×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отличници! Блокове 32 и 57 в ж.к. „Изгрев“ са първите, одобрени за безплатно саниране в Бургас


Отличници! Блокове 32 и 57 в ж.к. „Изгрев“ са първите, одобрени за безплатно саниране в Бургас
Предстои облесдването им, за да се видят конструктивните проблеми по блоковете
26 Февруари 2015, Четвъртък, 13:11 ч.
Автор: Флагман.бг

Кметът Димитър Николов подписва договорите утре


Първите два блока в Бургас, извървели целия път за кандидатстване по програмата за безплатно саниране са 32 и 57 в ж.к. „Изгрев“. Кметът Димитър Николов ще подпише договорите утре. Оттук нататък на тях им предстои обследване, за да се видят конструктивните проблеми и да се изготви съответен проект за същинските ремонтни дейности.
Освен избраните управители на техните сдружения, са поканени в Общината да присъстват и желаещите да присъстват други техни жители.

Програмата за безплатно саниране създаде буквално влуди жителите на панелните блокове. Едни от тях трескаво събираха документи, за да могат да са сред първите одобрени, други пък водиха междусъседски войни с тези, имащи подозрения в резултата от програмата.

В категории: Бургас


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Кари
28.02.2015 21:06:06
0
2
Хайде сега всички знаем, че в 32бл. живее Димитър Бакалов - началник отдел Строителство. Мисля, че е ясно, че пак връзки е имало.
13.
юрист
27.02.2015 23:13:08
0
1
Етажната собственост-юридическо лице .....???!?!! Я пак седни прочети това-онова и пак си помисли, прост народ-слаба държава !!!
12.
До владо
27.02.2015 20:25:36
1
0
Как е брат по Варна
11.
Тонка,Калинка,Дамянка,Мара,Ванюша и други шаранки
26.02.2015 21:54:07
3
6
ЧЕСТИТО, БЪДЕЩИ КЛОШАРИ!
Kапана "сдружение на собствениците в многофамилни сгради", което се предлага от Борисов (и Лиляна Павлова) е уж с обещанието, че правителството ще санира блока безплатно. Сдружението, т.е. фирмата, която е юридическо лице с нестопанска цел, естествено, може да бъде и ще бъде фалирано (това е и целта на стръвта "безплатано саниране"), а апартаментите на хората - разпродадени от частен съдебен изпълнител. Понеже чл. 33 от Конституцията заявява, че жилището е неприкосновено, Законът за управление на етажна собственост (ЗУЕС) заобикаля тази конституционна норма, като нарича жилищата ни "самостоятелни обекти"!
Тоест, ако веднъж сглупите да регистрирате заедно с вашите съседи фирма-етажна собственост, в която апартаментът ви влиза като дялов капитал, нямате никакви надежди да излезете от него. Никой съд няма да признае правото ви да излезете от него, защото сте длъжни да знаете какво гласи законът към момента, в който сте се сдружили във фирма с цел да кандидатствате за проект за саниране на етажната собственост!
Със сигурност ще си кажете: "Защо да не регистрираме сдружение, за да получим безплатното саниране, а веднага след като то завърши, ще разпуснем сдружението (фирмата)?"
ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ, НЯМАТЕ ПРАВО! Противоконституционният ЗУЕС е предвидил тази хитринка и я е обезсилил в своя ЧЛЕН 30, който гласи, че никой няма право да напусне сдружението, нито да иска прекратяването му докато не изтече гаранционният срок на санирането, но не по-рано от 5 години след приключване на санирането. Ето какво гласи член 30 от ЗУЕС:
Прехвърляне и прекратяване на членство в сдружението
Чл. 30. (1) При промяна на собствеността върху самостоятелен обект членството в сдружението се прехвърля на новия собственик.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик не може да прекрати членството си в сдружението при одобрен проект на етажната собственост за усвояване на средства от Европейския съюз и/или от държавния или общинския бюджет, безвъзмездна помощ и субсидии или собствени средства за обновяване на сградата или части от нея.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Членството в сдружението може да се прекрати след изтичане на гаранционните срокове за извършените строителни и монтажни работи по проекта по ал. 2, но не по-рано от 5 години от приключването им. Членството се прекратява след подаване на писмена декларация с нотариална заверка на подписа до управителния съвет (управителя).
.....
Затова: МИСЛЕТЕ! Ако искате де..
10.
Кирето от Атанаскьово
26.02.2015 21:48:52
1
5
Сдружението на собствениците поема всички разходи по конструктивно укрепване на сградата, ако енергийният оценител прецени, че такова е нужно.
В цялата страна изнервени членове на Герб обикалят като луди и притискат хората да регистрират юридическо лице „Сдружение на собствениците“, за да подпишат договор за саниране с общините.
Вчера министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова представи пред 400 души в Пловдив Националната програма за енергийна ефективност, т.нар. саниране. Притежател на апартамент, влязъл в „Сдружение на собствениците“ в жилищния блок повдигна въпроса, че в типовите договори не открил думата „безвъзмездно“ в окончателния текст за финансирането, предаде БГНЕС. Министър Павлова отговори, че… това се подразбирало! Очевидно Лиляна Павлова не разбира абсолютно нищо от право и законност. Съвсем логично попиталият изрази съмнение, че ако се смени правителството, може и да не се подразбира.
„Ами тогава внимавайте за кого ще гласувате“, отговори Лиляна Павлова.
Тя все пак призна, че собствениците, регистрирали сдружение, със сигурност сами ще трябва да поемат разходите по укрепване на конструкцията, ако такова е предписано от експерта по енергийно обследване. Не го ли направят, не само ще отпаднат от списъка на одобрените за саниране сгради, но ще трябва и да възстановят парите за „техническото“, т.е. енергийното обследване на жилището.
„Ако се установи проблем с връзката между панелите и се наложи тя да се укрепва, вътрешните ремонти ще са си за сметка на собствениците“, обясни Павлова.
Експертите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството изчислили, че след санирането на апартамент от 80 кв.метра в София или Благоевград, размерът на данъка ще се увеличи с 1,60 лв, а на такса смет – 1,20 лв.
Лиляна Павлова отмести с още една година срока за подаване на документи.
Срокът за подаване на документи е до края на 2016 г., а реализацията може да продължи и през 2017 г., каза министърката. След 2016 г. вече ще имат шанс и сградите под 36 апартамента, включително и тухлените“, обяви Павлова. 1400 сгради в Пловдив отговарят на изискванията на програмата за вид строителство, брой апартаменти и възраст, от тях може би за около 1000 ще има средства. Ремонтът ще трае от 3 до 6 месеца.
Време беше някой да си признае, че между санирането и изборите има нещо общо, шегува се читател във форума на изданието.
Друг читател пита:
Министър Павлова, кой заложи заробващите ни условия в Договора за саниране!?:
„VII.Прекратяване на договора и специфични условия
Чл. 8. Настоящият договор се прекратява:
(3) Едностранно от довереника (кмета) с едномесечно предизвестие, в случаите на виновно неизпълнение на задълженията на доверителя (сдружението на собствениците) по чл. 5
(Кой, как и с какъв документ ще установи виновното неизпълнение на задълженията по чл. 5 – ал.5 достъп до всяко жилище в 2-дневен срок и ал.7 – не осигури склад
Доверителят (Сдружението на собствениците) дължи възстановяване на разходите (платени или дължими) по действително извършените дейности по чл. 2 (всички), както и дължимите неустойки по вече сключени договори (могат да напишат всичко) от страна на довереника (кмета)“?
Отговор от МРРБ, естествено, няма.
9.
ribki
26.02.2015 19:47:11
3
5
Bezplaten obqd nqma.,osobeno pyk v Bg.Chestiito na pechelivshite.
8.
32
26.02.2015 19:31:10
2
6
Зеленкааааа баща ми е много доволен от теб, добре си си въртял задния вход. Сладурчо!!!
7.
333
26.02.2015 19:27:41
2
4
тоз пък зеления, на всяка статия все се обажда.ще видим дето рева толкова за улицата,откъде ще минават работниците.
6.
zelenkata
26.02.2015 16:33:12
4
4
АВЕ ЕЙ ГЕЙ ЩЕ ВИКАШ НА БАЩА ТИ ЯСНО ЛИ ТИ Е МАЙ МНОГО ТИ СТАНА.
5.
32
26.02.2015 16:11:02
5
6
като санирате 32 блок в Изгрев не забравяйте да санирате и задния вход на тъпия гей ЗЕЛЕНКАТА, много му зее и вече изтърва.
4.
berserk
26.02.2015 15:56:22
4
8
Интересното ще стане като им разровят заварките и кажат, че са за ремонт- да видим как ще изкарат лични 2-3 хиляди лв. или ако не са съгласни ще ги накарат да си платят обследването и пак бъркане в джоба.
3.
Иван Петров
26.02.2015 15:53:06
1
5
Освен избраните управители на техните сдружения, са поканени в Общината да присъстват и желаещите да присъстват други техни жители.

Програмата за безплатно саниране създаде буквално влуди жителите на панелните блокове
2.
N
26.02.2015 15:07:08
7
2
Как може да харчите пари за тези вмирисани панелки?
Годността им за живот е минала вече.Да бяха измислили нещо друго.
Например да ги съборят.
1.
====
26.02.2015 14:15:32
9
6
А защо аз ще плащам за техните панелки? А моята?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Миналата година Канарските острови са посрещнали 16 милиона туристи, което е седем пъти над населението от 2,2 милиона души Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори