×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не се къпете след хранене, вредно е!


Не се къпете след хранене, вредно е!
И не забравяйте в кой кръг на Ада отиват според Данте лакомите
06 Март 2015, Петък, 22:04 ч.

Не лягайте да спите, не яжте плодове, не пушете, не пийте чай, а най-добре хапвайте по-малко

Какво обичате да правите след като си похапнете добре? Сигурни сме, че отговорите ще са свързани все с любими дейности, които обаче специалистите забраняват след хранене.
За да сте сигурни, че не изтезавате тялото си, вижте какво не трябва да правите след като сте се нахранили.

Не си лягайте
Много хора обожават да се нахранят обилно и да се излегнат или на дивана, или направо в леглото. Това е най-погрешното нещо, което можете да причините на организма си. Храносмилането в легнала поза, а и по време на сън, е изключително некачествено.
По време на сън метаболизмът се забавя, което ви кара да чувствате тежест на сутринта, все едно току-що сте яли.
Освен това, лежейки по гръб, карате храносмилателните сокове да се връщат обратно в хранопровода, което оставя неприятен вкус, а е и вредно за лигавицата на хранопровода, защото киселините я увреждат.

Не яжте плодове
Нашето тяло усвоява различните храни с различна скорост. Плодовете се усвояват много бързо, така че ако ги ядете след хранене, те ще останат на върха на купчината храна, погълната преди това и ще ферментират.
Това причинява газове и смущения в храносмилателния тракт, пък и ви кара да огладнеете твърде бързо.

Не пийте чай
Пиенето на чай веднага след хранене пречи на храносмилането. Чаените листа, съответно отварата от тях, са твърде киселинни, което влияе на способността на организма да смила храната.
Чаят съдържа полифеноли и танини, които се свързват с желязото в храната, което му пречи да бъде абсорбирано. Така при някои хора възниква дефицит на желязо, който е предпоставка за анемия.
Не пийте много вода

Прекаленото количество вода размива храносмилателните сокове и пречи на нормалното и бързо разграждане на храната. Освен това може да предизвика подуване, газове и болки в стомаха.

Не вземайте душ
Много хора обичат блажено да си вземат душ след ядене и след това да си легнат. Това е лоша практика две в едно.

Когато вземете горещ душ или вана след хранене, температурата на тялото се увеличава от притока на кръв. Кръвта изпълва периферните кръвоносни съдове и се насочва към кожата, за да се охлади.
Така се отнема възможността на организма да съсредоточи силите си в храносмилането, вместо в охлаждането на тялото.

Не пушете цигари
Най-любимият навик на пушачите е да си запалят блажено цигара след ядене. Това, естествено, е доста вредно.
Според специалистите пушенето на една цигара след ядене се равнява на 10 цигари изпушени в друго време. Пушенето и без това е вредно за здравето, затова поне не го утежнявайте с цигара след хранене.

Не тренирайте
Не се лъжете, че ако потренирате след ядене, ще изразходвате погълнатите калории. Така отново ще пренасочите ресурсите на организма си към движението на мускулите, вместо към храносмилането.
Ако тренирате след ядене и то интензивно, може да получите диария, спазми, гадене, болка в стомаха./az-jenata

В категории: Здраве


3
Коментара
Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
3
Коментара по темата
3.
г-н Ганьо Чорбаджийски
08.03.2015 20:49:06
0
4
ВАЖНО .ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ-
НЕ ЧЕТЕТЕ ТОЗИ САЙТ ФЛАГМАН.ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНО Е ЗА УМСТВЕНОТО ВИ ЗДРАВЕ И ВОДИ ДО ТРАЙНО ИЗГЛУПЯВАНЕ И ИЗПРОСТЯВАНЕ.
2.
Георги
07.03.2015 08:09:05
1
12
И какво се предполага, че можем да правим? Поне да отидем да се изсерем блажено можем ли, или и то е вредно?
1.
tapo
06.03.2015 19:37:07
3
0
ti-maja.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори