×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът ме помоли да почивам лятото в България. Не, благодаря!


Премиерът ме помоли да почивам лятото в България. Не, благодаря!
Всяка година по това време, когато лятото наближава, заетите в туризма все по-пронизително изплакват колко е трудно и как сезонът е пред провал
02 Април 2015, Четвъртък, 13:52 ч.
Автор: Веселина ПЕТРАКИЕВА
Източник: bTV

Мен не ме бройте, обърнете се към чужденците


Премиерът ме помоли да почивам лятото в България. Казвам „помоли”, защото съм българка, а той се обърна към всички българи. Да спасяваме родното. Всяка година по това време, когато лятото наближава, заетите в туризма все по-пронизително изплакват колко е трудно и как сезонът е пред провал. С цялото ми уважение към този бизнес, ще отговоря и на тях, и на премиера: „Не, благодаря”. Предпочитам да бия път до Гърция и Турция. И ще обясня защо.

Колкото и да е странно, проблемът дори не е в парите. Не, че в България се почива евтино, но някак си на пръв поглед изглежда доста по-икономично да отидеш за една седмица на родното Черноморие, отколкото в „далечна” Гърция. А Гърция не е нито далечна, нито скъпа. Пътува се удобно – по магистрали и широки пътища. С парите, които давам за почивка на някой къмпинг в Халкидики, си купувам много повече, отколкото у нас. Къмпингът в Гърция има модерни бунгала и каравани – чисти, напълно оборудвани. Оборудвани до вилици, лъжици и купа за салата. И барбекю в двора. Има басейн, магазини, алеи, чист плаж. Има и други „луксозни” удобства – бар на плажа с любезни сервитьори, които носят бутилка с вода до шезлонга, дори и когато не си поръчал нищо. Да не забравяме – шезлонгът и чадърът са безплатни. В малките ресторантчета наоколо работят усмихнати хора. Обикновено самите собственици сервират по масите. Заговарят туристите, запознават се. Винаги се интересуват откъде сме, колко е голямо детето, за първи път ли сме там. А когато сме за втори, вече се държат като приятели. И изобщо не ме интересува дали когато влязат в кухнята, псуват по българите. За мен е важно, че ми носят вода, хляб и десерт – комплимент. Със сигурност са калкулирани в цената, но тя изглежда напълно приемлива, на фона на приятното изкарване.

Борисов призова българите да не прекарват празниците в чужбина. Туристическият бранш да свали цените и да подобри качеството, апелира още премиерът

Какво ми се случва в България. Давам пример с място, съизмеримо с гореописания къмпинг. Северното Черноморие. Бивш детски лагер. Бунгала на брега на морето, построен допълнително малък хотел. Някой някога след избухването на демокрацията го е купил, инвестирал е веднъж няколко десетки хиляди лева и оттогава печели ли, печели. Съвременното название на мястото е „комплекс”. Та, в бившия детски лагер, цената на бунгалата е съизмерима с тази на бунгалата и караваните в Гърция. Но! Половината къщички са неремонтирани. Мръсни, мухлясали, с ръждиви тръби и отдавна немити тоалетни. Мирише. Обновените бунгала се дават на „чужденците”. Чужденците са семейства от Чехия и Полша, които вечер запиват пред бунгалото и пеят до зори. Това за човек с малко дете си е истински кошмар. Аха си го приспал, чужденецът запява в 3 през нощта. Романтика. А, има и жаби. Вътре в бунгалото.



За турското обслужване дори няма какво да се разказва – всеки, който е бил на курорт, знае. Въпреки че всеки от нас си влачи комплексите от учебника по история, няма как да не признае, че те са ненадминати в гостоприемството. „Комшу”, като кажат и се разтапят – то ти мият ръцете, носят ти люти чушки, вода. Там няма „няма” – ако искаш таратор, ще ходят две преки до съседно заведение и ще ти донесат таратор. Всичко ще ти донесат и ще си отворят магазина специално за теб, ако искаш да си купиш ябълка.



За да обобщя. В българските курорти, досущ като в половината квартали на София, е презастроено, мръсно, пренаселено. Шумно. Плажовете са пълни с боклуци, чадърите и шезлонгите струват скъпо. В частните квартири все още не те искат само за две вечери, защото не им излиза сметката да перат чаршафи. В кръчмите е скъпо, не дотам вкусно. Сервитьорите са уморени и не ме харесват особено, дори малко ме мразят, защото аз съм на почивка, а те – на работа. На никого не му пука дали ще остана като клиент или ще си отида. Затова не се усмихват, не носят безплатен хляб и сами си закръглят сметката в своя полза. Пътищата са разбити, сергиите с гащи и грозотии стоят. И нека никога не забравяме чалгата. Тя е навсякъде. И ако на „чужденците” им е екзотично да слушат воя на фолка, аз не мога да прекарам едноседмичната си почивка с тапи за уши. Всички по хотели, рецепции и паркинги мрънкат, оплакват се, сърдити са. Мерят те отгоре до долу – колко струваш, колко ще дадеш. Ти си ходеща кесия с пари и никой не си прави труда да прикрие това.

Затова – в редките случаи, когато попадна на мил сервитьор, управител на хотел или собственик на квартира, не го забравям никога и често се връщам. Но тези хора са изключения, от които никой не взема пример. За съжаление.

Затова – мен не ме бройте. Помолете „чужденците”.

В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
35
Коментара по темата
35.
УЧУДЕН
04.04.2015 22:22:30
1
2
"Акуло","Акуло" -
от Витоша по-висока нема, от Искаро по-дълбоко нема!
Това е мъдтростта на най-неграмотните в Европа!
34.
акула
04.04.2015 19:43:25
2
0
Боб хвърлят за Петракиева-от Българското по-хубаво няма!!!
33.
bbb
04.04.2015 14:08:03
2
2
Dam, те идват в БГ за алкохолен туризьм само и да падат от терасите на хотелите.....
32.
ддд
04.04.2015 13:12:06
0
4
Нема да стане!С заповеди не става!Требат други работи,който ако не се направят така ще бъде-----Гърция,Турция и пр....
31.
ha
04.04.2015 11:45:57
0
2
problema ne e v moreto problema e v mantaliteta I prostotiqta moje sled 20 30 godini kato se civilizovat horata po moreto da pochnat da predlagat po dobra usluga, sega nqma kak da stane
30.
???
03.04.2015 23:15:48
1
4
Бедуинът се чувства най-добре в пустинята и най-си харесва и обича пустинята.
В нашия случай се касае за услуги и плащане на услуги, а на този процес в България все още се гледа и се реагира по мутренски.
Дали хотелите не са на мутри?!
Дали концесионерите на плажове не са мутри?!
На кой по-напред да угоди "държавата"?!
29.
Paina
03.04.2015 22:10:29
4
4
Хайде на бунгала на морето На АХТОПОЛ СТИГА С ТАЗИ ГЪРЦИЯ РАКИЯТА Е ПО ДОБРА от полмарито! Пожелавам ви да сте здрави
28.
28
03.04.2015 10:37:37
0
17
Направете една справка първо чии са хотелите- само на депутати, бивши министри, мутри и т.н. Не се наядоха, че сега седнали да реват и последния залък да вземат на българина с хипер скъпи услуги и ниско качество. Бягайте към чужбина! Тези не мислят за нас, а единствено и само за себе си!
27.
Георги Бакалов
02.04.2015 20:50:32
2
24
ЗА или ПРОТИВ?
Изложеното от журналистката Петракиева поставя не само ВЪПРОСА –
на почивка в БЪЛГАРИЯ или в ЧУЖБИНА!
На 23.03.2015, 18:03 Министърът на туризма Ангелкова успокои българския туристически бранш във връзка с отлива на руски и украински туристи така:
“върви усилена РЕКЛАМА на България във всички компенсиращи туристически пазари. Предвидени са ПОВЕЧЕ от 20 ХИЛЯДИ ИЗЛЪЧВАНИЯ на рекламни клипове за страната ни в европейски телевизии, както и на други континенти.”
В тази връзка –
ВЪПРОСЪТ, който засяга НЕ САМО собствените на хотели и ресторанти по българските курорти, но основно БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ, Е:
ТРЯБВА ЛИ с ПАРИТЕ на НАЙ-БЕДНИЯ НАРОД в Европа
ДА СЕ ПРАВИ РЕКЛАМА в полза на тези, които бетонираха българската природа?
ЗА или ПРОТИВ?
26.
MDAA
02.04.2015 18:38:44
12
5
GEICHETA, HODETE KADETO SI ISKATE SAMO
NE SE MOTKAITE PO BG PLAJOVETE, NAI GOLEMITE PLAJOVE V SVETA.
25.
Вандал
02.04.2015 17:47:03
19
5
Петракиева,'ного тий голяма статията,цял роман мари...
Кат' ни щеш,нидей идва,и без теби ши е пълно,другите ши дойдат.
24.
ЗАПОЗНАТ
02.04.2015 17:34:32
1
19
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗА ФЕКАЛНИТЕ ВОДИ КОИТО СЕ ИЗЛИВАТ В МОРЕТО НЕКА ХОРАТА ДА ЗНАЯТ ЧЕ ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА ВДИГАТ ТЕМПЕРАТУРА ,ПОВРЪЩАНЕ,РАСТРОЙСТВО, ВОДАТА НАПРАВО МИРИШЕ НО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ И СЕ ЧЕШАТ ПО ВРАТОВЕТЕ КАТО ОЩИПАНИ
23.
тъпчо
02.04.2015 17:10:02
1
3
Какво е "мастраф" !?
22.
от Малдиви с любов
02.04.2015 16:39:38
1
19
Аз пък ще замоля Борисов като почива на родното черноморие и по специално в Обзор при неговия приятел Валентин Златев да си плаща мастрафа, ама не на него, а на дребните търговци. А мене също не ме бройте тука, аз и зимата ще ходя на море ако искам и не защото ми е по-евтино някъде другаде, а защото сам си вадя парите и ще ги харча, където ми е кеф!!!
21.
До "морски"
02.04.2015 16:18:08
4
8
Абе шебек ти явно си Горски
20.
ФЛАГМАН ИДИОТИ
02.04.2015 16:15:02
5
15
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГОНИТЕ ХОРАТА ОТ БЪЛГАРИЯ НЕКАДЪРНИЦИ ПОСЛЕ ЩЕ РЕВЕТЕ
19.
Морски
02.04.2015 15:56:06
21
15
Познавам много хора които ходят в Гърция и нощуват в мизерни бунгала ,но като се върнат в София - да кажат че били в Гърция (все едно е Монако или Лас Вегас) Аз съм обиколил света и мога да гарантирам че плажовете са ни в десетката на света и с пъти по-добри от гръцките и турските.
18.
Жорж
02.04.2015 14:16:03
1
24
Не съм си и представял ,че ще заема позицията на ББ, но в конкретния случай е абсолютно прав!
Аз работех в един хотел в Сл.Бряг, с име на голяма наша река.....В него, твърдия алкохол, който се предлагаше се приготвяше в някоя Ахелойска маза...и пристигаше в големи туби 10 литрови стари от минерална вода, скрит по тавански и килерни помещения......съответно се пълнят шишетата с маркови етикети уискита, водки и т.н. директно от тубите!!!!!! Борисов е наясно явно с това....и за това задава тези въпроси!!!
17.
...
02.04.2015 12:57:56
1
29
Истинaтa е, че ми е по- евтино, по- приятно и по- сигурно дa почивaм в Испaния. Кеф ти остров, кеф ти океaн, езерa или плaнинa. Обслужвaне нa ниво, имa и зa aктивен и зa пaсивен туризъм/отдих, кой кaквото му е кеф. Поръчaш биричкa, получиш и чипс или нещо друго при товa с усмивкa. Не стaвa думa зa пaрите, a зa отношението.
Инaче е прaв Бойко, прaвa е и aвторкaтa нa тaзи стaтия. Хотелиеров Бг тaкa го нaпрaвихa, чедaпечелят от едни и същи хорa сaмо веднъж, те втори път не се връщaт, " бизнесмените " пък си мислят, че бaлъците нямa дa свършaт...еми те ви те!!!
16.
Крис
02.04.2015 12:52:00
1
35
Смешни сте с този жалък провинциален шовинизъм. Аз съм от Бургас, също имам семеен хотел по Южното Черноморие, но не мога да кажа нищо положително за българските курорти. Презастроено мръсни, високи цени, тарикатщина. Редовно ходя през септември-октомври на Тасос. Гърците и турците определено знаят как се прави туризъм. Никой турист не иска да гледа бетон, а море, зеленина и природа.
15.
Роден хотелиер
02.04.2015 12:50:34
3
42
Чакам ви, драги сънародници, приготвил съм ви промоции
1.Гол чадър (само дръжката)- 30 лв
2.Чадър без дръжка - 30 лв
3. Чадър с дръжка- отиваме на 50 лв
4. Шезлонг от самоковско бичме 40 лв
5. Шезлонг от банкянско бичме 45 лв
6. Воден джет, който трудно пали 50лв/ мин
7. Воден джет, който трудно спира 50лв / мин
8. Уиски менте- 50гр/ 10лв
9. Компаньонка с цици менте- 100лв /час
10 Компаньонка с истински цици- длъжността е вакантна (трудно се намират истински цици)
11. Масаж с бухалка - безплатно.
12. Екстремна екскурзия в багажник - цена според маршрута.
13.Хепатит- безплатен
14.Стомашно чревно разтройство-безплатно
14.
burgas
02.04.2015 12:28:19
21
19
Ами защо е така нашето черноморие бе "скъпи" санародници защо морето е пълно с лайна???? Защото сте пълни селяни и боклуци защото серете в морето, хвърляте си фасовете и боклуците на пясъка после някой друг ви е виновен! А госпожата да ходи да почива в Сирия, смешна поръчкова статия !!!!!
13.
123
02.04.2015 12:04:12
3
8
Аз ли не разбрах правилно или човека каза да се постараят хотелиерите да върнат бг туристите и тогава да мислят за чуждите,или пък някой съчинява пак хуморески?
12.
Българин
02.04.2015 11:57:07
3
18
до Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец и др. - дребни тарикати.....
11.
до Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец и
02.04.2015 11:54:25
8
14
Абе селяни, вие семеен хотел само на картинка стевиждали...
10.
Писнa ми
02.04.2015 11:52:26
1
28
И при нaс може дa стaне широко и със зелени площи.Събирaт се пишмaн хотелиерите,кой знaй кой не знaй взел хотел дa ми прaй,хвърлят чоп кои хотели ще съборят кои ще остaнaт.Минимумa е поне 50% процентa от бетоннaтa джунглa трябвa дa изчезне.
9.
Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец и др.
02.04.2015 11:51:42
23
17
Аз като една малка частица от голямото СЕМЕЙСТВО на БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ ще си позволя като премиера да ви призова Уважаеми сънародници - ЕЛАТЕ да видите какви китни малки семейни хотелчета сме направили с мерак е желание да ви е добре на вас и вашите семейства!!! Не се поддавайте на внушения от разни псевдо и тенденционни журналисти! Елате и в малките градчета и селца , търсете частни квартири и малки семейни ресторантчета - ще разберете, че не сме се забравили и взаимно ще си помогнем. Всички ние се радваме САМО и ЕДИНСТВЕНО на БЪЛГАРСКИЯ ТУРИСТ!!! НЯМА ДА ВИ РАЗОЧАРОВАМЕ!!!
8.
Бургазлия
02.04.2015 11:50:55
6
31
Че то нашето Черноморие не за почиване а за търсачи на силни усещания - денонощен тормоз и в хотела и на плажа и в ресторанта а в "морето" се плицкаш са лайната от мръсния канал който се излива точно там
7.
Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец и др.
02.04.2015 11:44:39
19
13
В съвременната война, информацията е най-поразяващото оръжие. Да е жива и здрава Веселина Петракиева, това й е работата взема ЕДНИ ПАРИ за да ПИШЕ ЕДНИ РАБОТИ за ЕДНИ ХОРА (наши хора) - факт!!!
6.
Бургазлия
02.04.2015 11:44:16
15
30
Мила госпожо, за съжаление проблема си е ваш. Вие си пътувайте от столицата по магистралите до Гърция и Турция, а ние които си живеем на морето си знаем къде да отидем и цяло лято ни е като на почивка. Поздрави на съседите като си вземете 2 седмици отпуска ;)
5.
Анонимен
02.04.2015 11:42:01
18
17
Българите се държат по различен начин, когато са в България и когато са в чужбина. Когато са в чужбина не са толкова взискателни, а ходят там, за да могат после да се хвалят на познатите си. Ето това е комплексарщина. Наистина, може обслужването по много показатели да е по-добро, но не забравяй за какви пари работи българинът и за какви гръкът. А за Турция знам действителни истории за туристки, отишли на масаж в хотела и получили "нещо повече". Така че, като ходиш пак в Турция, имай едно на ум за любезността. А българското Черноморие беше добре планирано по време на социализма, после дойде криворазбраната и всеки иска законите да важат за всички, но не и за него. Алчността на всички по-висши функционери доведе до продажбите "кон за кокошка". Много софиянци си купиха апартаменти в бетонните джунгли на презастроените курорти - те това си знаят и строителите това им правят. После искат да им е просторно ... Освен това Гърция и Турция имат много по-добре запазено културно наследство, по-дълга плажна ивица, острови и т.н. Условията са различни.
4.
be es
02.04.2015 11:38:09
22
9
Ми почивай на майната си тогава??????
3.
българин
02.04.2015 11:27:52
26
13
ами този който е направил тоя коментар защо не си признае, че като иска българско трябва да му е без пари, ама наистина без пари а това което е описано е от някой яръмтарикат който си е помислил бреййй тия ми подаряват почивка на море шо да си стоя в къщи да зема да отида, пълна помия е всичко написано има толкова хубави места в бг и не скъпи а и хубави, а да кажа и ние сме ходили в гърция хайде сега няма нужда и ние знаем какво е дереджето там
2.
Г.Илиев
02.04.2015 11:26:32
10
31
МНЕ благодаря!ще си ходя както всяка година на о.тасос вместо на нашите бетонни презастроени грозни картинки наречени курорти с некомпетентен и неколтурен персонал.Не мерси
1.
Красноречие
02.04.2015 11:14:45
4
47
Достатъчно добре "нарисувана" мила родна картинка, толкова достъпно дори и призоваващите да я разберат, поздравления!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори