Кметът купил апарат за кръвно за цялото село, но май за себе си го е купил", подшушва една от жените. Последно пък жените се изпокарали, защото брали бъз, но не се обадили на своя съседка, която пък се обидила. "После ми носи шишето и ми казва да пробвам. Ами, защо не каза ми, че си брала. Ще ми сипваш на дъното на чашката, за да ми казваш какво си направила. Ами, направила си", разказа своята версия обидената.

"Хората в Кондолово са специални. Те са малко, но личностите са много и то не само там, а във всички странджански села. Всеки един от тях има лична история, която се превръща в част от историята на всеки един от нас.

Те са пазителите на духа

на това село. Те се грижат за другите къщи, грижат се за това селото да не си отиде от картата на България", казва Диана Стоянова.

Всичко в Кондолово ми напомни началната фаза на Алцхаймер, когато човек разбира какво му предстои. Болният е в ситуация, в която трябва да се справи с предстоящите загуби. Първоначално той ще изгуби няколко думи, които ще избягат от езика му, след това - спомените си от вчерашния ден и направените планове за утре. Един ден ще се загуби и няма да разбере къде се намира, но пристъпът ще отмине. Ще се редят добри и лоши дни, докато една сутрин няма да си спомня кои са хората, които се грижат за него и ще изгуби напълно и самия себе си.





В категории: Царево


26
Коментара
Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
26
Коментара по темата
26.
Селянин
29.06.2015 16:47:26
0
1
Отстрани погледнато - на село е добре , хубави работи пишете , че може да се правят на село. Ама действителността е друга - на село се живее все още тежко. Първо - пътищата ги виждате - няма ги - разбити са.Кой ще тръгне да се заселва тука като няма пътища. Второ - тока спира при най- малката буря , зимата по 10 дни няма ток. А като няма ток - знаете какво става - нищо с ток не работи. Трето - снабдяването е зле - единствения начин е с автомобил и до града - това са си часове. Няма никаква храна, а без храна - живее ли се. Четвърто - Няма власт - всеки си прави каквото си иска , най - вече развилнелите се цигани , с които гората е пълна. Каквото и да прави човек с тях е все виновен. При това положение: - да стоя да ме бият , грабят и убиват ли. И прасе и кокошки да си гледам - ще ми ги вземат, ще ми вземат и инструментите , за пари - да не говорим. Пето - няма никакво препитание за хората , просто тука няма какво да се прави , няма работа. Шесто - няма никакви хора - който си е общителен - може да полудее. Седмо - няма здравеопазване - лекар и медицинска помощ - на часове път с автомобил / заради лошия път/. В някои случай е фатално.Така че - един чист въздух - не е работа... Как беше лафа - хвалете селото, ама - живейте в града.. Д отова доведе скапаната политика в държавата от десетилетия.- А този край е като прокълнат и обречен...забравен от господ и от власт...Навремето бе просто прежален - като театър на евентуални военни действия - никакви инвестиции , тотално обезлюдяване. А цените - високи са си , защото от някой висок баир се вижда морето - и ти казват - видиш ли морето - еее- ми плащай тогава по ХХХ евро на кв.метър. Туй - то..
25.
Наследник
23.06.2015 21:19:05
1
1
Преди време в района имаше инвестиционен интерес. После измислиха, че това е защитена територия и забраниха строителството. А по време на социализма умишлено се обезлюдяваше района. До селото се стигаше само с т.нар. открит лист и се преминаваше през три гранични поста за проверка. Хубавото е, че района е екологично и етнически напълно чист. За съжаление през последното десетилетие и там нахлуха циганите.
24.
de
19.06.2015 22:39:15
0
1
Щото не щем някви столичани да се заселват там, искаме хора с възможности предимно руснаци. Пример виж село Велика до лозенец, там къщи са си взели повече руснаци отколкото има българи. И като хора са много по желани от местните.
23.
ГОСТ
19.06.2015 14:31:18
2
3
Защото странджалиите са лакоми и много кухи кратунки.
22.
h
19.06.2015 11:40:00
0
7
Искам да попитам нещо знаещите защо хубава къща с Странджа се продава за 50-60 000 лева, след като района е обезлюден? И защо подобни къщи около София са наполовина по евтини? И как смятате да се засели района при това положение?
21.
do 14
18.06.2015 22:13:27
1
2
tam e yjas,zadrasix si vazdu6miq filtar
20.
знещ
18.06.2015 14:56:24
2
12
Те всичките ще умрат щото е много кадърно управлението на Община Царево, Кмета заедно с Общинските си съветници освен за личния си интерес за друго не работят. Хора осъзнайте се когато гласувате на тези избори ,такава крадлива сган никога не сме имали в управлението!
19.
Веса Авджиева
18.06.2015 13:14:30
0
2
Да бяхте таписали името на автора, а не така нагло да копирате
18.
аз съм кондоловче
18.06.2015 11:53:31
2
6
кондолово е едно от най хубавите села в странджа а ние та имаме къща тя е около 200 годишна и нее паднала
17.
kkk
18.06.2015 05:49:09
1
3
do 10,
Не се е снимал, а е сниман филма. Страдателен залог. Той филмът сам не може да се снима/
16.
Странджанска кръв
17.06.2015 21:25:14
1
14
Много благодаря за статията. От нея най-после разбрах, че селото за което пишете Кондолово, `e точно за него се пее в песента на Георги Германов - Една е манда. Ето цитат: "Ала за тебе немаме оти си Георги от Мързово".
15.
bulgar
17.06.2015 21:15:07
2
8
До 11 евала брат много си прав.
Трябва някой да търси отговорност
на тези коѝто ни докараха до
това.
14.
Iv
17.06.2015 19:20:54
0
16
В село Сливарово също има около 10 души и 11км чакълест път.Много са селцата в прекрасната ни Странджа.Хубава статия и дано ги посещаваме по често!
13.
NiK
17.06.2015 18:15:58
0
21
ПОЗДРАВЯВАМ ФЛАГМАН ,ЧЕ ПОЗИЦИОНИРАХА ТАЗИ СТАТИЯ НА ЧЕЛНО МЯСТО В САЙТА СИ!!!!!!....ЯВНО И НА НЯКОИ ОТ ВАС ИМ ПУКА ЗА СТРАНДЖА......!!!
12.
Българин
17.06.2015 17:45:18
1
28
Кучето скача според тоягата, запомнете го това веднъж за винаги! Българските политици и тези, от които всички толкова много се боите са просто едни кучета, те не са страшни, народа е страшен, но докато на този народ изобщо не му дреме какво се случва няма да се случи нищо хубаво с тази държава. Винаги съм живял, обичал и продължавам да обичам държавата си и съм бил против емиграцията, но ако трябва и децата ми да изживеят всичко това отново и още 20 години да няма промяна предпочитам да отида на друго място... съжалявам, че ще го кажа, но е така. БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ, СЪБУДИ СЕ И СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СГАН, тази същата сган, която се гаври с пенсията на майка ти, с училището на детето ти, с теб, човека до теб... ДО КОГА?!
11.
Българин
17.06.2015 17:40:30
0
32
И този, както и проблема с циганите са плод само и единствено на некадърното управление на страната ни, през последните 25 години. Тези хора имат неописуема нужда да държат народа гладен, жаден, беден и безработен, защото сити и задоволени хора не се лъжат и управляват толкова лесно. Трябва ли да чакаме нови 500 години робство, този път от уж българи (които работят за съсипването на държавата си), че да се събуди българина, да се вдигнем всички и да отидем да съборим парламента... Докато това не се случи нещата ще стават все по-зле и все по-зле, но по всичко съдим, че на българите не им дреме за това. Запомнете, докато си траете няма да има промяна!
10.
256
17.06.2015 17:31:51
0
24
a в това село се е снимал филма господин за един ден
9.
Странджанец
17.06.2015 16:19:14
1
35
Не само Кондолово, цяла Странджа, а огромна част от покрайнината ни загива... А как така се напълни с нагли и безогледни "градецки роми", които унищожават де що видят! Децата вече не искат да идвата в Странджа заради тях, а иначе страшна много я обичат... Бедни ми бедни народе, до кога тия уяли се прасета - депутати и министри ще се сещат за тебе само по време на избори? Иде му на човек да вие от мъка, но кой ще те чуе?
8.
МАНГАЛ-ИЗПЕЧЕН ДРЯН
17.06.2015 16:15:00
17
10
НЯМА СТРАШНО НИЕ ЦИГАНИТЕ ИДВАМЕ,И КЪЩИ ИЗОСТАВЕНИ ЩЕ НАМЕРИМ,ДЪРВА ИМА,И СТАРО ЖЕЛЯЗО ИМА..НАПРЕД АТАКА
7.
!!!
17.06.2015 15:57:28
4
21
Граждани,върнете се по родните си къщи и села !
6.
Bale
17.06.2015 15:34:36
0
21
Аз не виждам вече оправия от тая безумна ситуация...Как точно ще се оправим и спасим??? Тъжно е, народе, много тъжно...
5.
HighSpirited
17.06.2015 14:38:29
1
27
Е проблема стана от пустата алчност на българина,чакащ англичаните с големите пари да му купят имота.Сега не само без имот ще останат но и без села, скоро циганите ще получат имотите им без пари...
4.
Генчо
17.06.2015 12:21:59
8
12
Докато има такива като Тодор Жечкин,да си пасе кравите из село Варовник,които осраха и набутаха всичко,така ще е.Отидете над вечер и вижте за какво става въпрос.
3.
NiK
17.06.2015 12:11:49
4
48
САМО СЕ ЧУДЯ, КАК ПЪК ТАКА НА ЕДИН ИСТИНСКИ ХОТЕЛИЕР НЕ МУ СВЕТНА ЛАМПИЧКАТА ,ЧЕ САМО НА НЯКАКВИ СИ 20, 30 КИЛОМЕТРА ОТ МОРЕТО ИМА ПРЕЛЕСТНО КРАСИВА И ЧИСТА ПРИРОДА ЗА КОЯТО СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДУШИ МОЖЕ САМО ДА МЕЧТАЯТ ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА, .......КЪДЕТО МОЖЕ ДА КУПЯТ, РЕСТАВРИРАТ И ОБЗАВЕДАТ ЛУКСОЗНО АВТЕНТИЧНИ СТРАНДЖАНСКИ КЪЩИ, ДА ПОСТРОЯТ И НОВИ, НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В СТРАНДЖАНСКИ СТИЛ.......И ДА ДОКАРАТ МИЛИОНИ ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ ТУРИСТИ , ЖАДУВАЩИ ЗА ПРЕКРАСНА ПОЧИВКА НА ПРЕКРАСНО МЯСТО, КОИТО ЩЕ СЕ ВРЪЩАТ И ПАК, И ПАК, И ПАК......ЗАЩОТО ЩЕ БЪДАТ ОЧАРОВАНИ ОТ ТОВА ПРЕЛЕСТНО ЗЛАТНО МЯСТО!!!!!!!........ДА СЕ АСФАЛТИРА ЕДИН СМЕШНО МАЛЪК УЧАСТЪК ПЪТ И ЗА 15, 20 МИН. ТУРИСТИТЕ ДА СИ ХОДЯТ НА МОРЕ, АКО ИМ Е КЕФ,....КЕФ ТИ МОРЕ, КЕФ ТИ ЕКО ПЪТЕКИ КРАСИВИ В СТРАНДЖА............................
ЕЙЙ МАЛОУМЕН НАРОД ИМА В ТАЗИ ДЪРЖАВА..........НАШИТЕ ХОТЕЛИЕРИ ПРЕДПОЧИТАТ САМО ДА ИЗГЪРБЯТ ЕДИН БЕДЕН ТУРИСТ, ДА ГО ЗАВРЪТ В ГРОЗНАТА БЕТОННА ДУПКА КОЯТО СА СЪТВОРИЛИ ДО ПЯСЪКА.......И ПОСЛЕ ДА РЕВЪТ ЗАЩО АДЖЕБА ТАКА, ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА ПО-ЗЛЕ И ПО-ЗЛЕ, И ПО-НЕКАЧЕСТВЕНИ "ТУРИСТИ"!!!!!!!!!!!.......А ТРЯБВА САМО ДА СЕ РЕСТАВРИРАТ ТЕЗИ ЗЛАТНИ СЕЛЦА В СТРАНДЖА, ТЕЗИ НЕШЛИФОВАНИ ДИАМАНТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.
българин
17.06.2015 11:56:35
1
52
Каква природа и чист въздух имаме,колко много такива села има в България!Не се ли намери един кадърен,свестен истински човек да поеме и да подобри нещата в тая скапана държава!Нищо от дедите ни няма да запазим,всичко се опропасти,да лапат,да строят хотели!Катафалките нямат ремаркета!
Възродете селата,хората да отглеждат истински плодове и зеленчуци,да отглеждат животни,а не да внасяме дрисливи пилета от Полша и да ни заблуждават че са български!Изтровиха ни!
1.
...
17.06.2015 11:54:42
1
54
Хубава статия, но за съжаление няма кой да я прочете от висшестоящите,но де да беше само Кондолово,а това е в цялата страна
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори