×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оттеглиха спорната точка за 14-те дка на плажа в Слънчев бряг


20 Април 2015, Понеделник, 17:26 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Изплашиха се, защото трябваше да дадат обяснения, смята опозиционерът Венелин Ташев
Шумен скандал, вадене на кирливи ризи, замерване с компромати и намеци за корупция. Всичко това можеше да взриви политическата обстановка в Несебър, ако на днешното заседание бе допусната за разглеждане спорна докладна за промяна на ПУП в Слънчев бряг (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Според направеното предложение, ПУП-ът на терена, намиращ се на входа на Южния плаж в Слънчев бряг, трябваше да се промени. Идеята бе съществуващият подход към морето да се измести, а към парцела, където е водната пързалка „Ролба“, да се добавят 14 дка и да се образува ново УПИ.

На всяка сесия в Несебър се разглеждат десетки подобни точки, които съветниците гласуват като машини, без да се задават излишни въпроси. Може би и сега щеше да стане така, но се ожказа, че земята е собственост на „Слънчев бряг“ АД и дружеството заплаши да пусне сигнал до прокуратурата. 14-те дка трябваше да се вкарат в общ терен с 50-те кв/м на фирмата - собственик на пързалка „Ролба“. Общоизвестен факт в Несебър е, че атракционът е на семейството на PR-специалиста Мария Карагьозова. 

Според „Слънчев бряг“ АД, това е тих опит да се подготви бъдеща продажба на златната земя  на тази фирма, която оттук нататък щеше да е съсобственик на терена, ако докладната бе приета.

След вдигнатия вчера шум, засиления медиен интерес към темата и изтеклата информация, че опозицията се е подготвила да вади скандални папки, днес общинските съветници от мнозинството, вярно на кмета Николай Димитров, оттегли докладаната. Мотивът  – въпросът с тази промяна на ПУП-а да се подложи на по-широко обсъждане.

Веднага, след като видя, че точката няма да се разисква, от залата на Общинския съвет си тръгна изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД и почти сигурен кандидат-кмет на ГЕРБ за Община Несебър Златко Димитров. Той бе готов да брани правотата си с цял арсенал от документи. Опозиционерът Венелин Ташев от „Синята коалиция“ също се бе подготвил подобаващо, но явно запази козовете си за следващи сблъсъци.

Смятам, че сигналът, който пуснахме (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) даде резултат. Предотвратихме ощетяване на дружеството. Това, което се искаше, бе неясно и незаконносъобразно. А и все пак става въпрос за огромен терен на входа на плажа“, каза пред Флагман.бг  Златко Димитров. Той бе категоричен, че дружеството ще продължи изкъсо да следи казуса. Още щом излезе от сесията, Димитров се консултира с юриста на АД-то за следващите стъпки, които трябва да предприемат от правна гледна точка.

Зам. кметът на Несебър Виктор Борисов, който е вносител на докладната, категорично отказа да застане пред камерата на Флагман.бг. „Нямам какво да кажа. Придържам се към официалната позиция на Община – Несебър“, заяви той и остави без коментар въпроса дали ще внесе докладната за разглеждане на друго заседание. Официалната позиция на Общината е, че „нищо няма да се застроява и заграбва, още по-малко върху държавни терени, няма да има т.нар. "Дюнигейт“.

Редно беше да дадат обяснения. Но те разбраха, че има брожение срещу тази точка и побързаха да я скрият. Виждате, че кметът дори не дойде“, допълни на свой ред Венелин Ташев,  чийто нерви по традиция не издържаха и той си тръгна още в средата на заседанието, след като изслуша отговорите на администрацията за изразходването на общинските средства.

След като спорната докладна бе оттеглена сесията премина в нормалния си ритъм и 54-те точки приети за около час. Сред тях бяха поредните промени в бюджета, отдаване под наем на общински помещения, приемане на стратегия за интеграция на ромите, както и такава за овладяване на популацията на бездомните кучета.



В категории: Несебър


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
12
Коментара по темата
12.
КОЧО
22.04.2015 10:35:41
1
1
ДАВАЙ,ЛАПАЙ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО
11.
Д0 10
21.04.2015 14:26:10
1
5
На никой не му се иска да е на тяхно място не знам как спят тези хора как не се срамуват от това което правят все пак имат деца а господ бави но не забравя ,защо децата им ще плащат за тяхната алчност
10.
Анаид
21.04.2015 08:12:03
12
5
Сигурно и вие искате да сте на тяхно място, затова сега завистливо лаете и вдигате шум. Да ви кажа ли нещо? Пак ще го духате като дойде време. Кервана си върви , кучетата си лаят. Мишките църкат.
9.
мислител
20.04.2015 21:24:55
2
11
Когато се ходи на избори, човек не трябва да мисли за сергии, за парцалчета или за 20 лв, а да мисли за децата си, и дали иска неговите деца да живеят в такъв град и в такава държава в която сергиите и 20-те лева определят тавана на неговите въжделения.
Ако искате това гласувайте пак за Пици, Мици и тем подобни миш-маши !!!
8.
Виктор Б
20.04.2015 21:19:27
1
10
Пази боже сляпо да прогледа !!!
Жалко е когато си маша на някой и не можеш да се усетиш, но е вярно че парата убива усещането.
Но господин Виктор трябва да знае, че когато се увеличи напрежението, първо гори БУШОНА !
7.
Прокуратура
20.04.2015 20:59:11
1
12
Крайно време е прокуратурата да се самосезира и тез пици николай и благо да отидат на топло да хапнат бахур и да са обеца на ухото за следващите управници а виктор да не се държи за главата сега а да мисли като разписва
6.
Izbori
20.04.2015 20:50:02
1
7
Tova im e celta.iskat do posledno kakvoto mogat da otkradnat,zashtoto veche im e qsno,che na esen povecheto nqma da sa tam !
5.
ЗЗЗ
20.04.2015 19:40:10
1
8
Как нямат срама и наяждане тези власт имащи и защо съветниците мълчат Не ги ли интересуват поредните кражби Борете се за земята ни защото тези до октомври няма да оставят нищо
4.
123
20.04.2015 19:17:22
0
7
bahura ne samo za picata i za CHESTNIA kmet triabva
3.
ухахахаха
20.04.2015 18:40:21
0
9
ако има държава и органи които само малко да се поразровят, зад решетките ще падне голямо ядене на ПИЦА С БАХУР И КИСЕЛО ЗЕЛЕ (само където бахура ще е цял но, за сметка на това дълъг и грапав и дебел)
2.
m.
20.04.2015 18:03:05
0
11
Там мястото си е за хората да се разхождат даже и пързалки и ресторанчета не трябва да има.Плажа дюните са държавни на хората да им се радват.
1.
ХАХАХАХАХХАХАХА
20.04.2015 17:40:02
0
17
ПИЦАТА С БАХУР И КИСЕЛО ЗЕЛЕ ИЗЛЕЗЕ ! НЕ Е МНОГО СЛАДКА НО...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори