×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Велизар Енчев донасял на ДС разговорите на съпругата си, шпионирал състуденти


Велизар Енчев донасял на ДС разговорите на съпругата си, шпионирал състуденти
В проучването на Енчев е подчертано, че той „няма близки засегнати от мероприятията на народната власт и живущи в капиталистически страни”
26 Април 2015, Неделя, 11:25 ч.
Източник: desebg.com

Бил безпределно предан на дружбата с великия Съветски съюз


Сайтът desebg.com публикува личното кадрово дело на Велизар Енчев, щатен служител на Първо главно управление на Държавна сигурност от 1985 г. В 43-то Народно събрание той е независим депутат, след като много скоро след избирането му напусна парламентарната група на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и МВРО-БНД”, от чиято листа влезе в парламента. Миналата седмица той внесе в Народното събрание законопроект, с който предлага отмяна на закона за досиетата и закриване на Комисията по досиетата. Както и за другите сътрудници, обявени от Комисията по досиетата, така и материалите за Велизар Енчев в архива на ДС са общодостъпни и достъпът до тях е уреден в закона за досиетата, който самият той желае да бъде отменен.

Произход и образование

Архивните материали за щатните служители на ДС, какъвто е бил Велизар Енчев,  са оформени в т. нар. лични кадрови дела (ЛКД). В тях е събирана информация за съответното лице от момента на неговото проучване за служител в МВР-ДС, до напускане на системата. В ЛКД-то на Велизар Енчев Държавна сигурност е събрала набор от документи за неговия произход.
Той е роден през 1953 г. в гр. Гълъбово, Старозагорско. Баща му е завършил Висшата военна академия „Г. С. Раковски” през 1953 г. и е служил в различни поделения. Преди 9 септември 1944 г. е бил член на РМС и ятак на Габровско-Севлиевския партизански отряд. През 1946 г. става член на БКП. Признат за активен борец против фашизма и капитализма. През 1979 г. се пенсионира с чин полковник.

Майка му е безпартийна веднага след 9 септември 1944 г.. Работи в Окръжния комитет на Димитровския социалистически на народната младеж (ДСНМ) в Стара Загора, а след това като технически секретар в ЦК на ДСНМ – София също като технически секретар. В МНО работи като машнописка, а в Комитета за партиен и държавен контрол като секретар-машинописец.

От 1961 г. семейството на Велизар Енчев живее в София. Той завършва политехническа гимназия в София през 1971 г. Отбива военната си служба в Школата за подготовка на запасни офицери „Христо Ботев” в Плевен 1971-1973 г., където получава  звание лейтенант и длъжност командир на радиорелеен взвод.
През 1973 г. е приет в Софийския университет „Климент Охридски”, специалност „Журналистика”. Дипломира се през 1978 г. По време на следването си  завършва двегодишен курс за лектори и пропагандисти – профил „международни отношения”.


Журналист в сектор „Класово-партийно възпитание”

От януари 1978 г. до май е литературен сътрудник във в. „Работническо дело”. От месец май до декември 1978 г. работи като специалист в секция „Периодичен печат” към Комитета за култура. От декември 1978 г. е щатен журналист – редактор в  отдел „Идеология” на вестник „Отечествен фронт”, където отговаря за сектор „Класово-партийно възпитание”. Води рубриката „Никой не е забравен”.

През 1981 г. е в едногодишен неплатен отпуск, прекаран със съпругата му, която е професионално ангажирана в Обединения институт за ядрени изследвания в гр. Дубна, СССР. По време на престоя си в Съветския съюз Енчев работи на хонорар в редакцията на в. „Дружба” в Москва в отдел „Култура и комунистическо възпитание”. Нещатен кореспондент на в. „АБВ” в Москва.


Проучван в Първо главно управление на ДС

В секретните резултати от психологическото му изследване в Първо главно управление на ДС е посочено, че в професионален план харесва много професията на журналиста заради престижността й. „Твърде взискателен, задълбочен, високо отговорен и прецизен до педантичност, поради което е по-бавен в процеса на писането, по-рядко публикува”, е отбелязано в документа.

В проучването му е отбелязано, че „съвместно с представители на ЦК на бойците против фашизма и капитализма, и МВР участва в издирването на укрили се от народното възмездие бивши палачи и сътрудници на монархофашистката власт в нашата страна”. По това време той работи върху темата „Българският буржоазен печат и вестник „Зора” (1918-1944). Сътрудничи на съветския вестник „Дружба” в Москва. Член на Съюза на българските журналисти и на доброволните отряди на трудещите се.

„Енчев е млад журналист с всестранни и непрекъснато развиващи се интереси. Притежава солидна политическа подготовка.” Характеризиран е като един от „най-талантливите и активни млади журналисти в редакцията” на в. „Отечествен фронт”. Член на ДКМС от 1968 г., а на БКП от 1984 г.


Решението за назначаването му в ПГУ-ДС
Строго секретна справка за изучаването на Велизар Енчев като кандидат за кадрови служител в Първо главно управление на ДС | Източник: comdos.

„С кандидатът е поддържан постоянен оперативен контакт от юни 1984 г. Изводите са, че той притежава необходимите качества за служител в ПГУ-ДС – дисциплиниран, оперативен, конспиративен, находчив, инициативен и принципен. По характер е откровен, вежлив, самокритичен, с чувство за мярка, последователен и амбициозен.

Умее да убеждава, да агитира и да внушава уважението си към личността на събеседника. Твърде наблюдателен, аналитичен в мисленето, стреми се да предугажда, да усеща, да разбира и тълкува човешките постъпки.

Има бърза мисъл и бърз говор. Ерудиран с трайни общокултурни интереси: политика, история, социална психология, художествена литература, изобразително изкуство, музика, спорт”, е записано в документите, свързани с проучването му за служител в едно от най-елитните структури на Държавна сигурност – Първо главно управление (разузнаването).

В проучването е подчертано, че той „няма близки засегнати от мероприятията на народната власт и живущи в капиталистически страни”.

Решението за назначаването му в ПГУ е резолирано от тогавашния началник на разузнаването ген. Васил Коцев. Според документите в ЛКД-то на Велизар Енчев той е назначен в отдел 17 „Линия А – Китайска народна република и Албания” на ПГУ.


Контакт с разузнавач от 1976 г. и донесения за колеги студенти

От документите в ЛКД-то на Велизар Енчев става ясно, че още като студент, много преди да се ориентира към работа в Държавна сигурност, е контактнат от служител на ПГУ. Това става през 1976 г., а човекът, който е влязъл във връзка със студента Енчев е капитан Валентин Велев, разузнавач при отдел 05 „Нелегали” на ПГУ.

Оперативният работник от разузнаването е  поискал от Енчев сведения за съкурсниците му – Веселина Седларска и съпруга й Костас Анастасос, както и за Радосвет Банков. В документа е отбелязано, че той дава изчерпателен отговор.

Ето как описва Енчев оперативният работник: „Съжалява, че не е станал партиен член, когато е бил в казармата, но тогава баща му го е възпрял, понеже нямал опит в живота. Много предпазлив, което му качество граничи с мнителността. Накрая на срещата го помолих да напише това, което знае за посочените по-горе лица и за дейността на комсомолската организация. Отначало той внимателно отклони моята молба, особено по втория въпрос. Съгласи се да даде сведения за лицата и писмено изказване от негова страна по време на заседанието [на комсомолската организация].”


Добре изграден марсксистко-ленински мироглед

В строго секретна справка относно: Осъществения оперативен контакт с Велизар Енчев е посочено, че „в политически план Вализар Енчев показа задълбочени познания по политическата обстановка в света, интерес към обстановката на Балканите и по-конкретно към македонския въпрос”.

И още: „Енчев има добре изграден марсксистко-ленински мироглед, правилно отношение към политическия курс и решения на партията и правителството, като активно ги подкрепя. Считам, че той може да бъде назначен като служител на ПГУ-ДС и успешно да бъде използван в разузнавателната работа по Югославия” е посочено през юни 1985 г. от офицер, ангажиран с проучването му.


В строго секретна справка относно: Изучаването на Велизар Енчев чрез оперативен контакт е уточнено, че контактът с него е продължил 1 година и 2 месеца. Още преди да постъпи в ПГУ-ДС той дава писмена информация по някои от задачите, а именно:

Информация за водените разговори на съпругата му с английски специалисти, което по преценка на оперативните работници представлява интерес;
   
В доклада си „Македонския въпрос” в политиката на САЩ между двете световни войни”, който е приложен в досието му Велизар Енчев дава следната интересна оценка на национализма: „По своята роля национализмът е обективен помощник на империалистическата политика на Балканския полуостров, той е разделителната линия между държавите в района, която затруднява разбирателството и сътрудничеството”.

В органите на ДС: Да води активна борба срещу враговете на социализма

„Трябва да подчертая, че Енчев желае да постъпи на работа в органите на ДС без колебание и без да поставя условия. Желанието му е продиктувано от стремежа да води по-активна борба срещу враговете на социализма”, се посочва в един документ на ПГУ от финалната част от проучването на кандидата,  изготвено от полк. Христо Сариев през юли 1985 г.

На 1 септември 1985 г. комисия по подбора с председател ген. Иван Горинов зам.-началник на ПГУ провежда среща-разговор с Енчев, който тогава е 31-годишен. Комисията предлага да бъде назначен на работа в отдел 17 на ПГУ-ДС, като остане на постоянно прикритие в редакцията на в. „Отечествен фронт”, където дотогава работи като журналист.


Безпределно предан на делото на БКП и дружбата със СССР
Клетвен лист, подписан от Велизар Енчев, в който той се заклева да бъде безпределно предан на БКП и дружбата със Съветския съюз | Източник: comdos

При назначаването му в разузнавателната структура на Държавна сигурност той подписва клетвен лист, в който се заклева да бъде безпределно предан на БКП и „дружбата с великия Съветски съюз”.

През юни 1986 г. успешно завършва тримесечна разузнавателна школа при ПГУ.


В резидентурата на ПГУ в Белград

От 23 януари 1987 г. е изпратен на задгранична работа под прикритието на кореспондент на в. „Отечествен фронт” в Белград. „Бързо се утвърди като един от основните информационни работници на резидентурата. Ползва се с уважение и авторитет. Води две основни разработки на резидентурата в близо време категоризирани като ОВ [оперативни връзки]”, е посочено в една от атестациите му в ЛКД-то.

„Препоръчваме му да продължи да се учи от по-опитните си колеги и още по-решително да излиза с инициативи и предложения по АМ [активни мероприятия], към което има подчертан вкус и политическа нагласа” е записано в  строго секретна оценка на Велизар Енчев  с дата 22 ноември 1989 г.


След промените

Той е един от офицерите в ПГУ, които след трансформацията на ПГУ в Национална разузнавателна служба (НРС) през февруари 1990 г. остава на служба. Той продължава да е в резидентурата в Белград под прикритието на кореспондент на „Отечествен вестник” и БНТ.

В книгата си „Аз бях в разузнаването” посочва:

„Нека сам представя своята визитка в българското разузнаване: от 1987 до 1993 г. капитан Велизар Енчев работи в резидентурата на НРС в Социалистическа федеративна република Югославия (СФРЮ) на прикритието кореспондент на БНТ и вестниците „Отечествен фронт“ и „Отечествен вестник“. Като военен кореспондент в Югославия, изпраща в София информация до държавното ръководство, която е изключително ценна в навечерието и по време на гражданската война във федерацията. През 1996 г. капитан Енчев е дисциплинарно уволнен от НРС.

Това става след личното настояване на премиера Жан Виденов, който е засегнат от негов журналистически коментар, критикуващ балканската политика на БСП и порицаващ изявлението му, че „Западните покрайнини трябва да се наричат Източна Сърбия“.

В тези редове прави впечатление, че Енчев посочва, че е работил в НРС (Националната разузнавателна служба) от 1987 г., което фактически е невярно твърдение и подвежда читателите, тъй като НРС е създадена през февруари 1990 г., а дотогава съществува първо главно управление на ДС, в което именно Енчев е работил. От интерпретацията на Енчев излиза, че по някаква причина той не желае да изложи истината, че е работил в разузнавателната структура на Държавна сигурност и то не от 1987 г, а от 1985 г., каквито са фактите в негово лично кадрово дело.


Посланик при СДС в Загреб

По времето на управлението на ОДС при кабинета Костов с указ на президента Петър Стоянов през август 1997 г. е назначен за посланик в Загреб, където мандатът му продължава до 2002 г.


Отново към журналистиката

След това е водещ на предаване в „Телевизия 7 дни”, коментатор в бургаския вестник „Десант”, изпълнителен директор в „Еко телевизия” и водещ „Дискусионно студио”  в телевизия „Скат”.


Опити да влезе политиката

През 2005 г. на изборите за кмет на София се явява като независим кандидат, който печели 2,6 процента или 9600 гласа. През 2007 г. на местните избори е кандидат за общински съветник, издигнат от коалиция „Социален протест”.
Велизар Енчев като депутат в 43-тото Народно събрание

Работата му в телевизия „Скат” му помага да влезе в листите на политическата формация на собственика на медията Валери Симеонов. През май 2013 г. Велизар Енчев е кандидат за народен представител в 42-то Народно събрание, издигнат от партия „Национален фронт за спасение на България”  в 19-МИР Русе и в 24-МИР София, но НФСБ не успява да прескочи 4% бариера. На изборите за Европейски парламент през пролетта на2014 г. Енчев е отново издигнат от НФСБ, но без успех.

Успехът идва на изборите за 43-то Народно събрание през есента на 2014 г., когато НФСБ влиза в парламента в коалиция „Патриотичен фронт” с ВМРО. Енчев е избран за народен представител от  26-МИР София област.

Следва обаче бърз разрив с лидера на НФСБ Валери Симеонов, който в предходните години осигурява популярна трибуна на Енчев с предаване в телевизия „Скат”.

Велизар Енчев напуска коалицията „Патриотичен фронт”, а в началото на този месец обяви създаването на движение за радикална промяна, назовано „Българска пролет”, което предстои да прерасне в политическа партия и да копира гръцката радикална лява коалиция „СИРИЗА”.


Противник на отварянето на досиетата

След огласяването на неговата принадлежност към Държавна сигурност от Комисията по досиета за първи път през 2007 г. става един от най-изявените противници на отварянето на архивите на тоталитарните комунистически служби и на разкриването на сътрудниците й от Комисията по досиетата. Той заема тезата, че законът слага под един знаменател доносници и разузнавачи, които са работил за интересите на България.

В много от публикациите му са изпълнени с откровени лични нападки към представители на Комисията по досиетата, които набеждава в извършване на престъпление с дейността им, определена със закона, приет в резултат на политически и обществен консенсус през декември 2006 г. На 17 април 2015 г. внася в парламента, подписан единствено от него, законопроект за отмяна на закона за досиетата и за закриване на Комисията по досиетата.

В категории: Политика


32
Коментара
32
Коментара по темата
32.
любен
19.01.2018 15:32:23
30
11
Велизар е един рядко качествен български патриот и журналист,политик и специалист!!!!
31.
Касабов
28.04.2015 22:24:28
5
17
Браво, булка! Добреизпълняваш зададениет ти задачи. Бива те в маскаренето, ти си идеялната ми половинка! Нищо, че си бездетна. На мен не ми требе дете, като имам кинти!f
30.
И така
28.04.2015 10:32:23
8
26
След напускането на СКАТ от Енчев, и след като Дстудио се води от Стоян Иванов, общо е мнението, че тази телевизия се върна на нивото на провинциална кабалерка, която обаче следва проправителствена линия. От враг на мутрите СКАТ стана съюзник на ГЕРБ. Жалко. Е срамно.
29.
дядо
28.04.2015 09:51:55
8
19
паричния фонд се оказаха най-голямата клоака съществувала в бг.политика-нещастници,без Енчев с те кръгла нула,халка,дупка на геврек БУХАХХАХАХА
28.
Мими Стойчева
28.04.2015 08:40:13
1
9
Браво на агетатурното Ръководство на Университет „Асен Златаров“

начело с агент КИРО ( Ректора проф. Петко Петков), агент МАЯ ( Зам. Ректор доц. Магдалена Миткова), агент ДРАГАЦОВ ( Зам. Ректор проф. Валентин Ненов), агент СВИЛЕН ( проф. Ованес Мекенян), агент ДИМАНА ( проф. Дияна Радойнова), агента Стойко Петров (Декан на ФТН), агента КОРИФЕАС ( доц. Милчо Скумов), агента АНТОН ( доц. Димитър Георгиев), агента Николай Милев, агента ЕГОРОВ ( доц. Петко Танев), агента КАЛИН и ОРЛИН( проф. Петко Барзов), агент ЗЛАТИНА ( доц. Хрисула Недялкова).. и..

...и десетки и стотици ЗНАЙНИ и НЕЗНАЙНИ герои, които са разкрили ДАЛАВЕРАТА с ДОГОВОРИТЕ за стажовете и те са БИЛИ ВЪРНАТИ, както заяви в МЕДИИТЕ Проф. д-р Стойко Петров Петров, водещ функционален експерт, Факултет по технически науки, каб. 205 ОК, тел.: 056 716 723, 0888 351 183, e-mail: [email protected]

БРАВО ! ХВАЛА ! ДС не спи, а ДЕЙСТВА !
27.
urko
28.04.2015 00:00:53
5
9
i vie ste golemi pomiari kasabovci ostavete 4oveka na mira vijte vas si 4e edno govorexte drugo pravite
26.
Тавариш Сталин
27.04.2015 17:53:52
2
8
КПСС, БКП - вечная дружбаааааааааа. Наздарове!
25.
член на НФСБ
27.04.2015 15:16:55
4
22
А за Дражев-общинския съветник от нашата партия агент на ДС защо не напишете какви ги е вършил? Май и ние мерим с различни аршини както ни е изгодно!
24.
Чалгари-журналисти
27.04.2015 13:31:54
11
30
В опита си да го омаскарите му направихте реклама.Ако повечето политици бяха така отдадени като него,нямаше страната ни да е такъв провал.Прочетете внимателно характеристиката и се запитайте дали е предател или наистина е служил за родината.
23.
Стефанов
27.04.2015 12:45:12
9
31
Единствено той си декларира, че е разузнавач от ДС и не се срамува от това. А разкриването на досиета унищожава разузнаването, което престъпление към държавата. Просто хората не го осъзнават. Все едно ЦРУ или Мосад да си оповестят агентите. https://www.facebook.com/groups/BGProlet/?fref=ts
22.
Е това е ХАРАКТЕРИСТИКА!
27.04.2015 12:39:47
6
34
„Твърде взискателен, задълбочен, високо отговорен и прецизен до педантичност, с всестранни и непрекъснато развиващи се интереси. Притежава солидна политическа подготовка, дисциплиниран, оперативен, конспиративен, находчив, инициативен и принципен. По характер е откровен, вежлив, самокритичен, с чувство за мярка, последователен и амбициозен.
Умее да убеждава, да агитира и да внушава уважението си към личността на събеседника. Твърде наблюдателен, аналитичен в мисленето, стреми се да предугажда, да усеща, да разбира и тълкува човешките постъпки.в политически план Вализар Енчев показа задълбочени познания по политическата обстановка в света, интерес към обстановката на Балканите и по-конкретно към македонския въпрос. Има бърза мисъл и бърз говор. Ерудиран с трайни общокултурни интереси: политика, история, социална психология, художествена литература, изобразително изкуство, музика, спорт.
21.
Стражджански бек
27.04.2015 12:13:17
7
34
Ей,Касабов,къф си гей с потник,не е истина...аре сега публикувай досието на Бойко Методиев Борисов-Буда,който все още е член на БКП.Герберастията е заразна болест и се предава по полов път.
20.
baihui
27.04.2015 12:04:12
17
37
Енчев е достоен човек, осмелил се да се противопостави на мутрите-ченгета и курвите-чалгарки от най-зловещата партия наречена ГЕРБ !
19.
!!!
27.04.2015 11:19:58
4
41
Г-жо Касабова, не Ви прави чест тази публикация. Съгласна съм, с това, че вероятно Енчев е такъв, какъвто е описан. Обаче, щяхте ли да публикувате това, ако той още беше в Патриотичен фронт. Защо не го направихте преди шест месеца примерно. При положение, че сте пристрастна, поне не взимайте отношение, никак не е обективно.
18.
Тъпчо
27.04.2015 11:17:43
1
14
И сега не разбрах - то от Нашите ли е, или не е от Нашите :)? Демек - ние го защитаваме или се ...ваме?
17.
Петър
27.04.2015 07:03:33
8
18
Г-н Бакалов, да да шпионираш чужда Държава или чужди граждани било то на територията на Републиката или извън нея, или пък да донасяш на чужди служби или контрашпионаж е едно! Но да, донасяш за приятелите си, семейството си, заради убеждения поради които повече от 80 години сме на това дережде и да се ежиш с това, еми наистина няма оправия!!!
Интересно, как един човек не се ражда нито престъпник, нито капиталист, но за сметка на това изродите комунистически ги възпитават още от зародиш в "правата" вяра!
16.
DE E MORALA
27.04.2015 01:39:15
3
17
DRAJEV DONOSNIK, NO NASH.ZNACHI DOBAR.
ENCHEV DONOSNIK,AMA VECHE NE E NASH.DAITE KOFATA S LAINATA...
TOLKOVA STE ELEMENTARNI.
15.
Георги Бакалов
26.04.2015 22:06:19
3
18
Докато на тази територия
ИЗБОРИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ САМО ПО СИМПАТИИ и ЧРЕЗ ОПЛЮВАНЕ
и след 100 години ЩЕ СМЕ ТОВА, което сме -
НАЙ-БЕДНИТЕ в Европа!!!
Аз моето досие си го прочетох още на 17 януари 1991 г. в службата "Гаук" (на сегашния Бундеспрезидент) в Берлин.
До този момент не знаех, колко български ченгета са работили за ЩАЗИ!
От този момент нататък не изпитвам симпатии към нито една българска партия.
Или, както е казал бай Ганьо "ВСИЧКИ СА МАСКАРИ" - някои повече или по-малко, в зависимост от това, дали народът е по-малко или повече тъп!
14.
КОЙ
26.04.2015 21:40:08
28
24
ЧЕНГЕТО СИ ОСТАВА ЧЕНГЕ! МРЪСЕН ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!АКО БЕШЕ ЧЕСТЕН ЧОВЕК,ЩЕШЕ ДА НАПУСНЕ ПАРЛАМЕНТА !! ГНУСЕН ЛИЦЕМЕР !!!!
13.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
26.04.2015 20:19:08
26
18
Predatel. Smurt na izroda!!!!
Za Bulgaria!!!!
12.
BKP
26.04.2015 18:01:45
16
8
dokato ne izmrat wsichi do 70 nabor pone nqma kak ! porajeniqta na mozaka sled komunisticheskoto oblachvane nqma opraviq za Bulgaria
11.
abe
26.04.2015 17:12:11
8
22
Сега е лесно. Ама и няма смисъл да се вадят такива неща. Свършете нещо смислено, хората работа нямат.
10.
kkk
26.04.2015 16:51:51
2
27
За Дражев си е сигурно. Той има досие и е донасял още в казармата като е служил за своите набори и командири!
9.
как кво бе!!!
26.04.2015 16:44:58
19
28
Изрода не се е клел да работи за държавата България а за БКП и Марксистко Ленинската ИДЕОЛОГИЯ.
И правилно Виденов го е махнал но се чудя на Петър Стоянов защо го е назначил.
И не го оприличавайте със СИРИЗА а по скоро с БКП
8.
и кво
26.04.2015 16:04:56
29
46
ЧОВЕКА Е БИЛ ДЕЙСТВАЩ РАЗУЗНАВАЧ , НЕ Е БИЛ ЛИЗАЧ, НЕ Е КРАЛ ВИНКЕЛ , НЕ Е ВЗЕЛ И ЗАБРАВИЛ ДА ВЪРНЕ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ КРЕДИТ НА БАНКИТЕ , КЛЕЛ СЕ Е ДА РАБОТИ ЗА ДЪРЖАВАТА И Е РАБОТИЛ , да е ба тъпите ,,патриоти,, да е ба в кухите кратуни
7.
Да
26.04.2015 15:25:53
26
32
Българите сме твърде търпеливи към всякъква измет. Човек докладвал и предавал приятелите и състудентите си сме го избрали да ни представлява в НС. Вместо да е низвергнат и оплют той се гаври със всички българи !
6.
Gocho
26.04.2015 14:47:29
4
26
V kleta maika Balgaria ... !
Chenge do chengeto , mila moia mainolio ... !
5.
ДС
26.04.2015 14:42:42
25
41
И какво от това, пак е по мъж от вашите "патриоти". Виждате ли в какво се е клел и на кого е служил.. на Родината си, нали? А сегашните продажни дупедавци на кого служат, на народ ли, на родина ли? Само лични интереси, разграбване, пазарлъци, циркове, нато, ес,... а и евофондовете, разбира се. Ми като са такива ''родолюбци" и милеят за народа си, защо хората са без работа, бедни, болни и гладни? Какво построиха, колко работни места създадоха и как се грижат за Родината си? Защо по времето на "доносниците" всички имаха работа, ходиха на почивка, жилища си купуваха?
4.
Ха
26.04.2015 14:15:39
10
64
Защо , когато беше в СКАТ и в партията Ви си мълчахте ? Това е грозен , помиярски похват ! Като пее Вашата е хубав , като си каже различното мнение е гад ?!
3.
Царя
26.04.2015 14:11:30
2
42
Всички партии в Парламента от 25 години насам са отрочета на БКП
2.
хе
26.04.2015 13:09:41
9
65
Е,цега,понеже нарита Валерката и ПФ и изскочихте с досиета и преданост към СССР. Умната,че като ги гледам и Дражев,и Касабов и Симеонов все са от едно котило!!! да не се окаже ,че и те са притичвали до някое ГУ на ДС...
1.
Лесни пари
26.04.2015 13:07:02
21
6
Регистрирай се и печели в първия български сайт за гледане на реклами
http://bux.bg/?ref=1567
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори