×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как се строи "луксозен къмпинг" на Карадере


Как се строи "луксозен къмпинг" на Карадере
Димитринка Георгиева(вляво) е подвела началника си Антоний Иванов за случая "Карадере"
10 Май 2015, Неделя, 09:38 ч.

Инвеститорът обжалва отмяната на едно опорочено разрешително. И ЦСКА в играта за земята
Миналият месец бе белязан от темата за бетона по Черноморието. И покрай изникващите нови и нови строителни безумия, малко встрани остана един замразен засега заради съдебни процедури казус - този със застрояването на дивата местност Карадере. Случаят напомни за себе си малко встрани от последните скандали по два начина - първо стана ясно, че за Карадере има издадени разрешителни за монтирането на 18 огради и второ - на 5 май Административният съд във Варна най-сетне даде ход на делото срещу Подробния устройствен план (ПУП) на "Бяла Север", с който се предвижда застрояването на местността. Паралелно тече още една сюжетна линия, която стигна до Върховния административен съд (ВАС) и касае отменено решение на РИОСВ-Бургас.

Битката и по двата съдебни процеса е за изграждането на "луксозен къмпинг", както сами го определят инвеститорите. Става въпрос за къмпинг, който ще се простира на близо 164 дка. Предвижда се да е за 1860 души като на него освен обособените площадки за палатки, бунгала и кемпери, ще има още: ресторанти, магазини, складове, рецепции, игрища за тенис, футбол и баскетбол, басейни, фитнес, спа-център, улици и др. обществено-обслужващи сгради. Строителството се предвижда да засегне две защитени зони - "Камчийска планина" и "Плаж Шкорпиловци".

Страни по първото дело в АдС Варна са инвеститорите "Макси 1", "Мадара Бяла", "Булгериан пропърти инвестмънт тръст" и... "Професионален футболен клуб ЦСКА". Те се изправят срещу държавата, чиито интереси се представляват от прокуратурата. Следващото заседание по това дело ще е на 16 юни т.г. Второто дело пък бе образувано по жалба на инвеститора "Макси" срещу решение на регионалната екоинспекция в Бургас. То продължава на 30 март 2016 г.

    Опорочени процедури

Случаят "Карадере" е съпроводен с много въпросителни относно действията на държавни служители, най-вече на такива от РИОСВ-Бургас. Тези въпросителни намират своя отговор в доклад на експерти от Министерство на околната среда и водите (МОСВ), изготвен по нареждане на служебната екоминистърка Светлана Жекова. Клуб Z разполага с този доклад. Експертите са проверили конкретно процедурата по решението на РИОСВ-Бургас от 6 октомври 2014 г., според което не е нужно да се прави оценка на въздействието върху околната среда на проекта за луксозния къмпинг.

Изводите от този доклад са меко казано потресаващи: директорът на РИОСВ е бил подведен от двама свои служители, които систематично са действали в посока на внушението, че няма нужда от ОВОС, пренебрегвали са становищата на експертите, в това число на Регионалната здравна инспенция (РЗИ) и на Басейновата дирекция, според които инвестиционният проект "има вероятност да окаже значително отрицателно въздействие" върху двете защитени зони и задължително трябва да се направи ОВОС.

Описва се дълга кореспондения от лятото на 2014 г. между РИОСВ-Бургас, РЗИ, Басейновата дирекция за Черноморския район, инвеститорът "Макси", държавни екоексперти, кметът на Бяла, екозащитници и екоорганизации и пр. От нея става ясно, че двамата служители в регионалната екоинспекция не само са си затваряли очите за отрицателните становища и допълнителните въпроси на институциите, но и не е имало яснота и как и къде точно ще се отвеждат отпадните води от "луксозния къмпинг". Описват се и множество нарушения в съгласувателните процедури, както и подмяна на страница от официални документи, което дава повод на инспекторите на МОСВ да направят заключене в доклада си, че процедурите са "опорочени" и уронват престижа на МОСВ и на държавния служител като цяло.

    "Считаме, че в случая директорът на РИОСВ Бургас е подведен от екипа експерти, водещи процедурата- директора на дирекция "ПД" (г-жа Димитринка Георгиева) и началника на отдел "ОВОС, ЕО и ОС" (г-н Станимир Цаков) в РИОСВ Бургас, като е бил "аргументирано" убеждаван в законосъобразността и необходимостта от издаване на Решение за преценка с характер „да не се извършва ОВОС".

    В заключение, считаме, че с действията си, екипът: директор на дирекция ПД и началник на отдел ОВОС, ЕО и ОС (Димитринка Георгиева - Станимир Цаков) поставя във висок риск една от основните дейности на РИОСВ Бургас - превантивната. Чрез опорочаване на провежданите процедури по преценка и вземането на еднолични решения при изготвянето на крайните административни актове (Решения) се уронва престижа на държавната служба, на РИОСВ Бургас, на Министерството на околната среда и водите.", се казва в доклада на държавните експерти.

    В заключение те посочват, че регионалната екоинспекция е трябвало да постанови да се направи ОВОС по проекта на "Макси".

    Ревизия на един компрометиран акт

На 15 октомври 2014 г., няма и десет дни след като РИОСВ-Бургас постановява след серията "опорочени процедури", че няма нужда от оценка на въздействието върху околната среда, "подведеният" директор отменя старото решение на собствената инспекция. И "Макси" подава жалба в съда, пледирайки, че отмяната е незаконосъобразна, не според процедурите, както и че РИОСВ е било сезирано от екоорганизации, които не са представлявани от легитимни представители. Пледира и че мотивите за "отзива" са непълни, неясни и пр. На 11 февруари 2015 г. Административният съд в Бургас отхвърля жалбата на "Макси". Любопитното в случая е, че по това дело се включва и прокурор от Окръжна прокуратура Бургас, който "дава заключение за основателност на жалбата и отмяна на обжалвания административен акт". Т. е. застава на страната на инвеститора.

    "Странно е встъпването в производството на прокурор", смята Люба Батембергска от "Да спасим Карадере".

Иначе АПК дава възможност обвинението да встъпва във вече образувани производства - при "важен държавен или обществен интерес" по дадения казус. Тук е мястото да споменем, че адвокат на инвеститора е Ташкена Колчева, сестра на собственика на "Макси" Николай Илиев и съпруга на прокурора от ВКП Румен Колчев. Синът на адвокатката и прокурорът - Илия Колчев пък е бил в управата на "Привилидж", фирма, собственост на "Макси", показва справка в ДАКСИ. Преди години Ташкена и Румен Колчеви бяха обект на запор от комисията за конфискация на незаконно придобито имущество, тогава "Кушлев", но в последствие производството е било прекратено, респективно подозренията към сем. Колчеви отпаднали.

"Макси" обжалва решението на АдС Бургас и така делото се оказа във ВАС. Притесненията на еколозите са, че сега е в ръцете на съдия Андрей Икономов, прочул се със скандалите около магистратски роднини, уредени с парцели в Приморско, с решенията си за заличаването на Природен парк "Странджа", за "Камчийски пясъци" и др. Какво ще се случи, ще разберем на следващото заседание, насрочено за март догодина.

    Държавата срещу устройствен план на Бяла

През юни т. г. ще видим и какво ще покаже назначената на 5 май от Варненския административен съд тройна експертиза за защитените територии и зони в обхвата на ПУП "Бяла Север", където трябва да се простира къмпингът. Според прокуратурата ПУП "Бяла Север" е одобрен през 2004 г. в нарушение за Закона за опазване на околната среда. През 2009 г. МОСВ спря промените в ТУП, с които се даваше зелена светлина на застрояването на Карадере. Делото за обявяване на нищожност на ПУП "Бяла Север" беше образувано от Окръжна прокуратура- Варна по сигнал именно на екоминистерството с мотива, че подробният план е изготвен в нарушение на процедурите по екологичното законодателство.

Инвеститорите застъпват тезата, че след като териториалният устройствен план (ТУП) на община Бяла от 1997 г. има екологична оценка, то ПУП "Бяла Север" няма нужда от такава, тъй като не включва нови имоти. По това време земите са земеделски и не са предвидени за застрояване. Днес, с малки изключения, вече са урбанизирана територия.

Основният въпрос сега е върху какво ще стъпи новият Общ устройствен план, който трябва да изготви регионалното министерство - дали на миналия всички екопроцедури от 1997-а, или на спряната от МОСВ версия отпреди 10 г.

Като заинтересована страна по делото е включен и ЦСКА. Футболният тим има около 25 дка в съседство до имотите, които инвеститорите смятат да застроят, но сам няма намерение да вдига луксозни къмпинги и вилни селища, а само да продаде земята, чиято стойност би се покачила, ако след всички съдебни процедури се даде зелена светлина за застрояване. Един от имотите е на първа линия и е прехвърлен от "Титан" по обезпечение на дълга на клуба към НАП.

Междувременно инвеститорите са получили разрешение да оградят имотите си с т. нар. прозирни огради. Но не е взет предвид един от последните доклади на МОСВ, от който става ясно, че тези съоръжения биха пречили на свободната миграция на защитените видове в местността.

Как ще завърши тази строителна битка, водена на няколко фронта, зависи от съда.

ИЗТОЧНИК: CLUBZ.BG



26
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 1
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
26
Коментара по темата
26.
Ангел Господен!
14.05.2015 13:00:08
1
34
Тони Феса, путко нещастна, признай си, жалък негоднико! Толкова ли нямаш доблест и достойнство?
25.
Марк Порций Катон
13.05.2015 10:28:48
5
17
Знаеш ли, картагенецо, сигурно ще ти прозвучи странно, но започвам частично да те харесвам. Някакси част от разсъжденията ти ми допадат. Хайде да спрем да правим сеир тук, да вдигаме рейтинга на Флагман и да си чешем излишно езиците, а днес след работа (към 19.00) да те черпя джин с тоник на кафето срещу ПУЦ-а в центъра. Пиши ми на лично, ако си ЗА ;)
p.s. виждам, че си начетен, затова да си припомним какво все пак се е случило през 146 пр.н.е.
24.
Картагенец
13.05.2015 10:03:18
17
6
ИСТИНАТА по темата е написана черно на бяло в Доклада на МОСВ! Другото са интерпретации на кликата около еко-мошениците, които се препитаваха с далавери покрай РИОСВ! Ясно ми е, че като чуете ИСТИНАТА това не ви отърва и сте способни да обвините Министърката, ескпертите от МОСВ и Светия синод даже, които не са оценили какви "чисти и безкористни" душици са били цялата пасмина около ГЛАВНИЯ герой в скандала "Дюнигейт"! Колкото до периода 2005-2008 година - айде ДОКАЖИ с документи и факти, че тогава е имало толкова издънки? Да те видим, като си толкова голям познавач на случилото се в РИОСВ и го играеш разследващ следовател! Що ли ми се струва обаче, че си бивш ПОДЧИНЕН на въпросната личност, която така жестоко оплюваш? Или си от пишман юристите, нароили се от БСУ (демек т.нар. ПУЦ в центъра на Бургас, на последно място по рейтинг сред всички ЮФ-та у нас)? Признай си - ще ти олекне! :)
23.
Катон Стари
13.05.2015 09:27:15
7
19
Интересно ми е дали изобщо ти мина през ума, че псевдонимите и написаното под тях са алегория? Но кой да си размърда малкото мозъче? Такива като теб сте способни да сдъвчете само нещо предварително обработено и изплюто. Яростна защита, казваш? Ярост има единствено в думите ти. Ярост, злоба и безпомощност. Някой по-долу разпозна Тодор Вълчев зад написаното от теб. Не го познавам лично, но съм чувал, че е най-злобното и мръсно същество, което е бродило (по-скоро пълзяло) някога по земята. Освен това в периода 2005-2008г. има толкова много издънки в РИОСВ-Бургас, та чак дрънка. Никой, никога след него не успял да го мине по измами и гафове. Има достатъчно събрани доказателства за него, които изчакват където трябва. Крадецът вика „Дръжте крадеца!“, с надеждата да се завърне на разчистена вече ясла. Да, ама НЕ! Нещата не са като до преди 2008г., когато Симеонов му беше наставник и чадър, и той си правеше необезпокояван далаверите. Все още има интелигентни и честни хора, не подценявай човека срещу теб. Не защитавам никой конкретно, нито партия, нито личност. Защитавам единствено ИСТИНАТА! Която рано или късно ще излезе наяве.
Прочее, РИОСВ-Бургас трябва да бъде разрушена!
22.
До 21
13.05.2015 06:51:44
16
7
Интересно ми е дали изобщо знаеш нещо съществено за псевдонимите, зад които се криеш? Твоите дружки от мошеническия кръг, който така яростно защитаваш, до един са примитиви и селски хитреци, които НЕ четат (не само история, ами изобщо). Виж, за афинитета на същите към далавери, рушветчийство и измами - признавам, не мога да се меря с тях! Остани си със здраве! :)
21.
Богдан Филов
12.05.2015 23:33:41
7
18
Двадесети, прочети коментар №17 отново, мий си краката и си лягай!
20.
До 19
12.05.2015 20:21:57
16
7
"Неадекватната министърка" е била повече от 3 години и половина зам. министър в МОСВ, а преди това беше заместник кмет по околна среда в Бургас. А това, че не иска да назначи в РИОСВ компрометирани възпрости дебелаци, замесени в куп афери, далавери и издънки я прави още ПО-АДЕКВАТНА! За антуража на разБойчо пък да не говорим! Срам за ГЕРБ са "експерти", като тия!
19.
до Гиньо Ганев
12.05.2015 17:11:49
7
18
Ти, ли ще съдиш хората, ти ли който на гърба на именития си тъст направи кариера? За разлика от теб, той е постигнал всичко единствено благодарение на личните си качества. Ясно е, че неадекватната ви министърка се подкрепя само от профани и парашутисти, но поне по форумите не се излагайте. Приятелски съвет ;)
18.
зетя на Кимон Георгиев
12.05.2015 16:13:25
16
7
За неудоволствие на мошеническите БИВШИ чиновничета (и антураж), които бяха отбити от софрата (а хранилката им беше разстроена), като и "вся остальная сволоч" - Министърката може да получи само АДМИРАЦИИ за стореното!
17.
Кимон Георгиев (до 15)
12.05.2015 09:10:15
5
25
Ето, събуди се и първият ТРОЛ! Много закъсня да намесиш разБойчо и под тази статия. И разБойчо и Тонко, все са политически фигури, ПРАШУТИСТИ и диверсанти, ако позволиш така да ги нарека. Единият изкара по-малко от четири години, другият около година, а цитираните от теб „партизанчета“ са в институцията може би 15-20 години. Възхваляваната от теб министърка вероятно, ще се окаже в един момент, че също е ПОДВЕДЕНА, или пък, че не е била запозната, само почакай. А да, и е министър с „най-висок“ рейтинг в момента! За Атанаска и Тони е излишно да коментираме, тяхната връзка е чисто „духовна“. С какво са те засегнали обаче лично теб въпросните „партизанчета“?. Жена ти как се държи с теб вкъщи, кара ли те да се чувстваш нищожен и безполезен? Загубил ли си уважението на ближните си? Липса на ерекция? Преждевременна еакулация? Кой си ти всъщност? Какви са проблемите ти? Криеш се зад ник, който представлява обърнат ник на друг коментатор и използваш заучени, непотвърдени клишета. Вероятно признак на ОБЪРНАТА представа за реалността? Поредната ДРЕБНА ДУШИЧКА с болни амбиции и мръсен подход. Нали се сещаш, че палачинката се завърта понякога и рано или късно идва Народният съд. Дай Боже да е справедлив, но вероятно когато подсъдимите бъдат изправени пред стената, такива като теб отново няма да са там! Ти ще бъдещ сврян дълбоко в дупката си, изчаквайки удобен момент, за да напомниш отново за ЖАЛКОТО си съществувание…
16.
до Тодор вълчев-
12.05.2015 07:45:28
8
19
Вълчев що не си стоиш кротко и тихо ами само злоба край тебе има.
15.
9431
11.05.2015 23:45:10
22
7
ДГ, СЦ и другите партизанчета, барабар с командира им Бойчо Разбойчо са най-чистите и знаещи специалисти, само дето министърката, зам кметицата и цял екип експерти от МОСВ не могат да ги оценят. Драги партизанчета много плачете, очевидно доста сте се облажили от схемата, която бяхте организирали. Но на всяко папкане идва края. Очевидно си помислехти, че сте недосегаеми. Евала на Министърката, че Ви разкара.
14.
зурмалист
11.05.2015 18:39:37
0
25
Този така неречен доклад на мосв беше оповестен още на 18.03. на пррсконференцията на БТА. От Клуб Z за това време можеха да съберат повечко информация, включително и становищата на всички страни. Ясно е, че и вие изпълнявате поръчки, но какво стана с журналистическата безпристрасност? Доста нависоко е корупцията и е доста по удобно някой в низините да е виновен. В случая са замесени доста директори - на риосв, бдувчр, рзи, министри и зам министри на мосв, кмет на община бяла. Затова сте така плахи, неиверени, неубедителни и лъжливи.
13.
друг прокурор (до 5)
11.05.2015 16:49:02
8
15
Дааа, и аз го слухах този разговор. Антоний се извиняваше за създаденото неудобство, получило се в резултат на подвеждането му от страна на негови подчинени...
12.
до 8
11.05.2015 09:42:49
0
23
Тук яко намирисва, но явно всички са със запушени носове.
11.
Таня Марсологлу
11.05.2015 09:40:35
1
23
Коментарите не са гот! Флагман, защо не спрете коментарите, уронващи престижа на РИОСВ-Бургас и моя в частност? Ще прекратяваме договора май май…
10.
Иве Вас
11.05.2015 08:50:08
0
28
Колеги, тези двамата манипулатори (Д.Г. и С.Ц.) ми бяха основната пречка да проведа конкурса за директор. Току-виж „аргументирано да подведат“ (като ги знаем колко са убедителни) новооизбрания директор и отново да станем за резил. Сега съм спокойна и съвсем скоро ще обявя нов конкурс.
p.s. тези двамата в момента работят на трудов договор към ЦРУ – използват ги да подвеждат политически лидери на неудобни за САЩ държави, като убеждават въпросните лидери, че най-доброто за тях е или да се самоубият, или да се оттеглят от властта
9.
тони
11.05.2015 08:45:51
1
34
Дарина,аз не съм виновен.тя Атанаска Николова ме подведе да и и стана любовник. Пък и тя сега урежда комшийката манолова, на Емил жената за шеф на риосв.
8.
до 1349
11.05.2015 07:49:19
1
25
Доклада на мосв е от 31.10.2014 г.тони тъпото беше шеф на инспекцията до 18.12.2014 интересно е защо след като е бил подведен не е по търсил отговорност от димитринка и Станимир. Продължи да си ако ти все едно нищо не е станало.
7.
до 2
10.05.2015 23:15:47
0
29
Таня и с това не успя да се справи.тъй като не изпълни точно поставенитеззадачи ще бъде увълнена
6.
дима
10.05.2015 23:09:22
1
42
Много е интересно да се провери Тони тъпото как точно е бил подведен решението е разписани пет минути, след като е напечатана. Но други 30 решения стояха в стаята му от месеци. Един час след като е разписани е взето от възложи те. Я
това струва ми се не става без помощта на ни.ектор. нали тони
5.
прокурор
10.05.2015 23:00:26
1
40
Има записани разговори между антоний иванов и управителя на фирма макси
4.
1349
10.05.2015 22:51:53
0
39
Верно ли такива заключения са направили от МОСВ? Че те много наивни били (или мислят нас за балъци)! Я прокуратурата да провери кой е писал тези глупости и да потърси мотивировката (Финансова? Политическа? Реваншистака? Лична? Сексуална?). МОСВ са в комбина с „подведения“ директор явно, това си личи от километри.
3.
az
10.05.2015 22:16:41
0
44
Toj mnogo prost toz director be hahahah. Kak gi izbirat ot MOSW takiva tapi? S konkurs qvno hahaha. Podveden bil hahahah
2.
БАН по IP
10.05.2015 22:14:00
0
45
Ей тоя малоумник по средата (Антоний Иванов) е главният виновник! Той съвсем еднолично и самоволно си подписа решението, всъщност е единственият сложил подписа си под него. Толкова ли са слепи всички, че повтарят на Атанаска Николова (любовница на Тонко Тъпото) скалъпения доклад? Да напомня още, че сегашната директорка Таня Манолова е поставена от същия Антоний Иванов със задачата да замаже след него.
1.
Хахаха
10.05.2015 21:51:12
0
49
Абе Флагман, вие за малоумници ли ни имате? От МОСВ са ми ясни, ама и вие да повтаряте тая простотия... Тоя филм с подведения директор сме го гледали вече...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори