×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тежък инсулт повали бургаски шампион по бокс


Тежък инсулт повали бургаски шампион по бокс
Краси Чолаков е легенда в бокса. Той е богатство за българския спорт и гордост за Бургас
24 Май 2015, Неделя, 08:01 ч.

Бургазлията Краси Чолаков няма осигуровки, помогнете му да живее
Никой не може да повярва, че толкова тежък удар може да повали големия ни боксов шампион и страхотен треньор Краси Чолаков. Уви, истина е. В сряда, 20 май, инсултът парализира едно от големите имена в традиционния за България спорт. Краси е забелязан как стои неподвижен в залата на "Славия Спортес", където е треньор, и гледа в една точка през прозореца.

Не реагира на повиквания, не отговаря на името си, стои със стъклен поглед. След минути се установява, че най-живият от живите, най-енергичният и млад духом треньор е получил инсулт! Красимир Чолаков бива незабавно транспортиран в реанимацията на 3-та градска болница . Екип от най-добрите специалисти на болницата полагат всички усилия в момента за спасяване на живота на шампиона. Инсулт в най-тежката му форма поваля боксьора. "Беше толкова жизнен, никога не се е оплаквал от нищо, дори от елементарно главоболие", твърди приятелката му. Положението на бившия боксьор е критично не само в здравословен план, но и материален.

Оказва се, че поради непостоянност на доходите, както често става с бившите спортисти, Чолаков няма внесени осигуровки. Няма постоянен доход, което затруднява в момента лечението му, въпреки страхотните грижи на невролозите в 3-та градска болница. Състоянието на спортиста е повече от критично. Вероятно ще се наложи операция, тъй като няма подобрение от медикаментозната терапия. И тук идва въпросът за човещината, която би трябвало да живее във всекиго от нас. Хуманността и готовността да помагаме при нужда ни прави хора. А Красимир Чолаков определено заслужава това, тъй като няма бивши шампиони. Те са винаги настоящи, и нека с общи усилия помогнем на треньора да остане в настоящето!

Който желае, може помогне на шампиона по бокс Красимир Чолаков на следната банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
Банкова сметка: BG77FINV91501016489676
Ива Красимирова Чолакова


Красимир Чолаков е роден на 12.08.1961 г. в Бургас. Започва да се занимава с бокс на 16 години. 11 сезона е състезател на ЦСКА, после треньор в спортното училище на "армейците". Професионален състезател 3 години в Белград, две в Лион (Франция) и още толкова в Лондон. Носител на Световната купа и световен военен шампион по бокс. През 1994 г. играе мач за световната титла при професионалистите в Тайланд. Същата година оглавява ранглистата на планетата в своята боксова версия. С два сребърни и един бронзов медал от европейски първенства. Носител на пет републикански титли за мъже и две за юноши. Майстор на спорта.

За Краси залата е дом, а спортът религия

Вече 13 години бившият професионален състезател в категория 48 килограма е треньор в залата за бокс на фитнес център "Славия Спортес", където ежедневно готви младите боксьори, подготвяйки ги за шампионския ринг. Красимир Чолаков вижда в куп деца качества за традиционния за нашата страна спорт. Неуморен, пълен с енергия и сила той отваря залата рано сутрин и я затваря късно вечер. Сам твърди, че се чувства като момче на двадесет, а и изглежда на толкова благодарение на силния си дух. Красимир е изпълнен с живот и позитивна енергия, която предава на своите ученици. За него няма почивен ден.

Само в спорта Красимир вижда смисъл, а негов дом са залата и рингът. Всеки ден Чолаков е там с деца, юноши и младежи, които иска да отведе до "Спортните чудеса на България". Чолаков е патриот по душа. Лично закача българското знаме в залата и на ринга. Той е обичан и уважаван не само от учениците си, но и от всеки, който има късмета да се докосне до житейската му философия. Красимир Чолаков следи постоянно всичко, случващо се в света на бокса. Признава, че идолите му са Мохамед Али и Майк Тайсън, но се възхищава и на всичките им противници. Както и на нашия Кубрат Пулев, разбира се. Според него Кобрата притежава абсолютно всички качества да победи Владимир Кличко, а и всеки друг боксьор в тежка категория.

Боксът не е обикновен спорт за Краси, боксът е религия.

"Един боксьор трябва да вярва в себе си! Да следва 62-тe гледни точки в бокса! Ако не победиш, ще те бият. Затова по-добре бий, отколкото да те бият!", разкрива част от тайните на боксьорската философия Чолаков. Красимир ми е разказал за 16-годишен младеж, който му прави силно впечатление с нервността си въпреки крехката си възраст. А дали повечето от нас не сме станали именно такива - изнервени, стресирани и постоянно напрегнати? "Боксът е религия. Трябва да те измори до такава степен, че да забравиш къде си оставил сапуна си. От умората идват щастието и радостта", е отговорът на треньора на въпроса ми дали може боксът да се използва за избавяне от стреса и напрежението.

В дългогодишната си практика като треньор Краси Чолаков се сблъсква с постоянната дилема на начинаещите - какво ще им се случи като ходят на бокс, дали ще им счупят ръцете или зъбите. "Едно от най-важните неща е да прекрачиш прага на боксовата зала - това означава, че си готов, че си направил първата крачка. Останалото е да те науча да ме слушаш и да ме разбираш и помежду ни да има респект. След време научаваш, че ако не тренираш, вече нямаш апетит, нито ти се пие, нито ти е весело, нито ти е приятно. С всеки изминал ден, ако не идваш на тренировки, имаш чувството, че си станал дебел и пухкав.

Боксът оформя тялото, да се оформиш е по-хубаво, отколкото да отслабнеш. Аз ги оформям, а докато ги оформям, те отслабват." Боксът не само помага да се изгради тонус и мускулен ръст, но също така ви помага да се сдобиете с ментална сила. Това е голяма тренировка за стимулиране на ума, тялото и душата, твърди шампионът Чолаков. Именно тези качества той се стреми да предаде на новите български надежди. Целта му е - българското знаме да се вдига на европейските и световни подиуми, да сме непобедими.

В категории: Животът


7
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
7
Коментара по темата
7.
до 6
24.05.2015 18:36:10
0
1
Първа инвестиционна банка=First investmant bank=Fibank
6.
Todor Belev
24.05.2015 14:34:46
0
1
Tazi smetka vav Fibank li e ?
... pitam ot chujbina ?
5.
асд
24.05.2015 13:25:17
1
12
Добре,че не го е плащал!Аз се осигурявам на 1100 лева и като ида на заболекар по здравна каса ми зима 50 лева за пломба и 200 за омъртвяване на нерв !!Сера на тъпите осигуровки
4.
Of
24.05.2015 12:44:12
2
8
Не мога да разбера само едно. Артисти, певци, спортисти защо нямат осигуровки? Те извън закона ли са и ако са, просто ги лекувайте като осигурени. Нека се оправи момчето, от сърце му го желая, но в това осигуряване трябва да се сложи някакъв ред..
3.
наско
24.05.2015 12:26:22
0
10
съжалявам ,че така се е получило с Чолачето,аз лично ще отделя каквото мога. Но има нещо ,което е написано некоректно- Краси никога не е боксирал за бургас и никъде ,ама никъде не е споменавал , че е от Бургас. Каква гордост е той за бургаския спорт,че не мога да се сетя!!! моля , не манипулирайте......иначе ,дано да се възстанови момчето!!!
2.
МАЙК ТАЙСЪН
24.05.2015 12:23:16
2
7
МОЖЕ БИ ОТ СИЛНИТЕ УДАРИ В ГЛАВАТА СЕ Е ПОЛУЧИЛ СПЯЩ АНЕВРИЗЪМ КОЙТО Е ТИКТАКЪЛ КАТО БОМБА. ДАНО СЕ ОПРАВИ
1.
Рашко. Ломски
24.05.2015 10:46:48
1
34
Благодаря на Флагман за тази публикация.Нека който има възможност да помогне на един голям шампион, и много скромен човек.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори