×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Созопол, Несебър и Поморие възстановиха мира в региона, вижте договора им


Созопол, Несебър и Поморие възстановиха мира в региона, вижте договора им
Архонтът на Аполония Панайот Рейзи посрещна гостите Иван Алексиев от Поморие и Николай Димитров от Несебър
25 Април 2015, Събота, 13:18 ч.

Южното Черноморие може да си отдъхне и спокойно да посрещне своите туристи с примирието

Трите най- бързо развиващи се туристически дестинации от Юга положиха подпис под договор за примирие, което гарантира мира и спокойствието за една година. Това се случи под зоркия поглед на бог Аполон и в присъствието на знатните свити на тримата архонти на Аполония, Месембрия и Аполония и стотици аполонийци, които аплодираха мирния акт.

Архонтите на Несебър Николай Димитров и на Поморие Иван Алексиев, придружени с част от своите свити пристигнаха по море на елегантна яхта, която бог Аполон съзря в залива на Созопол и ги посрещна със своите музи, облечени в бели одежди. Щом стъпиха на брега Аполон три пъти попита гостите дали идват с мирни намерения в гостоприемната аполонийска земя и след като получи утвърдителен отговор поведе гостите към домакина на събитието архонта на Аполония Панайот Рейзи, който заедно със своята свита и множество жители на древния град посрещната гостите на новата Крайбрежна алея, като ги аплодираха за добрите намерения, с които идват в Аполония. Бог Аполон  придружен от тръбачи поведе шествието, в което участие взеха кметът на община Созопол Панайот Рейзи, председателят на общинския съвет Красимира Германова, зам. кметът Катя Стоянова, общински съветници и представители на администрацията. Блясъкът на свитата на архонта на Месембрия поддържаха зам.кметът на Несебър Лазар Япанджиев, Стойко Стоянов секретар на общината, Златин Чаушев, началник отдел” Несебър- Световно наследство” и красиви дами от администрацията.
Архонтът на Поморие бе заложил на общинските си съветници и председателят на общинския съвет Денева, като свитата му се допълваше от зам.кмета Янчо Илиев и секретаря на общината Тони Митев.
Специален гост на церемонията бе и представителят на държавата в лицето на зам. областния управител Севдалина Туроманова, която следеше изкъсо тримата войнстващи владетели.
Шествието с официалните лица и жителите на Аполония, предвождано от бог Аполон, чиято роля блестящо изпълни актьорът Юрий Ангелов премина по Пътя на Примирието като към него се присъединиха шумна група древни аполонийци в пъстри одежди, чиито роли бяха поверени на талантливите и жизнерадостни възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”. Пъстрото шествие продължи по централната улица на Созопол и точно до Амфитеатъра бе посрещнато от група созополски кокони, които приветстваха архонтите и техните свитих и ги почерпиха с уникалните дамги, обилно поръсени с пудра захар и традиционното сладко от зелени смокини.
Медните рогове на тръбачите възвестиха началото на най-важната част от събитието, а бог Аполон придружи главните действащи лица на специално изработена сцена в подножието на храм „Св. Св. Кирил и Методий” и средновековната аламана. Музите на бог Аполон изпълниха красив ритуален танц, за да омиротворят всички древни богове и да потушат тлеещите съмнения в отделните архонти.
Три свитъка с клаузите на мирния договор  чакаха архонтите на Аполония, Месембрия и Анхиало да бъдат подписани. Аполон изчете пред събралото се множество съдържанието на договора, но преди това разсеяна муза на два пъти му поднесе грешен свитък- ту списък с европейските проекти на Созопол, ту културната програма на общината. Вероломността на древните месембрийци срещна съмнението на съвременния аполонийски архонт, който поиска първо под договора подпис да положи архонта на Анхиало като гарант на мира и архонта на Месембрия и чак тогава той скрепи мира със своя подпис. Архонтите си размениха скъпи дарове, придружени със шеговити пожелания и деклариране на приятелски и мирни отношения. Архонтът на Аполония дари своите гости и приятели с отлежала ракия от смокини и оригинално вино от смокини, плодът, който древните народи и на трите полиса са уважавали и почитали. Архонът на Поморие зарадва колегите си с богати дарове сред които черното злато- лечебната кал на Поморие и бялото злато- солта, заради което преди 22 века е започнала войната, чийто край днес бе сложен в Созопол.
Още по-щедри бяха даровете на архонта на Месембрия, който трябваше на няколко пъти да уверява своя домакин, че има искрени намерения да подпише и спази клаузите на мирния договор. Връзка чируз бе част от даровете и икона, която да бди над добрите намерения на колегите му.
Пачето перо премина от ръка на ръка между тримата кметове, които след шеговитите и весели реплики и пожелания, съвсем сериозно подписаха мирния договор и поеха ангажимент да го спазват... поне една година. Мирът бе полят със 150 годишно вино от лозята от созополската местност „Коренята”, а горещо сиртаки , изпълнено от музите на бог Аполон сложи край на церемонията, която бе горещо аплодирана от присъстващите жител и гости на празника. Празникът се пренесе на площада, където гости и домакини се хванаха на вито българско хоро.

МИРЕН ДОГОВОР
1. Двете страни да не предприемат военни действия, пряко или чрез поставени лица.
2. Всички възникнали и възникващи проблеми между двата града и техните жители да се решават на масата /може и кръгла, но за предпочитане шведска/.
3. Бойните действия по отношение на европейските златици да се ограничат до писане на проекти и реализирането им в срок
4. При изпадане на Поморие и Бургас в дълбок икономически колапс, демографски упадък, водещ до заличаването им, двете страни се споразумяват предварително чрез преговори за владеене на господство над териториите им.
5. При корабокрушение, ако някой сафридоловец, паламудоловец, калканоловец или цацоловец от двата града претърпи корабокрушение и бъде изхвърлен от морето на брега на съседния град, то да почерпи спасителите си, колкото душата и кесията му позволяват и да му се осигуряват възможност да се завърне в родното място.
6. Справедливо разпределяне на руските туристи и всякакви други туристически трофеи.
7. Двете страни да спазват пълна забрана за тралния рапанолов и калканолов.
8.Историческите факти и военната история на двата града да се презентира в Холувид за заснемане на филм и участие в Оскарите за  2015- та.
9. С общи усилия и външно финансиране да бъде изграден на мост между Созопол и Несебър. Ползите от него ще са за туристопотока, създаването на семейни двойки и размяна на стока.

ДВЕТЕ СТРАНИ СЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА СПАЗВАТ КЛАУЗИТЕ НА ДОГОВОРА ПРИ ВСЯКАКВИ УСЛОВИЯ- СПАД НА РУСКАТА РУБЛА, ЕВРОПЕЙСКИ КВОТИ ЗА КАЛКАНА, ВОЕННИ МАНЕВРИ НА НАТО И ВСЯКАКВИ БЕДСТВИЯ- НАВОДНЕНИЯ, МЕСТНИ ИЗБОРИ И ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ

 


В категории: Животът


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Имат ли морал тримата глупаци
25.04.2015 14:33:20
0
10
И тримата разведени, и тримата с нови шантонерки.-Единия си взе жена братовчедка на Доган ефенди, втория осинови две циганчета, третия пък спи в Поморие и всеки ката ден отива до кабинета се в Созопол.
Идилията е безкрайна на фона на поредния спектакъл платен от тримата глупаци.
8.
Боже, каква пародия на историята
25.04.2015 14:28:52
0
8
Притчата за тримата глупаци е адекватна на поредния сеир, който дори не забелязаха достойните жители на града на спасението.
Яхнали преднамерено и партийно оцветено едно пошло мероприятие, което не почива на никакви исторически факти, тези кметове за пореден път се опитаха да бъдат артисти без никакъв талант. Дари професор Божидар Димитров демонстративно не присъства-знак, че това т.н. мероприятие обслужва единствено тримата кметове, които май няма да бъдат преизбрани през есента. Шубето е голяма работа, килиите на първия етаж в Комлука очакват скъпите гости с песента на затворническия хор "Вървим след тебе партию мила".
7.
Тези тримата още ли са на свобода?
25.04.2015 13:28:36
0
9
тримата глупаци
25.04.2015 03:45:15

1 0
Имаше едно време популярен анимационен филм "Тримата глупаци". Водевила с тримата кметове на кея в Созопол за сетен път доказва приликата между тях и героите от анимацията.
Какви архонти са тези кметове, кой ги е удостоил, те подиграват ли се Светата църква. Ясно се личи, че тримата са котило на комунистически фамилии. Какво дрлуго да очакваме от подобни недоразумения?
Време е през есента да изгоним кърлежите от властта, които продължават да ни си подиграват с безумните си идеи, влачени от комунистическата ера. Езическите им ритуали са достойни за съжаление. Срам, голям срам за трите велики градове от подобни измекяри обиждащи Църквата и Историята. Позор, Позор, Позор!
6.
фаропазач
25.04.2015 13:05:52
1
10
Докога тези тримата галфони ще се разхождат на свобода--------време да ги закопчават
5.
аха
25.04.2015 11:58:16
1
10
Тримата глупаци!Дано в скоро време не им виждаме мазните,мошеннически и крадливи физиономии!
4.
Pomoriec
25.04.2015 11:54:14
0
9
Алексиев купи си повечко възелин,примирие ще ти трябва ама за панделата която те чака.
3.
Аз
25.04.2015 11:37:47
2
1
Регистрирай се и печели в първия български сайт за гледане на реклами
http://bux.bg/?ref=1567
2.
Тримата мошеници
25.04.2015 11:29:34
1
12
Трима големи мошеници събрани на едно място. Насладете и м се.
Надявам се скоро "дрона" да мине и над техните имения и да се разбере колко крият от държавата и НАП.
Време е и тях да проверят.
1.
Аполон
25.04.2015 10:30:44
2
10
Трите Прасета
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори