×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас въвежда наредба за зареждането на търговските обекти, за да спре хаоса в центъра


Бургас въвежда наредба за зареждането на търговските обекти, за да спре хаоса в центъра
За да няма подобни гледки и микробуси на доставчици да затапват основните пътни артерии, се предлага въвеждането на наредба
03 Май 2015, Неделя, 06:47 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Искането е на фондация „Безопасни улици от Валя“, ще се гледа на сесия
Община Бургас да въведе норматив, регулиращ времето и начина на зареждане на търговските обекти. Това поискаха от общинските съветници от фондация „Безопасни улици за Валя“. Председателят на сдружението Мария Димитрова входира искането си до кмета Димитър Николов и Общинския съвет (ВИЖ ТУК).

С него тя настоява да се възложи на администрацията да проучи европейските практики и адаптира наредба, която ще работи функционално в Бургас.  Работното предложение е тя да носи наименованието „Наредба за условията и времето за зараждане на търговските обекти“.

Припомняме, че от години има подобни намерения, но досега не бе подложено на широк дебат. Идеята е в най-натоварените жилищни квартали в Бургас да се ограничи влизането на доставчици. В момента често се получават тапи в ЦГЧ и ж.к.“Възраждане“, заради това, че микробус е спрян в средата на улицата и спокойно зарежда поредната бакалийка.

Практиката от европейски градове, която успя да открие репортер на Флагман.бг показа, че  градовете обикновено са раздереди на две или три зони, според интензитета на движение. Зареждащите автомобили са допуснати да влизат в натоварените - до 7:30 часа, а в ненатоварените -  от 8 до 10 часа и от 13 до 15 часа.

За да се работи ефикасно наредбата трябва да се увеличаване на щата на дирекция УКОРС, предлагат от неправителствената организация. Заради това те настояват за назначаването на поне двама щатни служители на район, които ще бъдат нещо като кварталните полицаи и ще сигнализират в дирекцията при констатиране на нарушение. В момента се чака само на съвестта на бдителни бургазлии.

В категории: Бургас


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
k ra mi inko
04.05.2015 22:33:56
0
0
Ми върнете се 25 г назад и въпроса е решен.
17.
gb - бг - на баба злата шурея
03.05.2015 22:08:45
0
0
Специално Metro има регистрирана ИАСУТД. Ето ти малко информация да се позапознаеш
http://cio.bg/5339_kak_se_svarzvat_6400_kasovi_aparati_s_nap__opitat_na_balgarski_poshti_ead

Нямам нищо против малките магазинчета, а забележките ми са че създават транспортен хаос около себе си ... че са ми по-мили от търговските вериги е безспорен факт. Има и още един факт обаче - търговските вериги внасят 100% от платеното от нас ДДС, макар че правят споменатите врътки с данък печалба и дивидент. Доста от малките магазинчета си го прибират кеш /цените са с ДДС/ неиздавайки фискален бон. Та няма черно и бяло - светът и бизнесът е шарен.
16.
до gb от на леля ти шуринайката
03.05.2015 17:44:20
0
3
Големите търговски вериги собственост на чужденци не внасят и една стотинка данък печалба на държавата.Например веригата МЕТРО е освободена от корпоративен данък защото били голям инвеститор.По същата причина на всеки техен търговски обект изградената инфраструктура е за сметка на държавата.Служителите на веригата се броят на пръсти и всички останали ,които виждате да работят там са служители на фирмите доставчици.Ако поискате да ви дадат касова бележка ще ви отговорят ,че имат споразумение с Министерство на Финансите да не издават такива,а в същия момент хилядите българските фирми са длъжни да си закупят касови апарати , да заплащат връзката с НАП,консумативите и поддръжката.Ако си закупите продукт от веригата и се усъмните в качеството или срока на годност и поискате сертификат за качество,ще ви отговорят,че фактурата е сертификат.В същото време хилядите българските фирми биват рекетирани от държавните чиновници точно за тези сертификати.После цялата печалба се изнася в чужбина и се инвестира там,а в същото време малките гаражни магазинчета и по големите им събратя не стига, че се борят с нелоялната конкуренция наложена им от държавата,ами плащат данъци,осигуряват работни места и ако успеят да скрият и два лева от постоянния рекет наложен от държавните чиновници ги инвестират в България.И понеже това им е малко "умните" глави гледат да измислят поредната глупост на техен гръб, естествено за сметка на търговските вериги.
15.
gb
03.05.2015 15:15:26
0
7
И още нещо - ако се обърне внимание на старите соц магазини: всеки един от тях има вход за зареждане и голям склад. Сега всяко неугледно помещение може да бъде превърнато в магазин и да води към себе си огромен хаос в движението причинен от стотиците доставчици, които го обслужват.
14.
gb
03.05.2015 15:10:52
3
4
Проблемът има много страни -

Първата е малкото квартално магазинче дето вика един огромен бус да му свали 5 кисели млека и 2кг сирене. След него следва един още по-голям камион да смъкне един картон яйца.

Втората е шофьора дето ако не зареди 20-30 такива обекта не може да си продаде стоката в камиона и трябва да си ходи...

Третата сме ние - пред малкото магазинче има спрени 1 камион и 2 буса, често по средата на улицата - и ние ги чакаме или им правим забележка да се махнат от тротоара за да можем да минем.

Това е перфектно описание на градската среда където все още 1/3 от магазините са размер "гараж". Веригите нямат такива особености ... но нали се борим за дребен и среден бизнес.

Никак не е лесно да се вземе решение по този казус, защото всяка регулация ще направи много хора безработни.
13.
polux
03.05.2015 15:06:11
1
2
tipichno za nevejite chinovnici v obshtinata da sazdavat prechki na malkite magazini za da uskoriat falita im i da oblagodetelstvat golemite verigi v molovete.posle se chudim zashtio malkiq biznes iznemogva i horata falirat!!! Ama oniq tapaci v obshtinata s nashte danaci im plashtame zaplatite .
12.
mir
03.05.2015 14:06:45
2
5
Абе хора вие в час ли сте ? Чудите се май какво да измислите тези хора са излезли да изкарат някой лев за да могат да си изхранват семействата си вие ще въвеждате наредба .Май имате досста свободно време...... Ако си мислите че така ще предотвратите инцидентите това не е решение
11.
До 10
03.05.2015 13:25:48
3
7
С кво да ги закара бе лек с колелото ли даже ако искаш пеша да тръгне на оная си раота да ги сложи а
10.
saglasen
03.05.2015 12:40:21
1
14
да се забрнят 10-15м бусове в центъра,от които шофера вади 1 кора яйа и 2 кила кренвирши и се мота 10-15 мин
9.
Smith
03.05.2015 12:21:53
2
14
Малка стъпка в правилна посока. Добре е, че е поредната. Со кротце, со благо и со малко кютек може и да се научат хората, че ако искат да живеят в бяла държава, основното, за което трябва да се борят е да има ред и да се спазва.
8.
123
03.05.2015 12:21:33
2
4
То и титана да не влизат да чистят,че и те тапи правят,можели толкова хора без работа да има и вместо да гледат да си намерят нещо да изкарат 5 лева се чудят какви щуротии да правят :)
7.
Кол
03.05.2015 12:09:39
6
6
Димитре, за 5 мин. може да стигнеш до Зорница. Ти ако не си цениш времето и не знаеш как да си го запълниш, то за повечето хора е ценно. Гледай си пенсийката пък мисленето го остави на можещите.
6.
Честита нова Наредба
03.05.2015 11:57:15
0
11
По света всички знаем как е,но там се спазват правилата.А тук всеки иска на него да му е удобно и е убеден,че това е правилно.Освен това повечето общински съветници имат я дискотека ,я търговски обект някакъв и не им утърва да плащат на някой да ходи в 5-6ч.да приема стока.Така че пишете я умряла тая работа.
5.
Мара Подробната
03.05.2015 11:49:28
3
9
Искрено съжалявам за загиналото на пешеходна пътека дете и съчувствам на неговите родители.Мен също ме дразнят спрелите зареждащи микробуси, когато ми се налага да ги заобикалям,но в крайна сметка хората си вършат работата.Много е лесно да сочиш някой с пръст.Трябва да има някаква търпимост,а не само злоба и простащина.Съгласен съм ,че трябва да се въведе ред,но той да е цялостен,а не на парче,както предлага въпросната фондация.Трябва да се въведе синя зона в кварталите където има проблем с зареждането на обекти,после да се обособят точно определени места където да спират доставчиците и чак тогава да се определи часовия пояс на зареждане.
4.
MM
03.05.2015 11:46:22
4
19
Аз не съм съгласен да ме будят сутрин рано микробуси на доставчици! Ако от тази измислена фондация не знаят,преди 8 часа не може да се вдига шум.Лесно им е ,защото живеят в панелки и нямат магазини под тях .Измислете нещо смислено да предложите за безопасно движение ,нали затова е тази фондация . Направете курсове за родители да им обясните ,че не е редно да пускат децата си да минават булеварди без светофар , предложете на кмета да погледне старите проекти ,къде е имало пешеходни пътеки и да заличи всички други обслужващи интересите на бизнеса, полицията да вземе да глобява пешеходците ,да се вдигне ограда на всеки 4,6 лентов път ,висока поне 190 см ., на големите вериги и молове да се направят надлези за тяхна сметка.........Аз ли да ви казвам какво да правите!!!Повече еднопосочни улици също трябва да се направят и в комплексите за да е по лесно пресичането ,а и като се обикаля доста ,ще се разкарат от пътя разхождащите се с колите лапета .
3.
Димитър
03.05.2015 11:45:59
6
17
Почна да ми писва от тая фондация,вярно е че доста често ми се случва да изчаквам някое бусче да зареди магизинчето в махалата(Възраждане)ама не е болка за умиране,колко време ще загубя 5 мин най-много. Тая фондация навсякъде се бърка
2.
hankrume
03.05.2015 11:24:19
4
5
Shte ima edin da priema stokata. Navsjkade zarejdat vecher ili rano sutrin tova e normalnoto
1.
i hate stupid people
03.05.2015 10:58:28
3
14
Да е ама тук е България ,той доставчика ще отиде в 7 и като магазина отваря в 8 или 9 .Тея неща няма как да се случат и да бъдат въведени ще отпаднат ,собствениците на магазини и всякакви обекти ще изревът и ще виснат в общината ,всичко ще приключи за седмица ,да бъдем реалисти .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Ако действително се окаже, че това не е служебен, а партиен кабинет, подозренията към изборния процес ще стават все по-големи, обяви Илияна Йотова Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишният криминално проявен и осъждан Александър Ф. е задържан Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма да е кандидат за Европейския парламент Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Софийската адвокатска колегия да определи резервен защитник на обвиняемата, определи САС Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ Ако се яват на изборите само, еколозите ще претърпят катастрофално поражение
Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори