×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заплашват по телефона екоинспектор от Бургас след разкрития за строежа в Синеморец


Заплашват по телефона екоинспектор от Бургас след разкрития за строежа в Синеморец
Детелина Иванова е била заплашвана по телефона от анонимни източници
21 Април 2015, Вторник, 04:40 ч.
Източник: clubz.bg

От Министерство на околната среда и водите са подали сигнал, притесняват се за служителя си
Главен експерт от РИОСВ-Бургас получи заплаха по телефона след телевизионно участие за спрян строеж в село Синеморец, съобщи Министерство на околната среда и водите в съобщение до медиите.

Става въпрос за Детелина Иванова, главен експерт по контрол на защитени територии и защитени зони в Регионална инспекция по околна среда (РИОСВ) -  Бургас. Заплахата е дошла от анонимен мъж, уточняват от МОСВ.

Той се е обадил минути след нейно участие в национална телевизия, където Иванова обяснява за констатирани нарушения, свързани със спрян от РИОСВ-Бургас строеж на територията на село Синеморец, община Царево. За случая са уведомени компетентните органи, се казва още в съобщението на екоминистерството.

Иванова има няколко тв участия през изминалата седмица на разкрития за застрояване по морето, коментира неправомерното заравняване с инертни материали на дюните в Китен и строежа в Синеморец.

Министерство на околната среда и водите спря спорния проект за нова жилищна сграда в Синеморец и то в природен парк "Странджа".

"Строителните работи са започнали без инвестиционното предложение да е съгласувано с екоинспекцията. Строителството е спряно до произнасяне на директора на РИОСВ-Бургас с краен административен акт, относно инвестиционно предложение "Изграждане на жилищна сграда с възложител "Корк и Форк" ЕООД, София", посочиха от екоминистерството.

При проверка от експерти от РИОСВ - Бургас на терен бе установено, че е започнат строеж на жилищната сграда. Имотът еограден с метални платна, извършени са изкопни работи и се поставят фундаменти. На обекта е поставена табела, на която е посочено, че е издадено разрешение за строеж на 10 март 2015 г. Няма обаче съгласуване на инвестиционния проект с РИОСВ - Бургас. Разрешителното е издадено от община Царево.

Строителят "Корк и Форк" е свързана с Неделчо Гинин, който вече има един хотел в Синеморец. Формално собственик и управител на "Корк и Форк" е дъщерята на Гинин – Дарина Петрова. Тази сутрин Гинин обясни, че всичко е законно и само оценката на РИОСВ се бавела.



17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
До 6
21.04.2015 18:25:31
2
7
Еваларка брато! Най-после някой да каже ИСТИНАТА за тези странджански хрантутници на дългогодишна държавна ясла, дето само крадат европейски средства!
16.
бургаско магаре
21.04.2015 17:22:30
0
2
Как дюните ще са дюни - не са. Щом парата казва, дюните не са дюни а ... пясъчни възвишения. ...
15.
четирилистни детелинки
21.04.2015 17:01:13
1
7
Аз не съм виновна. Таня ме накара.
14.
служител
21.04.2015 14:03:51
2
6
Много аванта им пуснахме на такива нагли помияри като Неделчо Гинин и дъщеря му , време е да си платят за всичко
13.
риосв
21.04.2015 13:43:53
5
21
Това е несериозно. Всички знаем, че това е начин детелина иванова да се направи на жертва, за да не тръгнат проверки по нейната дейност.
12.
риосв
21.04.2015 13:43:30
6
20
Това е несериозно. Всички знаем, че това е начин детелина иванова да се направи на жертва, за да не тръгнат проверки по нейната дейност.
11.
Морския
21.04.2015 12:45:58
3
4
Всеки тука коментира кое незаконно кое законно и тн. А никой не си замисля по красиво ли е там с тези стари каравани, палаткаджии тревомани и алкохолици , които оставят след себе си свинщина безогледна уринират и серът на всякъде а сега се подвизават като природозащитници !
10.
до 7
21.04.2015 11:29:51
2
15
Ами виж сайта им и тогава се изказва. Същият главен експерт си е затворил очите за строителство на десет жилищни сгради в защитена територия и защитена зона. После се оплаква че са го заплашвали. Ами да вземе да по работи и за държавата този гладен експерт.
9.
До 8
21.04.2015 11:19:04
3
8
Бъркаш нещо, махнатия Директор няма издадено НИТО ЕДНО наказателно постановление за санкциониран нарушител на режима на Парка! Под негово ръководство за последните 5-6 години няма издадена НИТО ЕДНА заповед за спиране на строителство парка! Този човек си е възстановен на служба в Дирекцията на парк Странджа, сега обаче като зам. шефче и ще си кюта на хранилката там до пенЦия. Зер, общински съветник от управляващите бил, от 5-6 години се е ориентирал правилно. Така че не виждам с какво толкова е пречил стария БКП номенклатурен кадър! :)
8.
до 6
21.04.2015 11:09:17
8
4
Ами те нали затова махнаха директора на парк Странджа. Да не им пречи.
7.
мичурински циганин
21.04.2015 11:08:55
9
11
Абе таня, тия от риос от една година надстройка не са пуснали в царево а ти за десет сгради говориш. Това са пълни глупости!
6.
Питащ
21.04.2015 11:05:31
0
19
А къде спят хитреците от Дирекцията на Парк Странджа в случая?! Нали има офис в Царево, чиито служители уж "контролират" строителството по крайбрежието на юг до Резово?! Алоо, паркаджиите, действието се развива във вашия двор! Получавате заплати да пазите защитената територия! Или милионите от проектите са по-сладки? :)
5.
дима
21.04.2015 10:37:33
2
20
Мосв да не се притеснява за експерта си.а да вземе да провери този главен експерт се е сдобил с апартамент.
4.
таня
21.04.2015 10:27:27
1
19
Хайде да не измества ме проблема - същия експерт е разрешил изграждането на 10 жилищни сгради в Синеморец, но за една жилищна сграда не разрешава. После го заплашвали. Ами ще го заплашват. Да се научи че освен пари да взема че гепи листната детелина трябва и да работи.
3.
d
21.04.2015 10:02:19
5
6
Mafiata na chervenite i rusnacite, pak iska da krade ot Bulgarskoto chernomorie, sled tova da dokazva na Putkin che sa malcinstvo tuk -- da go duha Putin Pomognete na tazi jena, ako i se sluchi neshto -- Bulgaria shte vi durji vinovni. Produljavaite da razkrivate tezi koito narushavat pravilata!!! Bravo!!!
2.
HITRECA
21.04.2015 09:52:29
3
15
ЕКОИНСПЕКТОРИТЕ ГИ ПРЕСКОЧИХА С КИНТИТЕ И ТЕ РЕВНАХА, НО ВСЕ ПАК ДАНО НЕСТМ ПРАВ НЕКА ДА ИМА ТАКИВА ХОРА
1.
FREE BULGARIA
21.04.2015 09:47:08
0
13
Niama li nachin da vidim ot koi nomer se obajda prestupnika?
Napravo kato go hvanete, zatvor i ubivane.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори