×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Флагман зове Община Бургас: Оставихте ни без стадион, започвайте нов на Пети километър!


Флагман зове Община Бургас: Оставихте ни без стадион, започвайте нов на Пети километър!
Зад тези врати са 141 декара, ще се наложи да се продава част от тях, за да се удовлетворят кредиторите, стадион ние вече нямаме!
16 Април 2015, Четвъртък, 12:23 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

За спортното съоръжение има площи в бъдещия квартал до МОЛ Странд – това ще е географският център на града до 50 години
Като носители на революционни идеи и последващата им реализация от полза на обществения интерес, за пореден път, Флагман.бг оповестява своята визия – този път за бъдещето на спорта в Община Бургас.

Вместо да чупим китки и да се вайкаме защо при наличие на два стадиона, на практика най-добрият град за живеене остана без нито едно нормално спортно съоръжение, можем да вземем бързи мерки. Идеята, за която екипът ни ще работи оттук нататък всъщност е на общинския съветник Йордан Георгиев.

В продължение на месец той разследва преписката от около 100 хил. печатни страници за историята на стадион „Черноморец“ от 2005 г. досега, съхранена в канцеларията на председателя на Общинския съвет Костантин Луков. Георгиев е член на временната комисия за решаване на тежката дългова криза в съвместното дружество  между Петрол Холдинг АД и Община Бургас, където единственият актив са 141 декара от легендарния стадион „Черноморец“.

Плановете днес са:  върху парцел от 100-120 декара да се изгради стадион за 15 хиляди зрители, с прилежаща инфраструктура, с възможности за паркиране. Това ще излезе далеч по-евтино от евентуалното ремонтиране на стадион „Черноморец“, дори и Община Бургас да успее да си го върне след удовлетворяването на многобройните кредитори на фалиралото спортно дружество. Според твърденията на прокуриста на дружеството Пламен Киряков дълговете са за 30 млн.лв., сред тях са и неизплатените му заплати. По счетоводни документи, но от неофициална информация, той получавал 14 500 лв. на месец, но не са му изплащани от години.

Още по-скъпият вариант е Общината да купи стадион „Лазур“ от Митко Събев, който обаче няма паркинг и не отговаря на стандартите на УЕФА за по-високи кръгове.

„Строеж на Пети километър, след бившия мол Странд, е единственият вариант, за да има Бургас свой стадион. Ние вече нямаме такъв. Нека кажем истината: Стадион „Лазур“ е частна собственост, стадион „Черноморец“ - също. Дори и хипотетично да приемем, че ще спасим стадион „Черноморец“, то модерно спортно съоръжение там няма как да се изгради. Този стадион не може да бъде лицензиран от УЕФА, а след няколко години няма да може да се играят и мачове от „А“ група. Той е изграден върху изкуствен насип, върху блато, а УЕФА отдавна забрани такива стадиони. Трябва да се разруши и изгради наново, а това ще излезе прескъпо“, каза Йордан Георгиев.

Общинският съветник  алармира и за друга опасност – стадион „Лазур“ скоро ще загуби лиценза си за УЕФА заради липсата на паркоместа. В момента в спортното съоръжение може да се провеждат мачове от европейските клубни турнири, но само от предварителните кръгове. Това бе причината преди година и половина „Лудогорец“ да избере стадион „Васил Левски“ за домакинските си мачове от Лига Европа, а не „Лазур“, каквито бяха първоначалните планове на разградчани.

Йордан Георгиев е категоричен, че за Общината изграждането на новия стадион на Пети километър трябва да е един от приоритетите за програмния период – 2014-2020 година.

Добавяме, че миналата година Община Бургас обяви амбициозните планове за проектиране на изцяло нов квартал в посока Ветрен (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ). Плановете са там да има жилищен комплекс, паркове и бизнес сгради. В дългосрочна перспектива - за 50 години Бургас, ще се развива точно в тази посока – към сливане с Ветрен. Новата сграда на областна администрация също е проектирана да бъде до спортната зала „Арена Бургас“. В този район ще се преместят и всички държавни администрации.

Още по темата четете в интервю с Йордан Георгиев, за да разберете какво на практика е положението със стадион „Черномоорец“.

В категории: На терена , Спорт


28
Коментара
28
Коментара по темата
28.
znaeeeeeeeeeeeeeeee
17.04.2015 13:23:37
0
7
Plameeeeen4o vzema 25 000 lv. na mesec ne go razsmivaite s taq mijava zaplata!!!!
27.
AZ
17.04.2015 11:11:42
2
2
Не го знам този капацитет Йордан Георгиев, защо реши, че точно до Странда трябва да се направи новия стадион, като толкова приемливи, евтини и/или общински терени има в квартал М.Рудник. Зад и около капчето. Срещу населената част на комплекса. Страхотен терен за стадион без застроени сгради,със добро проветрение и естествен отводнителен дренаж( за всяка добра тревна настилка е важно) и много слънце. Добра локация с на практика неограничено място за паркинг места. Млад и развиващ се комплекс с добра комуникация ( целия поток към Юг )и много футболни фенове и хора обичащи спорта.
26.
Дон Клементе дьо Росин
17.04.2015 08:00:51
2
4
Кмете, най-спортния град в България няма един стадион, трябва да си понесеш отговорността - отиди си с мир, поне бургазлии да те запомнят с нещо хубаво.
25.
Анонимен 2
17.04.2015 01:49:23
1
6
И двамата Дражеви, дядо попе, и двамата са всезнайковци... В главата им все далавери и все невинни борци за правда и свобода
24.
Бре
16.04.2015 19:20:17
0
2
Аз не мога да разбера кой г н Дражев се има предвид Георги или брат му. А братът май имаше общо със стадиона?
23.
Бре
16.04.2015 19:20:17
0
3
Аз не мога да разбера кой г н Дражев се има предвид Георги или брат му. А братът май имаше общо със стадиона?
22.
До 21
16.04.2015 18:40:13
1
2
Не знам защо смяташ, че съм "господин Дражев". Защо мислиш, че само един човек и една партия може да мисли по определен начин? Аз не съм специалист, но задавам логични въпроси към изразените мнения на представители на управлението. Тези мнения и предишните действия доведоха до сегашното положение. Лесно може да се види кой какво е/не е свършил. Мисля, че всеки виновен за тази сделка, насочена срещу обществения интерес, трябва да понесе последствия и да се върне отнетият чрез измама стадион. Ако ти не мислиш така, явно защитаваш интересите на облагодетелстваните.
21.
До Анонимен
16.04.2015 17:47:30
2
7
Само НФСБ са невинни! Нали господин Дражев! Само Вие сте специалисти по всичко! Дупки пробиваме всякакви!
20.
hh
16.04.2015 17:42:24
0
0
jj
19.
Стражджански бек
16.04.2015 17:25:11
4
8
Аре стига сме строили стадиони и зали в Бургас,че нещо много станаха...маймуните на клона.На града му трябват още 3-4 терена с изкуствена настилка за аматьорски футбол и 2-3 покрити такива.Другото са мечти на криминални типове като Димитър Николов-зам.кмет при Йоан,източил завод Победа за нула бройки,всякакви кататджии като Луков и вечния физкултурник Коце Марков,който не знае топката кръгла ли е или квадратна.В Бургас няма пари за профи футбол,футболните хора в града са прогнили и интриганти,всеки със свой принос за гибелта на футбола в града ни.
18.
Анонимен
16.04.2015 17:19:27
3
5
http://www.dnevnik.bg/morski/biznes/2008/05/29/503127_burgas_stroi_chernomorec_arena_za_500_mln_evro/
Сега наивните коментари на "позитивни" хора под статията са особено забавни. Някои хора цял живот ги лъжат и те пак верват - явно не могат да живеят в реалността, а само в измисления си розов свят.
17.
Анонимен
16.04.2015 17:11:10
3
6
"Дори и хипотетично да приемем, че ще спасим стадион „Черноморец“, то модерно спортно съоръжение там няма как да се изгради. Този стадион не може да бъде лицензиран от УЕФА, а след няколко години няма да може да се играят и мачове от „А“ група."
Оказва се, че мястото не било удачно според УЕФА, а даже и за "А" група?!?!?! Митко Събев нали имаше проект "Черноморец арена" за 500 млн. евро? Той не знаеше ли за УЕФА и за "А" група (пълен смях), когато уж беше готов да вкара 1 млрд. лв. или просто си е знаел, че няма да го направи? Възможно ли е да инвестираш такава сума, без да знаеш нещо, което даже някой си Йордан Георгиев "знае"?
16.
Бургас
16.04.2015 16:59:45
0
8
Тези милиони които събеф изпра, парите които балъкоф прибра, заедно с разни знайни и незнайни наемници футболисти, чистачки с по 2000 лв заплати и колко още измамни и престъпни схеми, с тези пари можеше да се построят не един а три стадиона в Бургас !!!!!!!!!
15.
само нафта
16.04.2015 16:48:17
1
8
Ами маняци как да има фенове на стадиона, как да ходят хората на футбол като последните 10 години футбола в града умишлено бе унищожен заради няколко престъпника! Изпраните пари за свещи да ги дадете майка ви да еба крадливи изроди ! Престъпните схеми на дъртия педерас йоан костадинов и престъпнка "бизнесмен" митко събеф унищожиха футбола в Бургас ! От както се помня имаше два стадиона и два отбора, фенове на едните и другите и на двата стадиона имаше приличен брой хора. Сега единия отбор 5 години играе по всички села около Бургас а на мачовете на другия отбор ходят по 50 човека на 24 000 стадион !!!! Срам и позор за Бургас !!!!!!!!!!!!!!!
14.
Анонимен
16.04.2015 16:25:05
5
12
За стадион "Черноморец" са виновни и БСП, и ГЕРБ! Сега ще лъжат, ще мажат, ще замитат и ще ни финтират с мотива "А бе той и без това не отговаряше на изискванията на УЕФА ... Дайте да забравим, да построим нов в някоя нива около града чрез фирма на наш човек". Лъжат ни по най-грозния начин! И ще ни обясняват как е свършен факт! Просто търсят оправдания да не свършат нещо в полза на обществото!
"Той (стадионът) е изграден върху изкуствен насип, върху блато, а УЕФА отдавна забрани такива стадиони. Трябва да се разруши и изгради наново, а това ще излезе прескъпо."
Уж е забранено, а после можело да се построи, но само ако се разруши?!?!?!?! На какъв нормативен документ на УЕФА се позовава този човек?
Според биографията му Йордан Иванов е завършил специалност "Автоматика и системотехника" в Техническия университет в София. Как започна да разбира от строителни норми, градоустройство и футболни дела?
Как прецени, че трябва да се разруши и после да се построи? А не може ли да се реконструира? Колко ще струва всеки предложен вариант?
Защо тогава (след като според автора "УЕФА отдавна забрани такива стадиони") Портсмут планираха преди кризата от 2008 г. да построят стадион (Dockland Stadium) на отвоювана от морето земя за 36 000 души с цена около 600 млн. паунда?! Нима не са знаели за разпоредбите на УЕФА, с които "специалистът" Йордан Георгиев е дълбоко наясно?!
Олимпийският стадион в Лондон е почти изцяло обграден от вода.
В Ню Йорк има стадион на кей 40, за който има идеи да се ползва за футбол.
В Холандия има градове, построени на насипи, по света правят изкуствени острови, мостове с опори на морското дъно, строят летища на отвоювана от морето земя, а УЕФА не давала да строят стадиони ... Лъжи за наивници! Фишеци за отклоняване на вниманието, енергията и гнева на хората!
Флагман, много удобно се подлагате нещо ... За колко се продадохте, а?
13.
Бургас
16.04.2015 15:37:15
2
7
До Berserk
Голям песимист си . Аз пък вярвам , че футбола в Бургас ще се възроди . Стадион няма как да бъде построен в близките 4-5 години, дори и да се започне работа по проекта сега веднага , така че време има . От друга страна строителството на подобно съоръжение може да предизвика интерес към инвестиции в бургаските отбори . Трябва да се вярва малко повече, не са чак толкова отдавна времената, когато на Лазур имаше по 10-15 000 души и то на мачове с изпадащи отбори . Бургас е футболен град , публиката е зажадняла за силен футбол , един като Домуса да се появи и ще видиш , какво значи посещаемост на футболен отбор .
12.
berserk
16.04.2015 15:15:28
4
6
до Бургас - и какво ще правиш на тоя нов стадион? Нали виждаш къде са бургаските отбори- и в Долно Езеро им е много да играят. Нали тея пари от построяването трябва да се върнат, че и печалба да има от инвестицията. КомунизЪма свърши отдавна, брат :)
11.
Футболен фен.
16.04.2015 15:12:31
1
13
Абе за кво ви е този стадион,вие и без това не ходите на стадиона.Ходите само когато е безплатно и отборът върви.Ходите когато дойдат Левски и ЦСКА,защото сте селяци от майната си и ви е през уя за Нефтохимик и Черноморец.Не ни трябва стадион.Трябва ни зала за фитнес и чалга концерти.
10.
Бургас
16.04.2015 14:31:58
4
4
до 3
Човек, прочети по-добре , тогава критикувай . Ясно е написано , единия стадион не става за нищо , а другия става само за мачове в България , не и за международни , лошото е , че на Лазур няма и какво да се направи за паркинг , просто мястото у е кофти . Нов стадион е много по-добър вариант, отколкото наливане от пусто в празно , само че на този етап е по-скоро в сферата на мечтите . Както и да е , нека действат полека-лека , пък дай боже след някоя и друга година да си имаме чисто нов , хубав стадион .
9.
fhfy
16.04.2015 14:08:54
0
14
koi shte igrae na tozi stadion na 5-ti kilometyr , gospoda ?
8.
fhfy
16.04.2015 14:06:29
0
4
"Vmesto da chupim kitki"...
7.
be es
16.04.2015 13:59:33
0
15
събеф и йоан изпраха парите всичко е точно, равносметката е: един нацяло пазрушен стадион, и два полу подобия на футболни отбори единия от кайто догодина ще се състезава във В група всичко е точно на кой му пука? Димитър Николов също има пръс в това и те на последно място бургаските граждани който никога не излязоха да протестират ама те не се интересуват от спорт а от чалга, наркотици и BMWта 96та година
6.
MITI4
16.04.2015 13:46:47
4
6
Бате Данчо е пич.
Ама мястото на стадион не е в царевицата в/у плочдородна земя в 3-ти картофен пояс. Нека се мисли в посока Меден рудник, Созопол, Комлук, Акации. Как и за какво ще отода от там да гледам порно-футбол.
5.
nfc
16.04.2015 13:31:55
1
19
Всичките лайна ги забъркаха митко събеф, йоан костадинов и малко им помогна димитър николов изроди мръсни !!!!
4.
Чер Вен Пън
16.04.2015 13:22:33
4
16
То и за ''Фина механика'' няма никой в затвора..А трябваше ..Един такъв Дражев и един Костадинов...Първи дружки и ортаци..Докато не се скараха от лакомия..И стадион Черноморец беше загробен от тези ортаци....И отборът също.Ей,скатаджии,флагмани,нъфъсъбъта,къде сте тръгнали,бе?Хората да не помнят като вас по три минути
3.
berserk
16.04.2015 13:19:55
8
23
И какво ще се прави на тоя нов стадион дето го искате??? Чалга концерти и др.подобни простотии, щот за футбол стадион си има, който иска да го ползва да си плаща и да играе. Бургас да не е милионен град като Сф, че да има 3 стадиона. Флагман, за пореден път се убеждавам колко сте кухи лейки.
2.
ДО ФЛАГМАН
16.04.2015 13:14:32
2
19
ФЛАГМАН, оправете си т.нар. "Защитен код" при пускане на коментар.

НЕ Е НОРМАЛНО да пишеш на кирилица и да ти се налага да преключваш на латиница, за да въведеш въпросния код! Вкарайте малко логика в този сайт!
1.
браво
16.04.2015 12:52:12
1
27
"Нека кажем истината: Стадион „Лазур“ е частна собственост, стадион „Черноморец“ - също". - а бяха !!! Също и Колодрума - и никой не е в затвора.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори