×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валентин Касабов: Цачева раздава правосъдие както средновековен кадия чете Корана


Валентин Касабов: Цачева раздава правосъдие както средновековен кадия чете Корана
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева или не познава парламентарния правилник, или има много топли чувства към „Атака“, каза Валентин Касабов.
28 Май 2015, Четвъртък, 03:26 ч.

Ако оттеглим подкрепата си за правителството, на Борисов му остава алтернативата да танцува и да се люби с ДПС заедно с „Атака“, каза депутатът на Патриотичния фронт

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева или не познава парламентарния правилник, или има много топли чувства към „Атака“. Тя раздава правосъдие както средновековен кадия чете Корана. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 депутатът на Патриотичния фронт Валентин Касабов.
„Ползвах една метафора за Великия Путин, перхидролния пудел и неговия пророк, но Цецка Цачева не спази правилника. Тя го наруши. Няма как да ме отстрани за едно заседание, тъй като според чл. 155 може да се изгони депутат, който създава пречки за провеждането на заседанието или гласува с чужда карта. През последните седмици сме свидетели на това как тя изключително толерантно се държи към „Атака“ въпреки хулиганските прояви на техни представители. Спомнете си случая, когато скочи Чуколов и замери нашия колега Димитър Байрактаров с шепа листи, взети от стенографката!“, заяви Касабов.
Той подчерта, че не може да се говори за заяждане със Сидеров. „Просто трябваше този човек да бъде поставен на мястото му. Видно е, че тук става става въпрос за разминаване на реалността и онова, което за него е желано и се върти като действителност в неговата глава. Чухте от него как ще вкарваме циганите в лагери. Ако той използва метафора, визирайки конкретно лице, то аз си послужих с такава, но без да соча някого. Това, че някой се е припознал, е негов проблем. Аз не знам защо бях отстранен. Той постоянно ни залива с шекерен сироп от небивалици. Вчера видяхте евтината му драматургия. Аз му отговорих в неговия стил. Това, че някой се е разпознал като перхидролен пудел, не е мой проблем“, каза патриотът.
„Цецка Цачева, която представлява всички нас и е лицето на парламента, толерира изключително хашлашките прояви на „Атака“. Тя проявява двоен аршин спрямо нас и тях. Това показва, че или не си е научила правилника, или не й е мястото там. За постъпки на депутати от групата на Сидеров, за които трябва да бъдат изгонени за три заседания, тя мълчи. Забележка дори не им прави. Мен нямаше за какво да ме изгони. Цялата група солидарно излезе с мен. Цачева раздава едно правосъдие, както средновековен кадия чете Корана. Ако продължава да не зачита правилника, Патриотичният фронт ще предприеме каквото трябва. Няма да търпим подобно отношение. Парламентът не е махленска седянка, където тя може да вземе изцяло страната на народни представители от една политическа сила. Не знам с какво са я изплашили или защо храни топли чувства към тях, но това са фактите“, заяви Валентин Касабов.
Той припомни, че когато се свикваше 43-тото Народно събрание, Патриотичният фронт предложи всеки депутат да се подлага поне два пъти в годината пред комисия на тест за наркотици. „Най-много срещу това скачаха от „Атака“. Аз съм готов да се подложа на такъв тест, но приканвам и Волен Сидеров да направи същото. Познайте дали ще стане това. Отдавна се знае, че има депутати, които употребяват белия прах. Говоря за кокаин и разни други стимуланти. С това може да се обясни неадекватното театрално поведение на някои хора в парламента“, обясни депутатът.
Той призова колегите си от ГЕРБ да не си търсят оправдания за това, че се бавят с изпълнението на точките от програмата за управление и със седемте условия, поставени от Патриотичния фронт. „Могат ли да започнат да събарят къщите в Гърмен? Могат. Не само е възможно да се замрази цената на тока, но дори може да падне. Скоро Валери Симеонов ще покаже един доклад. Нещата в него са чудовищни. Имаме мораториум върху сечта, но продължават да се секат горите. За да се ограничат тези явления, не са необходими сложни законови процедури, а воля“, заяви Касабов.
„Ако ГЕРБ откаже да изпълни исканията ни, ние ще оттеглим подкрепата си. Не сме в коалиция с тях. Ако се оттеглим, партията на Бойко Борисов ще се хване с ДПС. Местан само това чака, но в лоша позиция ще се окажат реформаторите, защото те са в управлението и имат министри. Те органически не понасят ДПС, както и ние. Затова най-вероятно ще се стигне до парламентарна криза, защото на Борисов му остава алтернативата да танцува и да се люби с ДПС заедно с „Атака“, коментира съпредседателят на НФСБ.
„ГЕРБ нямат друг избор. ДПС ще се възползват, ако се оттеглим. Нека ви припомня, че когато не гласувахме за дълга, хората на Местан с две ръце го подкрепиха. Те се опитват на всяка цена отново да се впият във властта, тъй като има какво да губят“, обясни Касабов.
На въпроса дали не се притеснява, че ако се стигне до политическа криза, ще има нови предсрочни избори, той отговори, че най-вероятно това ще се случи, но не може нещата да продължават по този начин. „Няма как те да ни повтарят, че изпълняват нашата програма и в същото време да ни правят на маймуни. За нас властта не е цел, важна е България“, подчерта патриотът.
Той настоява държавата да спази закона и незаконните постройки в Гърмен да бъдат съборени.
„Там където няма държава, хората вземат закона в свои ръце. Стига сте питали къде ще отидат ромите. Ако сте си взели кредит и не може да го изплащате, а банката ви вземе имота, някой ще ви осигури ли дом? Могат да се сложат фургони в пустеещи територии и бездомните да се заселят там. В първия мандат на Борисов като премиер бяха съборени огромни къщи край Бургас. Премахнаха се постройки и в рибарското селище. Разрушена бе дори колибата на Борис III. Царят там си е ял чорбата. Гостувал е на известния рибар бай Георги, с който са били приятели. Тази колиба бе наследена от племенника на рибаря, но я събориха“, каза още Валентин Касабов.

В категории: Политика


Почина тик ток сензация
Почина тик ток сензация 16/04/2024, Вторник 10:16 2
8
Коментара по темата
8.
vuicho vanio
29.05.2015 10:40:22
0
0
Valio,ti niamash sram choveche I ne SI po dobar ot drugia bokluk
7.
ха,ха
29.05.2015 08:24:55
1
1
Ако ПФ се махнат, Борисов щял да се люби с ДПС.
Въпрос: Как върви любенето ви сега между ПФ и ГЕРБ?
Кой е мъжът и кой жената?
Смешници! Винаги мислете да последствията от думите ви, макар в случая да не съм сигурна,че не е вярно. А?
6.
VERNO E IVCHO
29.05.2015 02:31:54
0
13
A KOI JURNALIST NE E PORACHKOV?
5.
ivcho
28.05.2015 19:56:57
1
13
КАТЯ КАСАБОВА Е ПОРЪЧКОВ ЖУРНАЛИСТ
4.
РЕАЛИСТ
28.05.2015 17:11:57
2
16
На този са му останали само няколко реотанчета в мозъка и те не винаги за включени.
3.
вромос
28.05.2015 10:17:50
11
5
Казва нещата с истинските имена без заобиколки. Само така на такива.
2.
BRAVO VALIO
28.05.2015 10:14:38
21
4
NEOTRAZIM SI !!!
1.
флегман
28.05.2015 09:26:41
8
11
флагман махни си любовника !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия е задържан Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма да е кандидат за Европейския парламент Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Софийската адвокатска колегия да определи резервен защитник на обвиняемата, определи САС Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ Ако се яват на изборите само, еколозите ще претърпят катастрофално поражение ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година Размерът на актуализацията за периода от 1-ви април 2023 г. до 31-ви март 2024 г Блъснатата от влак Юлия била неописуема красавица Блъснатата от влак Юлия била неописуема красавица Трагедията станала за миг по злощастно стечение на обстоятелствата Снимаха Григор Димитров и сексапилната Ализе Лим (ВИДЕО) Снимаха Григор Димитров и сексапилната Ализе Лим (ВИДЕО) Двамата са близки приятели и често спрягани за гаджета Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Живях в ада, когато погребах сина си, призна Маестрото 
Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята 45-годишният Хосе Ачиари успял да влезе пак в съблекалнята. Той крещял с пълно гърло, че ще разкаже всичко на президента Ернан Банато
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори