×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдът окончателно: „Слънчев бряг” АД е собственик на алеите в комплекса!


Съдът окончателно: „Слънчев бряг” АД е собственик на алеите в комплекса!
Съдебният спор за малка улица в курорта приключи и е пионерен
24 Февруари 2015, Вторник, 12:35 ч.
Автор: Флагман.бг

Върховният касационен съд пресече опитите за елеминиране на държавата от контрол върху най-големия ни курорт

Държавното акционерно дружество „Слънчев бряг” АД е единственият собственик на инфраструктурата на най-големия ни курортен комплекс. На 18 февруари 2015 г. Върховният касационен съд окончателно реши спора за собствеността върху една от малките улици с комплекса в полза на акционерното дружество. Така съдът не само постави точка на големия спор за малката уличка. Той пресече опитите за елиминиране на държавата от управлението и контрола в курорта, с което дава възможност на „Слънчев бряг” АД да продължи политиката си за налагане на ред в комплекса, става ясно от прессъобщение на АД-то. Съдебният спор за една от второстепенните улици в Слънчев бряг се считаше за „пионерно дело”, защото решение по него би могло да предопредели бъдещи спорове за собствеността върху цялата пътна инфраструктура на курорта.

Обект на спора бе улица с дължина от близо 250 метра и с площ 1737 кв.м. Община Несебър предяви претенции за собственост върху нея и заведе дело през 2012 г. То на два пъти бе разглеждано от Районния съд в града. На 28 юни 2013 г. несебърският съд реши, че собственик на улицата е общината, което „Слънчев бряг” АД оспори в Бургаския окръжен съд. На 25 февруари 2014 г. Окръжният съд отмени изцяло Решение №112 от 28.06.2013 г. на Районния съд в Несебър и отхвърли предявения от общината иск. По-висшата инстанция окачестви решението на несебърския съд като „незаконосъобразно и некореспондиращо с ефективното ни гражданско законодателство”. Това не удовлетвори ищеца – Община Несебър, и решението бе обжалвано на последна инстанция.

Казусът по този дълъг и безсмислен съдебен спор е прост и ясен. Държавата е построила комплекса, а „Слънчев бряг” АД е правоприемник на държавното предприятие, което е стопанисвало инфраструктурата му. Цялата пътна инфраструктура на Слънчев бряг е включена в капитала на дружеството, 75% от който са държавна собственост и по силата на & 7 ал. 2  от Закона за местното самоуправление и местната администрация не може да се считат за общинска собственост. Дори самият ищец – Община Несебър, нееднократно в годините е утвърждавал собствеността на „Слънчев бряг” АД. Кметът на Община Несебър е издал акта за държавна собственост през 1995 г., а различни разрешителни, данъчни и експертни оценки с печата и атрибутите на общинска администрация нееднократно са признавали правото на собственост върху уличната и алейна мрежа на “Слънчев бряг” АД. Въпреки твърденията на общината, улицата не е била отчуждавана. Тя е включена в застроително-регулационния план, което не променя статута й.

„Слънчев бряг” АД успя да защити собствеността си чрез необорими доказателства. Върховният касационен съд остави в сила решението на Бургаския окръжен съд, според което собственик на малката уличка е акционерното дружество. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Държавата е вложила милиони в изграждането на инфраструктурата на комплекса.  По- късно само за рехабилитацията на малката спорна уличка са изразходвани 90 хил. лв. 

Получава отговор и въпросът кой има интерес от воденето на подобни съдебни спорове? В това дело пряко бяха ангажирани адвокати на Съюза на собствениците -  организация, променяща  позициите си по възлови за комплекса въпроси, съобразно интереса на някои от членовете й. Усилията на „Слънчев бряг” АД да пресече незаконното строителство, да премахне незаконните обекти, да гарантира спокойствие и сигурност на туристите са препятствие пред желанието за бързи и лесни пари – интерес, в името на който бяха загубени години съдебно време и пари на данъкоплатците.

В категории: Несебър


4
Коментара по темата
4.
Запознат
25.02.2015 14:25:57
0
6
И каква стана тя ?! Кмета и Пицата се опитаха да лапнат алеите на Сл. бряг без пари и да настъпи едно раздаване на сергии , каквото не е виждано , но Върховния съд ги отсвири. Лошо ! Това лято пак несебърлии ще го отнесат /в смисъл , че няма да видят нищо , като помощ от общината. Всичко е за Пицата и от там за Николайчо/.
3.
RUMEN KULEV ot Nesebyr
25.02.2015 13:48:51
2
7
Здравейте,глупаци.
Аз съм Румен Кулев тариката.Късметлия съм че съм роден в този град на неудачници и глупаци.Питате защо ви наричам глупаци-то е ясно ,след като вие ме избирате на няколко избори вече,и аз съм общински съветник,ЗНАЧИ СТЕ ГОЛЕМИ ГЛУПАЦИ.Цял живот съм се оправял за сметка на такива като вас.Много съм добър в манипулациите и лъжите.Преди години се завъртях покрай МЪНКИТО,заблудих го че сме големи приятели,и той ми прехвърли половиния си хотел,сега работи и ми дава половината пари.Другия глупак ГОЛЕТО,с негови пари купихме гласовете с които бях съветник предния мандат,бих му шута и на него,той вече няма пари.Сега си намерих Нов ГЛУПАК,с чиито пари купихме гласовете за да съм пак съветник,казва се ПЕЙКО ЯНКОВ,////НИЕ СМЕ ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛИ/////Искате да ви кажа за КМЕТА И ПРЕДСЕДАТЕЛА НА ОБЩИНАТА ЛИ,ами същите ГЛУПАЦИ СА И ТЕ,дадоха ми сградата на банката в стария град,аз я дадох на един турчин под наем,сега аз получавам повече от общината.Имам си и други далаверки,но нямя да виказвам всичко.А колко още ми е обещано,защото съм им обещал да ги подкрепя за следващите избори///С ПАРИТЕ НА ПЕЙКО ЕСТЕСТВЕНО///ГЛУПАЦИ НЕКА СИ ВЯРВАТ,,,ЧЕ АЗ СЪМ ОБЕЩАЛ НА ВСИЧКИ,все ми е едно кой ще спечели изборите,,дори и джуджето с РОЛСРОЙСА да стане кмет//шега ,това никога не може да стане ///АЗ ПАК ЩЕ СЪМ ДОБРЕ,МАЗНИЦИ КАТО МЕНЕ И ДОЧО ВИНАГИ СА НА ВЛАСТ,,,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС,ГРАЖДАНИ НА ГР.НЕСЕБЪР.
Благодаря ви
Бъдете живи и здрави
До изборите ,наесен
2.
g
24.02.2015 16:09:17
3
4
Pak she slojat barieri sega reketa se vrushta
1.
petko
24.02.2015 15:35:57
0
4
На снимката е главната алея,това ли е малката уличка?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори