×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След смъртта на Ина Симеонова в Бургас: Слагат ограда „Ню Джърси“ край „Била“, махат пешеходната пътека


След смъртта на Ина Симеонова в Бургас: Слагат ограда „Ню Джърси“ край „Била“, махат пешеходната пътека
На тази пешеходна пътека в събота камион "Ивеко" помете 29-годишната Ина, сега ще има промяна в движението
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Април 2015, Вторник, 10:37 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Катастрофата, при която беше убито младото момиче, е поредната от серия инциденти в района




На мястото, където камион „Ивеко“ уби 29-годишната Ина Симеонова от Бургас, ще бъде изградена предпазна бетонна ограда „Ню Джърси“, а сега съществуващата пешеходна пътека ще бъде заличена. Момичето беше пометено от товарния автомобил на път за намиращия се отсреща магазин "Била", където отивала да купи хранителни продукти за дядо си.

Предложението за промяната в движението в района е на председателя на Общинския съвет Костантин Луков, който е и шеф на комисията по обществен ред. То е внесено за разглеждане в местния парламент, а в проекта за решение е записано:
„Възлага на общинската администрация спешно да изгради в Бургас на бул. „Тодор Александров“, в отсечката от кръстовището „Трапезица“ до началото на надлез над ж.п. линиите продължение на съществуващата в средната разделителна част на пътното платно предпазна ограда тип „Ню Джърси“. След изграждането й да се демонтират поставените светофарни уредби и да се заличи маркираната пешеходна пътека. Необходимите финансови средства да се вземат от тези предвидени в бюджет 2015 година за подръжка на инфраструктурата“.
Мотивите на Луков са, че освен трагедията с младото момиче Ина Симеонова, през изминалите години са допуснати множество и други катастрофи с ранени граждани и с нанесени материални щети.
Това представлява бетонната ограда "Ню Джърси"

През 2007 година в близост до кръстовището след дадено разрешение за строеж от администрацията на тогавашния кмет се изгради един от първите супермаркети в Бургас. В тази връзка и с оглед задоволяване на нуждите за по-лесно посещение на обекта, се изгради кръстовище, регулирано със светофарна уредба, като се даде възможност да се извършат влизания на автомобили с ляв завой от улицата към магазина и излизания от него на същата улица. След като кръстовището е показало своята непригодност, порази възникване на големи задръствания, уредбата на светофара е била изключена и на платното за движение е маркирана пешеходна пътека. От друга страна при сегашната организация на движението в района се създават предпоставки за ежедневно нарушение на правилата на движение, като недобросъвестни водачи извършват ляв завой към и от ул. „Цар Калоян“, подчертава Луков. Той сочи, че поради тези съображения е наложително изграждане на средната разделителна част на пътното платно на предпазната ограда тип „Ню Джърси“.  Тя е разработена през 60-те години в САЩ. Основната й цел е била да осигури по-ефективно обезопасяване при сблъсък на тежки превозни средства. Модификация на нея е налична в България от 30-40 години.

Основното й предимство е лекотата, с която постига висока степен на задържане, т.е. при удар на камион или автобус с маса 16 тона при скорост 80 км./час. Тя не се деформира при сблъсък, отделните елементи се изместват, като по този начин абсорбират голяма част от енергията на удара.

В категории: Животът


29
Коментара по темата
29.
бургаско магаре
30.04.2015 21:26:57
0
3
Коли, беси, краде и оправя, през годините бе червен, син, сега е лилав - що е то ??
28.
az
30.04.2015 08:02:40
0
0
ami metalna pasarelka nad krastowisteto s njakolko legnali policai otkam mosta, za da se namali skorostta na awtomobilite malko.
wse pak ne moje da se spre chowekopotoka...
27.
до флагман
30.04.2015 06:32:33
0
2
Алармирайте общината да вземе мерки за пешеходната пътека срещу хотел Аква.Щото ми се струва че там ще стане следващата беля.Посока колодрума-демокрация
26.
ппаапд
28.04.2015 20:06:03
0
10
Знака пред мостта е за 20 тона товарни автомобили,а следващия е за 10 тона автомобили.Къде са органите които отговарят за това??Защо кмета нищо не казва за тези знаци??Тези хора трябва да бъдат съдени и осъдени на доживотен затвор.В коя държава освен нашата тези неща ще бъдат допуснати и ненаказани.
25.
Niki
28.04.2015 19:39:00
1
18
“След като кръстовището е показало своята непригодност, порази възникване на големи задръствания, уредбата на светофара е била изключена и на платното за движение е маркирана пешеходна пътека.”. Глупости. Изключиха светофара, защото от потока коли през лятото колоната стигаше до средата на моста и той се напука. Иначе светофара си е на мястото, но не работи. Поне да си кажат истинската причина, а не да ми говорят глупости – доказало своята непригодност. Как очаквате целия поток от хора, който вече е в пъти по-голям от преди, заради магазините в района (не е само Била), да минава на пешеходната на светофара или под моста на кръстовището на Сан Стефано и Мария Луйза, където и тротоар няма като хората ? Да не би като махнаха светофарите на кръговото и пешеходните пътеки до х-л Мираж, хората да не пресичат ? Пресичат, защото е безумие да очакваш, че хората от три големи комплекса като Славейков, Изгрев и Зорница ще минават само през два подлеза ? Един до бившата окръжна болница и един до бившия магазин “Младост”. Третия подлез до бившите поделения не го броя, защото е по-скоро до кръговото на изхода за София. Спор няма, че кръговите движения разтоварват трафика, но пък трябва да се помисли и за пешеходците. Все пак града е за хората, а не за автомобилите. На кръговото до х-л Мираж, кога ще се изгради пасарелка ? Когато преди 3-4 години, не помня точно колко, махнаха светофарите на кръговото до х-л Мираж, още тогава казаха, че е предвидено изграждане на пасарелки. Е, до днес още ги чакаме. Не се знае до кога. Междувременно бяха блъснати доста пешеходци на кръговото. Доста неща, при това с не кой знае колко средства могат да се направят, за да се облекчи трафика и да стане по-безопасно, ама ... Защо например не беше разширено шосето от входа на кръговото от посока Варна към центъра ? Вместо това се позволи още преди години да се строи до пътя. Сега и Шел има бензиносанция, а над тях се строи другото безумие – небостъргач от 32 етажа. С две думи може да забравим за разширение в тази част. И да, пешеходни пътеки трябва да има, за да могат пешеходците да преминат, така че няма смисъл да се недоволства от тях, а да се повиши малко културата на шофиране, на пешеходците също, за да не пресичат където им падне, а и общата такава на населението.
24.
а_аз
28.04.2015 16:44:41
3
20
И какво като слагате такава ограда и махате пешеходната пътека,това ще върне ли 29-годишното момиче......!?
23.
вили
28.04.2015 16:03:55
3
0
Крайно време беше, но за жалост трябвше да стане трагедия за да я махнат.Не и е място там както и светофара.
22.
живуща наоколо
28.04.2015 15:59:55
1
10
Хора,тази трагедия се изживява от всички в района,като лична,мбого е страшно,много са и грешките,обаче е страшно натоварено,целия трафиик минава оттук,наистина може би не трябваа да има пътека,така ще влизат в трапезица с 200км/час,и наистина от/към Калоян пресичат разни...в същото време,за да стигнеш до автогарата,хипермаркетите трябва да заобиколиш по сан стефано под моста,където не е никак безопастно,или да бягаш буквално по светофара на трапезица,защото е не повече от 7-8 секунди,след което метежа започва,а кажете ми как възрастен човек или майки с малки деца недай боже с колела,пълни торби или подобни да успеят да пресекат? Няма как,страшно е дори когато се пресича на светофара,трябва да сложат една камера със скоростомер,запусваща от края на моста от меден рудник,вероятно тогава повечето ще запичнат да намалят и с нормална скорост да се придвижват към трапезица,защото пътеката я махат,но са забравилу,че има тротоар,който води до лукойл,там кво правим?
21.
Пешеходец, велосипедист и шофьор
28.04.2015 15:29:25
3
6
Премахването на пътеката е най-безумното решение на проблема. Така само се стимулира автомобилния трафик. Както и безумното решение за пасарелки на Трапезица! В развитите държави се дава предимство за алтернативния начин на придвижване - а тука нашите тъпунгери изобщо не го приемат! Ето вижте как се премахват пасарелките https://pt-br.facebook.com/safetystreets/photos/a.395817487191889.1073741828.356272681146370/537449039695399/
20.
jivusht na Trapezica
28.04.2015 15:09:17
2
9
Abe Lukov ' ti kogato beshe v KAT ne poznavashe svetofarite! Koy te vze v obshtinata?Kaji kolko pari vzemashe za alkohol'tcherven svetofsr i za 8 thoveka v kola !Spomni si 1989g. Az i moite priateli si spomniame Dr. Leytenante! TI SI SRAM ZA KAT!
19.
Ju
28.04.2015 14:58:40
0
11
Да видим дали ще дочакаме ида направят и надлез до магазин Джъмбо където трябва да пресечима магистралата....
18.
Дон Клементе дьо Росин
28.04.2015 14:27:43
3
3
а и затвора ви очаква
17.
Дон Клементе дьо Росин
28.04.2015 14:27:06
4
4
След дъжд - качулка. Ако не е кмета ще е кметовицата - все тая, айде отивайте си, че избиха хората по новите Ви пътища.
16.
бургаско магаре
28.04.2015 14:24:58
4
7
Луков а главо, къде спахте до сега докато крадяхте ??? След смърт - ограда. Има си закони Луков и Николов - нямате план ама никакъв
15.
Мъдреца
28.04.2015 13:44:11
7
5
Само да напомня, че усилено се строи надлеза до Кроношпан, който ще поеме голяма част от движението през "Трапезица". И тогава няма да има нужда някой да краде парите на изказалите се малоумници. Всъщност къде пари у въшкари.
14.
Дебелосер Торбодънски
28.04.2015 13:25:52
5
22
ТРЯБВАШЕ ЛИ ДА УМРЕ ЧОВЕК, МАМИЦАТА ВИ НЕКАДЪРНА, ЧЕ ДА СИ РАЗМЪРДАТЕ МАЗНИТЕ ЗАДНИЦИ И ДА МАХНЕТЕ ТАЗИ НЕДОМИСЛИЦА ОТТАМ?? И СЕГА ЩЕ НИ УЧИТЕ КАТО НЯКАКВИ ПРОСТИ ОВЦЕ КАКВО БИЛО "ОГРАДА ТИП НЮ ДЖЪРСИ"??? НЯМАМ ДУМИ
13.
Диян
28.04.2015 13:22:14
0
16
Преди няколко месеца на същото място блъснаха и дядо ми...той също за съжаление почина..
12.
Do 9
28.04.2015 13:20:02
1
18
Въпросът ви можеше да бъде решен още преди много години колега , просто да се направи НАДЛЕЗ . Колко и скъпо да излезе , нямаше да е по-скъпо от живота на хората , които загинаха на въпросното място . А и за тази ограда , която уж ще се прави , трябваше да загине някой ли , че да се сетят ??????
11.
===
28.04.2015 13:14:57
3
5
Е, сега пак да помислят трябва ли кръгово на трапезица. Това ще е мор за граждани и шофьори. Ако се направят още три дъги на кръстовището, както до Лукойл, няма да има тапи по две ленти за завиване на дясно. Посока Билковата аптека беше същото, но сега лентата си върви спокойно. Има място и на трите останали ъгъла - до спирката, до Елкабел и до Била.
10.
123
28.04.2015 13:13:56
1
3
50-100 метра по на горе има регулирано кръстовище,не че на 20 метра по надолу не пресичат 80% от пешеходците в района,а там няма как да ги спрат с такава ограда :(
9.
аис
28.04.2015 13:07:11
7
15
Най лесното да махнеш пешеходната пътека а от къде да минават хората все още нямаме крила
8.
Морския
28.04.2015 13:05:04
0
9
6-ти само не ми става ясно как ще пескачат това заграждиние от бетон там !? но като няма светофар и пешеходна пътека Ганьо който пресича на това място трябва да го тълкъват като самоубиец а не като жертва ! За съжаление след дъжд качулка :(
7.
ZASRAMETE SE
28.04.2015 12:58:52
7
2
TAZI SELSKA OGRADKA I DETE NA 1 GOD. 6TE Q PRESKO4I I 6TE PRESE4E.PO DOBRE VISOKA OGRADA PONE 1,5 METRA.
6.
От Бургас
28.04.2015 12:54:48
4
16
Беше очевидно ,че е въпрос на време да се случи трагедия на това място.Сега отново не се решава проблема , се "замита". Щом хората преминават на това място значи ще продължават да преминават и премахването на пешеходната пътека и светофара като и поставянето на заграждение , няма да реши проблема . Просто трябва да се обезопаси тяхното преминаване , под или над това опасно място. Другото е замазване на положението и отбиване на номера.
5.
Рейса
28.04.2015 12:54:01
4
15
Не знам какво им пречи на тия бунаци да направят подлез или надлез там и на още няколко инфарктни места и да решат проблема. Ама те на училище са ходили само да отбият номера...Аман от крадливи, ниско-разрядни управляващи...
4.
Чер Вен Пън
28.04.2015 12:28:41
5
17
Само че коментарите на редовните мрънкалници за пасарелките на кръстовището бяха съвсем други..Не били необходими,излишни пари,Николов колко щял да открадне,никой нямало да ги използва....Тя шизофренията не ходи по гората..Ходи най-вече по почитатели на БСП и НФСБ-Юруш(те са си близнаци)
3.
от МЕДЕН РУДНИК
28.04.2015 12:22:13
11
7
не може през 100/200м. да има светофар или пешеходна пътека, в кс.М.РУНИК на бул.ЗАХАРИ СТОЯНОВ има 3 светофара през 1км. от селото до Бриколаж , плюс новия надлез..Това са четири ТАПИ..!!!
2.
малко мисъл !
28.04.2015 12:15:30
2
22
Мила родна картинка винаги трябва стане непоправимото и всички много съжаляват солидарни са и правят опити да мислят че можело да се избегне ! Няма нито един малоумен чиновник наказан за глупостите по пътищата важното е комисионните да си взимат от поръчките а хората да мрат кво им пука !
1.
Георги
28.04.2015 12:04:46
2
40
След дъжд - качулка. Винаги.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори