×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Органите се възстановяват сами, видях го в собственото си тяло!


Органите се възстановяват сами, видях го в собственото си тяло!
Десислава Никодимова е едно от известните имена в българския волейбол
18 Април 2015, Събота, 22:03 ч.
Автор: Мара КАЛЧЕВА
Източник: в. “Доктор”


За 50 години са измислени приблизително 70 000 нови вещества, които действат върху нас и ни тровят

Десислава Никодимова е едно от известните имена в българския волейбол, дъщеря на легендарния футболист Аспарух Никодимов. Има осем титли с отбора на ЦСКА, като през 1984 г. печели и Купата на европейските шампиони. Национална състезателка. През 1991 г. заминава да играе във Франция, където живее 21 години с кратко прекъсване за два сезона, когато е в италианското първенство. Състезава се до 37-годишна възраст. После завършва Европейския колеж по холистична натуропатия в Париж и отваря кабинет там. През 2012 г. се завръща в България, а от 2 г. е в екипа на Център “Норбеков-България”. Десислава Никодимова сподели за в. “Доктор” какво според нея е да се живее здравословно.

- Г-жо Никодимова, какво ви е наследството от професионалния спорт?

- Тялото ми беше толкова експлоатирано, че се появиха много проблеми, особено в края на спортната ми кариера. Малки травми, ама много. Това е отрицателното наследство, но положителното е повече. Играх колективен спорт, в който не можеш да си добър, ако нямаш добри отношения с хората. Това се пренесе и в живота ми - да бъда в добри отношения, независимо в коя област общувам, защото така не само се чувствам добре, но и работата върви. Наследих от големия спорт и дисциплината, волята да правя нещата, дори когато има трудности.

- Как се справихте с многото контузии?

- Нямам операции на стави, но гръбнакът ми е травмиран най-много - поредица от малки травми и затова постоянни болки в гърба. Когато приключих с волейбола преди десетина години, имах здравословен проблем с вътрешен орган. Имаше връзка със спорта. Получи се от претоварване, от пренебрегване сигналите на тялото. Навремето приех този проблем с ужас, но сега като гледам назад, мога само да благодаря, че се е появил. Собственият ми здравословен проблем ми би един шут отзад  и ме стимулира да тръгна по друг път. Тогава още живеех в Париж и реших да уча, за да ми се отворят очите в тази насока. Така завърших четиригодишния Колеж по холистична натуропатия “Даниел Кифер”. Натуропатът всъщност е здравен възпитател. Третират се теми, като здравословното хранене, техники за справяне със стреса, масажни техники, физически упражнения, дишане, рефлексни техники. Лично аз много работя с етерични масла, ароматерапия. Тръгвайки по този път, малко по малко взех да се справям с моя здравословен проблем. По този път аз срещнах и оздравителната система на акад. Норбеков. През 2005 г. изкарах оздравителен курс в Бургас. По време на курса нямах кой знае какъв резултат, но впоследствие се оказа, че има. Стигна се до хирургична интервенция през март 2007 г. Беше отстранена една част от болния орган. Но след 2 години отидох на проверка и се оказа, че той си е на мястото.

Всички доктори казаха, че хирургът е сбъркал

Но за мен истината беше съвсем друга - тялото беше регенерирало този орган. Който иска, да вярва. Моето усещане е такова. Консултирах се във Франция с една светла личност, която се занимава с китайска медицина, и с ред други представители на алтернативната медицина. Те ми казаха: “Да, няма нищо чудно, органите се регенерират”. Когато не мислим, че е невъзможно, те могат да се регенерират. Така за мен се отвориха много хоризонти.

- Нямате наднормено тегло. Как го постигате?

- Нямам, защото се старая. Разбрах, че трябва да съм отговорна към собственото си здраве. Установих обаче, че не трябва да съм и супер крайна в това кое е полезно за ядене и кое не. Защото минах през период, в който правех трагедия, ако хапна парченце шоколад. Когато ходех на гости, си носех храна, за да не притеснявам домакините, че не ям това, което те ядат. Това беше максимумът на истерията. (смее се) Сега почти не ям месо. Понякога хапвам тортички и шоколадчета с удоволствие, без чувство за вина, но след това внимавам какво ям. За съжаление в храната има страшно много химия, пестициди. Но все пак е по-добре да ядеш свежи продукти, отколкото нещо, което е стояло 5 години в хладилник и го стопляме на микровълнова печка. Ако имаме достъп до органични продукти, още по-добре. Норбеков съветва да си водим дневник три месеца как се чувстваме след всеки вид храна. Така ще си намерим нашата собствена рецепта.

Знае се, че в света има хора, които изобщо не ядат. Те са някакви феномени, които пращат по дяволите всички теории за храненето. Човешкото тяло има възможности, които тепърва ще бъдат разкривани.

Не бива да се пренебрегва и движението. Когато спрях да играя волейбол, тялото ми беше преуморено и в продължение на година си лягах в 20,30 ч.

Но колкото повече си почивах, толкова повече болежки се появяваха

Така разбрах колко е важно движението, за да се чувствам добре. Човек може да пие билки, за да си изчисти бъбреците, черния дроб или червата. Единственото обаче, което активира отделителната система, е съобразеният с конкретния човек спорт.

- С какво се занимавате сега?

- В България се върнах през ноември 2012 г. и през декември отново се записах в курс по системата на Норбеков. За мен беше мечта, която се реализира, и от две години съм част от обучителния екип в Център “Норбеков-България”. Тогава усетих нещата в друга дълбочина, какво е здраве всъщност. За мен здраве не означава да не си болен. На тези курсове първият въпрос към хората е: “За какво ти е здравето?” и те много се шокират. Защото здравето не е самоцел. Всеки трябва да намери пътя в живота си. Човек работи в тези курсове и върху здравословното си състояние, и върху емоциите си, и върху мислите, чувствата, характера. Колкото повече практикувам новата си професия, разбирам, че когато човек знае какво иска и къде отива, доволен е от това, което прави, щастлив е, толкова е по-добре и със здравето.

- Какво ще посъветвате жените за тяхното здраве?

- Едно от първите неща е жената да опознае и усети своето тяло. На Запад животът на жените е почти изцяло медикализиран. В пубертета, ако имат акне, им дават хормонални хапчета. Момичета започват да ги пият от 14 - 15-годишна възраст. После вземат противозачатъчни. След 20 години, когато идват при мен, ги питам какъв е техният естествен цикъл. Но те не помнят, защото пият хормони от много отдавна. С приемането на противозачатъчни например, на мозъка се поднася фалшива информация и оттам се губи усещането за себе си, за собственото тяло.

Трябва да се знае също, че на женското тяло влияят и трансформираните храни, козметика, перилни препарати и др. продукти, които съдържат
ксеноестрогени. Това са изкуствени химически вещества, които наподобяват женските хормони - естрогените, и нарушават функциите в женското тяло. За 50 години са измислени приблизително

70 000 нови вещества, които действат върху нас в ежедневието ни

Човешкото тяло с хилядолетия се е адаптирало към околната среда, а сега за изключително кратко време трябва да се адаптира към тези нови агенти. Не е нужно да развиваме фобия към тях. Но трябва да ги знаем и което можем, да предотвратим попадането му в нашето тяло и по кожата ни. Всички имаме безжични телефони, но не си ги държим до главата, докато спим.

Това са част от нещата, които ни деструктурират. Но има неща, които ни структурират и са безценни. Това са физическите упражнения, ходенето сред природата, общуването с приятни хора. Те ни хармонизират и ни правят устойчиви на неблагоприятните външни фактори.

- Обикновено с какви проблеми идват жените при вас?

- Често идват с миоми, кисти. Нямам претенциите, че като ги посъветвам нещо, те ще се излекуват. Давам съвети за хигиената на живот, до какво водят техните навици. В натуропатията има възпитателна страна.

- Какво например води до миома?

- Ако знаех съвсем точно, щях да съм гений. И медицината казва, че е от хормонален дисбаланс. Но може да се дължи например на естрогенен превес спрямо прогестерона. Оттам се търси защо става това нещо - дали в храната има повече естрогени, дали е от медикаменти. Естрогените в тялото, независимо дали са произведени от него, или внесени отвън, се разграждат и елиминират от черния дроб. Но ако черният дроб не е в добро състояние, както е при 9 от 10 човека в цивилизования свят, тогава не може да елиминира естрогените. Една от причините черният дроб да не работи добре, е защото червата са нередовни, защото го претоварваме. Това е малко детективска работа. Специално миомите понякога се дължат на травми в костната структура на грабначния стълб и на таза, когато има застойни процеси в лимфата в долната част на тялото.

Всеки орган има информация кое е неговото идеално състояние. Когато се наруши балансът, той се адаптира, но това вече не е неговото нормално състояние. Ние учим хората как да възвръщат нормалното състояние на организма си.

В категории: Здраве


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
kokoban
18.04.2015 19:20:25
6
10
Една неграмотна тарикатка,поучавала се от измамника нурбеков.Пушете и пийте малко,яжте от всичко по малко и начесто,движете се умерено,никакви ядове и ако все още сте женен-веднага се разведете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори