×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скоро Димитър Николов сам ще обяви дали иска трети мандат като кмет


Скоро Димитър Николов сам ще обяви дали иска трети мандат като кмет
Според Иван Вълков, е нелогично да се върне обратно Ивелина Василева като кандидат за кмет на Бургас, тъй като е изключително важна като министър
04 Март 2015, Сряда, 17:39 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Със социологическо проучване ще видим кой как е работил в ОбС, ако не са чули в квартала за него – няма място отново в листата!


- Г-н Вълков, започна ли подготовка за местните избори? Ще Ви бъде трудно – много активисти от клубовете искат избираемо място в листата за общински съветници, всички смятат, че са работили през тези 4 години.

- Знаете, че ние имаме силни структури и те работят ежедневно. Но за номинации е рано да говорим. Това ще се случи, след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ даде старт на кампанията. Очакваме да бъдат утвърдени правилата и критериите, на които трябва да отговарят номинираните за общински съветници и кметове. Имаме опит и сме доказали, че знаем как да управляваме успешно – община Бургас е давана за пример в национален мащаб.

- Ще има ли промяна на имената на кандидатите за общински съветници? Срещу някои от настоящите представители на ГЕРБ има сериозни брожения вътре в партията. Все пак, ние не сме забравили, че влязоха и хора след 30-то място – напълно неподготвени.

- Това е нормален процес. Лично аз съм бил поддръжник на тезата, че е нужно да има нови лица, но и достатъчно приемственост. Хората трябва да се доказват. От клубовете и от сдруженията може да издигат, но кандидатите трябва да са с безспорен авторитет и да са се утвърдили в обществото със своята работа. Ще направим сериозни обсъждания и сондираме общественото мнение за нагласите за всеки един кандидат.

- В процентно съотношение как виждате вливането на нови хора в листата – 60 % стари към 40 % нови подходяща формула ли е, според Вас?

- Не гледаме на процеса като математическа формула. Пак казвам - подредбата на листата ще е известна, след като преминат събранията и стане ясна каква е подкрепата към хората. На избираемите места ще бъдат най-добрите.

- Имате много силни клубове в ж. к. “Меден рудник“, ж. к. “Лазур“ и ж. к. “Братя Миладинови“. Техните председатели към този момент не са общински съветници. Не се ли притеснявате, че ако ги избутате на заден план, ще ги демобилизирате?

- Винаги от всеки клуб имаме по един или двама кандидати за общински съветници, но както ви казах, за тях ще е важно да съберат подкрепа на общинското събрание, както и в обществото да има положително мнение за тях. Все пак ще гледаме нашите общински съветници да бъдат от  по-широк спектър с различни професии и да обхващат различни групи от обществото. Смятам, че по този начин ще имаме най-вярна и точна преценка за нагласите на бургазлии.

- Г-н Вълков, Вашата група в ОбС-Бургас действително е с хора от широк спектър, но доволен ли сте от работата им? Някои от тях не са се изказали дори и по един път.

- Като цяло съм доволен от работата на общинските съветници. Нормално е да има хора, които са по-пасивни и такива, които по-често да вземат думата в Общинския съвет и внасят повече докладни, но приемам този процес като нормален – има го навсякъде.

Иван Вълков е доволен от работата на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Бургас, но намекна, че ще има известни промени
- Няма ли да снемете доверието от такива пасивни Ваши кадри. Ако трябва да бъдем честни, има хора, които тотално се компрометираха, има и такива, които мълчат през целия мандат, за да не кажат някоя глупост от трибуната. Не удрят ли те по авторитета на ГЕРБ?

- Това, че някой се е изказвал малко, не означава, че се е компрометирал. Може да е бил полезен с работата си в комисиите и при подготовка на докладните. Но все пак подредбата на листата ще стане ясна след общинските събрания и допитванията, които ще направим. Избирателите са тези, които дават и снемат доверието в зависимост от това кой как се е държал и с какво е допринесъл за развитието на града. Нали разбирате, че като пуснем едно социологическо проучване в дадения квартал и ако кандидатът не е разпознаваем – няма да бъде издигнат отново, защото не си е свършил работа.

- Основният въпрос, който вълнува бургазлии, е дали Димитър Николов ще се кандидатира за нов мандат? Той упорито избягва отговора, за разлика от колегите си в другите общини, които вече дадоха ясен знак, че продължават.

- Това ще стане ясно съвсем скоро. Димитър Николов е важна фигура в национален мащаб. Трябва да гледаме на него не само като на човек, който е от Бургас, а като важен политик от национален ранг. Той е много ценен и с работата си в Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), където е инициатор на много промени.

- Намеквате, че Димитър Николов би могъл да заеме важен пост в държавата и това да го откаже от третия мандат?

- Той самият ще обяви, когато трябва, дали ще бъде кандидат-кмет на Бургас за трети мандат. Все пак това е решение, което човек трябва сам да вземе. Но каквото и да реши, ще има цялата подкрепа не само на структурата, но и на всички симпатизанти на ГЕРБ.

- Димитър Николов отсъства от честванията за 3 март – безпрецедентно за седемгодишното му управление. За сметка на него там бе министър Ивелина Василева. Да не би да я готвите за кандидат-кмет?

- Много хора могат бъдат издигнати за кандидат-кмет. Но в момента Бургас си има кмет и това е Димитър Николов, други кандидати не стоят на дневен ред. А що се касае до г-жа Василева, сега тя е министър на околната среда и водите и според мен трябва да търсим по-широко представителство на бургазлии в централната власт, като по този начин имаме наше черноморско лоби. Много е приятно да чуваме, че в последните години Бургас изпревари изключително много Варна и за него се говори с уважение и респект.

-Да разбирам от думите ви, че г-жа Василева няма да бъде кандидат-кмет на ГЕРБ, ако се наложи Димитър Николов да поеме висок държавен пост?

-.Г-жа Василева може да бъде кмет, тя е била зам.-кмет, зам.-министър. Познава добре естеството на работата, но все пак сега е министър на околната среда и водите. А и не забравяйте, че ГЕРБ разполага с много личности. Защо трябва да изтегляме действащ министър, за да е кандидат-кмет?!

-Съгласен ли сте с тезата, че когото и да издигнете от ГЕРБ, след Димитър Николов, той ще спечели заради неговия принос?

-Не мисля, че това е така. Всеки трябва да се докаже сам. Димитър Николов може да му помогне, но това не е достатъчно. В крайна сметка всеки кандидат трябва да има своя концепция, да защитава определени идеи, с които да покаже, че е достоен да заема тази длъжност.

В категории: Политика


23
Коментара по темата
23.
бургазлия от к/с Зорница
08.03.2015 12:09:11
0
2
Защо нищо не се преви за поддръжка и обновяване на комплекса ни от Герб и общинските кадри и съветниците?Комплексът ни е много изостанал в поддръжката на алеите, зелените площи, има само бараки и боклуци всякакви по пространствата, колите са връху зелените площи и т.н. Защо?На доживяване ли е к/са????Тогава да бягаме от тук!Да не говорим за новото строителство до бл. 6,3 и 4...Кал и неизвестност какво става...
22.
санчо панса
07.03.2015 10:48:10
0
1
Бързайте ама много бързайте,няма време,няма от къде да идва гювеча/ът/.България си отива ,няма я.Повече Българи вече живеят в Европа -запад отколкото в територията BG на State Department и МИДел. Събирайте багажа /dolars/ и на хаджилък /Маями,Лос Анджелис а другите в Чукотка -двенадцат месеца мороз а остольное лета. Good luk Всего доброго
21.
do18
05.03.2015 15:00:22
0
5
И кво ако използваме Интегрирания Транспорт.Това ни най малко не овинява кмета че е прибрал НЯКОЛКО МИЛИОНА ЕВРА КОМИСИОННА о полско-германската фирма
20.
баба Цецка БКП
05.03.2015 11:01:33
0
4
Тиквата обяви - "следващия Президент трябва да е жена" и Момата веднага реши, че става дума за нея.Сега до изборите ще върти гъза и ще чака да го огрее Тиквената любов
19.
Съветник
05.03.2015 09:01:17
5
4
Има наистина хора от състава на ГЕРБ в Общинския съвет, които не са били особено дейни. Но ако някой изобщо е проследил как минават заседанията, няма как да не забележи целия цирк на СКАТ и действителната работа на така нарежданите Гербаджии
18.
Бургазлия
05.03.2015 08:59:07
6
12
Доста хейт виждам и то от хора, които всеки ден сигурно използват я Интегрирания градски транспорт, я минавайки през Тройката. Ама пък щом не искате Бургас да върви напред, кво да направим. Селянията не може да се спре
17.
45
05.03.2015 08:29:13
7
10
Стига с този разбойнически ГЕРБ,кадрите им са най крадивите! !!!
16.
45
05.03.2015 08:29:13
5
8
Стига с този разбойнически ГЕРБ,кадрите им са най крадивите! !!!
15.
45
05.03.2015 08:29:13
5
7
Стига с този разбойнически ГЕРБ,кадрите им са най крадивите! !!!
14.
Ivan Vylkov ..... da ne sym !
05.03.2015 01:35:57
3
5
OTSEGA VI GARANTIRAM, ce BALDYZKA mi Krasimira Markovic, shte e na 1 mjasto v listata za syvetnici ..... a AZ shte sam KANDIDAT za KMET ................. na Sarafovo, ce imam da upravljavam Pyrvoto si ribarsko portce na SDRUJENI ribari.
13.
бургазлия
05.03.2015 01:20:39
8
14
Господин Вълков,по-слаби общински съветници от мандадат2011-2015 не сте имали.Повечето от тях,особено послушните Ви женички като Иванова, Гъбева и т. н. освен да раздават козунаци и яйца за Великден за нищо друго НЕ СТАВАТ.Смятам,че в Бургас могат да се намерят 50 успели и читави хора,които наистина да работят за града.Стига сте слагали в листите си посредствени и никому непознати ,но удобни за Вас екзимпляри.
12.
Социалист
05.03.2015 01:02:02
9
14
Иване оставете същите светници-големи идиоти са и никой няма да гласува за тях.А Момата да каже как открадна 45милиона от къмпинг Корал.
11.
GERBER-CE
04.03.2015 23:31:50
3
5
IVAN OT SAROFOVO-KMET,
MITKO ZIVEESHT V ZITAROVO-VETREN,MINISTAR PREDSEDATEL NA R.BG.BOIKO-PREZIDENT,S GLASUVAL PARLAMENT,ZA PREZIDENSKA DYRZAVA????GOLAMO SHOU SHA E,NALI BRE ORA,KEF SHA E
10.
GERBER-CE
04.03.2015 23:31:50
1
4
IVAN OT SAROFOVO-KMET,
MITKO ZIVEESHT V ZITAROVO-VETREN,MINISTAR PREDSEDATEL NA R.BG.BOIKO-PREZIDENT,S GLASUVAL PARLAMENT,ZA PREZIDENSKA DYRZAVA????GOLAMO SHOU SHA E,NALI BRE ORA,KEF SHA E
9.
Бургас - Варна
04.03.2015 22:53:31
10
14
Когато в Бургас се основе Икономически Университет, МЕИ и Медицински Университет тогава ще можем да кажем, че сме изпреварили Варна ! С няколко асфалтирани улички и алеи си оставаме благоустроено село с претенции.... Това е, което реално Митито можеше и все още може да направи ! Другото е от лукавия.... или от пропагандата.....
8.
SARAFOVO-DJIPSI KATUN
04.03.2015 22:13:24
2
4
BAT VANKO,MOLIM TE,AI STANI KMET NA BURSAZY,NII SME ZA TEB BRE.AKO NE,PONE SHEF NA PRISTANA<TYI DE,PONE DA IMAME NASH COLOVEK,OT DJINS,PIENETO OT NAS,MOLIM TE,OT SYRCE I BYAL DJEGER.
7.
BIVSH KOLEGA-SO MAT EP 3-BS
04.03.2015 21:37:49
3
5
SPOMENI.KOGATO CHECI(TATKO MU)GO NAZNACI V SO MAT,KAZVASHE NA VSICKI,CE SHTE GO NAPRAVI,SYS VSICKI SREDSTVA I VRYZKI-GOLYAM COVEK???SLED 99 g.VSICKI SI OTIDOHA,SAMO TOI I IRINA STANKOVA OSTANAHA???A,I NIKOLAI VYLKANOV???TOI IMA OSHTE OFIS V HOTEL BYLGARIA,VANKO STIGNA DALECEEEEEEEEE,A NA INCETO OSTANA SAMO LUBOVTA KYM BLIZNITE.DERZAI VYLKOV-BOG DA PROSTI YANI....CHICO TI BE PIC.
6.
ей,ей,ей...
04.03.2015 20:32:38
11
15
А бе тоя Иван Вълков,тоя-с манталитет на комсомолски секретар,абсолютно издухан отвсякъде,че и демагог...въобще на боклука
5.
СТАРОТО
04.03.2015 19:43:40
14
12
МНОГО ЯСНО ЧЕ НИКОЛОВ ЩЕ Е КМЕТ ПАК.
4.
Жечо Станков
04.03.2015 19:15:38
14
17
Само глупости дрънках като съветник, а те зам. Министър ме направиха.
3.
Метко Николов
04.03.2015 18:47:08
21
26
За два мандата НИТО ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ(дори от среден мащаб) НЕ ОТВОРИ ВРАТИ В БУРГАС. Митко подземната улица или Митко подземния паркинг ще остане в историята, като кмета озеленител.!
2.
хейт
04.03.2015 18:39:47
9
10
то и сега има туристи ( само пиянки и старчоци от eu & rus) и глобални предприятия ( индийски цигани и руски мошеници) , но най - гот е увеличилото се селско присъствие , един вид прираст на чобани си имаме тук
1.
European forever
04.03.2015 18:01:08
14
15
Ще провалите града ако не сложите за кмет някой който е живял на запад и е завършил най най в Европа или Щатите.
Трябва ни лидер който може да развива града и да го продава че да идват туристи и глобални предприятия тук.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори