×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строителни гиганти в битка за 60 млн.лв. за асфалтирането на пътищата в Бургас


Строителни гиганти в битка за 60 млн.лв. за асфалтирането на пътищата в Бургас
Директорът на дирекция "Строителство" Чанка Коралска(вдясно) е председател на общинската комисия за оценка на офертите. Задачата й няма да бъде никак лека
19 Февруари 2015, Четвъртък, 18:25 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Част от фирмите, заобикалят условията на общината участвайки и с основните, и с дъщерните си дружества
13 фирми, лидери в бранша, подадоха оферти в обществената поръчка за асфалтирането на пътната мрежа в Община Бургас за следващите четири години. Прогнозната стойност на процедурата е 60 млн.лв., което я превръща в една от най-апетитните в пътния сектор.

За по-лесното провеждане на поръчката, администрацията е разделила общината на шест лота, всеки един от тях за по 10 млн.лв. На днешното отваряне на техническите задания впечатление направи, че няколко от компаниите се опитват да заобиколят елегантно условията и участват и с основните, и с дъщерните си дружества в процедурата.

Най-сериозна е конкуренцията в лот 1 - „Меден рудник“, „Победа“ и „Акациите“, където се конкурират четири фирми. Безспорни фаворити са „Трейс Бургас“ ЕАД и „Страбаг Австрия“. Първото дружество е дъщерно на „Трейс груп холд“ АД и има богат опит при изпълнението на проекти в Бургас. „Страбаг Австрия“ пък е компанията-майка на „Щрабаг Бургас“ ЕАД. Причината австрийският холдинг да участва и с двете си фирми на обществената поръчка е ограничението, което е поставил възложителят – една фирма да кандидатства по един лот. В поръчката участва ДЗЗД „Бургас ТР 2015“, учредена между две старозагорски фирми - „Пътстрой“ ООД и „ПСХ Виастрой“ ООД, както и „Виа Конструкт Груп“ ЕАД, в чието портфолио влизат изпълнението на мащабни инфраструктурни проекти по оперативните програми.

В лот 2 има привидна конкуренция – между две варненски фирми – ДЗЗД „Девня трейд Пътстрой“(Пътстрой Варна“ ЕООД и „Девня трейд“ ООД“) и „Пътстрой Бургас“ ЕООД, което е дъщерно на друга варненска фирма - „Хидрострой“.

За лот 3 ж.к.“Лазур“ и ж.к.“Братя миладинови“ е само един участник – ДЗЗД „ПСТ Бетон“. В дружеството влизат строителният гигант „ПСТ груп ЕАД“ и „М & С бетон" АД. Общото между двете е, че са си партнирали по редица обществени поръчки с „Понстрой инженеринг“ на бургаския бизнесмен Милко Милков.

Един кандидат е подал документи и за лот 4 – ж.к.“Славейков“, Лозово, Ветрен и Банево. Това е софийската „АБ Инвест НН“ ЕООД. Столичната фирма няма предишен опит в Бургас, но от регистъра на Агенцията за обществени поръчки става ясно, че част от консорциума около „Хидрострой“ ЕАД, който спечели поръчката за изграждане на Северната тангента на София.

Изключително интересен участникът в лот 5 - „Брилянт Слънчев бряг“ ООД. Фирмата е регистрирана в Свети влас, а основен акционер е 40-годишният предприемач Румен Стефанов. Той е родом от Разград, но от дълги години се е преселил в морската община, където оперира в сферата на туризма и хотелиерството. Фирмата му се занимава с отдаване на автомобили под наем до сделки с интелектуална собственост. „Брилянт Слънчев бряг“ ООД преди време искаше да изгражда за своя сметка грандиозен зоопарк в Разград. Общинският съветник от ГЕРБ Петър Василев лично лобира за тях, но до този момент проектът така и не е реализиран. „Брилянт Слънчев бряг“ ООД за пръв път участва на обществена поръчка в Бургас. От портфолиото им става ясно, че имат опит в пътното строителство, предимно в Североизточна България. Те ще се конкурират с бургаската „Път 2004“ ЕООД на бизнесмена Емил Георгиев и „Щрабаг“ в лот 5 – за асфалтирането на централната градска част на Бургас. Досега тези дейности се изпълняваха от фирмата на Георгиев - „Път 2004“ ЕООД.

В най-непривлекателната позиция на обществената поръчка – за асфалтирането на „Долно езерово“, Българово и Братово има подадени две оферти – на ДЗЗД „Обединение Трафик Бургас“, което е изградено около фирми от консорциума „Трафик холдинг“ ЕООД, както и шуменската „Автомагистрали Черно море“, която ще изгражда един от лотовете, която ще изгражда един от лотовете на бързата автобусна линия на Бургас. И тук прогнозната стойност е 10 млн.лв., но тя едва ли ще бъде усвоена в пълен размер, коментират специалисти.


Участниците по лотове

Лот 1 – ТД „Възраждане“ - ж.к.“Меден рудник“, кв.“Победа“, кв.“Акациите“, кв.“Горно езерово“ и м.с. „Върли бряг
Прогнозна стойност 10 млн.лв., без ДДС

„Трейс Бургас“ ЕАД
„Виа конструкт груп“ ЕАД
ДЗЗД „Бургас ТР 2015“(“Пътстрой Стара Загора“ ООД и „ПСХ Виастрой“ Стара Загора ООД)
„Страбаг Австрия“

Лот 2 – ж.к.“Лазур“, ж.к.“Братя Миладинови“, Твърдица, Маринка, Извор.
Прогнозна стойност – 10

ДЗЗ „Девня трейд Пътстрой“(“Пътстрой Варна“ ООД и „Девня трейд“ ООД)
„Пътстрой Бургас“ ЕООД(дъщерно дружество на варнеската „Хидрострой“ АД)

Лот 3 – ж.к.“Изгрев“, ж.к.“Зорница“, кв.“Сарафово“, с. Рудник, с.Черно море, с.Брястовец
Прогнозна стойност 10 млн.лв.

ДЗЗД „ПСТ Бетон“(“ПСТ Груп“ ЕАД и МС „Бетон“ АД)

Лот 4 – ж.к.“Славейков“, кв.“Лозово“, кв.“Ветрен“, кв.“Банево“, в.з.“Минерални бани“
Прогнозна стойност 10 млн.лв, без ДДС

„Аб инвест“ НН“ ООД

Лот 5 – ЦГЧ, кв.“Крайморие“, парк „Росенец“, участъци от републиканската пътна мрежа по пътя Варна-Бургас-Малко Търново
Прогнозна стойност 10 млн.лв., без ДДС

„Път 2004“ ЕООД
„Брилянт Слънчев бряг“ ООД
Щрабаг

Лот 6 – Долно Езерово, Българово, с.Братово, с.Равнец
Прогнозна стойност: 10 млн.лв.

ДЗЗД“ Обединение Трафик Билд“(„Зебра” ООД, „Трафик Билд” ООД и „Трафик Холдинг” ЕООД )
АМ „Черно море“ АД

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
10
Коментара по темата
10.
Бизнесмен
19.02.2015 18:08:33
2
1
Чудесен град за бизнес, продавам ви всевъзможни боклуци а вие плащате като поп.
9.
Кмета
19.02.2015 18:05:31
4
2
Престанете да пишете глупости, аз рушвети не взимам. Работя 24 часа за вас, а вие само ме плюете. Убивам се от работа да ви оправям града. Да не мислите че ми е лесно. Но нали съм човек, ще продължа няма как, поел съм някои ангажименти.
8.
строители-мутри
19.02.2015 16:30:01
3
6
Няма страшно, Митко Вафлата вече е уговорил рушвета, "победителите" са ясни, айде късайте пликовете сега да погледаме цирк. Разбитите нови пътища си остават за гражданите, сметката тоже.
7.
Иван
19.02.2015 16:03:26
0
4
До 6:
ПСТ и Бургаспътстрой вече нямат нищо общо, доколкото знам.
ПСТ си е на Делян Пеевски, а Бургаспътстрой към холдинга на Черепа.
Може да имат някакви подизпълнителски договорки, но това е друга бира.
6.
Бургас
19.02.2015 15:22:39
0
0
До №3 Иван
За липсата -кой мислиш че ще работи за ПСТ Груп ?
5.
diqn
19.02.2015 15:10:30
0
4
Пратете ги в Холандия да видят пътища как се строят и как се подържат тогава да подбиват цената на конкурентите си неможе в бг да е най евтин КМ път неможе то никакво качество
4.
prosveten
19.02.2015 14:31:05
1
6
Stranno ti e na teb. Nestata odavna se znaqt.
A za Strabag si prav. Po golemi tapatsi ot Veskovcite nqma.
3.
Иван
19.02.2015 14:17:19
0
5
А за търга прави впечатлението на фирмата близка до братя Диневи - Брилянт-Слънчев бряг, но се борят за Лот, който няма как да спечелят. Там победител ще е Път 2004.
Странното е липсата на Бургаспътстрой.
Странно е и защо Трейс не играе с повече от една фирми, но явно са им обещали Лот1.
Страбаг ще духат супата още 4 години.
2.
Иван
19.02.2015 14:10:19
1
7
До 1:
На баба ти хвърчилото е на Марин Иванов!
На Щрабаг изпълнителния директор, който е всъщност рядко срещан тъпанар, е син на Марин Иванов.
Път 2004 е на Емил Георгиев и Валери Стоянов.
А Хидрострой е на варненския мошенник и бивш шев на АПИ Велико Желев.
Този тъпак Марин Иванов няма силици за подобни фирми.
1.
burgaspatstroi....
19.02.2015 13:44:01
1
3
6trabak pat 2004 xidrostroi...tezi 3 firmi sa na edin i sa6t 4ovek na ime MARIN IVANOV......NO 4UDNO ZA6TO IMETO MU NE SE SPOMENAVA NIKADE....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори