×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурдни пътни знаци преди "зебрата", на която бе премазана 28-годишната Ина в Бургас


Абсурдни пътни знаци преди "зебрата", на която бе премазана 28-годишната Ина в Бургас
Окървавената "зебра" на бул. "Тодор Александров", на която блъснаха Ина(на малката снимка). През нея не трябва да минават тирове над 10 тона
Ключови думи: Ина Симеонова, Бургас
Тема в развитие
виж още
скрий
05 Май 2015, Вторник, 06:05 ч.
Източник: 24часа

В началото на надлеза "Владимир Павлов" има табела, която забранява преминаването на камиони над 20 тона при горещо време. 20-ина метра по-надолу друг директно забранява движението на 10-тонни тирове
Противоречие в пътните знаци, поставени преди и на самия надлез "Владимир Павлов", откриха родителите на Ина Симеонова, която загина в Бургас на 25 април на "зебра" между надлеза и пл. "Трапезица".

След трагичния инцидент Стоян Симеонов и съпругата му, въпреки мъката от преживяното, са обиколили целия район в търсене на причините за катастрофата. И се натъкват на абсурд.

В началото на надлеза "Вл. Павлов" има табела, която забранява преминаването на камиони над 20 тона в часовата зона 13-21 ч., но само при температура над 35 градуса. След него, вече на самия надлез, има нова табела, която забранява движението на МПС-та над 10 тона. Напрактика обаче тя не може да се спазва, тъй като стигнало до тук, МПС-то няма къде де отбие и трябва да продължи към пл. "Трапезица".

Знакът, който забранява преминаването на камиони над 10 т е на самия надлез. Той напрактика е неприложим и никой не го спазва


Ако инцидентът беше с лек автомобил, дъщеря ми имаше някакъв шанс да оцелее, камионите нямат място през града, общината трябва да промени транспортната схема, категоричен е Стоян Симеонов.

Ина е пресичала от ж.к. "Братя Миладинови" към търговската зона. Момичето е било по средата на "зебрата". За да й даде път, в дясната лента е спряло друго превозно средство, което е намалило видимостта на водача на камиона "Ивеко". Вместо да спре, той е продължил през пешеходната пътека, завличайки младата жена. Водачът ударил спирачка едва когато видял, че другите шофьори му дават знак.

Сутринта беше при баща ми, напазарила е и си е тръгнала, винаги минава по тази "зебра", разказва покрусеният баща.

В началото на надлеза има знак за камионите над 20 тона, но той е само за горещите летни месеци. Около 200 метра след него е забраната за 10-тонните МПС-та


На водача на камиона вече е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка".

Практиката е това да се прави след заключението на автотехническата експертиза, в случая обаче има достатъчно данни за виновно поведение от страна на водача, инцидентът е станал пред очите на други шофьори, които са карали в обратната посока - на юг, уточняват работещи по случая. на мястото няма спирачни следи, а таблетът и маратонката на момичето са отхвръкнали на метри от сблъсъка.

Установихме противоречието, знакът ще бъде преместен, казаха от полицията.

И вчера на пешеходната пътека, където загина Ина, гражданите пресичаха с риск да попаднат под гумите на потока от автомобили, много от тях тежкотоварни.

В категории: Темида


20
Коментара
20
Коментара по темата
20.
ANATEMA ILI RAZPNI GO
05.05.2015 22:41:00
1
4
Sega vzemete glavata na Kmeta i Shefa na KAT-Burgas. TEZI DVAMATA nosqt i PRQKATA i KOSVENA OTGOVORNOST za JIVOTA na jivushtite v grada. DA te, zashtoto cqla direkciq v obshtinata naznacena ot Kmeta v koqto ucastva i KAT, vzimat resheniq za transportnata shema, koqto vklucva horizontalnata i vertikalna markirovka.
Apropo, zabravih i GERBERA bivsh katadjiq Konstantin Lukov, toi e predsedatel na komisiqta za bezopasnost na dvijenieto .....

Haide sega, smetnete KOLKO COVEKA ZAGINAHA za 8g. upravlenie na DIMITYR NIKOLOV ot negovata i na podcinenite mu nemarlivost. Samo zaradi tezi UBITI HORA, D.Nikolov trqbva da se ottegli ot kmetuvaneto si i da se otdade na post i molitva zaedno s POCERNENITE BURGASKI SEMEISTVA.
19.
do 777
05.05.2015 19:37:12
0
3
Ти си пълен идиот,братле!С лека кола наскоро минавах оттам без никакви ядове,а ти ми говориш,че тировете не могат да минат.Имаше дори и тирове които си минаваха спокойно оттам,така че по това си личи кой е професионален шофьор и кой е човек със сърце и не иска да рискува живота на хората,за да спести малко гориво.Малко останаха наистина професионалните тираджий.Относно пешеходната пътека нали знаеш,че ако е нямаше никой нямаше да минава оттам,след като общината е решила да я сложи там,защо не изпипа работата докрай и толкова много случаи има вече там.Такава ни е цялата държава,почне се нещо и на половинате се остави и стават трагедии
18.
777
05.05.2015 17:39:56
1
3
Точно когато си на толкова високо видимостта точно там е супер ограничена. 50 метра по- нагоре има голяма пешеходна пътека точно на трапезица. Защо беше нужна тази пътека и тези светофари. И тировете са там, защото към сомат е трудно проходимо с лека кола, камо ли с камион
17.
господ не е руснак
05.05.2015 15:13:21
0
3
Съдете общината да се затворят тези тъпаци зад решетките които строят пътищата!!!!
16.
666
05.05.2015 14:49:55
8
3
Затвор за шофьора. Нека вътре му разпорят анала и да се самоубива. Израснал съм с Ина - супер супер предпазливо момиче ... А шофьора - мамицата му, пожелавам му и неговите деца да бъдат блъснати, но не умъртвени, ами да ги влачат десетки метри, да бъдат целите разкъсани, ако може даже краката и ръцете да липсват и да си останат на чопънчета, и да си ги гледа цял живот в инвалидните легла ! Шибан некадърен тираджия !
15.
koko
05.05.2015 13:58:47
3
5
И 10 знака да има, камионите пак си минават.Нека да спре една кола на ДАЙ и да ги подкара наред и ше стане работата
14.
ай по-бавно
05.05.2015 13:58:10
4
6
Искам да напомня, че усилено се строи надлеза до Кроношпан, който ще изведе камионите от "Трапезица"и трафика изобщо. До тогава всеки трябва да се погрижи за себе си - такава е ситуацията. В случая, много жалко за момичето, но според очевидец, вината не е само на шофьора.
13.
desw
05.05.2015 13:17:21
2
11
СЕЛЯНИНА С ТОЯ КАМИОН ТРЯБВА ДА СИ ОТВАРЯ ОЧИТЕ НА ЧЕТИРИ,КАТО ВИЖДА ,ЧЕ КОЛИТЕ В СЪСЕДНИТЕ ЛЕНТИ СПИРАТ,АМА ТО ТРЯБВА ДА ИМАШ ЕЛЕМЕНТАРНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ,ЗА ДА СЕ СЕТИШ!
А КАТО ЗНАМ КОЛКО СЕЛЯНИ ОТ СЕЛАТА ВЗЕХА КНИЖКИ С ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ! МОМИЧЕТО И ТО Е БИЛО РАЗСЕЯНО,АМА ТОВА НЕ ОНЕВИНЯВА ТЪПАКА!
12.
111
05.05.2015 12:51:46
1
8
"Установихме противоречието, знакът ще бъде преместен, казаха от полицията."
Разбира се както винаги след дъжд качулка! Пълно е в града с безсмислени знаци и затова повечето хора не ги спазват. Идеята на знака е да помага за движението и безопасността по улиците. Само тук ги слагат или за рекет или от простотия. Нека сега да накажат и този глупак, който не си е свършил работата и забивал знаци както му падне!
11.
zorba
05.05.2015 11:26:57
5
9
Ако съм на мястото на родителите ще поискам най-голямата присъда за убиеца. Органите на реда и общината също да си понесат тяхната отговорност.На ден по тоя мост минават стотици камиони ,които според знака преди моста НЯМАТ ПРАВО ДА МИНАВАТ ПО НЕГО
10.
shifior
05.05.2015 11:17:44
3
6
Не сте снимали правилните знаци, моста е забранен по дефолт за товарни автомобили над 10 тона и знакът е малко след моста над канала, за да отбият към порта или Сомат. За да се намира на моста ТИР например, трябва да има разрешително от общината. Що се отнася за самосвала ударил момичето, то вероятно е регистриран под 10т
9.
????/
05.05.2015 11:13:34
3
14
Защо е тази пешеходна пътека??Оттам минават толкова много хора,млади и стари да си на пазарят от магазините.След като има пешеходна пътека не трябва ли светофара да работи???Колко случаи има вече там,колко мъка е причинила вече тази община на хората?Мир колкото е виновен шофьора,толкова е виновна и общината.Всеки знае,че това са професионални шофьори и той винаги трябва да гледа на четири очи и като види пешеходна пътека да намалява и да се оглежда.Все пак той кара висока кола и има перфектна видимост.Просто не мога да разбера как тези камиони се допускат,при положение,че има значи от години на това място.Къде е полицията и общината??Защо сега прокуратурата не се сезира??Това не е ли престъпление?
8.
Реалист
05.05.2015 11:10:11
1
16
Истината е една, след поредна трагедия не се наказват виновните и умните глави, коит ни ръководят, а се обиждаме наред! Прост народ има една приказка бедна държава и то във всяко едно отношение напоследък.
7.
ссс
05.05.2015 11:03:51
2
9
А бе глупак,отиди да видиш пешеходната пътека си стои и минават хора по нея.
6.
ned
05.05.2015 10:52:36
7
9
do komentara na 4uka selqnina s kamiona moje i da e vinoven a q se zamisli ti kato se ka4i6 v tvoqta tarataika ako ima6 takava kak q kara6 a selqnina se e ka4il na kamion izkaral e psixo test i edvali e po drogiran i alkoxoliziran ot teb mai .
5.
az
05.05.2015 10:45:47
8
4
Trqbva da si slqp za da ne vidi6 cql tir.
4.
mir
05.05.2015 10:44:44
6
12
Лека и пръст на момичето но според мен тази пешеходна пътека въобще не и е мястото там има си светофар на трапезица има си и работеща светофарна уредба за пресичащите пешеходци сега ще изкарате камиона виновен на този интензивен трафик там няма място за пешеходна пътека камиони там винаги минават
3.
b
05.05.2015 10:31:46
6
7
Leka i prast na momicheto... a peshehodnata pyteka a nqma veche
2.
БОЖЕ
05.05.2015 10:24:09
0
17
Установихме противоречието, знакът ще бъде преместен, казаха от полицията - НЕ БЕ ДРЪЖТЕ СИ ГО ТАМ НАЛИ ДОСЕГА НЕ ВИ Е ПРЕЧЕЛО нищо че на ден по този път минават десетки автомобили на КАТ, МАТ и др.
1.
Чук
05.05.2015 10:15:24
15
13
Селянина с камиона е винове вее,млада готина жена си отиде заради миризлив алкохолизиран селяк,с кеф ше му разглобя миризливата уста...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори