×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зов за помощ! Бургазлия и семейството му тънат в мизерия в Кипър, докато родна банка се опитва да му отнеме имота


Зов за помощ! Бургазлия и семейството му тънат в мизерия в Кипър, докато родна банка се опитва да му отнеме имота
Малката дъщеричка на Ненко Стоянов се храни с мляко и хляб всеки ден, досега не са й купувани играчки
17 Април 2015, Петък, 08:00 ч.
Автор: Лидия НИКОЛОВА Снимки Личен архив

От 4 години Ненко Стоянов няма лична карта, тъй като му е изтекла, а парите за нова все не му стигат


Една от най-желаните страни от родните гастербайтери - Кипър се превърна в затвор за бургазлията Ненко Стоянов, който живее 7 години там на ръба на мизерията и без българска лична карта. Мъжът е на път да изгуби имота си в Бургас, тъй като не може да се върне и да се защити в съда. Или да предоговори стар кредит с банката, който вече не може да погасява. От четири години насам животът на 44-годишния мъж е превърнат в ад, в който са въвлечени и съпругата му, и малката им дъщеричка. Ненко Стоянов се обърна за помощ към редакцията на Флагман.бг, тъй като не може да се справи сам със сложната ситуация, в която се намира. Ето и историята му:

Ненко Стоянов  тегли  заем от Юробанк България АД  за 15 000 евро през 2006 година. С парите закупува техника, която възнамерява да продава на строителните фирми в онези години, когато имотите се продават още на зелено, а новите сгради никнат като гъби. Бизнесът му обаче претърпява тотален крах още в самото начало, тъй като първите признаци на кризата вече са на лице. Ненко Стоянов решава да опита късмета си в Кипър. В края на 2008 година той заминава и бързо намира работа, която му осигурява дълго време средства, с които да изплаща заема си в България.

През 2011 година бургазлията се запознава с молдовката Рая, в която се влюбва. На 7. 11. 2011 година тя му ражда дете. Установяват се да живеят в Литродондас, близо до Никозия.  Точно тогава съдбата му нанася нов удар. В началото на 2012 година остава без работа за няколко месеца. Това обрича семейството му на мизерия. Купува на детето си най-необходимото, и до ден-днешен не е отделял пари за играчки. Просто няма достатъчно средства за подобни „глезотии”. Получава от дарения на добри хора дрехи, кошара, количка и други важни неща за отглеждането на бебето.
Памперси, млека ... разходите стават непосилни. Съпругата му в същото време няма виза, а иска да остане до него. Докато Рая чака разрешително за престой, тя няма право на работа.
През май 2014 година нещата се влошават, защото Ненко вече е просрочил с месеци погасителните си вноски в България и е пред процедура за принудително събиране на дълговете.

Майка му и сестра му помагат да събере някакви пари, за да погаси нужните вноски. Въпреки внесените средства в банката, днес Ненко Стоянов продължава да дължи същите 15 000 евро заради натрупаните лихви. През това време майка му почива, а сестра му не може да му помага повече финансово. Валидността на личната му карта изтича още през 2011 година, Ненко Стоянов няма пари дори да я възобнови.
Детето – малката Албена е само с акт за раждане. Момиченцето трябва да бъде вписано в паспорта на майка си, но родителите му нямат пари, за да изготвят документите. Посолството на Молдова е  чак в Израел. Специалната пратка с документите дотам също е въпрос на много средства, както и самата смяна на документа.
Имотът на бургазлията в Бургас се намира в бл. 13 в ж.к „Зорница”, около 60 квадрата е. Надява се един ден, като си стъпи на краката, да се върне в Бургас с дъщеря си и съпругата си. Но докато настъпи този момент, той може да остане и без бащиния имот в родния си град. Ненко Стоянов се обръща с молба за финансова помощ към своите сънародници.
Банковата сметка на частния съдебен изпълнител, който вече е образувал производство за събирания на вземанията е:

BIC:BPBIBGSF
IBAN:BG71  BPBI  7937  1015  8203  01


В момента Ненко Стоянов работи във фурна по 16 часа на ден. Получава около 650 евро  на месец. Животът в Кипър след кризата е много скъп. Квартирата му струва 200 евро. Около 50 евро на месец отделя за ток и вода. Трябва да изпраща към банката по 250 евро всеки месец. Остават му 150 за храна и отглеждане на детето, които за тамошния стандарт са нищожна сума. 

Рая се опитва да започне постоянна работа в цех за разфасоване на пилета. От началото на април е на изпитателен срок , а детето е на градина (също пробно). Таксата за градината е 200 евро на месец.
Ако бъде одобрена в цеха за пилета, от следващия месец Рая ще получава около 500 евро. Ако това се случи, на семейството ще му остават 450 евро. Молят се на Бог само да не се разболее някой от тях, защото медицинските услуги в Кипър са непосилно високи. На трапезата им има основно мляко и хляб, въпреки това се надяват един ден да подарят на детето си щастливо детство.

Ето и снимки от дома на Ненко в Кипър:


Съпругата му Рая




В категории: Лична драма


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 0
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори