×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Станах лидер на БДЦ заради личната си идеология, връщам безплатно бюрото на Бареков в Бургас


Станах лидер на БДЦ заради личната си идеология, връщам безплатно бюрото на Бареков в Бургас
Изборът ми не беше обмислян дълго, това беше предложение на нашите депутати и аз приех да бъда партиен лидер, каза съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов
26 Март 2015, Четвъртък, 12:30 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Отчитаме работата на кмета Димитър Николов, но ще имаме свой кандидат на местните избори


- Г-н Кенов, бяхте избран за съпредседател на  бившата партия Лидер, която днес вече се казва БДЦ. Вие бяхте избран като бургаски депутат от ББЦ и сега се появиха твърдения, че още по време на кампанията сте агитирали за преференциално гласуване за ЛИДЕР. Как се стигна до избора Ви за съпредседател на БДЦ?

- До това решение се стигна няколко дни преди Конгреса. Не беше обмисляно дълго, желанието на колегите беше аз да бъда главен секретар, какъвто съм бил досега. Общото решение на колегите от парламентарната група обаче беше аз да бъда съпредседател, което аз приех. За мен е ново предизвикателство да бъда партиен лидер. В тази партия ще намеря място като лична идеология. Никога не съм се разграничавал от либерализма и центризма и смятам, че е нужно след краха на НДСВ да има силна либерална партия. Като първа задача си поставям международното признание на формацията. Ще се опитам бързо да придвижва пълноправното членство в ALDE и в Либералния интернационал.

- От ББЦ твърдят, че сте предател и че в нощта на изборите сте агитирал за ЛИДЕР...

- Така или иначе преференциално се гласуваше за няколко кандидата. Указанията на партията беше да се гласува колкото се може по-чисто – само с номер 13, без преференции. Марин Лазаров от ЛИДЕР и парадоксът 13/13 пренаредиха листата. Нашата листа завърши като водачът остана на първо място, заради общата преференция, на второ място се класира третият – Марин Лазаров от ЛИДЕР и на трето място кандидатът 13/13, който е представител на „Радикали“. Изборните резултати са на база положени усилия на съответните кандидати. Преференциално играеха трима човека – Марин Лазаров от ЛИДЕР, Георги Маринчев от „Гергьовден“ и Иван Тагавов от ББЦ. Късмет е резултата на 13-тия. В крайна сметка всеки е пожънал това, което е посял. Вечерта преди изборите не е имало никаква агитация. В деня на изборите всеки си работеше за себе си.

- Пращал ли сте СМС-и в полза на кандидата на ЛИДЕР?

- СМС-и не съм пращал вечерта на никой.

- В деня, когато Вас ви избраха за съпредседател на ЛИДЕР, в Бургас Николай Бареков свика останките от партията си. Смятате ли, че това е случайно?

- Оказа се, че след като беше опозиция в продължение на месеци на г-н Борисов и на г-н Местан и всяка негова изява започваше с атака срещу тях, сега аз съм най-важният човек в неговия живот и всяка изява започва с мен. Няма как Националният съвет на ББЦ да заседава, защото по-голяма част от него напуснаха партията. Затова не може да бъде избран и Изпълнителен съвет. Той също не може да заседава, защото в него останаха 3-4 ма души от общо 15.

- Бареков Ви обвини, че сте откраднали бюрото и мебелите от офиса му в Бургас. Ще му ги върнете ли?

- Веднага ще му ги върна, даже няма да искам да ми плаща нито за хамали, нито за транспорт, нито за наем. Когато трябваше да освободим офиса на ББЦ, говорих с мой познат да прибере мебелите в един склад за 20-30 дни. Бях говорил с областния управител Вълчо Чолаков да ни предостави помещение и той се беше съгласил. Като стана раздора между нас в ББЦ, Тагавов е отказал това помещение. Но това малко складче го заемаме вече пет месеца. Там още стоят големи маси като за политбюро.  Нека да решат на кого са тези мебели – дали на Мария Календерска като председател на гражданското сдружение на ББЦ или на Николай Бареков като председател на партията. Да решат и да подадат едно име, което да подпише протокол – да не ме търсят пак. Как ще твърдят, че съм ги откраднал, при положение, че цялата партия знае, че са у мен?!

- Да се върнем към БДЦ, като преименувахте ЛИДЕР няма ли да отблъснете останалите си коалиционни партньори, които се включиха в ПГ Български демократичен център?

- Това е партия, в която могат да влязат хората, които се числят към Парламентарната група Български демократичен център, поддържат коалицията. Пред нас беше поставена възможността да влезем в ЛИДЕР, Радикали, Съюз на свободните демократи. Ние нямахме желание да бъдем част от тях. С колегите от ЛИДЕР, които са най-многобройни след нас в парламентарната група, взехме едно общо решение да се направи един нов политически субект. В крайна сметка стъпихме върху една партийна регистрация, която те искаха, за да направят още една крачка в партийното си развитие – разширяване и отваряне. Малко или много ЛИДЕР се беше капсулирала през последните години и с вливането на още хора, се отваря. Каним и малки либерални организации, които имат желание да участват в реалния политически живот, който е в парламента. Ние сме доста голяма група от народни представители, които можем да бъдем трибуна на всички малки либерални формирования. Отворени сме. Това, което приехме на Конгреса на БДЦ, е нов устав и нова политическа платформа. Така че може да се каже, че това е напълно нов политически субект. Оттук нататък се надявам, че още колеги от ПГ ще влязат в БДЦ като партия и се готвим за още по-голямо разширяване, което вероятно ще стане след две седмици. А доколкото това дали колегите са ядосани или не – имаше нотка на съмнение в изказването на г-н Драгомир Стефанов (бел. ред. председател на „Гергьовден“) на Конгреса, но преди да си тръгнем, Румен Йончев дойде, стисна ми ръката и ми пожела успех.

- Наближават местните избори, ще имате ли възможност да се подготвите за тях, да излъчите и да утвърдите лица за кандидат-кметове и общински съветници?

- Надяваме се да имаме кандидати за кметове навсякъде. Много бих искал в Бургас също да имаме кандидат за кмет, който да води листата с общински съветници.

- Но това звучи твърде, дори нереалистично амбициозно, като се има предвид, че тук Димитър Николов изглежда непобедим, ако реши да се кандидатира за трети мандат....

- Ако сме сериозна политическа партия – трябва да имаме кандидат.

- В Бургас досега партия ЛИДЕР се свързваше основно с икономиста Димитър Колев. Той ли ще излезе като кандидат-кмет?

- Не съм говорил с г-н Колев, но доколтото знам, той няма амбиции за кмет. Ние не отричаме ролята на на Димитър Николов като човек, който промени Бургас. Но в крайна сметка всяка партия трябва да издигне свои кандидати в основните пет големи града. Това е нашата борба. Имаме възможност наистина да постигнем добър резултат и да имаме 40 кмета в страната. При добра коалиционна политика може да имаме и още по-добър резултат.

- А в малките общини? Ще имате ли време да се организирате?

- В Бургаска област няма да има може би община, в която да не издигнем свой кандидат за кмет. В Руен не съм сигурен дали имаме потенциал, но ще се намерят подходящите лица. Силно се надявам да намерим правилния избор на кандидати – личности, които да отстояват позиции. Борбата е преди местните избори, защото, ако отвоюваме битката за по-големи правомощия на общините, за по-голяма помощ на държавата към малките населени места... ще имаме успех. В процес на икономическа криза малките общини много пострадаха и много намалиха собствените си приходи. Така че местните администрации са ощетени. Ние говорим за повишаване на административния капацитет. Според нас трябва да се отпусне по-голямо финансиране на общините от държавния бюджет.

- Не се ли притеснявате, че новата партия може да има същата злощастна съдба като ББЦ и НДСВ, които бяха сформирани около една личност, а не е тайна, че ЛИДЕР беше създадена от бизнесмена Христо Ковачки?

- Проф. Ковачки се е отдал на научна дейност. Отдавна е излязъл от партията и от намесата върху решенията й. Идеята е да може хората, които са в парламентарната група да виждат себе си в ръководството, затова и избрахме съпредседатели. Цялото ръководство е разпределено симетрично. Хубавото е, че не го правим непосредствено преди изборите. Има 3,5 години да следващите парламентарни избори, така че няма как това да е проект-еднодневка. Единственият начин да останем заедно и да не се делим на фракции, е да бъдем част от един субект. Така цялата коалиция може да върви напред.

В категории: Политика


10
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
KLOUN
28.03.2015 15:08:11
0
2
Ако има конкурс за най-смешен политик, то Ст.Кенов ще го спечели безапелационно.
9.
wlado 6tqx dago utrepa
27.03.2015 22:18:43
0
1
licestigae xora ta neznaet li 4i
8.
i
27.03.2015 15:49:47
0
5
ВСИЧКИ ОТ ТОЯ РОД "КЕНОВИ" СА ПОЛИТ ПРОСТИТУТКИ!
7.
БЪРДОКВА
26.03.2015 17:49:33
0
11
СТЕФАНЕ ТИ СИ КУРВА КАТО БАЩА ТИ,НА ТЕБ НИКОЙ НЕ ВЯРВА.....И БАЩА ТИ ГЛЕДАМЕ,ЧЕ СЕ ОРИЕНТИРА КЪМ ГЕРБ,КАТО ВИЖДА,ЧЕ ДПС Е НА ПАНГАРА!!!!
6.
Koleva
26.03.2015 17:35:46
0
10
Да напиша точната дума за тоз-Палячо!
5.
Боко Тиквата
26.03.2015 17:02:08
0
15
Тоя Кенов носи жартиери и токчета, понеже е Политическа Проститутка.
4.
БУРГАЗЛИЯ
26.03.2015 16:46:16
0
9
ний от ГСП-ГРУБА СЕЛСКА ПРОЯВА изфигаме кенов за дупетатин
3.
Коментар
26.03.2015 16:22:04
0
7
Бившият му съпартиец Тъгавов изненада ли се пък като го гледаме него колко преуспя!
2.
purko
26.03.2015 16:14:03
0
17
Само като му видя мазната физиономия и ми се повръща.
1.
МУНЧО
26.03.2015 16:00:21
1
18
Напред Стефчо, останаха още само няколко партии през които да минеш. Ето така се става политик. хахахах
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори