×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснаците отново с интерес към имотите в България, Бургас първенец по новостроящи се сгради


Руснаците отново с интерес към имотите в България, Бургас първенец по новостроящи се сгради
Варна ни диша праха по ръст на строителството
02 Март 2015, Понеделник, 13:11 ч.
Автор: Лидия НИКОЛОВА

Братушките имат намерение да купуват апартаменти, но в момента изчакват, уверяват от водеща агенция за имоти

Бургас е първенец по брой на започнати жилищни сгради през 2014 г., отчита водеща агенция за имоти. Броят им е 417, което е с малко над 14% повече спрямо 2013 година. РЗП на тези имоти е близо 276 000 кв.м., което пък е с около 15.5% повече спрямо предходната година.

Съвсем различна е ситуацията в морската ни столица. За първи път от 2010 г. насам има минимално повишение в броя на  новостроящите се във Варна в рамките на 1%, като техният брой е 258 през 2014 година. РЗП на стартираното строителство през изминалата година е над 185 000 кв.м., което е с близо 11% повече спрямо РЗП на стартираното строителство през 2013 година, отчита Bulgarian Properties.

В средата на февруари Bulgarian Properties участва в изложението „Български дом”, което по традиция се проведе в търговско-изложбения комплекс „Тишинка” в Москва.

"Преките ни наблюдения от това изложение са, че руският интерес към имоти в България продължава да е налице. Дори и да има отдръпване и изчакване, руснаците определено харесват България за покупка на имот и свой втори дом, тъй като за тях България е единствената страна с дружески народ, която може да им предложи перфектно съчетание от качество на обслужване и имоти на невероятно ниски цени, без конкуренция от нито една друга държава", коментираха от компанията.

За много руски граждани България става втори дом. Те избират страна ни за продължително пребиваване и се местят да живеят тук постоянно. Всеки от тях намира в България нещо свое, което е близко до сърцето му, което го кара да се връща тук отново и отново, и дори да се премести за постоянно в България.

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
19
Коментара по темата
19.
Иван
03.03.2015 12:13:58
0
2
Изложението на Тишинка е било пълна трагедия. Нямало е абсолютно никакъв интерес! Какви са тези глупости, които пишете?
18.
вв
03.03.2015 11:10:33
4
3
ДОНЕСОХА БОЛЕСТИ ЗА КОИТО НЕ БЯХМЕ ЧУВАЛИ ОТ МНОГО ГОДИНИ.ЕДНА ДОКТОРКА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ СЕ БЕШЕ ОТВРАТИЛА ОТ РУСКИНИТЕ
17.
Burgas
03.03.2015 10:58:37
4
2
Всякога Русия ни е лъгала
Георги РАКОВСКИ




откъс от брошурата на Георги Стойков Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", издадена за пръв път през 1861 г. в Букурещ. За второто издание през 1886 г. предговор пише Захари Стоянов. Заглавието е цитат от текста на Раковски.

Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели.

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.

Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област!

Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.

Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!

Руското царство от времето на княза им Светослава (969-976) е почнало да се усилва и да напада явно на българите. Той, Светослав, като го бяха наели със заплата Българете да дойде да им помогне против византийците и против царя им Петра, Симеонова сина, защото той, руският княз Светослав, щом влезе в България, почна да плени и да граби и поиска му се даже да я завладей, щото ония, които го бяха призовали на помощ, обърнаха се против него, изгониха го от България с помощта на Византийците и най-после Българите в Южна Русия, на Днепра река, избиха му всичкото войнство и него самого.

От время же того Светослава до время Великаго Петра Българите никакви приятелски сношения не са имали с Русите. Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да побегне в Русия, отдето намалко остана да го предадат неприятелите му на турците!

От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци, или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда! (...)

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител! Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва. (...)

Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те се твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си! А ето как ще ви настанят, щом идете тамо: Ще ви продадат и споделят на някои си спахии (помещики), които като ви определят по една част земя да си направите по-прости и по-бедни още и от цигански колиби, ще ви карат насила с кнута (бич руски) деня и нощя да им работите като коне, само за едно облекло и за една прехрана! Кожи необработени и черен като земя хляб! Вие ще бъдете техни вечни роби и те ще ви продават един другиму си като добитък, когато им скимне! О! Какъв срам за Вас! Тамо няма уплаквание пред никого си; защото от онова място, в което ви заклещят един път, не можете ся помръдна никъде!

Я! Смислете, мили българи, какъв тежък грях навличате на себе си, като отивате сами самоволно да заробите домородствата си? Де оставяте дядови си и бащини си гробове? Техните души и сенки щат ви преследоват дето и да идете и щат ви всякога мъчи душевно, като ви говорят:

"О, неблагодарни синове! Де оставихте нашите кости? Кой ще да ни прелива и посещава гробовете, като вие ни оставяте!"

А в Русия освен голите и дивите пустини, както казахме по-горе, чака ви онова тежко робство, от което никога не можете се веки отърва!

Можете да кажете, че ви заплашват и вие затова се преселяте: това е една ваша най-голяма слабост, ако вие с едно голо и просто заплашване оставите бащино си свято огнище, къщи и покъщнини, имане и добитък, такава плодовита и благоразтворена земя, която нашите онези храбри и славни праотци с толкова кърви са добили и бранили и преславно име оставили да оставите сичко това блаженство и да идете на пусти места, дето ви чака най-голяма бедност и още вечното робство! Тая ваша постъпка, ако я направите, от всякого ще се укори и вие ще бъдете укорени и поругани от цял свят.

Никакво заплашване, никакво насилие не треба да ви поколебай от местата ви, на които сте се родили и отхранили, на които сте нашли толкова добрини от славните си прадеди и на които лежат и почиват нихните кости. Никой не може да ви насили да оставите имането си, но и ако такова нещо си се опитат да ви направят, което никога не вярваме да бъде, вие треба като юнаци да предпочетете да пролейте кръвта си над гробовете на дедите и бащите си, а не да бегате като жени и мършави человеци.

С надежда, че щете послуша тия спасителни за вас речи и щете престане отсега нататък занапред да се селите или разбегвате по чужди земи, оставам ваш съотечественик, молитвующ ви здраве и вразумление от Бога.
16.
Bruksel
03.03.2015 10:06:53
9
9
Тази руска сган трябва да се измете от Бургас. Те са хората които цапат и рушат града.
15.
аз
03.03.2015 08:35:20
5
5
пълно е с такива смешни кооперациики навсякъде.строени,недостроени и криви.за какво е толкова голямо строителството след като повечето са празни?кой нормален руснак ще си вземе такова нещо примерно в меден рудник.те старите са празни,а нови строят...
14.
КРЕМЪЛ
03.03.2015 08:25:40
8
6
ДАЛАВЕРАТА "ЮЖЕН ПОТОК" УМРЯ КОРАБА СИ ТРЪГНА ТРЪГВАТ СИ И БРАТУШКИТЕ НЯМА ВЕЧЕ ДАЛАВЕРА С АПАРТАМЕНТИ В ПОМОРИЕ ГИ ЛАШКАТ НА 50% И КЪМ МОСКВА
13.
ЗАЩО
03.03.2015 08:18:50
4
7
ЗАЩО Руснаците уж ни освободиха,а после ни раздробиха на две държави!!!! Защо като спечелиха войната 1878 не влязахо в Истанбул ?
Велоките сили ВИНАГИ СА ЕБАЛИ малка БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!
12.
Руснаците
03.03.2015 08:12:54
12
9
Всички руснаци,украйнци и прочие от бившия СССР са БОКЛУЦИ-ПИЯНИЦИ ,КРАДЦИ И ПЪЛНИ ИЗМАМНИЦИ .... ИЗРОДИ ГЛАДНИ И КРАДЛИВИ НАГЛЕЦИ - Пиша от ОПИТ при работа с такива подли хора-НИЩО НЕКУПУВАТ А ГЛЕДАТ ДА ОТКРАДНАТ !!!
11.
gb
03.03.2015 02:12:48
3
16
Дам, агенциите за имоти винаги са в ситуация "Гладна кокошка, просо сънува" . Все им се привиждат едни фантастични продажби, ръстове и завръщане на купувачи. Фактът е друг - кризата в Русия не може да не се отрази на имотите у нас ... Руснаците обедняват и никой няма ползва от това.
Не мисля че трябва да е повод за радост тази ситуация за който и да е в България.
10.
Уй
03.03.2015 02:00:41
2
1
N 1 , ФОСТАТA КОВРО
9.
ала бала
03.03.2015 00:44:27
1
3
Всички сте смотани
8.
дддебил
02.03.2015 23:39:32
5
5
ддд,болен мозък си,единственото оправданание е да правиш това срещу пари,а ако не започвай се лекуваш по скоро.Постоянно скимтиш колко са лоши руснаците,а ми я кажи кои са хубавите според теб и какво хубаво са сторили за нас?
7.
ей много ги знаете
02.03.2015 23:27:50
4
9
Ти ли ще ми кажеш къде да ходя бе глупак ! Ходи се гръмни че си смешен.
6.
ддд
02.03.2015 22:46:22
13
10
До 5: айде да те видя, утре към Москва със багажа. Май още не знаеш че "освобождението" е платено от Европа, и най много са се били на наша страна румънци и украинци, а руснаците са пратили 2 полка със алкохолици и затворници да изнасилват нашите баби. За нищо не са ставали, добре че Опълченците ни освободиха, българи майна, със финансови помощи от Виена и Букурещ.
5.
ей много ги знаете
02.03.2015 22:33:30
9
18
Русофили ,Русофоби всичките дрънкате чули недочули от майка си и баща си някакви глупости ,а знаете ли че като стана наводнението в Аспарухово първо Русия прати помощи, не нали от къде да го знаете то по новините не го казах зомбита филмирани, хайде сега се замислете като е толкова лош Путин защо 15 години е управлява тая Русия . 2007 година служих в Косово под Руски флаг към КФОР лошо не съм видял от РФ .Утре всички ще празнувате трети март ,ами що го празнувате умни кратуни ..
4.
Левски
02.03.2015 22:03:12
5
22
Тоз който ни усвободи знайте той ще ни и пороби Васил ЛЕВСКИ
3.
раковски
02.03.2015 22:01:16
8
24
Във Бургас бягат щото в Европа никой не ги иска, те не могат да говорят езици, мързели са, нямат познания, лъжат като Азиатци. Вече не ги пускат в Европа заради убийствата които сториха срещу съседните народи. A съседните народи също ги наричаха братушки. Хаха, вие май не четете новини, а?
2.
Ц
02.03.2015 21:57:36
8
23
Kak ще е единствена страна със дружески народ вие наред ли сте -- ами те 3 пъти помагат на Сърбия да ни разгроми. Москва мрази българите и ги трие от веки веков. Москва иска Черно Море и газта там да е за нея. Това е една болна монголска федерация която нищо не може да ни научи а само да ни доизтрие.
1.
Важно!!!
02.03.2015 21:50:51
15
24
Абе Флагман защо пишете като араби. Стига фалшиви заключения. Кажете фактите: във момента има военна диктатура на Путин, поредния диктатор, което спъва развитието на страната, и те бягат в Бургас за да станат част от Европа, също бягат да крият парите които те са крали от родината. Как може да наричате едно азиатци братушки. При условие че те са ни обявили 3 войни и са ни трили от историята и продължават да ни ненавиждат, вие им се хващате на това - братушки! Затова небратята им от Англия и Германия купуват газ ма двойно по ниско цени, а пък наз руснаците ни ебат, за да ни отслабят, за да ни вземат Черното Море, за да може наште внуци да нямат достъп до Черно Море. Тази Азиатска лукавищност, тази фалшива любезност да наричаш друг народ "братушки" а да го ебеш, е монголски трик който се използва за поробване на нови територии и народи. Не дайте пада по думи, ами по това че нищо не можем да научим от тези казаци освен алкохолизъм и корупция.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори